Aktuálně: 3 224 inzerátů221 015 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 11.12.2023, 08:14:11 xxx.xxx.198.226

Pohlavní chromozom je Z, gen na něm umístěný je B. Zjednodušeně.

To neznamená, že mají dvě sady, tj. zmnožené chromozomy oproti normálu. Mají 2 ks chromozomů Z, pokud jsou to samci. Pokud jsou to samice, mají jeden chromozom Z, druhý chromozom w.

Když oba chromozomy pohlavního chromozomálního páru jsou samčí (ZZ), tak se exprimuje dvojitá dávka “B” genů, protože na každém chromozomu je jeden “B” gen. U slepice (Zw) se logicky může exprimovat pouze dávka jen z jednoho chromozomu Z, protože na chromozomu w se gen “B” nenachází.

Buggyra
Buggyra 11.12.2023, 08:01:24 xxx.xxx.198.226

jéj, a já obracím korunu, jestli si mám za 150 koupit prostěradlo v Penny (a že je to prostěradlo spíš jen taková průsvitná záclonka přes postel za ty prachy), a tady to někdo ve velkym vyhazuje do konťáku! Achjo…

Buggyra
Buggyra 11.12.2023, 07:55:40 xxx.xxx.198.226

Podle mě je úroveň dnešního mluveného a psaného projevu ve sdělovacích prostředcích skutečně pouze produktem lenosti. Ta děcka se ve školách učí pořád totéž. Neštěstí je, že ti pisálkové (i těch titulků, co běží pod zprávami v TV v tom pruhu třeba…) nejsou schopní strčit ten text jednoduše do wordu a zapnout kontrolu pravopisu. Tak jednoduché to je. Máme programy, které to udělají za ně, stačí ten program spustit a dát “přijmout změny” a devadesát procent gramatických zhůvěřilostí je opraveno. Samo a hned. Kromě lenosti a lajdáckosti si neumím představit jiný důvod, proč tuto jednoduchou kontrolu neudělat před vypuštěním textu do éteru. Dneska už i tohle vokýnko (do kterého píšu) umí podtrhnout divně napsaná slova, třeba zrovna to stratit, protože to je slovo, které v českém slovníku neexistuje. Samozřejmě to vokýnko to podtrhne asi jen na počítači, nikoli na telefonu… 

Buggyra
Buggyra 11.12.2023, 07:49:59 xxx.xxx.198.226

ztratit - změna stavu 🙂 (můžete si připodobnit slovu “zatratit” - jen jako mnemotechnickou pomůcku)

Buggyra
Buggyra 11.12.2023, 07:16:14 xxx.xxx.198.226

Tak já jsem absolvovala spolu s koněm teď v sobotu rovnání od dornovkářky, a celou neděli jsem byla vyřízená jak po darování krve! To bych nevěřila, že to bude takový nápor. Ale zvládla jsem si upéct kuře (penáč sleva, neberto) a půlku dát máti a dnes mám druhé prso s sebou v pr. k obědu. A pak jsem byla kamarádkou pozvaná (považte! já pozvaná, a mám novou kamarádku! zázraky se dějí….) na čaj a nějaký ďobanec, dala jsem si jablečný koláč s karamelem, to byla ale prasárna tedy, ale moc dobré. Ten skrojek stál 50 korun, až jsem se zastyděla, když jsem tu cenovku viděla… No ale už bylo vyřčeno. Příště zvu já ji, tak to srovnáme 🙂 No a pak jsme rychle obstaraly zviřátka a v družném hovoru (opět) mrzly na křižovatce před mým domem… tak jsem to nakonec ukončila, akorát v čas, v pět jsem byla doma. A ještě jsem stačila vyfiknout linecké jednu troubu. Tak dneska navečer bude slepovačka a pak tedy podělit rodinu a já slíznu těch zbylých pár drobků. Třeba se dokopu ještě něco upéct (jak já to nesnáším, to vaření. Zlatý kuře, to se dělá aspoň “samo”).

Nicméně jsem zanedbala tím pádem svou kamarádku důchodkyni, takže za tou budu muset dneska odpoledne. Z práce vypálím pofackovat zvěř a když mě neodmítne, tak sednout ke kamarádce (nebo v opačném gardu, se s ní domluvím). Třeba jí to bude i vhod, na víkendy jí zpravidla jezdí rodina.

