Ježiš já jak byla zblblá z toho octa, pardon, tu cibuli samozřejmě do cukru 🙂
Vlastně… nejste diabetik? Pak teda do stevie. Nebo nějakého toho umělého gnusu.
Ježiš já jak byla zblblá z toho octa, pardon, tu cibuli samozřejmě do cukru 🙂
Vlastně… nejste diabetik? Pak teda do stevie. Nebo nějakého toho umělého gnusu.
Já si na ty cihly vpravo zvyknu. Ale musím říct, že si nepamatuji, že by kde na diskusích a forech bylo tohle upozornění na nové příspěvky jinde než u názvu tématu. Ty cihly jsou aspoň pořádně vidět, na rozdíl od těch zvonečků s číslem.
jé! Nevšimla jsem si, zda to bylo někde oznámeno, ale už funguje “zrušit sledování”, tedy odháčkování tématu! Díky díky, to se hodí! 🙂
Teď mi zrovna přistála v schránce pohlednice, že zvou tací nějací na nějakou asi virtuální slezinu, že skupina lidí, pro něž “život bude nejvyšší prioritou” - a hned se mi vybavilo potratové šílenství a nejlépe ještě tak i zakazování antikoncepce, no letáček šupajdil rovnou do koše (takové plýtvání).
Jo ad okna, ta dvě obří, co mám v paneláku, viděla stěrku z auta jednou. Pak přišel Kocour, udělal “ťap, ťap”, já jsem řekla “že se na to nevys**u”, a tak jsem též ku svému blahu učinila. Zvenčí myje déšť, zevnitř kočka. Ještě se nestalo, že bych já, stará Keliška, neviděla z okna všechno, co potřebuju 😂
Ale nemáme smog, netopí se tu uhlím, nemám okna do ulice, a i kdyby, 4. patro to jistí. Takže pohodička. (Nenechte se mejlit, nemyla bych to ani kdybych měla okna rovnou na autobusovou zastávku s dvoumetrovou louží, resp. to bych to nemyla záměrně, a dost možná bych ještě natáhla nějakou folii, aby dovnitř nebylo vidět…).
Tak jsem to hodila do googlu a vyplivlo to jen
https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:CfHwVuMY23sJ:https://www.horseriding.cz/podsedlove-deky/rozsirovaci-podlozka-pod-sedlo/&hl=cs&gl=cz
Tak se zřejmě jedná o vyplnění chybějícího osvalení nebo otučnění = rozšíření kohoutku.
Každopádně podložky pod sedlo jsou všechny podložky, pojem nadřazený, do toho můžou spadat podsedlové dečky textilní, gelovky, pěnovky, filcové dečky, korekční dečky, terapeutické dečky, protiskluzové dečky aj., zatímco taková rozšiřovací podložka pod sedlo by byla pojem podřazený, pouze jeden typ podložky pod sedlo. Tedy tyto pojmy nelze volně zaměnit. Rozšiřovací podložka bude vždycky podložka, ale podložka pod sedlo nemusí být vždy rozšiřovací.
Bobčo, klidně čurejte do plínky cestou, o co jde. Jako, zavolejte si o přeobjednání, jestli by to “rozumně” nešlo, ale nespoléhala bych na to. Na neuro dostat slušný termín, to aby člověk platil zlotem. Držte termín, dokud můžete. K té plínce si mázněte příslušné partie nějakým krémem, ať se neoprudíte, a já bych se vůbec nežinýrovala 😀
Samozřejmě můžete taky nepít, že. Nějaký ten půlden. Máti to tak dělá, když ji čeká delší cesta, prostě nesnídá a nevypije ten ranní půllitr. Ono si to tělíčko pro jednou přebere. Pokud teda nejste diabetik nebo jinak zdravotně omezená, kdy je potřeba pravidelný příjem tekutin…
Hlavně si zabalte bedra pořádně do tepla, z vl. zkušenosti to hrozně moc pomáhá. Takové teplo, aby se člověk potil, ať ty mrchy zánětlivý dostanou po tlamě. Samozřejmě nesmíte se pak svlíknout a nechat to nastydnout, ofouknout.
assil: a tak se do takových podmínek měla zvolit jiná metoda.
Nemáme lepší metodu, bohužel 🙂
Já jsem informace paní Pekové párkrát zaslechla jen na začátku pandemie, kdy hlásala nějaké nesmysly, pak už ji do médií nezvali. Má pro ta svá přesvědčení nějaké relevantní podklady, jako revidované a oponované studie? Protože já jsem viděla pouze zprávy o studiích, které neprokázaly žádné změny v genetické informaci viru, které by měly naznačovat manipulaci. Odpovídá jiným coronavirům přeneseným ze zvířat na lidi…
Jsem měla po dlouhé době celý víkend volný, ani chlap po mně nic nechtěl, tak jsem se kasala, jak zapřáhnu poníky (mohla bych i do saní!) nebo pojedu na pořádnou vyjížďku s holkama. No a žádná holka o víkendu nemohla! Máti taky byla pryč, i když nepochybuji, že ji bych na nějakou aktivitu s koňmi nevytáhla (zima, mokro, čas, tma, výmluva se vždycky najde).
