Aktuálně: 3 233 inzerátů220 781 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 15.11.2023, 07:35:35 xxx.xxx.198.226

Tak zrovna flek na stropě nebude likvidační výdaj. Já vytopila sousedy tak, že to měli i poteklé po stěnách a do zásuvky, takže jsem jim okamžitě radila, ať si pozvou elektrikáře na revizi elektroinstalace, aby to někde neprobíjelo, já jsem byla pojištěná, a pak mi pojišťovna po čtvrt roce poslala vyrozumění, že jim vyplatila 2500,- nebo nějakou takovou almužnu, a ti kvůli tomu museli přemalovat půl kuchyně. Tak si myslím, že jestli vůbec soused bude něco chtít (ono až to vyschne, tak kdo ví, zda ten flek bude vidět, to záleží na tom, kolik špíny se tou vodou vyplavilo, zda to udělá mapy), tak třeba pětistovku.

Buggyra
Buggyra 15.11.2023, 07:26:41 xxx.xxx.198.226

https://web2.mendelu.cz/af_222_multitext/krmiva/page.php?lang=cze&id=71 Většina informací se týká ovšem produktů ze semen.
Další závažnou poruchou spojovanou se štěpnými produkty glukosinolátů je krvácivost jater. Ta může vést u drůbeže, zejména u nosnic až k úhynu

https://www.birdlife.cz/ornitolog-na-drate-12-dil-odpovedi/
Ohrožená je hlavně drůbež, u které může dojít až k úhynu, proto se doporučuje zařazovat do krmných směsí pouze po hydrotermické úpravě a jen do výše 5 %. Spíše bych tedy semena řepky nedoporučovala.

https://uroda.cz/kvalita-repky-srotu-a-pokrutin/
Pro zkrmování řepky na zeleno je vhodné období do začátku květu a trvá asi 10 dní. V této době je řepka dieteticky vhodná. Glukosinoláty v zelené hmotě jsou oproti semeni 10x menší, v průběhu růstu ještě klesají a nejnižší jsou právě před květem (0,05 -0,01%). - Týká se krmení přežvýkavců, ale fakta o obsahu glukosinolátů budou relevantní i pro další kategorie.

Buggyra
Buggyra 15.11.2023, 07:09:05 xxx.xxx.198.226

JJ, já ten článek četla někde na netu, ta chovatelka ho má někde vyvěšený 🙂 Krajta má zubů plnou hubu. Zlatá zmije.

Buggyra
Buggyra 15.11.2023, 06:59:41 xxx.xxx.198.226

Mimochodem, spousta pojišťoven to řeší tak, že určitou lhůtu po začátku pojištění neplní určitá pojistná rizika. Teď jsme sjednávali pojištění na firmu a mám dojem, že první dva týdny odmítali plnit trvalé následky poškození zdraví v důsledku činnosti firmy. To je taková berlička pro ně, aby právě takovíhle koumesové nemohli vymýšlet. Jiné pojišťovny při pojištění domu zase neplní živelné události po určitou dobu od sjednání pojistky.

Buggyra
Buggyra 15.11.2023, 06:46:28 xxx.xxx.198.226
Ronja s motejlem:

Buggyro, vy se vyznáte. Bylo/nebylo, že když se uzavřela pojistka, dal se uhradit i průšvih vzniklý před uzavřením? Nevím, proč mám někde v hlavě, že jo…možná fin. poradkyně mi to kdysi říkala. Možná by Fikovnice k tomu všemu, co už řeší, mohla naběhnout na pojišťovnu? 

Když se to vyšmoulí s poradcem tak, aby datum počátku pojištění bylo předem, tak ano. Ale samozřejmě ofiko je to podvod, protože to by ty pojišťovny přišly na buben, kdyby si každý dělal pojistku s tím, že mají rovnou vyplatit nějaké plnění 😀

Buggyra
Buggyra 15.11.2023, 06:44:34 xxx.xxx.198.226

No přesně, teď jsem to chtěla napsat, že má bílé ťapičky! To je boží 🙂

Buggyra
Buggyra 15.11.2023, 06:29:09 xxx.xxx.198.226

A kde jsou ty nápady jak ven, jak dál? Ať už vlastní nebo ze zdrojů mimo? Kolik je v poměru toho textu, který připomene dobré, který pochválí, podpoří, inspiruje, pozitivně motivuje?

zlatý slova!

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 14:20:20 xxx.xxx.198.226

Fikovnice, na to se dělají nahrávky extra ke každýmu slajdu. A ne že jedete celou přednášku najednou ☹️ To audio se spouští totiž s tím každým jednotlivým slajdem.  😀

Fikovnice, vy nemáte pojištěný byt, jsem pochopila. A pojistku na blbost máte? Odpovědnost za škody v občanském životě? Občas bývá k něčemu přidružená, sem tam ji jako bonus nabízejí k nějakým bankovním produktům nebo k zdravotnímu pojištění - ani toto? Pokud ne, urychleně vyřídit, na to tata ratata. Stojí to asi pětistovku za rok a teď budete stopro dávat víc…

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 14:13:37 xxx.xxx.198.226
assil:

Kupte betonovou misku, s tou kočka ani nehne.

