Aktuálně: 3 233 inzerátů220 782 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 16.11.2023, 14:08:56 xxx.xxx.198.226

Mně se v poslední době několikrát k mému velkému překvapení stalo, že mi nějaký cyklista uhnul. Zpravidla teda když vezu koně, takže velká souprava, a snad už mezi lidmi bují i nějaká informovanost, že se musím rozjíždět i brzdit pomalu. Tak jedu za cyklistou třeba deset metrů, tj. vůbec na něj netlačím, protože kdyby něco, musím to stihnout nějak ubrzdit (10 m je málo, ale víme jak, kdybych dala míň, zase mě budou všichni zběsile předjíždět a nepomůžu si…). A kolikrát se cyklista otočil, cože za ním jedu tak daleko, a když viděl, tak někde uhnul do zálivu nebo skutečně dal nohu z kola a počkal stojmo, až přejedu. Tak to jsou kabrňáci u mě.

Já když jezdím na kole, tak se chovám zrovna tak, a hlavně se snažím, abych nikoho nepopuzovala, neb vím, jak to popuzuje za volantem mě. Takže nejsem líná v té koloně zastavit, slézt z kola, a kolonu předejít po chodníku, třeba. Taky nemám problém počkat na semaforu nebo objet si kruhový objezd pěkně po pravé straně. A jet na kole po chodníku, to si troufnu fakt jen v naší vesnici a jen po některých chodnících, kde vím, že mám rozhled nebo tam nikdo nechodí.

Buggyra
Buggyra 16.11.2023, 13:55:48 xxx.xxx.198.226

Balu, kometo - cyklista jede co nejvíce vpravo u kraje normálně, to není podjíždění ! To není auto, aby jel středem a předjížděl zleva. 😲

Cyklista je normální účastník silničního provozu, a pokud nejede v cyklopruhu, tak je na stejné úrovni jako třeba pomalý traktor - a podle zákona musí předjíždět zleva. Že se auto v koloně nacpe co nejvíc na pravou stranu, pokud tam není namalovaný cyklopruh, je naprosto v pořádku, protože takto se auta mají ze zákona řadit kvůli záchranářské uličce. Já s autem v takové chvíli šplhám pomalu na stěnu vedle cesty a fakt mě ani nenapadne, že by tam mohlo jet kolo a jaksi mít problémy projet, a i kdyby mě to napadlo, je mi to jedno, protože já postupuji podle zákona a ono kolo nikoli. Cyklista, pokud předjíždí (a předjíždění je definováno v zákoně), musí dodržovat pravidla.

Edit: jo, už to tu někdo napsal…

Edit 2: a už jste mu k tomu i napsali, že cyklisti zprava můžou…

Buggyra
Buggyra 16.11.2023, 10:03:43 xxx.xxx.198.226

Jo a musím si koupit nějaký šicí strojek. Takový ten dětský, snad mi umožní efektivněji si spravovat oblečení 🙂 Hlavně tepláky mám od ježdění na koni v rozkroku neustále rozdrbané a když už je textil v rozkroku tak odrbaný, že je průsvitný, tak v tom už ani nitě nedrží, tak už neštupuju, ale rovnou našívám zevnitř záplaty (rozstříhala jsem na  ně jedny fakt už rozebrané tepláky). Prostě u mě i vietnamské legíny přežijí desetiletku 😀  Vzhledem k tomu, že na účtě mám čtyři sta, tak musí šicí strojek počkat na další výplatu 😂

Buggyra
Buggyra 16.11.2023, 10:00:10 xxx.xxx.198.226

Lesnizinko, já vám pošlu nějaké oblečení na zašívání, jo? Když teda nemáte, co by. Já na to vůbec nemám čas. Jsem u koní každý den minimálně do šesti (minimálně hodinu ve tmě s čelovkou). Ale předevčírem máti s pomocníkem dorazili tu střechu na přístřešku na seno a včera jsme s máti natáhly na tu střechu plachtu, která tam bude dělat krytinu tuhle zimu 🙂 V sezoně snad ukecáme našeho pokrývače, aby tam natáhnul térák (asfaltové pásy nebo jak se tomu…). 

Já jsem si přidělala práci ještě v tom, že jsem si koupila přes bazoš taková ta kolečka k pojízdným stolům nebo nákupním vozíkům nebo k čemu, taková ta, co se protáčejí  podle toho, kam jedete. A hodlám je přidělat na brány po výběhu, které jsou tvořeny ohradními panely, a když si chce člověk otevřít, musí tu bránu přizvednout a poponést. Některé brány se mi povedlo zavěsit na betonové sloupky tak, že visí na řetězu a je možné je otevírat jako by byly na pantech (panty nemáme jak přidělat a ony ty běžně dostupné by ty brány taky asi vyvrátily). Ale některé brány jsou přidělané k dřevěným sloupkům nebo ke stromům, které je neunesou, a mně se VÁŽNĚ nechce je nosit.