Tak jsem akorát v neděli jela na Bertíkovi ke kamarádce (s tou třešní). Ale ve stáji jsem opravila jednu kývající se dlaždici, což mě potěšilo, a ještě něco jsem opravila, teď nevím co. Protože je sníh a koně se nebudou natahovat přes ohradu za trávou, tak jsem mohla vypnout elektriku a dát odpočinout baterii. Ale asi už bude na výměnu, mám pocit, že problikávala červená. Druhou nabitou mám v garáži, tak když nezapomenu, odpoledne ji vezmu do stáje.
A právě mi dala vědět známá, že o víkendu jim jedu pro koně, tak si přivydělám (se zrovna dost hodí). Ještě že nemusím shánět dárky pro rodinu, to jsem odbourala, nic si nedáváme, to by mě trefilo s mým napjatým rozpočtem… Teď jsem kupovala baterii do auta a dneska jsem ji ráno musela vyměnit, to bych jinak do práce neodjela 😀
No, včera večer jsem si uvědomila, že jsem nepřikryla řepu senem. Takže možná zmrzla. Možná jo, možná ne, uvidíme, něco pomrzlo určitě… Až se tam někdy dostanu v nějakou rozumnou dobu (volný víkend za mnou, tralala), tak ji tím senem přihodím… chjo.
Jano, koukejte si vzít ta ATB, co vám předepsal Mirek! Ale už. Vankomycin i.v. nedostanete, stafylokoka a streptokoka máte, a budete šaškovat. Oni vám ten V. stejně nedají, dokud nevyzkoušíte ta nespecifická. Tak do toho.
Jestli nefunguje med, můžete zkusit česnek a cibuli. Taková ta cibule naložená do medu se používá, ale tak ji naložte do octa, to už je jedno. Pažitka, porek, slepičí vývar, hele, užíváte vůbec vit. D? Měla byste. Já teď kvůli darování krve zobu železo, cítím se jak superman, můžete taky zkusit, ale jestli máte hajsavé trávení, tak raději ne. Ono se to taky vstřebává někde za žaludkem, páč je to potažené, tak pokud budete brát ta ATB, tak to s tím neriskujte.
Jo a sežeňte si jedlové jehličí. Taky můžete borové, ale jedle je zaručená. Čerstvé jehličí rozkňafat a nechat s vodou na radiátoru odpařovat. Můžete i inhalovat. To je spolehlivá čistička vzduchu. Ještě líp dát si pár větviček do vázy, ale to by asi ocenily hlavně kočky. Pěkně byste si měla to jehličí připravit na noc na spaní. A SPĚTE v noci! Ne, že budete krákorat nějaké přednášky, opravovat písemky, připravovat materiály a podobné šaškárny. V noci se má spát.
Ostatní: jo, tak já si koupím obyč ocet a taky ho šoupnu tuhle tamhle, to by mohlo být fajn. Já ho přestala kupovat jakože budu držet zdravý živ. styl a koupila jsem jablečný, ale ten stojí jako by v něm byly zlatý šupiny nebo co, tak ten se mi fakt do myčky lít nechce 😀 Proto jsem se ptala…
Že jsem nekecala a jedlý kaštan je ještě plný listí. Teď už aspoň žlutýho po těch mrazech. A kamarádky třešeň, ta taky jaksi zapomněla, že je zima. A mohla by mít ve svym věku už rozum (ta třešeň)…
https://www.chovzvirat.cz/clanek/550-povinnosti-chovatele-koni-a-poniku/
Prosím opravit překlep 🙂 (vizte obr.)
Jo, kupodivu vůni v myčce mám, dokonce dvě, vypadá to jak visátka do záchoda 😂 Koupila jsem to spolu s myčkou přes bazoš, prostě to v té myčce bylo. Nechala jsem tak…
efe, používáte obyčejný lihový ocet nebo taky nějaký spešl jako tady byl zmíněný? Lihový je levný, s tím bych ani neměla problém…
Do myčky dávám nějaký nejlevnější šunt tři v jednom. Teď jsem v Penny koukala na něco ve slevě, hyperúža, krabice by mi zabrala půl kuchyně, to já radši koupím těch 100 dávek za třetinovou cenu a vydrží mi to dva roky…
Ano, zvažovala jsem, zda poznamenat, máme velmi měkkou vodu.
