Aktuálně: 3 248 inzerátů220 652 diskuzních příspěvků18 363 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 10:04:29 xxx.xxx.198.226

Nepostíhám, dyk si právě stěžuju, že na nic není sáhnuto! Si porád vymejšlím něco novýho. Třeba teď nám tady elektrikáři porubali stromy po okolí, no a přece tam ty tyče z těch bříz nenechám ležet?! Tak se pro to muselo dojet, nalžit, odvézt, složit pěkně doma u překážek, a když to do jara neshnije, třeba se z toho nějaké překážky vyrobí.

Taky elektrikáři porubali stromy kolem cesty, kterou jsme celý rok postupně čistili, a ty stromy (nálety, křáčí) nám naházeli zrovna na tu vyklučenou cestu (tam bylo místo) a nechali ležet. Takže jsem už dvakrát po skončení práce u koní nasadila čelovku, dojela na kraj cesty, zapla na autě dálkový, a čistila cestu od čtyř až pětimetrových pořezů. No a ještě mi to zbývá dodělat, a to nemluvím o tom, že část těch pořezů chci využít na instalaci přírodních skoků na tu cestu a nebo na louku nad cestu. (louku si sekáme my)

Tak já si tu práci někdy upe nevymýšlím sama 😀

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 09:30:57 xxx.xxx.198.226

Moje konečné stanovisko je, že to máte buď řešit legální cestou a nebo se přizpůsobit. Opravdu nechtějte, abych měla pochopení pro člověka, který vezme flintu. Nemám. A to jsem věčně uštěkaného psa měla za zdí bytu dvacet let.

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 07:55:01 xxx.xxx.198.226

skvělá práce. To jsem myslela tou peticí v podstatě. Prostě se se sousedy spojit a dojít za tou vrchností ve velkém.

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 07:39:37 xxx.xxx.198.226

A samozřejmě, ono to nic nevyřeší, prostě to jen otravuje toho majitele, nic jiného. Dokud nechce řešit majitel, tak to za něj nikdo jiný řešit nebude 🙂

Ale rozhodně je takové otravování majitele lepší, než jít a psa zastřelit. Nemyslíte?

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 07:21:51 xxx.xxx.198.226

no, potřebuji přesunout pár cvičných balíků slámy, ale není to jen tak, jsou na paletě přivázané, takže odvázat, omotat v igelitu proti dešti, přemotat síťkou, která mi ten igelit na balíkách podrží, odkoulet je na místo určení, přetáhnout paletu, vystrkat balíky na paletu a zase je komplet přivázat. Možná bych je přivazovat nemusela, když bude ten igelit vlastně chycený pod síťkou. To je taky pravda 🙂

Pak prodloužit přístřešek pro techniku, mám v něm schovanou MF-70, ale potřebovala bych do něj narvat tři sekačky, takže aspoň jeden třímetrový oddíl ještě musím přistavět, obnáší to pouze vztyčit dvě europalety jako “stěny” a na ně položit třímetrovou paletu jako střechu, vše to svázat a přivázat k břízám, o které se to opírá. A na tu střešní paletu pak dát lino nebo igelit nebo něco jiného, co tam bude suplovat střešní krytinu. No ale to nějakou hodinu zabere, že. Takže se to také ještě neuskutečnilo. 

Taky by to chtělo přeskládat betonové dlaždice, které tam máme na budování dalších zpevněných míst u koní, ale jsou na hromadě v prostoru, a chtělo by to, aby byly na hromadě u ohrady, aby se nepletly. Každá váží 30 kilo, je jich tam hádám 30-40 ks. Tak to taky zabere nějaký čas. A něčí záda 😀

No a pak to chce taky přetřídit a opravit překážky po sezoně. A spálit dřevo, které není potřeba. Chtěla jsem s holkama na podzim dát nějaké opékání buřtů, no nestihli jsme… 

