Aktuálně: 3 238 inzerátů220 867 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 23.11.2023, 11:53:03 xxx.xxx.198.226

lesnizinko, ale ono mrzlo. My jely sice “na vyjížďku”, to si představuje člověk leccos, ale my vyjížděly už za tmy 😀 -4 °C mi ukázalo auto. Takže v těch minus deseti počítám budu oblečená úplně stejně. Také je třeba si uvědomit, že na koni prostě fouká a nohy se vám nehýbou. Tam to oblečení neokecáte. Když se člověk šmrdolí po zemi a  třeba ještě něco k tomu dělá, tak se zahřeje. Ale já potřebuju takové oblečení, jako bych v něm chtěla sedět na lavičce 🙂

No a nebojte, ono pak stačí si místo punčochy+průsvitné legíny (mají svá léta, však jsem psala) vzít punčochy+normální kalhoty, a nebo na ježdění prostě punčochy+legíny přetáhnu ještě rajtkama, co mám po mámě - ty si kolem těch nohou můžu omotat dvakrát 😀 Na trup zase když navlíknu svou polar bundu, tak jsem za chvíli zpocená jak dveře od chlíva, takže tu si beru opravdu jen na celodenní vyjížďky…

Buggyra
Buggyra 23.11.2023, 08:31:03 xxx.xxx.198.226

Já už taky měla na pšenici kožíšek, ale to jsem jela pryč a holky se o ni nestaraly, takže po týdnu už mě pomalu přiběhla přivítat 😀

Buggyra
Buggyra 23.11.2023, 08:26:13 xxx.xxx.198.226

obdélníček na titulky. Pokud jsou titulky v jiném jazyce, než chcete, hned vedle obdélníčku je ozubené kolečko, v kterém si můžete vybrat jazyk titulků, pokud je na výběr.

Obrázek
Buggyra
Buggyra 23.11.2023, 08:21:29 xxx.xxx.198.226

No ale víte, co by dneska za tetování kapusty této rozlohy paní Jana dala?! Vždyť ona je to vlastně investice!

Buggyra
Buggyra 23.11.2023, 08:18:24 xxx.xxx.198.226

Já ji zrovna klíčím nepranou a moc se s tím nevybavuji… Zaleju vodou, nechám přes noc stát s vodou, druhý den sleju a prohodím, a pak ty další dva dny pouze prohazuji a míchám, aby mi vršek neosychal a spodek nehnil 🙂 Nicméně doporučit stejný postup s čistým svědomím samozřejmě nemohu 😀

Buggyra
Buggyra 23.11.2023, 08:09:44 xxx.xxx.198.226

Kolik se měsíčně spotřebuje krmiva pro jednoho koně, to je hrozně individuální.

Počítám, že plnokrevník mě v zimě stojí jen na krmivu nějaké dva tisíce měsíčně (odhadem 500,- za oves, 500,- za nějaké granule, 100,- olejniny, 400,- senáž nebo vojtěška, no a kdybych neměla jabka a řepu zadáčo, tak to samozřejmě taky bude něco stát, a 400,- kloubní výživa a případná minerálka, a to nemluvím o oleji 30,-/týden a ještě by se určo něco našlo, no a v tom samozřejmě není započítané seno, to bude tak balík na měsíc - 350,-). 

No a zase poník stojí třeba dvě stovky měsíčně (jen seno, občas minerálka, občas jablko a denně hrstička ovsa).

Buggyra
Buggyra 23.11.2023, 08:02:10 xxx.xxx.198.226

My to máme “doma” v rodinné stáji a o práci a náklady se dělíme několik lidí.