A Fikovnice taky ne 😂 

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 14:11:10 xxx.xxx.198.226
Ronja s motejlem:

Prostě existují vyhlášky a ty nemají být pro srandu králíkům. Dělejte si nějaký záznamy a votravujte, jo budete votravná náplava, ale jen proto, že jste náplava, nemá někdo jiný, právo nechat vás svým psem obtězovat.

Ono taky když se o někom ví, že je votravnej a prudič, tak se mu taky každej radši vyhne a radši mu dá pokoj a nedráždí ho, že ano 🙂 Ze souseda ignorujícího stížnosti na psa stejně nikdy bezproblémový kamarád nebude, tak nač si dělat vrásky.

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 12:49:41 xxx.xxx.198.226

Ono to asi bude taky o tom starostovi. Některý tam jen sedí u koryta a potřásá si rukama s elitou obce, některý pro tu obec skutečně něco dělá. Ale pořád máme i nadřízené orgány, že. Případně paralelní orgány státní správy. 

No a možná když toho psa párkrát starostovi uvážete ke klice od kanceláře, tak se začne něco dít.

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 12:45:45 xxx.xxx.198.226

Tak však můžete tu policii zavolat anonymně. Páni policajti, tady na ulici běhá nějaký pes a napadá kolemjdoucí, teď pokousal děti, co šly ze školy, krade jim svačiny. … nahrát si video, z anonymního mailu poslat na úřad se stížností, stejně tak klidně na policajty, zejména pokud pes někoho napadá, tak to mít natočené, nejlépe taky jak ho jeho páníci pouštějí ze dveří bez dozoru na volno. Z anonymního účtu na fejsbůku postovat na fejsbůk města tyhle videa. On by se jistě někdo přidal.

Takhle tady z paneláku vypouštěli malé tele Beaucerona, do určitého věku byl hravý a přátelský, ale pak párkrát na někoho zavrčel, babky s bišonama se vydaly na výbor, a druhý den byl pes vyřešený.

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 12:33:33 xxx.xxx.198.226

Ježišmarjá, teďka čtu, Fikovnice, co vám zase kočky provedly… nemůžete ty hrnce mít ve sprchovém koutě? Nebo na lince ve dřezu. Ať si vyskočej. A nebo v pekáči. V jiné velké nádobě. Ale jinak klidně pět nádob s malým objemem vody různě po bytě, že když jednu nebo všechny vylijí,tak se nic nestane.

Máte pojistku na blbost, ne? Dneska už se s domácími zvířaty počítá automaticky, ale pokud by vám pojišťovák řekl (lepší se předem zeptat, pokud nemáte zvířata připojištěná extra), že to je ve výluce, tak to nahlásit jako že jste do těch hrnců kopla.

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 11:48:44 xxx.xxx.198.226

A právě mít za souseda z ničeho nic nově takového uřvaného psa, stal by se ze mě zrovna nepříjemný prudič, který by si na toho psa věčně stěžoval. Ale je třeba to řešit hned jak se problém objeví, nikoli nechat rok, dva, psa řvát, a pak už ze zoufalství cosi podnikat. Zpravidla to totiž zezačátku vadí i těm majitelům, ti si také musejí zvyknout.

Ale když se chci já někam stěhovat, tak si buď prve zjistím, jaké jsou tam podmínky, a podle toho se tam buď přestěhuji nebo hledám dál, a nebo se přistěhuji do statu quo a těžko si budu klást nějaké podmínky ohledně okolí.

Megí, když má někdo zahradu zamčenou, tak mu těžko budete vypouštět psa. A navíc pokud bude mít kameru nebo svědky, tak když se psovi něco stane nebo pes něco provede, ještě se budou hojit na tom, kdo psa pustil…

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 10:36:00 xxx.xxx.198.226

A nebo taky existují samoty u lesa. Sudety jsou jich plné.

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 10:35:26 xxx.xxx.198.226

Kamarádka má u sousedů pávy 😀 Nějakej kohout je proti tomu prd. A všichni si zvykli.

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 10:07:57 xxx.xxx.198.226

no a můj chlap má teď záda v háji a i kdyby neměl, tak rekonstruuje svůj barák, takže ten má svého dost 😀

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 10:07:25 xxx.xxx.198.226

Tatínka jsme tu měli, velice ochotného a šikovného, ale bohužel to je ten, jehož dcerka má chladovou alergii, takže na zimu přerušili docházku. Tatínek naší stabilní holčičky nestíhá, co má doma, toho nám maminka holčičky ani nepůjčí, páč by doma už nehnul prstem. A tatínek nově přibyvší holčičky je zřejmě od rodiny odloučen a nejspíš nemá jedinou chuť zabývat se holčičkou. Pomáhat nám chodí obě maminky, maminka od naší stálé holčičky je údernice, ale teď má nemocné rodiče, tak k nám nechodí. Maminka nové holčičky je taková tříska, bojíš se, že ji odvane vítr, a ještě je tak trochu levá, tak se člověk bojí i o její zdraví, když by jí dal nějakou náročnější práci. Třeba se zapracuje 🙂