hlavne tam napíšte koľko z toho sú poníci
no právě 😀 To byla ilustrace toho, jak může být právě ta informace relativní. A ještě k tomu je potřeba přibrat tu informaci, co jsem tam psala, že půl roku se ti koně pasou. Takže tento PRŮMĚRNÝ údaj je dost zkreslený 😉
Já jsem na PCR testu někde venku nikdy nebyla. Kdo ví, zda jsem já někdy byla vůbec testovaná přes PCR. Ofiko zdravotní sestrou odebrané (pod dohledem zdr. sestry samoodebrané) testy jsem absolvovala pouze při pravidelném monitoringu v zaměstnání. Jinak jsem se prostě netestovala, neměla jsem to zapotřebí. Tak nevím, jak to bylo.
No každopádně PCR jako metoda nemůže za ty výsledky, když sama vidíte, že už to získávání vzorků bylo “hej počkej” 🙂 Já tvrdím jen to, že pokud PCR určila něčí vzorek jako pozitivní, tak to tak bylo, ale proč to tak bylo, zda dotyčný byl skutečně nakažen nebo se vzorek kontaminoval nebo byly špatně zvolené primery, které označily jiného původce, to už je mimo téma, ta metoda to nepodchytí. To tedy mimochodem žádná metoda, pokud prostě špatně odeberete vzorky nebo s nimi špatně nakládáte, tak z nich nezjistíte relevantní informace, i kdyby šlo jen o určení pH v akvárku…
Anonymní:Bezva bylo, založit na PCR pandemii, zvlášť když testy mohla delat každá hajzlbaba… A pozitivní byl nemocny i bez příznaků atd. …
Je vidět, že nerozumíte tomu, o čem píšete.
Představte si, že by pozitivní s virem HIV nebyli bráni jako rizikoví, a nedodržovali by žádná doporučení, nebrali příslušné léky, nepřizpůsobili svému stavu svůj kontakt s okolím.
assil:Ano, jenže vtip je v tom, že tohle nejen že nikdo lidem neřekl, ale ani se na to nebral ohled, takže i lidi s příznakama, kterým vyšel negativ, se brali jako negativ.
Což je prostě blbě a celkově to PCR testy a na nich založená opatření znevěrohodňuje.
To musí ale správně vyhodnotit lékař, nikoli ti lidé. Ty výsledky PCR by měly jít přes lékaře, který by měl mít dost rozumu, aby v případě podezření na chybu procesu odebral a poslal vzorky znovu. Pitomé je, že výsledky často interpretoval někdo jiný, než kdo odebíral vzorek, i v tom je kámen úrazu…
Nicméně oni ti doktoři asi měli co dělat, aby vůbec stíhali, tak asi to procento pacientů, kteří vypadli ze standardního procesu vůbec neřešili. Asi bylo i shora tlačeno na to, aby se systém nezahlcoval opakovanými vyšetřeními, aby to stálo co možná únosné peníze, nevím, já tam nebyla, jen se domýšlím.
Tak my i za 4 koně tu tisícovku měsíčně na krmení vč. sena dáme 🙂 Co by ne (nepočítám toho plnokrevníka). Balík sena za 350,- (tak i kdyby dva měsíčně) a ta trocha ovsa (jestli všici dohromady dostávají kilo denně…) a minerální a solný liz, když nebudu počítat, co jim z dobré vůle dokupuju já. Dobré si uvědomit, že minimálně půl roku se naši koně pasou.
assil:Najděte si ty studie kolikaprocentní chybovost mají PCR testy v případě covidu a to zvláště ty negativní výsledky. Stačí hledat false negative pcr test nebo něco podobného a je toho z renomovaných laboratoří a univerzit dost.
Na PCR test je stopro spolehnutí, pokud tam ten úsek identifikuje. Kdyby tam ten úsek hledaného řetězce nebyl, nemá PCR z čeho ten úsek namnožit. Falešná negativita je něco jiného, a tam je mnoho faktorů, které na to můžou mít vliv. Proto se ty testy dělají dvojitě (antigen jako záchyt a PCR pro potvrzení, když vyjde PCR negativně, tak se opakuje). Ani to vám ale nezaručí, že se se vzorkem, ze kterého se PCR dělá, špatně nezacházelo, že není ovlivněn nějakou chemií (kontaminovaná zkumavka…), že byl vůbec správně odebrán, a podobně. False negative je naprosto očekávaný efekt.
To je jako když koukáte dalekohledem do savany a protože v dalekohledu neuvidíte zebru, tak řeknete, že ty zebry na savaně nejsou. Ale že je nevidíte, páč je dalekohled umazaný a nebo zrovna koukáte do místa, kudy nechodí, protože by je tam sežral léf, to v tom okuláru nezjistíte.