Aktuálně: 3 221 inzerátů220 939 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 05.12.2023, 08:25:44 xxx.xxx.198.226

Jo, to mě jen zajímalo, jestli někdo zná i pozadí, co konkrétně (v tom složení) a proč vadí. (že vadí ztužené a nezpracované mléčné, to je mi jasné, tam vím nebo tuším proč)

Buggyra
Buggyra 04.12.2023, 15:17:01 xxx.xxx.198.226

No právě o ekologii nemluvím, ztužené jsou jasné, mléčná bílkovina - však ty slepice dostávají tvarohu a zkyslého mléka, tam je přece mléčné bílkoviny - že by to ta sýkora s podobným spektrem potravy nedala? No může být… A mléčný tuk - pořád je to tuk, a když zvíře umí trávit nějaký tuk (tuplem už taky živočišný), tak do značné míry umí trávit i jiný tuk… Ale rozhodně děkuji Varaxi za příspěvek do diskuse, aspoň ohledně té mléčné bílkoviny (nebo i jiných řekněme divných složek v mléce, chápu) to dává smysl.

Buggyra
Buggyra 04.12.2023, 15:12:52 xxx.xxx.198.226

Kočka dobře živená by mladé a slabé zabila? Proč by to dělala? Když je dobře živená a nemusí s nikým soupeřit o potravu?

To vidím u známé, která na vsi krmí (a kastruje) zástupy koček. Každý rok jí tam přibydou nové. Staré nic neřeší, zezačátku novou kočku nepustí k domu během doby podávání čerstvého jídla (ona si ani sama netroufne), postupně taková kočka čeká u rohu domu, na placu pod schody, na schodech, a za měsíc, dva, už sedá k pekáči s ostatními. Všeho je hojnost, tak co by se strkali…

Buggyra
Buggyra 04.12.2023, 15:03:40 xxx.xxx.198.226

Tak nenašla. Evidentně se to prodávalo, ale všude je to vyprodané a na stránkách Olaly ten krém vůbec ani nemají, přestože na CC krémy tam pořád mají návody, tak CC krémy prostě nemají jakoby uvedené v portfoliu. Leda se zeptat přímo Olay, jestli to přestali vyrábět nebo co.

Buggyra
Buggyra 04.12.2023, 14:44:36 xxx.xxx.198.226

Tak po pás to ještě není tak zlé… To už jsem taky brodila… Blbý je mít vodu nad hlavu, to je fakt krize. Já nejsem žádný otužilec (i když moje tukové zásoby by s tím ledním medvědem mohly zdatně soupeřit). To bych se v té vodě moc nepoplácala. Jsem dneska jen odhrnovala holou rukou sníh z auta a myslela jsem, že mi ruka upadne.

Buggyra
Buggyra 04.12.2023, 14:34:54 xxx.xxx.198.226

Tak však já nemluvím o ztuženém rostlinném tuku. Ten je špatně tak nějak pro všechny. Na palmáči ale není nic ztuženého (teda pokud někdo nepad na hlavu). Máslo je něco jiného, z toho by se koule plácaly dost blbě, i když asi by to taky šlo. No a PROČ teda není vhodné - co třeba přepuštěné máslo, to je teda bez vody a méně náchylné na žluknutí, to je taky špatně? Proč, to je to, co mě zajímá… Čtu, že kdeco není vhodné, ale není mi jasný důvod.

Buggyra
Buggyra 04.12.2023, 14:22:20 xxx.xxx.198.226

Orionka: Vláda má všechno, opozice jak namalovaná (moc nevím, jak to myslíte), tak co můžou volby změnit?

opozice jak namalovaná - to jsem pochopila tak, že opozice je tam k ničemu, tj. jako kdyby v křeslech místo opozičních poslanců seděly obrázky. Parlamentní většina (a většina všude) spolehlivě opozici v čemkoli přehlasuje. Volby můžou změnit, že opozice se dostane k moci, a bude věci dělat zase jinak. Jestli dobře nebo špatně (jde vůbec v současné situaci něco dělat dobře - tedy myslím z pohledu obyčejného spotřebitele?), to se uvidí, nezbývá nám, než čekat.

