Tak ještě že mám nakoupeno slepic do zásoby, včera zřejmě letošní druhá ztráta. Najisto nevím, neb jsem viděla jen hromadu chlupů, ale slepice na místě nebyla, nicméně nebyla ani na hřadě, takže s ní nepočítám. Netuším, kdy došlo k újmě, protože jsem přišla až za tmy skoro v 6. Ale holky se setměním (ještě předtím) zalézají, tak spíš sázím zase na dopo/odpo. Tak holt vyčkám, jak se to bude vyvíjet.
Příspěvky uživatele
Buggyra
Já koupila jednou v akci nějak ultralevně takový ten ariel v kapslích přímo do bubnu, a to je vůně, že jsem málem padla naznak. Z toho spolehlivě voní prádlo i po dvou měsících ve skříni. Tak ho od té doby kupuju. No a páč mi poradila kolegyně, že se těma kapslema může pračka ucpávat, že je dobré mezitím dávat i práškový prášek, tak jsem zase v akci koupila nějaké bago obří něčeho… to v podstatě nevoní. Teda voní to jako prášek ale po vyprání voní prádlo jen než uschne, pak už jen prostě je jakože čisté (já při praní na tu čistotu moc nehraju, jde mi o to, aby to prošlo tou chemií, a pracovní věci i teplotou). Vůně nejsem zvyklá používat nikdy žádné, takže mi byt vonívá po Kocourovi 🙂 A je mi to jedno, já tam nikoho netahám a pokud, tak je to někdo, kdo mě zná, a tuší, a ten je připraven. Poslední svíčku z pravého vosku jsem rozpustila o víkendu v benzinu a naimpregnovala s ní koni deku 😂 Jsem tak ještě ochotná dát eventuálně do prádla ten ocet nebo sodu, ale to spíš kvůli pračce než kvůli prádlu.
Ti Angličani tam toho mají o covidu hodně a loni tam byly nějaký grafy počty nakažených očkovaní neočkovaní a tam to bylo jasně vidět, že v očkovaných je jich víc.
Jo aha, já hledala úmrtí podle toho, co povídala Cimprlína, ale ne počty nakažených. Juchnu na počty nakažených 🙂
Ale nemůžu nic najít… všechny značí, že počty identifikovaných Covid nakažených jsou vyšší v nenaočkované populaci…
Anonymní:Možná v nedoposlechnuti je ta chyba.
Ale chápu, ne každý ma tu sílu…. zvlášť když to nejde vyndat…
Lepší pro psychiku mnohých je věř a pfaizer tvůj tě uzdraví
Prosím nahoďte nějaké logické a podložené protiargumenty, ráda si pokecám 🙂
Já to doposlechla. Nevím, jestli chcete další A4 mých komentů k tomu rozhovoru, jestli jo, někdo (registrovaný) si o to napište. Ať to tu nespamuju, taky na mě nemusej bejt lidi zvědavý. Nebo to můžu poslat do sz, pokud by se k tomu plénum přiklánělo.
No ale info o tom, že PCR test nedokáze stopro odlišit covid od jiných koronavirů, běhá po světě už tak dva roky, takže možná na tom něco bude. A pak se přešlo na antigeny a tam to bylo ještě horší.
Tohle hrozně záleží na designu primerů. Pokud jsou primery vybrány tak, aby ohraničily oblast s vysokou specifitou pro určitý organismus, tak s touto specifitou bude analýza onen organismus určovat. Vzhledem k tomu, že covidí genom byl osekvenován (mnohokrát, protože mutace), věřím tomu (do studií se kvůli tomu nořit nebudu), že vědecká obec dokázala vyvinout takové primery, aby oblast analýzy měla dostatečnou specifitu.
Antigeny mají samozřejmě také různé specifity a u nich je situace o dost složitější, protože se váží na různé struktury toho viru, tam bych se nerada pouštěla do spekulací. Nicméně u antigenů je to jedno, protože jejich výsledek se ověřuje právě PCR.
Máme PCR testy na určení potravního složení z trusu savců, a je to mnohokrát ověřený prostředek, dále se tím usvědčují pachatelé trestných činů a identifikují se pomocí PCR genetická zatížení u psů, i dalších savců, takže nevidím důvod, proč bychom neuměli vytvořit specifický test na virus 🙂
drvodelkafialova:Jen to rozveďte, aspoň bude legrace👍😀
Legrace bude, až mi Zrzavá přimaluje do hlavy medomet/d a nebo až poběží před ponclema? 🤭
Poncle jsou děsný sfině, potvrzuji 😂
Jinak teda ta paní Cimprichová je nějaká asi navedená nebo co. Do tří skupin rozdělila mnoho šarží vakcíny Pfizer ta studie na základě trendů, ke kterým se kloní u těch šarží vývoj nežádoucích účinků. Nikoli že by někdo vyráběl tři druhy/šarže vakcíny. A to všechno se týká prosím pochopitelně pouze té jedné vakcíny, nevím jak v Dánsku, ale u nás se v počátku aplikovaly tři různé vakcíny (různí výrobci), z toho jedna byla absolutně odlišná technologie.