Když nebudu počítat investice do zázemí (sekačky, přístřešky, ohrady, překážky, zpevnění…) a do provozu (sedla, kočáry, postroje, jezdecké vybavení) a výjezdy (auta, přívěsy, čtyřkolka, PHM, údržba, pojištění, výdaje na registrace, členské poplatky, závody…) a budu počítat pouze provozní náklady týkající se přísně koní (seno, žlabové krmení, doplňky, veterinář, kovář, fyzioterapeut, zubař, pojištění způsobné škody, nájem pozemku), budeme někde na částce průměr 1000,-/měsíc/kůň (půlka těch koní jsou poníci). Přesně to spočítané teda nemám. Mohla bych si schválně příští rok vést nějaké záznamy. Ale aby mě z toho ještě netrefilo… (páč hádám, že bych si za to mohla válet šunky na Bahamách tak půl roku) A to nemluvím o tom, že ještě pořádáme závody sami a další různé akce, přičemž je to financované z naší kapsy (sponzory jsem zatím nesháněla).

Buggyra
Buggyra 23.11.2023, 07:52:01 xxx.xxx.198.226

V těch wellnessech jsou na ten chlor nějak vysazený, asi aby nemuseli měnit často vodu, to je teda terno… Já jsem nikdy ve wellness nebyla, tak vůbec nemám zkušenost. Já leda tak do bazénu, a ještě radši do sportovního s pár jednoduchými atrakcemi, než do nějakého aquaparku.

Buggyra
Buggyra 23.11.2023, 07:49:08 xxx.xxx.198.226

Já včera jela se známou na vyjížďku a měla jsem:

*na ťapkách ponožky tenké, punčocháče, ponožky tlusté, zimní pracovní holiny nezateplené
*na nohou punčocháče plus vietláky plus ke kolenům ty holiny
*na trupu dvě trika (nosím teď jedno s krátkým rukávem nebo bez rukávu vespod - obrácené zadkem dopředu, aby mi krylo dekolt, protože dlouhoruká trika mám s výstřihem, dost to pomáhá), tenký svetr se slabým rolákem, tlustou mikinu, na práci kolem koní přes to jen zimní vestu (a teplo bylo) a na rukou tenké pracovní rukavice - na ježdění potom jsem si vzala místo zimní vesty bezpečnostní vestu a přes to zimní zateplenou bundu, která mi při jízdě kryje i kolena (boží)
*na hlavě na práci čepici a na ježdění helmu (ještě nebylo tak zima, abych si brala čepici i pod helmu)

No a stejně mi mrzly špičky u nohou, jinak bylo dobře po těle (na ježdění nenosím rukavice), no a nohy jsem si občas během jízdy procvičila a prokrvila, tak i nohy byly nakonec ok - ani jsem se nebála seskočit 🙂 Známá byla zřejmě zmrzlá podstatně víc… Holt holky z města, co se nepohybují venku. Takže Canko, zimní výbavu na vícehodinový pobyt venku vážně můžu srdečně doporučit 😀

ale řekla jsem jí,ať ho hlavně netrápí,kdyby viděla,že už se trápí on…
to jste jí řekla moc dobře, snad to holka zvládne

Buggyra
Buggyra 23.11.2023, 07:40:32 xxx.xxx.198.226

lesnizinka: děkuji za foto, tak to já když nezapomenu (a dostanu se někdy taky do výběhu za světla) tedy nafotím ty naše kaštany, ty jsou tak poloviční a listnaté 😀 Váš popis byl dokonalý, stromy vidím jako by rostly tady za oknem 🙂

Buggyra
Buggyra 23.11.2023, 07:33:24 xxx.xxx.198.226

No a jak dlouho ji necháváte ponořenou a jak dlouho čekáte, než vyklíčí?

Buggyra
Buggyra 23.11.2023, 07:32:25 xxx.xxx.198.226

Jejej, ale zase je to upozornění na nové reakce vpravo? Však přeci posledně po dohodě jste ho dali nalevo? Ale je to tak důrazné, že asi nebude potřeba překoukávat zleva od názvu tématu doprava na obdélníček. Jinak já si zvyknu na všechno 🙂

A nápad s rozbalovací citací je přesně to, po čem jsem vždy prahla! Prosím uskutečnit 🙂

Buggyra
Buggyra 22.11.2023, 13:16:27 xxx.xxx.198.226

Jako prevenci před všenkami můžete příště použít křemelinu, co používáte na vyprášení slepičího zázemí 🙂

