Aktuálně: 3 523 inzerátů216 944 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 13.11.2024, 12:57:54 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 13.11.2024, 12:30:54

A to já zase bez čepice ani ránu, bych ofoukla a umřela 😀 Mé tři chlupy mou hlavu bohužel před nepřízní počasí neochrání. Teď už se vyskytuji u koní bohužel do tmy, ale mám takovou tu čepici s integrovanou čelovkou, a to je tedy i praktické. Vlastně ani nevím, zda se mi vlasy mastí víc s čepicí, já totiž nosím helmu jak je rok dlouhý, teď už teda ne denně, ale třeba dvakrát týdně ji na hlavu dostanu, a ta teda zevnitř vypadá… nemám vyndavací vložku, která by šla prát, takže jednou za rok tu helmu zevnitř vydrbu rejžákem s vodou a práškem na praní 😀

Takže praní a čištění katráče a hřebenu na vlasy je u mě ten nejmenší problém.

Jak si to tu tak píšu a jedou mi hlavou myšlenky, možná by stálo za to do té helmy vrazit nějaké plátýnko, které bych tam měla na oboustrance přilepené (do prvního zapocení lebezny), že by se to dalo prát… Ale spíš se na to opět vykašlu, evidentně s tím takové potíže nemám.

Buggyra
Buggyra 13.11.2024, 12:50:01 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 13.11.2024, 11:06:12

Také jsem jednu dobu používala nějakou olejovou věc na vlasy, patlala jsem ji právě na ten kartáč, kterým jsem pak ty vlhké vlasy česala 🙂 Přišlo mi, že jim to prospívá, ale musela jsem na to myslet a tak, no tak to už dělám jen občas.

Kdysi známá používala na konečky vlasů jakýsi vosk, to mi přišlo, že jí pomáhalo hodně, byla to určitě olejová emulze, ale jak to vysychalo, zřejmě ten vosk na těch konečkách udělal mikrofilm a bránilo to třepení. To by třeba někomu pomohlo.

Buggyra
Buggyra 13.11.2024, 10:30:46 xxx.xxx.198.226

Můžu si mýt vlasy čím chci (momentálně šampon bříza/kopřiva zn. Tip za 30 kč sedmička a kondicionér repair z penny cenu nevím), jestli vypadají dobře nebo ne, nějak neřeším, hlavně že už neelektrizují, to mě může vzít vždycky čert, to už se moc nestává. Čtvrtý den jsou už mastné v pramenech, takže myju co tři čtyři dny. Umím ale i s mastnými vlasy a svědivou hlavou vydržet klidně týden a kdyby přišla apokalypsa, vydržela bych nekonečně. Jen to musím mít spletené do copu, aby z toho nebyl po pěti dnech velký dred 🙂 Tak se považuji za šťastnou osobu, když to mám tak jednoduché. Sice toužím po vlasech do pasu, mít nebudu, ale zase za tyhle problémy by mi to nestálo…. A navíc když jsem koukala, co s tím pak holky mají problémů při rozčesávání atd. Já ty vlasy jednou za dva dny prohrábnu umělohmotným měkkým kartáčem, co jsem usebrala u koní, a asi nejsem za princeznu, ale jsem spokojená 🙂 

Buggyra
Buggyra 13.11.2024, 07:51:30 xxx.xxx.198.226

Vytáhla jsem tohle téma na odpověď na ubikaci pro morčata na chatě pro Stelle:

já když jsem pendlovala s morčákem mezi vejškou a domovem, tak jsem měla na vejšce (pobývali jsme tam většinu času) velkou zařízenou klec, kterou jsem na prázdniny vozila pak s sebou domů. A na krátkodobé pobyty doma třeba na víkend nebo na Vánoce jsem měla doma vysokou plnou přepravku, která byla svrchu otevřená.

Vzhledem k tomu, jak jsou dneska klece dostupné (zadáčo na bazoši k mání za odvoz), tak bych prostě pořídila na chatu morčákům normální klec/klece, výhoda je, že se dá ten drátěný vršek použít i jako ohrádka na zahradu.