Buggyra
Buggyra 04.12.2023, 11:58:52 xxx.xxx.198.226

Jo, plnokrevník, ten je spoko, ten by lítal v tom sněhu a válel se jako magor. Ale protože není napevno umrzlo, a on umí hnátama převorat výběh do podoby armádní granátové střelnice, tak ho do inkriminovaného prostoru nepouštíme. Možná jestli se v týdnu dostanu za světla ke koním, bych ho (je) mohla pustit do jednoho ze vzdálenějších výběhů 🙂

Buggyra
Buggyra 04.12.2023, 11:45:49 xxx.xxx.198.226

Teď vlastně přemítám, proč je to špatně? Když už dávám živočišný tuk, tak tuk jako tuk, ne? Teoreticky by mělo být oukej i sádlo z kapra… složení je podobné, jen jiné poměry mastných kyselin. On to vlastně ten ekolistař nevysvětlil, kde vidí rozdíl. Natož když se to použije “jen” jako pojivo a nikoli samostatně jako ten pruh loje z krávy. No a když už dám ptákovi slunečnici a konopí, tak ani rostlinné oleje nebudou out, takže kromě otázek udržitelnosti, proč ne třeba palmáč? Je tam něco, co ptákům škodí? Víc než jiný tuk? To mě jen tak zajímá.

Buggyra
Buggyra 04.12.2023, 11:38:34 xxx.xxx.198.226

lesnizinko, dejte víc info k tomu CC krému, já na netu celkem hledat umím, třeba se mi zadaří 🙂 (CC krémů je jinak na trhu mrtě, ale to určitě víte)

Já nevím, ale rozšmelcovat cestu tak, že je pro zbytek nepoužitelná… Se ještě podívejte, jestli ta cesta náhodou nevede po soukromém pozemku, hm. Třeba zrovna patří tomu zemědělci. No a i kdyby ne, kudy měl ten člověk s traktorem asi jet, že. Když jede po cestě, projede stopu a rozhrne kaluže, je to špatně, kdyby jel mimo koleje a rozjel vám ty pěšiny, taky špatně… Tady se to děje běžně, zejm. po kůrovci, jak se to o překot těžilo, tak tady rozbombardovali všechny louky neskutečným způsobem, o cestách nemluvě. No a samozřejmě nadělali cesty i tam, kde předtím nebyly, to mi osobně tedy vůbec nevadí, na druhou stranu. Aspoň tam můžu s herkou beztrestně lézt 🙂 Ten čtyřkolkař na druhou stranu tam dost možná fakt neměl co dělat, ale to taky těžko říct. Třeba syneček vezl papínkovi traktoristovi sváču… Tady se polní a lesní cesty považují za hospodářské pro majitele a nájemce a obhospodařovatele pozemků, pěšáci nikoho nezajímají, u vás to bude podobné.

Nebo jsem to pochopila špatně a ta cesta je vaše?

Buggyra
Buggyra 04.12.2023, 11:25:40 xxx.xxx.198.226
lesnizinka:

Nechci se hádat, ale myslím, že kočky ze zákona označené být nemusí. Já mám čipovaného jen kocoura, který byl už od chovatelky. 

Však se tu nepíše, že je to povinné (není). Jen to, že ti, kdo mají kočku čipovanou nebo označenou, ji nebudou mít podruhé operovanou. Možná ani poprvé, protože obec se stará nakonec pouze o ty bezprizorní.

Buggyra
Buggyra 04.12.2023, 08:31:43 xxx.xxx.198.226

Zrovna včera jsem viděla mladého kohouta brahmana naživo. To je hovado! To je velké jako husa velká, jakože VELKÁ. Drápy jak medvěd. Věřím, že kdyby se to nakrklo, tak to tu lišku zabije. Jen tenhle vypadal, že ho nenakrkne nikdy nic, takový ňouma to byl.

Buggyra
Buggyra 04.12.2023, 08:01:20 xxx.xxx.198.226

Je to tak. Já když někde umelouchařím peníze bokem, zpravidla trochu tučnější, než ty vydřené v práci, tak hned přemýšlím, kam je otočím, většinou to prožeru nebo nacpu do nějakého nesmyslu 😀 Nevážím si jich… A to se mám náramně dobře.

Buggyra
Buggyra 04.12.2023, 07:32:36 xxx.xxx.198.226

Naše slepice mají naštěstí rejdiště pod buňkou, kde mají v zimě sucho a možnost hrabat a popelit se. Také tady máme trochu toho chovatelského baroka (různé boudy, přístřešky, stroje přikryté plachtami…, takže mám prostory, kam jim umísťovat krmení a vodu do závětří a do sucha 🙂 Děvčata tráví celý den mimo kurník, v kurníku nic zajímavého pro ně není. Ráno jim otvíráme dvířka pro obsluhu, protože automat je tak brzy nepustí. A odpoledne, pokud neodcházím za tmy, jim obslužná dvířka zavírám dříve, a automat je pak zavře už v pohodě zalezlé. Překvapuje mě, že automatové baterky pořád běhají, loni při těhle teplotách už řekly pápá.

Buggyra
Buggyra 04.12.2023, 06:56:54 xxx.xxx.198.226

Sníh už mě nebaví, ať už jde do háje. Ale mráz ponechat, prosím. Krásně vymrznou všechny otravné bezobratlé entity.