Takže jak vidíte, u mě práce hlavně stojí, moc toho nestíhám. Teď jak je brzo tma a ještě třikrát týdně zpravidla cvičím děti na poníkách, tak prostě konec. O víkendech se snažím jezdit po nějakých akcích. No a pomáhat kamarádce důchodkyni, té dlužím jeden zvýšený záhon mimochodem, materiál na něj mám, ale musím tu bedýnku poopravit a dopravit ke kamarádce. Jo a ještě nemám dokydané její slepice od těch nánosů trusu, to byl v létě porod. Už mě čeká jen poslední trakt kurníku, kde mají hřadla. No a ta hřadla se samozřejmě rozpadají, jak do té hromady humusu šťouchnu. Tak ještě musím stlouci nové hřady pro její slepice. To by se jeden… možná i dva 😀

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 07:11:21 xxx.xxx.198.226

Ježiš no jo, česnek… Povedlo se mi koupit sadbový, tak nemusím sázet ten vyrostlý letos, ale protože mi jich pár naklíčilo, tak půjdou do země také. Letos jdou česneky do zvýšeného záhonu, protože na políčku budou jen samé brambory. Ať si ulehčím práci. Na políčko přes léto nebudu muset vůbec páchnout. Jestli bude česneku hodně, možná ho píchnu ještě někde jinde, ale zatím nevím, kde. Možná v jednom rohu ve výběhu u poníků by to šlo, ale musela bych ten roh zahradit paletou, aby mi k tomu nelezla zvířata.

Jinak tedy předevčírem jsem ještě otrhala venkovní rajčata pro máti, no a rajče ještě plodí a dozrává, tak tam bude viset asi do Vánoc 😀 Je pravda, že jsem chtěla místo igelitových pytlů na ono místo instalovat zvýšený záhon (i do něj by se daly píchnout česneky, ale rajčata je posléze třeba mnoho zalévat, tak nevím, co by tomu česnek řekl), ale to asi bude muset počkat na jaro. Jak se překlopil čas, nestíhám lautr nic.

Stavíme s máti přístřešek na seno, už jsou naštěstí vztyčené stojny, takže teď “jen” na střechu natlouci prkna. Včera jsme daly čtvrtinu střechy, než se setmělo a jak se setmělo, spustil se déšť, máme to vypočítané. Dneska bude muset máti sama, já se musím věnovat dítěti začátečníku, které nám chodí na koně.

V neděli jsme přivezli nový kočárek za poníky, k němu jsme dostali pár metráků řepy, a na zpáteční cestě jsem ještě ukořistila malé balíčky senáže pro hůř krmitelného koníka, na kterém jezdím. No a jak jsme tak tu dodávku zaparkovali, tak tam i s nákladem je doteď. Nemá to kdo vyložit, přístřešek na seno je přednější. Ono se teda tomu nákladu na autě nic nestane. Ale…. 😀

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 06:57:18 xxx.xxx.198.226

Jinak tedy Fikovnice děkuji, že odpočíváte. Namlouvání přednášky takhle dlouho je snad v pořádku, protože jste to dělala po etapách, a to je asi dobře.

Jo Buggyro ale s proutkem jste mě pobavila! To já neumím…takto na podnájemníky. Elsa v poslední době zlobí nějak víc a víc.

No, jasně, proutek není totiž řešení. Řešení by bylo, hledat, co k tomu Elsu vede, a pak řešit příčinu. Poskytnout víc zábavy, pořešit trávicí nebo jaké potíže, upravit krmení, upravit rozmístění odpočívek, dodat rozbitou oblíbenou hračku, vyčistit zvenčí označkované dveře, to může být cokoli. Proutek je pouze řešení následků, a ještě si ty kočeny můžete slušně rozhodit, když na to nejsou zvyklé. No ale když jsou zvyklé na řvaní, tak myslím, že zvuk švihnutí nebo bouchnutého pytlíku nebo jiný nepříjemný náhlý zvuk by měl být též účinný. A taky po nich můžete házet křídy 😀 Já po Kocourovi házela fixy.

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 06:49:05 xxx.xxx.198.226

Jenže, dokud žijete, tak je to u nás tak, že si každý shání za sebe záskok.