Buggyra
Buggyra 13.11.2024, 07:10:18 xxx.xxx.198.226

Nedávno mi byly odhaleny samolepící asfaltové pásy. Tak to je hodně boží zařízení, nataví se to na podklad sluníčkem (musí se to samozřejmě v létě). Teď tím máme tady popatlané všechno možné, právě třeba i ty bedny, které využíváme na uložení věcí. Na stříšky nad seno jak dělané. V zimě se to musí natavit nějakým tím nářadím, asi plynovým hořákem, do toho já nejdu, neumím, plynu bojím. Ale v létě sluníčko samo - to mě baví 🙂 

Buggyra
Buggyra 13.11.2024, 07:07:21 xxx.xxx.198.226

Loni na podzim (ehm, na začátku ledna… soudila jsem, že do té doby pořádně nezamrzlo….) jsem naházela do zvýšených sadbový moravský modrý (myslím, že se tak jmenoval), a vyrostl mi pěkný, stroužek se dá vzít do ruky a ostrouhat na struhadle, podle toho to posuzuji. Měla jsem asi 20-30 palic, to zpracuji za dva měsíce (někdo tu mluvil o otravě česnekem, anémii, krizi sleziny… tak snad si ty orgány taky neodpálím…), dál musím kupovat. Tak chci letos zasadit násobek 🙂

Do země na roh políčka jsem pak dala nějaké naklíčené zbytky z domova a také naklíčené zbytky, co jsme na podzim vydobyli právě z toho políčka, co jsem v létě nezvládla sklidit. Palici ze země jsem prostě rozlámala na stroužky a ty zasadila, mohla to být padesátka stroužků. No na políčku je chladněji, je více ve stínu a kytky přeroste radostně plevel, protože to tam nepleju. Na políčku vyrostlo do pěti paliček z miniaturních stroužků a pak jsem tahala ze země jen takové slzičky o jednom stroužku, ty už byly větší, ale prostě každá rostlina vyrobila jen jeden stroužek.

Takže letos to nenechám náhodě a česneky všechny nahážu do zvýšených. Osvědčilo se mi (i zahradník mi to schválil), nastrkat na jaře a v létě mezi ty česneky mrkev. Jak naznačují ty bábovky, mám ráda využití prostoru - platí i při pěstování 😀 A cibule také nahážu do zvýšených.

No ale musím nejprve vyprázdnit zvýšené záhony a opravit je. A následně do nich nebudu už dávat tolik země. Jsou to totiž takovéhle bedny https://ostatni.bazos.cz/inzerat/192830570/prodam-drevene-bedny.php a té země se tam vejde opravdu mnoho a pak s tím nejde nijak manipulovat a níže od té země ta prkna degradují (ačkoli jsou natřená nějakým asfaltem či kýho výra). Takže si tam šoupnu zvýšenou podlážku, abych tam mohla sypat třeba jen 40 čísel substrátu, aby ta bedna pak byla nějak manipulovatelná a dalo se to dobře čistit. A dám to do nějakého igelitu nebo nopovky nebo něčeho, aby to trochu drželo vodu. Ještě by mohlo být hodně vtipné, kdybych na ty kytky udělala takové šuplíky, které by byly na té bedně jen nasazené a bedna pod nimi prázdná a dalo by se v ní cos skladovat 😀 Mě teď napadlo. To by bylo hodně vymakané využití prostoru. Jen teda samou roztažností nevím, co bych tak do té bedny dala. Možná nějaké kousky dřeva, co mají zůstat v suchu.

A zruším zvýšený záhon jahod, abych do něj mohla taky hodit nějaký ten česnek/cibuli a jahody rozsadím (už to potřebují) podél políčka na osluněné (kéžby) straně. A uhlídám, zda to bylo ku prospěchu a nebo zda musím na další rok holt koupit sadbu. Jahody mi kdovíjak nejdou, navíc, když mi je žere ta zrzavá sfiňa. Na políčku by měly být chráněné, políčko je s protisrnčí ochranou (kterou budu muset zvýšit, protože letos ta mrcha stejně prosákla).

Takže já jako správný patlal, který si s ničím moc neláme hlavu, to prostě rozdělím na stroužky a nahážu do země, bez ošetření, bez moření, bez desinfekce, šup tam s tím. Ten sadbový česnek je beztak už ošetřený, tam se tím nemusím trápit. A rady na internetech říkají, že když si vyberete správnou dobu sadby, kdy je správně přemrzlo, tak můžete i bez ošetření.

Buggyra
Buggyra 12.11.2024, 11:57:24 xxx.xxx.198.226

I jsem si říkala, že bych tam rovnou šoupla i cibuli do té země.

Buggyra
Buggyra 12.11.2024, 11:57:08 xxx.xxx.198.226

Jo, česnek, ještě že mi ho připomínáte. Musím koupit sadbu. Když nekoupím, hodím do země, co mám v lednici, co už.

Buggyra
Buggyra 12.11.2024, 08:22:09 xxx.xxx.198.226

Vlastně je to jméno rodové. 

Druhové jméno se píše jako druhé s malým, třeba nás roste Digitalis purpurea. Mělo by se psát i kurzívou.

Buggyra
Buggyra 12.11.2024, 07:30:43 xxx.xxx.198.226

Zastřihuji jen konečky, jak tu někdo psal, chytím ten culík do ruky tak, jak ho mám uvázaný, střihnu to místo, kde se zužuje a jsou ty vlasy dolámaný. Asi tak jednou do roka (?).  Času pět vteřin i s úklidem. 