Buggyra
Buggyra 08.12.2023, 14:00:59 xxx.xxx.198.226
Orionka:

Zas ten šlapací můžete používat jako stůl, když nešijete.

já vím. Ale já tam ten stůl nemám zcela záměrně 🙂

No plynový vařič jsem nikdavá ani nezkoušela, radši. To by jistotně bouchla půlka vesnice, to nevadí, že to nejde, já bych to zařídila! Nene, plyn mi nikam nesmí, tedy kromě toho útrobního. No to jestli srovnáváte šičák s plynem, tak potěš, to bude jasná katastrofa 😀

Buggyra
Buggyra 08.12.2023, 14:00:14 xxx.xxx.198.226
Orionka:

Nechci být s Missivou nesnesitelná, ale koukněte na stránky. Třeba na nádobí mají i bez vůně. Testované.

Fpoho 🙂 Ona už bez rukavic do ničeho nejde, a může to bejt třeba obyčejná voda 😀 (div že se ve šprcce i nekoupe)

Buggyra
Buggyra 08.12.2023, 13:04:17 xxx.xxx.198.226

Šlapací jsou právě ty stolové. A grif bych chytla, to není problém, babička v Prahé ho mívala, a já jsem se houpávala na tom litinovém šlapadle 🙂 Ale kam s ním, že.

Buggyra
Buggyra 08.12.2023, 13:03:14 xxx.xxx.198.226

Já mám malý byt, v něm vlastně skoro žádný stůl (ale hodně volné podlahové plochy), tak jsem myslela spíš malý strojek. No ale uvidím, co se nabídne, že. Třeba taky nic 😀

Buggyra
Buggyra 08.12.2023, 12:58:03 xxx.xxx.198.226

Tak se hmyzožravými ptáky to máte přeci jednoduché - objednáte sušené moučné červy, podrtíte, a ptáčata mají hned co do chřtánu? No a směs taky udělat můžete, když k tomu dáte len, proso, drcené ovesné vločky… nebo tak něco?

Buggyra
Buggyra 08.12.2023, 12:55:38 xxx.xxx.198.226
Bobca:

Buggyro-jedině elektrický!!..jak budete točit klikou a zároveň přidržovat látku..🙂hm?

nooo… vopatrně ?

No tak né, noooo… Já věděla, že mi dobře poradíte!
Když já mám z tej elektriky lufta. To je vždycky přemlouvání, než se naučím něco nového používat… 

Buggyra
Buggyra 08.12.2023, 12:47:27 xxx.xxx.198.226

A hele, Veritas… ten je dobrý? Těch je v inzerci hafo za pár korun. Je to nějako uživatelsky jednoduchý stroj, pro naprostý paka? Jako abych si nepřišila ruku ke stolu nebo tak. Nebo aby mi nesežral celý kalhoty, když to nějak blbě nastavím?

Obrázek
Buggyra
Buggyra 08.12.2023, 12:41:15 xxx.xxx.198.226

Mojí kamarádce se kolem padesátky vyrazilo takových alergií - jahody, citrusy, roztoči, med, různé kytky, nikdy předtím nic takového, jedla všechno, rejpala se po zahradě, na chatě smejčila, no a teď všechno jedině v rukavicích, nemůže mýt ani nádobí jarem sensitive, no hrůza.

Buggyra
Buggyra 08.12.2023, 12:36:03 xxx.xxx.198.226

Tak ten šicí stroj, co se mi tak líbil, mi někdo vyfouknul. Mno nic, nahodila jsem ve vsi lístek, že pořídím stroj, ať mi někdo něco nabídne, a snad se povede něco místního do pětistovky, ale nechci skříňový ani stolkový, nejraději bych takový ten, co točíte rukou tím kolečkem a tím ho poháníte 😀 Ale elektrika taky dobrá…

Buggyra
Buggyra 08.12.2023, 07:42:07 xxx.xxx.198.226

Moje oblečení a bezpečnostní vybavení s botama těch pět kilo bude mít. Ale uznávám, že já zrovna nosím muzejní kousky. Taky mám kožené sedlo a těžké třmeny s masivní šikmou gumou. Je to uplně jedno, jak těžké to vybavení je, ale prostě váha ideál do 15-20 % se počítá pro jezdce plus vybavení. 

Nicméně my se tu bavíme o welfare a o zatížení pro dobro toho koně. Argument, že vikingové na fjordech to nesplňovali, je sice pravdivý, ale bohužel tam se  o welfare mluvit nedá, že. A kolik se ti koně také v takových podmínkách dožívali.

No a pokud o koni, jehož se dotaz týká, nic nevíme, tak nemůžeme odpovědět jinak, než statistikou.

Buggyra
Buggyra 08.12.2023, 07:20:53 xxx.xxx.198.226

Třeba si do našeho zázemí, až přijde čas, pořídí koně některá z holek, a budu mít klid. Už jedna z maminek pokukuje, co bude, až dítě vyroste z poníků, a naši velcí třeba nebudou jezditelní 😀 Čímž by byl stav opět naplněn, mně by nezbylo jiného, než chodit si vozit zadnici jinam.