No a ten výstupek z toho kolečka, který se má nasadit na to, co chcete pak vozit, je na každé straně asi o 2 mm širší než dutá noha té brány, do které ho chci zasunout. Takže budu muset vymyslet, jak to udělat. Brána bude určo z měkčího materiálu než ta tyčka z toho kolečka, takže budu mít snahu ten profil od brány nějak rozšířit. Tak uvidím, zda mi to půjde domácími prostředky (hrubou silou) nebo to budu muset vzít  zámečníkům. Ti by mi to mohli rovnou i svařit nebo provrtat a sešroubovat, což by mohlo být k věci 🙂 Na druhou stranu náš stájový pomocník má frézu, takže třeba by šla tyčka od kolečka zfrézovat na rozměr té nohy od brány a zase by noha od brány měla zachovanou integritu… Asi to s pomocníkem proberu 🙂

Buggyra
Buggyra 16.11.2023, 09:47:52 xxx.xxx.198.226

Já do práce na kole na vsi jezdím zadem po zadní cestě, nejsem blázen, abych jela po hlavní, kde cestuje veškeré zboží a hromadná doprava a do práce jedou ráno všichni, a páč jedou na poslední chvíli, tak SPĚCHAJÍ.

Bývalá kolegyně jezdila ze stejného místa na kole do stejného zaměstnání a jezdila po hlavní, neoznačená, v stealth úpravě (tmavé oblečení, a aby nerušila scenérii barevnou helmou, tak raději nenosila ani tu přilbu), a já sama jsem ji autem několikrát málem sejmula. Tak ta byla jako fakt vodvážná. Klobouk dolů, co, klobouk, hlavu dolů před jejím nerozumem…

Buggyra
Buggyra 16.11.2023, 09:37:09 xxx.xxx.198.226
Anonymní:

Pindy. Proč chcete doplňovat něco co moc nedá obecně?

Proč se snažíte za každou cenu vyvolat tady nějakou vádu? Jasně tu padlo, že to není optimální řešení, jasně tu padlo, za jakých podmínek a s jakými omezeními je to použitelné. Nestojím(e) o konflikty.

Buggyra
Buggyra 16.11.2023, 09:35:07 xxx.xxx.198.226
list:

Nevím, celou dobu, co sleduju tuhle diskuzi, si říkám, není lepší vzít trochu pšenice a nechat ji naklíčit? Nedá to těm slepicím víc, než nať řepky? Tolik práce to taky nedá, nemusím se obávat následk a slepicím to prospěje. 

Tak jasně, že je to lepší. Ale na to dotaz nezněl 🙂 Snažili jsme se odpovědět na dotaz, snad to zadavateli pomohlo.

Buggyra
Buggyra 16.11.2023, 09:31:01 xxx.xxx.198.226

Ale cvaknout si na nosič nějakou tyčku s reflex praporkem nebo blikačkou na konci, zasahující do silnice, by od věci být nemuselo. Tyčku pružnou, třeba jádro z rybářského prutu nebo jezdecký bičík 🙂 A nebo nepružnou ale snadno odloupnutelnou z kola, třeba na kousku suchého zipu.

Buggyra
Buggyra 16.11.2023, 09:24:30 xxx.xxx.198.226

Taky koně holila jedna uživatelka iF, teď si nevzpomenu na jméno, měla malé chlupaté pony koule, a holila je kvůli uživatelskému komfortu - ti poníci se splavili při sebemenší práci, tuším i jeden měl snad cushinga (?), takže ta srst by mu beztak byla k ničemu a termoregulaci měl mizernou. Takže oholila nějaký ten proužek pod krkem a břichem, myslím, a poníkům se líp větralo při té troše práce přes zimu a když se vyhřívali na sluníčku a tak. A na jaře potom jak se teploty začaly šplhat nahoru, tak postupně odholovala větší a větší plochu, jak bylo tepleji, a poníkům to pomáhalo. 

Popisovala ten efekt tak pěkně, že jsem se i zamyslela, zda bychom naše mladé bujné shetíky taky neměli holit/stříhat - na ten proužek na plecích třeba 🙂 

Buggyra
Buggyra 16.11.2023, 08:44:00 xxx.xxx.198.226
keriton:

Nešlo by něco udělat s tím, že mi čas od času zmizí sledování témat, která jsem sledovala? 