Mě péče o vzhled nějak nikdy neoslovila, pod helmou to stejně vidět není, co mám na hlavě, a pod bahnem na xichtě taky ne… Nehty mám coby neurotik dost zdevastované, na hrabání v hlíně a ve hnoji je to ale asi spíš výhoda, delší jsem vždycky dolámala. Psycho mi kdysi vnutila “aspoň jelení lůj”, tak ten jsem vyhodila, když byl žluklý…

Do civilizace chodím v sukních, miluju dlouhé široké sukně a sluší mi, když k tomu rozpustím vlasy, tak se sobě líbím, a jestli i ostatním, tak do toho mi nic není 😂 Mám jedny slušné plátěné kalhoty pro chvíle nouze, jinak mám jen tepláky v různé škále slušnosti od neroztrhaných nositelných mezi lidi až po ty průsvitné se záplatami v rozkroku a šňůrou v pase pomáhající vytahané gumě.

A s těmi zavázanými tepláky, v holinách a s lopatou v ruce se cítím hrdinsky a vítězně, jak jsem to těm všem vystajlovaným a vykosmetikovaným teda ukázala 🤣

Buggyra
Buggyra 11.11.2024, 13:24:32 xxx.xxx.198.226

A on: já bych se nepouštěl do žádných větších akcí, nech to tak, jak to je. Hmm, všechny dámy tam přijdou načesané a já zase s tím vypelichaným culíkem? 🙄

Počkejte lesnizinko, ale tak to je přeci vaše hlava a váš pocit, ne? Tak jestli vám to za to stojí, se nechat načesat, tak proč ke kadeřnici nezajít? Snad se dá přijít třeba s obrázkem toho, co byste ráda měla na hlavě, a kadeřnice by mohla odhadnout, zda to jde nebo ne… No a když to dopadne blbě, tak si hlavu umyjete a půjdete s culíkem, to jde snad vždycky. Nakonec stříhat a barvit vás nemusí, když nebudete chtít. Třeba by stačilo do vlasů zamotat jen nějakou takovou tu ozdobu, co dělá objem (se na to ty vlasy nějak omotávají, aby to vypadalo, že je jich v tom bagu hodně). No já tomu nerozumím, tak nevím, jestli tyhle moje myšlenky dávají smysl 🙂

No a já se stříhám sama 😀  A když jdu mezi lidi, tak na blešák hrabat se v hračkách, takže nemusím nic prožívat.

Buggyra
Buggyra 11.11.2024, 09:42:55 xxx.xxx.198.226

Psycholožka to byla nejspíš jen u mě, nesrovnávala jsem profesi, jen ta prohlášení 😀 My s psycho probíraly takovou specifickou věc, která se netýkala mojí životosprávy…

Buggyra
Buggyra 11.11.2024, 09:33:48 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele anonymní z 08.11.2024, 14:17:33

K tomu jen malá poznámka, aby měl ježek na jaře asi tak 480 g, tak musí mít na podzim asi tak plácnu 700 g. Oni přes zimu tu váhu ztrácejí. Jestli teda za vámi na jaře přišel ježek stejné velikosti jako ten, kterého jste “vypustila” na podzim, nebyl to tentýž.

Buggyra
Buggyra 11.11.2024, 09:29:16 xxx.xxx.198.226

Promiň, Coudas, že na tebe reaguji, vím, že to nemáš ráda, ale neodpustím si - psycholožka měla přesně poznámku “až se přestanete chovat jako chlap”…. 😀 Tak aspoň že nejsem sama!

Buggyra
Buggyra 11.11.2024, 08:31:20 xxx.xxx.198.226

My stáj nemáme, v boxech se nezametá, a když, tak je tam hrubá podlaha, teď je tam nějaká podestýlka, asi pro slípky, aby měly co prohrabovat a pro myši, aby měly kde se schovávat…

No a ty zpevněné plochy kolem stáje, ty zametá vítr 😀 Případně je vezmeme takovým tím umělohmotným rovným kartáčem na podlahy, jak hrnete ten kartáč před sebou. Rýžové koště máme, ale plánuji ho ustřihat (taky nesnáším, jak se zametáním zkroutí na jednu stranu, ale to se děje i těm březovým…) a strčit si ho do přívěsu na úklid, protože ve stáji je celkem k ničemu… (ono je to asi proso a ne rýže, co jsem posledně koukala na ta zrnka na novém koštěti)

Buggyra
Buggyra 11.11.2024, 08:13:44 xxx.xxx.198.226
Fiona.Praha:

Daní to jako zaměstnání? To je závislá činnost. A vyúčtování daně ze závislé činnosti podává zaměstnavatel na finančák, kde uvede kolik srazil a odvedl na dani z mezd svých zaměstnanců.