Paní povídá, že bůhví, co to vlastně bylo za nemoc, jestli fakt Covid, když informace o přítomnosti viru byly získávány pomocí PCR testů. To asi paní nemyslí vážně. Nic průkaznějšího než PCR test neexistuje, pokud by někdo chtěl vědět, o co při PCR jde, tak na Wiki je to moc pěkně popsáno, já jsem v PCR laborce pracovala několik let, tak vás můžu ujistit, že pokud pomocí PCR určíte přítomnost nějakého organismu, tak tam ten organismus prostě JE. Nejde jinak. Vtipná baba.
Ta britská informace, o které mluví https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/bulletins/deathsinvolvingcovid19byvaccinationstatusengland/deathsoccurringbetween1april2021and31may2023 jenže si ji asi nepřečetla… Se tam píše hned v prvním odstavci, že úmrtí související s Covidem klesla v přímé souvislosti s dokončeným schématem očkování či boosterem. V pátém odstavci se píše, že úmrtí nesouvisející s Covidem jsou podobně četná u očkované (kompletní schéma či booster) i neočkované populace. Zároveň dodávají poznámku, že u očkované populace jsou počty úmrtí o něco nižší (od poloviny roku 22 do 23). Jestli někdo vyvinul vakcíny proto, aby lidi zabíjely, chybička se vloudila.
Mimochodem, u té Dánské studie by mě zajímala i informace, kdy ty šarže byly podávány. Zda náhodou ty šarže s vysokým podílem než. účinků a úmrtí nebyly jedny z prvních distribuovaných – zda s nimi nebyli očkováni třeba senioři a lidé se sníženou imunitou. Nebo zda to nebyla třeba 4. dávka, kde je situace stejná.
A to jsem si poslechla jen třetinu toho rozhovoru.
Dájo, můžete 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=_F6oTBHjEA0 je to ten rozhovor z radia Universum, o kterém tu byla řeč 🙂 Už si k tomu píšu koment.
Překlad: Já osobně si říkám, že se v grafice nezavděčíte nikdy všem. Při zavedení anket (pozn. překl.: u rozhodování, kdy lze použít do webu jen jednu možnost) by se pak aplikoval výsledek podle hlasování většiny. (pozn. překl.: netýká se tedy schémat vzhledů, ale např. umístění zvonečku nebo formy odpovědí na příspěvky s citacemi)
Pokud autor nesouhlasí s překladem, obrátí se prosím na náš právní oddělek.
no třeba já prodávám jen kámošce, protože se mi nechce to řešit. Kámošce vejce stejně dávám, takže jí je vozím, tak je mi to jedno, ale myslet na to, že je někomu někam musím vzít (paní v práci měla zájem, tak jsem jí nějaká vezla), starat se, aby mi vraceli vejconosiče, řešit jestli mám na vrácení drobných… dejte mi pokoj 😀
Tohle je zajímavé https://www.reporteri.online/?p=2452 hlavně proto, že je tam odkaz na původní studii. Ale ráda bych podotkla, že domněnka, že ty šarže nebyly takto vyrobeny nebo očkovány nezáměrně, je pouze domněnka 🙂 Studie je provedená pouze v Dánsku, zajímalo by mě, kdyby takové provedli ve všech zemích, kde se očkovalo 🙂
On ten virus mohl klidně uniknout z laboratoře a pocházet ze zvířat, úplně klidně obojí najednou (tedy posloupně, někdo ho zachytil dříve po přenosu na člověka, začali si ho studovat v laborce a ejhle on ho někdo pronesl (klidně omylem) // v laborce zkoumali nakažené netopejry (velká virová nálož), zamci si nedávali pozor a nebo zamtel neřešil (jsme v Číně), velký infekční tlak, skvělé prostředí pro “přeskok” a ejhle, v “bioinkubátoru” se zadařilo a zmutovalo úspěšně a opět nemocníček nám to vynesl ven 🙂).