To je u těch “štěně kouše a dělá loužičky”, žejo? 🙂 Už to tady kluci vysvětlovali, ten zásobník na pamatování navštívených témat si umí pamatovat nějaký počet témat, která jste navštívila - 20 nebo 50, teď nevím. No a když je nějaké téma nějakou dobu neaktivní a vy do něj nechodíte, ale místo toho chodíte do nových, tak se vám ten seznam v tom zásobníku obmění, a to staré téma z toho po nějaké době vytlačí ta nová navštívená témata.

Buggyra
Buggyra 16.11.2023, 08:38:33 xxx.xxx.198.226

Aha, a teď jsem si všimla jedné věci, která zmizela, ale byla pro mě užitečná. Když jsem vstoupila do diskuse, v panelu nalevo byl oddíl, kde se ukazovalo, jaké jsou k tomu tématu nové inzeráty, články a diskusní témata. A nyní se tam objevují pouze inzeráty a články, témata diskusí zmizela.

Takže já nemám vyfiltrované oblíbené zvířátko, kliknu na téma koňské diskuse, odpovím si, a chci se napravo podívat, jaká jsou další naposled aktivní témata koňských diskusí, a nevidím. Když chci tahle témata vyvolat, musím si vyfiltrovat koně a diskuse, a pak ve výpisu diskusních témat teprve mohu vidět diskuse o koních, všechny.

Mně by stačilo vidět jen tu poznámečku napravo u té rozkliknuté diskuse, zda je tam nějaké další nové téma, a kolikrát do něj rovnou překliknu. Nemusím absolvovat kolečko se zatržením složky s koněm a následně zase s odtržením složky s koněm.

Nevím, zda by se to hodilo i někomu jinému 🙂

Buggyra
Buggyra 16.11.2023, 08:33:10 xxx.xxx.198.226

Nemusí se stříhat. Stříhá (holí) se pouze koním, kteří i přes zimu intenzivně pracují a přehřívání a následné pocení a následné vychládání kvůli odpařování potu by je stálo zbytečnou energii navíc a následná péče o ně by byla zbytečně náročná. Takoví koně samozřejmě nezůstanou jen tak s ostříhanou srstí ve výběhu, ale nosí deky, zpravidla je nosí i do boxu nebo stáje, protože většina stájí je nevytápěných. 

I koně, kteří se nestříhají, nosí do výběhu deky, pokud je potřebují, takže není pravidlem, že kůň s dekou je automaticky pod dekou ostříhaný, spíš naopak, těch skutečných “sporťáků”, kteří takto pracují i přes zimu, je menšina.

Buggyra
Buggyra 15.11.2023, 12:40:09 xxx.xxx.198.226

Židi jedni, arabové druzí, 

asi je to teďka všechny pěkně mrzí.

A až si jednou potřesou rukou,

do Čech se pospolu podívat pudou…

Buggyra
Buggyra 15.11.2023, 11:18:21 xxx.xxx.198.226

Ano.

Pokud vezmeme v úvahu, že se doporučuje krmit řepných semen do 5 % KD, a v listech je 10x nižší množství glukosinolátů i v době, kdy je jich tam nejvíc, tak teoreticky listů se dá krmit logicky do 50 % KD, což nikoho u nosnice ani nenapadne, a pořád je to bezpečné množství.

Buggyra
Buggyra 15.11.2023, 10:09:54 xxx.xxx.198.226

Na druhou stranu, když jsem si ten článek přečetla, tak kromě těch "6ti" let tam nebyla žádná chyba, kterou bych vyčmuchala. Tak to možná nebude tak zlé 🙂

Buggyra
Buggyra 15.11.2023, 09:53:28 xxx.xxx.198.226

Začetla jsem se do nového článku ke koním a napadá mě - máte jazykového korektora? A směla bych ho vidět? 😄 - Protože kdyby se vám nějaký hodil, to bych mohla zvládnout 🙂 Minimálně třeba v sekcích o koních, drůbeži, nevím, s jakou frekvencí články vydáváte.

Buggyra
Buggyra 15.11.2023, 09:50:03 xxx.xxx.198.226

Na velikosti koně nezáleží, kůň musí být vychovaný a vy musíte ovládat pomůcky, na které je naučený. Pokud jedno z toho neplatí, je potřeba, aby obojí řešil někdo zkušenější. Je klidně možné, že vám kůň pouze nerozumí.

Možná nastiňte konkrétní situace, ve kterých se problémy objevují, jsem zvědavá. Ale jak píše kometa, spíš to nebude na vyřešení přes virtuál, zpravidla je třeba dozor na místě.