Tím asi bylo myšleno, že jim to hodná paní mzdová zaměstnavatele nad rámec svých povinností zapracuje do toho ročního zúčtování.

Mám ale za to, že by měla v případě příjmu nad 50 tisíc za rok vzniknout povinnost podávat DP, tak to si asi musí ten příležitostný prodejce pohlídat. Taky nevím, jak by se řešilo odvedení té daně, pokud by to překročilo tu hranici…

Buggyra
Buggyra 11.11.2024, 07:58:28 xxx.xxx.198.226

Já byla poprvé v životě na blešáku o víkendu. V sobotu Liberec a klofla jsem tam takovou tu proutěnou kukaň pro slepice, co doporučoval honzapm, no tak má Kocour nový pelech, no. Slípkám kukaň přepustím, až jich budu mít víc, aspoň dvě. Mám blbě udělané vybírání vajec, musím mít kukaň přístupnou pro slípky zevnitř kurníku i pro vybírání vajec zvenčí kurníku, takže tyhle proutěné budu moci dát leda bokem, aby tam slípky zevnitř i moje ruka zvenčí měly přístup tou jednou dírou 🙂 Ničit se mi to proutí nechce.

V neděli pak Držkov (zapadlých pár domů uprostřed ničeho v Jizerkách, kam se sjíždějí zjevně trhovci ze široka daleka). Pak jsem si doplnila sbírku svých umělohmotných koníčků na hraní z dětství o takové čtyři nové kousky, byly ukryté v hromadách hraček, ve kterých se člověk musel hrabat, to bylo boží, asi si o mně mysleli, že jsem šáhlá bláznivka 😀

No, plechovou lopatku na vůz na sbírání bobků po koních, když vytrousí ve vesnici… kované kovové hrabičky, protože ty plechové stojí za zdrávas a už jsou tolikrát zohýbané a narovnané, že je jen otázka času než podlehnou - s těmihle starými bytelnými budu moci trhat drny 🙂 Čtvrtou formu na bábovku, musím ji někdy zajet - do trouby se mi vejdou akorát 4 formy, takže to už jsem na svém maximu a budu spokojená, že když už troubu zapnu, mohu ji řádně využít 😀

Jo a dva maltovníky (plastové černé vaničky), protože je chlapík prodával po 140 za kus, tak jako bych byla blbá. A ještě novou lištu na sekačku. No a určitě jsem na něco zapomněla.

V Držkově byly i stánky s jídlem a přišla jsem si jak Canka ve Vraňanech! Takže jsem si musela stanovit rozpočet a letělo 300 za dobroty, no abych nepohubla, to je jasné, když už jsem vážila takovou cestu. Já si hlídám jen váhu kvůlivá koňovi, aby se nemusel tahat s nějakou nepohyblivou machnou, to bych se pak musela uchýlit k pohybu v kočáru za koněm, a to já tuze nerada, takže se trochu krotím, jinak bych vás přežrala všechny 😜 A na vzhled svůj nedbám vůbec, teda jako učešu se v pondělí než jdu do práce (do středy musí účes vydržet), ale jinak ať se mě klidně bojej 😂

Mi doprovod na blešáku nabízel koupit březové koště, že kdybych chtěla domů využít alternativní dopravu…

Buggyra
Buggyra 08.11.2024, 14:05:12 xxx.xxx.198.226
Orionka:

Srnky se tuším střílí do Silvestra. Ale nevím, jestli to nepletu s něčím jiným.

Jojo, teď je rozhodně povoleno je střílet. Jenže já mám v plánu naháňku, a ono už není co nahánět, protože u výběhu se už nezdržují. Zřejmě světelný den využívají k pastvě co to jde a přicházejí se k nám vyvalovat až v noci na přežvykování a ohryzávání kytek a balíků se senem.

Ale oves z místa, kde se stravuje kůň, taky není vyžraný. A ten srnky rády. Takže spíš asi teď prostě vůbec nechodí. 

Buggyra
Buggyra 08.11.2024, 13:59:35 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 08.11.2024, 11:05:13

A pak se řekne, že bylo daleko méně psychických poruch a bezdomovců, no jasně, když to bylo pozavírané po vesnicích po chlívkách… A mladá se “měla postarat” o takovou nálož, no to je teda pecka, ale ona se asi i starala, protože kdo jiný se o tu rodinu asi staral než to otce kleplo, ten určitě vařil a dělal svačiny do školy, to se vsadím.

uf, nějak mi z toho není volno, když na to pomyslím

Já mám v životě takové štěstí, děkuju osudu.