Jako, to u nás v oddíle taky. O tom žádná. Ale když nemůže holka za sebe sehnat náhradu za službu, hlásí se to vedoucí, která ten záskok buď zařídí a nebo rozhodne, že se ta služba uskuteční v oslabeném počtu. Také vzhledem k tomu, že oslabený počet je na budku (člověk si nezajezdí, protože nestihne obstarat zvířata), tak se dají zaúkolovat ostatní členové, aby někoho ukecali na záskok. A to je jen blbý jezdecký oddíl a služby jsou na do značné míry dobrovolné bázi.

Pokud za sebe nemůžete sehnat náskok, jděte za zaměstnavatelem, a sdělte mu, že tehdy a tehdy potřebujete volno, a nikdo nechce zaskočit, takže si berete volno, a jen oznamujete, že tyto a tyto hodiny bude muset někdo převzít. Případně si nechte od vedení někoho doporučit, komu s důrazem, že si to přeje vedení, máte dát vědět. Jednoduché. On ten zaměstnavatel jaksi nemůže jinak. A jestli jsou tam vztahy už teď ničemné, tak to už neuškodí.

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 06:43:14 xxx.xxx.198.226

Přepnula jsem si schválně na přírodní téma a nevidím tady jedinou červenou až oranžovou. Je tu zelená a hnědá a taková měkká bílá (do šeda a okrova, asi to dělá ta hnědá okolo), je to příjemné na oči, pro mě přeci jen trochu mdlé. Já mám ale na obrazovce nastavený eye saving mode, takže ten mi zemdlí všechno, co se na monitoru šustne 🙂 Proto mi asi vyhovuje základní motiv.

Jo pardon, když jsem si otevřela přehled témat diskuse, vyskočily na mě ty oranžové poznámky (zvoneček a spol.), už chápu. To vážně do toho vzhledu nesedí. Co takhle nějaká okrová? Nebo taková žlutá jako je tady na smajlíkách? Prostě něco teplejšího…

A myslím, že už to tady někdo zmiňoval, ale pro mě osobně určitě není potřeba zdůrazňovat témata, kde přibyl “dnes” nový příspěvek. Však témata, která sleduji, mi tam zacinkají, a témata, která nesleduji, si stejně ověřím, než tam vlezu. Navíc, když vidím, že jsou ta témata vpředu, tak je jasné, že byla dnes aktivní, vždyť se to podle toho řadí. Takovéhle upozornění je dle mého nadbytečné.

Děkuji za Vaši angažovanost a skvělou práci, kterou odvádíte! 👏 

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 06:32:24 xxx.xxx.198.226

ať si každý nese svoji představu a její následky.

No, kdyby to tak fungovalo, tak prosím. Ale nefunguje. Nesete následky představ většiny, případně lobbistů, v našem politickém “systému”. Ať chcete nebo nechcete.

Buggyra
Buggyra 13.11.2023, 14:24:51 xxx.xxx.198.226

Zkusit můžu, proč by ne 🙂 Pokud se nastěhuju někam, kde už to řve, tak jsem si to měla rozmyslet. A pokud to začne řvát v době, kdy já už jsem tam zabydlená, tak to chce začít řešit rázně a rychle. To se klidně dá obejít pár sousedů v dosahu řevu a sepsat nějaká petice. A samozřejmě povolat kontrola z KVS. Ano, je to plýtvání zdroji, ale já rozhodně nepůjdu a nezastřelím sousedům psa. (dílem proto, že nemám zatím čím)

Buggyra
Buggyra 13.11.2023, 14:03:19 xxx.xxx.198.226

Když už mně se zatrhne tříska nebo nějaký trn, tak to by žádnou lepící páskou vytáhnout nešlo. Já ještě když mám ty ruce plné nějakých štípínek, tak je řádně odrbu o kalhoty, takže většina štípínek se vytahá sama (to je asi ekvivalent té lepící pásky), ale když už na třísku přijdu druhý den (tj. v práci), tak to přijdu proto, že už se zanítila a tlačí kolem ní ta nateklá tkáň, a tříska samozřejmě z té kůže nečouhá…

Buggyra
Buggyra 13.11.2023, 13:58:25 xxx.xxx.198.226
xyz:

POkud někde každý den štěká pes v kuse kolik hodin ,  a trvá to třeba roky, tak to nejde srovnávat s občasným zaštěkáním psa. A milovníky psů by první mělo zajímat, co to ten majitel na tom svým psovi páchá. Spokojený, vyžitý, vychovaný pes celé dny neřve jak tur. Takovýho majitele bych já třeba zastřelil docela s chutí (samozřejmě nadsázka) 

To se taky ale neřeší střelbou, anébrž povoláním příslušných úřadů. Třeba veterinární správy. Už jen ta jejich návštěva je pro majitele takového psa známkou, že se něco děje a někdo se stará.

