To jsem ani neměla číst! Barbaři a dobytek to jsou!!!😠
A proto. A proto!!! To nečtu. Stačí mi titulek. Ještě se po nocích budit hrůzou z tohodle. To by mi chybělo. Jsem ráda, že to u nás není, a dá tennahoře, že se nedožiju toho, až bude.
Jé, víte o tom, jak teď proběhlo po fejsbůku (nevím, jestli i jinde), že se budou týden bojkotovat supermarkety, že tam lidi nemají chodit? 27.11.-3.12. Jsem přišla v sobotu do Penáče, nebylo kde zaparkovat, jely tři pokladny až se z pokladních kouřilo, v krámě nebylo k hnutí a na vozík jsem musela čekat. Tak to se zase jednou povedlo 👌
Teda já nevím, jak vám všem, ale mně dobře je. Pořád. Skvěle. Práci mám, střechu nad hlavou, co jíst, čím se bavit, nikdo mě netrápí, přístup k internetu, já se mám jak prase v žitě!
Je pravda, že jak jste se bavili/y o útulcích tuhle, tak je asi těžké vůbec s nimi vyjednat pořízení jakéhokoli psa, tam je pak už jedno jestli PP nebo ne. Asi by byl problém spíš najít normální útulek než psa s PP 😀
No, však mně stačí s PP jeden, že 🙂 A během toho roku se jich tam od každého plemene pár ukáže. Však není kam spěchat. No a ve fejsbůk skupinách “v nouzi” se dá o potřebného psa s PP zakopnout ještě častěji.
Canko, okamžitě to sundejte a pěkně naostro. A do první vietnamské sámošky a koupit nové, jestli to nedokážete dochodit naostro ten den. I když, třeba jsem to špatně pochopila, kalhotky jsou dávno v pračce, a vy sedíte u doktora kvůli předpisu na kortikoidy. To by pak bylo ok.
Ale zase je na tom krásně vidět, jak neinformovaní a naivní jsou takoví pořizovatelé, kteří si o tom nic nezjistí, jenom kdesi četli, že “je móda pořizovat psy s PP”. A pak se rozčilují. Takových je totiž zástup.
Já až budu chtít psa s PP, tak nebudu utrácet v chovatelské stanici a pěkně si počkám, až bude nějaký takový v útulku nebo “v nouzi”. Za těch ušetřených deset (+) tisíc se ráda projedu klidně na druhý konec republiky. A že se těch huskyů, teriérů, ohařů, zlaťáků a dalších po útulcích či v pozůstalostech pravidelně objevuje…
Tak on by vlka cítil jen pokud vítr povane ke psovi. A on ten vítr klidně může vát bokem, tj. ani vlk neucítí psa, ani pes neucítí vlka (taktéž se nemusejí slyšet, při větším větru ani toho žvatlajícího člověka nemusejí slyšet), a pak může dojít k překvapení. Pokud dojde k překvapení vlka jedním psem a jedním člověkem, vlk ani nepomyslí na něco jiného než vyklidit pole (když je kudy a kam). Pokud dojde k překvapení smečky jedním psem a jedním člověkem, první reakce smečky bude spíš zvědavost, páč ve smečce se nebojej, resp. nic neriskují. Pokud se seberu a odejdu i se psem, nejpravděpodobněji mi nic nehrozí. Pokud k nim polezu a budu jim šťourat do ulovené srnky, tak je asi naštvu a možná mi půjdou rozbít kušnu, páč je to jejich srnka. Jinak ale vlci psy ani lidi nejedí (teda když nemusejí), takže proč by si špinili tlamu.
Bobčo, krásný adventní svícen, já tyhle pičičinky nearanžuju, nemám na to vůbec chuť a nechce se mi do toho investovat čas (a prachy, počítám svíce nejmíň 10 korun, to je svícen za kilo lněného semínka pro koně 😀). Ale moc krásně se na to kouká, když si s tím někdo tu práci dá, a váš je povedený!
Jen co cinkne výplata, jdu si koupit ten směšný šicí strojek! Už se mi zase udělala díra na patě na jedněch punčocháčích. A jak tady někdo poznamenal, že si neumí představit to šít v ruce - já si to taky chci neumět představit! 😀
Víte, ale do těch “pod 50 kg” je potřeba započítat holou hmotnost dítěte, k tomu jeho oblečení a helmu a vestu, k tomu sedlo, dečku, případně další výstroj, kterou kůň nese (bičík, zimní boty na dítě, chapsy…). Takže dítě do 40 kg plus výstroj a budete rádi.
Já ptáky nekrmím, je mi to jedno. Jen se ptám, zda někdo ví, proč je jeden tuk vhodnější a jiný nikoli. Nehodlám to zkoušet. Prvním popudem pro můj dotaz bylo zaryté tvrzení, že jedině lůj a nikdy sádlo, protože …. proč? Ty rostlinné věci jsem si k tomu dodiskutovala potom naprosto nezávisle.