Jo tak, to bylo na smaženici. To nevadí, já když mám psavou, povídám si s kýmkoli 🙂
Příspěvky uživatele
Buggyra
ciwe já koukám, že na mě odpovídáte, nějak rychle, říkám si, a teď vidím, že je to odpověď upe na něco jiného. Ale na co? Jdu pátrat.
Tak v první řadě jde o ochranu mého kura a mojí investice, když mi nařídí si kura zabezpečit a netrajdat s ním po celé zemi.
Samozřejmě najdou se tací, kterým nejde o ochranu jejich peněz, a ti potom s kurem trajdají klidně i v časech, kdy to není povolené, ale pak taky můžou splakat nad vejdělkem.
Náchylnější na praskání jsou kopyta, která jsou v tvaru, který nerespektuje přirozené poměry v onom kterém kopytu.
No já si taky myslím, že s ignorantem se člověk nedomluví 🙂
Jo ale tak já to taky nedávám do souvislosti s válkou, ten nepoměr vývozu a výroby. To je prostě naše strategie, asi nic jiného neumíme. Do souvislosti s válkou dávám pouze případnou budoucí neúrodu, resp. nezasetí a nesklizení, a chybějící objem potravinářských prekurzorů na trhu. Zatím za mého života ještě nikdy UA nevypadla z řetězce, a upe nemám chuť zjišťovat, co bude, až vypadne. Ropa je mi celkem ukradená, když bude drahá, bude drahá pro všechny. Ale když nebude žrádlo, tak my ho mít budem a voni ne. A tam čuju průfer. Tak já teda neříkám nic, jen doufám, že to UA zemědělsky ustojí. Upřímně doufám, když už máte upřímný den 🙂 Ale když vy říkáte, že bude všecko v cajku, tak vám věřím 👍
Za to, aby pes nadměrně neobtěžoval okolí zodpovídá majitel psa.
Tak proč teda nezastřelit toho majitele?
Zastřelíte psa a majitel si zrovna pořídí jiného a za rok vám to tam koncertuje znova.
Taky se dá postavit protihluková stěna, taky se dá odhlučnit barák, taky se dá najmout zahrádka jinde, taky se dá se sousedem domluvit na zábavě pro psa, taky se dá sousedovi postavit odhlučněný kotec, jéje, nedrážděte mou fantazii 😀
Anonymní:Základy ekonomie..když bude půlka Afriky lačnit po našem obilí a ceny budou vysoké, proč by měli zemědělci obilí dávat levně nám, když to má v zahraničí cenu zlata.
Přesně.
No když ono se to nevyrábí někde v Tramtárii, ale v EU. Potraviny se nevezou do Číny, aby se vyrobil výrobek. No a právě proto, že nic vyrábět nebudem, tak mi to nepřijde jako fajn výhled. My za chvíli nebudem vyrábět ani to obilí (už zase se na poli staví další dálnice), a bude konečně klid.
Děkuji za upřesnění, to je pravda, že silážovaná krmiva jsem vlastně v potaz nevzala.
Kéž by následky takového jednání vedly též k tomu, že by dotyčný nemohl užívat vlastní majetek. Páč by rotoval po veřejně prospěšných pracích a platil škodu jak mourovatej.
Pak by se příště třeba rozmyslel a řešil situaci jinak.
Pokud bezmocnému a zoufalému sousedovi rupnou nervy, nemá co legálně držet zbraň. Co když si na vedlejší zahradě zřídí někdo dětskou skupinu.
To mně přijde zrovna asi nej to strčit do huby klacek a zapáčit. Ono stačí tu hubu otevřít jen na maličko, aby se vysoukala kůže protivníka. Škrtit takové hovado, to si vůbec neumím představit, vždyť vážím stejně jako on. Bych musela mít festovní lano a ten klacek provlíct a protočit to lano za ten klacek, abych měla na to škrcení páku. Nalít z petky do čenichu vodu (lít a lít, však on se jí nadechne) je pro mě novátorská myšlenka, tak mě zajímá, jestli by to fungovalo. Ale někdo by musel mít petku s vodou, že. Klacek se u nás tedy najde spíš.
Zlatý hovna od koní.
No musíte, dyk jste to viděla u těch kangalů. Stojíte u něj, držíte ho za hlavu - a von tu hubu jen tak neotevře. Proto se ptám, jestli by ta voda fungovala.
My jsme exportéři základní suroviny a importéři výrobků. Tak nevím nevím, zda pro nás zdražení bude dobře. Kdybychom si zpracovali to obilí doma, tak neřeknu.
Krom toho, přesně, nejvíc obilí, olejů atd. jde na jih. A co se stane, když na jihu nebude co žrát?
Já doufám, že ti, co mají vazby k půdě, se akorát přesunuli z místa bojů na západ UA, nakonec mají tam majetek, který se zničit v podstatě nedá, tak snad to tak bude. Proto říkám, že doufám, že ti zemědělci to dají. No a taky že těch zemědělců moc nepostřílejí v bojích. Protože málo platné, když máte vztah k půdě, tak tím spíš to území půjdete bránit.
Naši ekonomiku ta válka teda moc nekope, no možná ji účinně zakope 😀
No právě, u nás se to řešilo s policií (a sociálkou) - základka. Student byl vyloučen z výuky, musel na něj do příjezdu někoho dohlížet nějaký dozor, a pokud nemohli dorazit páni rodičové, tak se předával policii, ta si rodiče už kontaktovala klidně v zaměstnání, to pak měli na výtečníka/výtečnici páni rodičové času dost a dost.
Na VŠ je to rozhodně jinak, tam jsou ti lidé dospělí, a za dodržování pravidel si odpovídají sami. Samozřejmě pokud by se student hádal, tak lze asistenci policie vyžádat také, jako kdekoli jinde. Ta VŠ je v podstatě něco jako obecní úřad nebo krajské muzeum. Je placena z daní, no a platí pro ni pravidla chování ve veřejných institucích. Přednášející je placen za přednášku, ale ne za to, aby snášel nějaké výlevy podroušených přítomných, zatímco učitel nezletilých je placen nejen za předávání informací, ale i za dozor a nese za děcka odpovědnost, proto jednou nohou v krimu.
To “extenzivně” mě taky zaskočilo, tuplem ve spojení se slovem “velmi”. Když se má využít růstového potenciálu - po krátkou dobu, tak by se to snad mělo krmit spíš intenzivně, ne?
pokud přijde student opilý na přednášku
Mno škola má jistě jakási pravidla pobytu v jejích prostorách, to by bylo, aby se nedal aspoň vyhodit za vrata.
Ale já vyšla z pocitu z Fikovničina popisu, že mu medici přišli opilí na to oddělení. Jakože právě na praxi. Ale i tak jsem tam dala “kdyby” pro tu pochybnost.
Já bych je vyvedla v zubech tak jako tak. Kdybych to poznala. Jakože já opilého nepoznám.
No, Megí, pokud se na UA nevypěstuje obilí, vzroste poptávka celosvětově, vzroste i cena. Pochopitelně i u nás.