Buggyra
Buggyra 13.11.2023, 13:52:06 xxx.xxx.198.226

Fikovnice:

Jenže…to je právě to! Vztahy u nás jsou naprosto a totálně otřesné!!!  Jaké vztahy? Vy nejste zaměstnanec té instituce? Vy si nemáte co shánět záskok, to je na zaměstnavateli. Pokud jste jen smluvní dodavatel, tak je to něco jiného, pokud jedete schwarzsystém. Ale pokud jste zaměstnanec, tak vám prostě obvoďačka nebo kdokoli napíše neschopenku a hotovo dvacet. Já myslela, že urputně chodíte do práce kvůli penězům (to určitě taky), a vy "jen" kvůli tomu, že tam za vás nechce nikdo zaskočit... To bych teda vůbec neřešila, to je úkol zaměstnavatele, to řešit. Nám na VŠ třeba přednášky na měsíc odpadly, když byl kantor nemocný. A taky se nikdo neposesunul. Buď dal náhradní termíny, když se hodil do kupy a nebo prostě nedal, doučte se sami, tady máte seznam literatury a prezentace, jste na vysoký, ne v mateřský. 

Já bych jim udělala direktivní kontrolu z inspektorátu práce, to by čučeli na drát. Tam když inspekce nastoupí a není pořádek ve výkazech, tak se dějí VĚCI. A kvalifikovaných kantorů je nedostatek, nevěřím, že by se vás jen tak mohli zbavit. Teda pokud garantujete nějaké předměty. 

Jinak u mě opět zhoršení stavu. Nechápu to! Včera se mi to zdálo už lepší. Dnes ráno děs a místo rtů mám jeden obří opar! No potěš, to je jasná známka imunitní deficience, Fikovnice, ale už. Tělo je vyčerpané, ono bude držet, dokud to ustojí, a pak se vám rozbije, ale to pak bude takové tóčo, že se za vás budou modlit i vaše kočky. Prosím uberte na tempu a umožněte tělu zregenerovat, dokud má z čeho brát. To nejhorší nás ještě v téhle zimě čeká, dávejte na sebe pozor. 

Řvát na kočky netřeba. Třeba urvat venku proutek a kočku umravnit řádným švihem vzduchem, příp. do podlahy. Pokud nepomůže pár švihů do podlahy, inu bude následovat vyklepnutí kožichu kočce. Pořádek musí bejt. Kočka není blbá, bude stačit lísknout do země. 

Jo, jenže když zmoknete nakřáplá, tak je to akorát hřebík do rakve! 

Mirek mi řekl, že má u mě obavy z pneumonie.  No pěkně, pěkně to vedete. 

Ad naštvání: naštvaná nemáte být proč, je to prostě jen nemoc. Hlavně byste měla vypnout všechny stresy (vč. nějakého stresu z naštvání), zapomenout na školu, zapomenout na hrozící potíže atd. Najděte si něco. Třeba začněte koukat na nějaký seriál (v létě jsem koukala na Netflixový Lupin, to bylo moc pěkné, žádné velké násilí, a chytrý humor) nebo třeba něco opravujte (ne písemky!) rukodělně - šijte, háčkujte. Upečte cukroví! :-) A tak dále. Něco oproštěného od všedních povinností, na co se můžete soustředit, a co nepřináší starosti. Válejte se a spěte a udělejte si pohodlí.

A jo - hoďte se marod. Nechte si napsat pracovní neschopnost. Aspoň na ten týden. A uvidíte, jak si to tělo vybere.