Opatření byla divoká ve spoustě zemí světa, nebyli jsme žádná výjimka, WHO taky vydávala k tomu sdělení postupně jak se zpřesňovaly informace o nemoci, takže prostě každý to pojal od začátku dle svého vědomí a svědomí, to je asi jako když když se řekne grýn dýl a vláda (v tomhle případku ovšem jen ta naše…) se zblázní a pleskne na soláry dotace, které budou platit ještě prapotomci, ale to se nedotýká každého jednoho člověka na jeho osobním prostoru, to stojí “pouze” peníze, tak to není tak zajímavé téma, že.
Mám semínka na ačokču letos od kolegyně a příští rok to s ní rozjedu! (část jí musím dát na nějaké před srnkami a sfiněmi chráněné místo, abych se dočkala taky té úrody…)
megi-the-pes:Jakou má Buggyra krásnou zástěrku! S kapsičkou! 😂
ale nějakou polámanou nožičku… 😀
V té komerční stáji bohužel je to, co klient “prožere”, ta nejmenší část nákladů. Teda pokud je to komerční stáj co k čemu a ne holé pastevko, kde se jednou do roka rozbránují škrkavky po ploše. Nejvíc totiž stojí lidská práce, a toho člověka (ty lidi), co se o ty koně stará(ají) musíte živit ať do výběhu vedou poníka nebo pracujícího ČMB/ať v kolečku vezou bobky od poníka nebo ČMB. Vy tomu ustájení neplatíte za krmení, ale za ty služby.
JardaPecival:Z půlstránkovýho příspěvku chci reagovat na jednu větu. Kvůli reakci je účastník diskuze nucenej číst celej citovanej příspěvek a pak z odpovědi dedukovat, na co ta reakce je..
V tom případě je beztak jednodušší a rychlejší udělat ctrl+c a ctrl+v, než z citovaného příspěvku odmazávat zbytek textu - tedy alespoň pro mě 🙂
Nějak pořád nechápu tu zatvrzelost v tom nepovolit možnost editovat citaci? Viz. tohle je krásnej případ, chci reagovat na příspěvek na předchozí stránce, ale jen na malou část z něj.. Takhle jak je to teď nastavený, prakticky nemožná věc..
Jardo, vy jste to možná nepochopil - admini plánují udělat tu citaci tak, že nebude takhle trapně zabírat prostor a znepřehledňovat diskusi, ale bude schovaná v jednom řádku, který se bude dát v případě potřeby rozbalit, aby zájemce viděl celý citovaný text.
To znamená, že vy budete reagovat na nějaký půlstránkový text, dáte “odpovědět" (jiná možnost tam nebude) a k vaší odpovědi se automaticky připojí jeden řádeček jako když dáváte “odpovědět” teď. Ten řádeček nebude zabírat žádné zásadní místo a každému bude jasné, že svým příspěvkem na něco odpovídáte. A když si čtenář náhodou nebude jistý, na který příspěvek jste odpovídal, podrží myš na tom řádečku a nebo ťukne na šipičku u toho řádečku, a původní příspěvek se mu teprve v tom okamžiku zobrazí celý. Proto v tu chvíli postrádá smysl ten citovaný text upravovat, protože už nebude potřeba šetřit místem 🙂
No a pokud i přesto budete chtít reagovat jen na jednu větu z citovaného příspěvku, uděláte to jako já výše. Zkopírujete, vložíte do svého textu, označíte, že je to citace (někdy dávám kurzívu, někdy to dám do uvozovek, jak mám náladu).
Já si vůbec nemyslím, že by byl ten virus vyroben nebo upraven. Modifikace nenašly kupy vědců a zároveň se našla kupa virů v přírodě, které jsou velmi podobné. A divila bych se doost, kdyby byl vypuštěn úmyslně. I když lidi jsou divní, mohl to být přeskok u jednotlivce…
A Niki navíc jede na vyjížďku skoro nahá🙏
Já myslím, že Niki nebyla na vyjížďce. Že šla “jen” popracovat. A ono při tom pohybu člověk tak nemrzne, to i já jsem si vestu sundala a bylo mi dobře, i když ostatní vrstvy byly celkem profoukavé. Niki psala, že byla hodinu venku, já tam byla skoro 4 hodiny 😀 To víte, já tam nejdu jen tak na okruh po zahradě na procházku, tentokrát nebyly odpoledne žádné holky, dvě se dokonce omluvily těsně před, takže jsem musela veškerou práci udělat sama, a to jsem tam nechala dvě plná kolečka z rána na odvezení - ještě že mi pomohla ta známá, bych tam lítala s hnojem doteď 😀