Buggyra
Buggyra 22.11.2023, 13:09:15 xxx.xxx.198.226

Sarah děkuji, já si to na fejsbůku neukážu, systém mě tam nepustí 🙂

Buggyra
Buggyra 22.11.2023, 12:57:01 xxx.xxx.198.226

Ony ty rozvojové země ale nevyrábějí jen pro ty rozvinuté, ony vyrábějí i pro sebe a pro další rozvojové země 🙂 Pokud by to zboží nevyvezly sem, vyvezou ho jinam. Kdyby vymřela celá rozvinutá část světa, vymře pořád jen menší část obyvatelstva na planetě a ti ostatní budou výhledově prostě spotřebovávat pořád víc. Není to rozumný předpoklad, že naše rozvinuté vymření by tenhle trend zastavilo nebo zvrátilo.

Buggyra
Buggyra 22.11.2023, 12:36:01 xxx.xxx.198.226

Lidé v Africe možná beton nelijí, ale co taková Čína a Indie? Jižní Amerika? Tam se buduje až se hory zelenají. Ono se v rozvojových zemích neleje betonem, ale zase se tam skládkuje odpad, vesele se spalují fosilie bez filtrů a kurvítek proti znečištění, jede tam rychlá spotřeba, zakázané pesticidy, nejsou čističky, a tak dále a tak vůbec. Mluvíme o aglomeracích, kde je  nahuštěno nejvíc obyvatel, nikoli o pustinách a pláních, kde nic není. JV Asie spolehlivě likviduje celý Indický oceán. Tam kdyby pomřely ve slumech lidi, tam by to mělo smysl. A ne tady na vsi, kde každý baráček platí pokuty, když není napojený na kanál.

Pravda je, že my beton lijeme a zastavujeme, ale jestli tady zůstane polovina populace, stejně budeme lejt a zastavovat, protože inovujeme dálniční síť, to jsem zase koukala, co orné půdy na to padlo u Hořic, hektary a hektary. A zahraniční investory pro logistická centra nezajímá, kolik my tu máme obyvatel. Největší investoři na tyhle centra jsou v současnosti mj. právě zrovna z té Číny, tralala.

Megí, nesmíte na svých zádech nosit tíhu světa 🙂 Naším údělem není náprava, ale adaptace. Snad to těm blbům nahoře dojde včas. 

Orionko, a ten váš kecal "Albert Bourla, CEO od Pfizer", to je ten plánovač, co to naplánoval za účelem snížení světové populace? 😀 Asi by nedělal u Pfizeru na protilátce, kdyby měl v úmyslu pozdechat půl planety, že. To by pak musel vrátit i rodný list…

Buggyra
Buggyra 22.11.2023, 12:20:14 xxx.xxx.198.226
Orionka:

Ale zase má každý mockrát znatelnější uhlíkovou stopu, než černoušci v Africe 😱

no to sice jo, ale věřte tomu, že zrovna to nikoho “nahoře” ani maličko netankuje… Navíc my budeme progresivně naše uhlíkové stopy snižovat, zatímco rozvojový svět svou uhlíkovou stopu co rok progresivně zvyšuje.

Buggyra
Buggyra 22.11.2023, 12:19:14 xxx.xxx.198.226

lesnizinko, vy mě děsíte - vy nemáte jiné zimní oblečení? Nemůžete si vzít pod legíny druhé legíny, přes legíny plandací tepláky, šusťáky, oteplováky, punčochy…?

Buggyra
Buggyra 22.11.2023, 10:42:17 xxx.xxx.198.226

Jestli bylo nakažení globalizované části společnosti (tedy té bohaté, cestující, kupující zboží ze zámoří a sociálně aktivní) plánem na snížení populace planety, tak by měl ten plánovač vrátit občanku. Protože ta civilizovanější část společnosti se nemnoží. Právě naopak.

Aby někdo snížil globálně populaci, musel by obrážet vesničky po Africe a Indii a asi sypat sterilizační přípravky do vody nebo tak něco. Nebo práškovat (to byl můj plán, mimochodem).

Takže pokud to tak bylo, tak cha chá, to se upe nepovedlo, že.