Jojo, taky mě kdysi škola informovala, že mě děti coby učitelku zřejmě natáčely nebo fotily a někde na internetu se tomu smály - mně to bylo jedno 😀 Ale škola to děsně řešila a kyberšikana a policie a všechno. Zřejmě zatli dětem tipec razantně, protože druhý rok už se to neopakovalo, resp. asi se na to nepřišlo 🙂
Příspěvky uživatele
Buggyra
Jojo, Bobčo, pochopila jste, to máte jako benefit od zaměstnavatele, že ještě nad rámec dovolené máte k dispozici pár dnů “zdravotního volna”, kdy bez předchozího ohlášení nemusíte přijít do práce (stejně jako když vás skolí choroba, ale nekrátí se vám mzda a nemusíte mít napsanou neschopenku).
Jsem kdysi zažila dítě, co ke mně chodilo na koně. U mě se chovalo normálně, asi ve škole taky mělo mantinely, a já jsem zvyklá nastavit pravidla a meze hned na startu, a pak se toho držet, to mě naučila zvířata. U mě prostě to dítě nevybočovalo, jen nějak nemělo ten typický vztah ke zvířatům, kdy bych čekala, že bude trochu empatické, a když mu řeknu, že tomu zvířeti nějaké zacházení vadí, tak s tím zvířetem tak nebude zacházet (vysvětluju i důvody, dítěti bylo 13, nebylo proč to nepochopit). Vypadalo to místy jako že místo koně jezdí na kole, a zachází s kolem slušně jen proto, že já tam stojím jako dozor s blesky v očích, než že by ono dítě nechtělo to kolo poškodit.
A tak jsem si žila v přesvědčení, že dítě se prostě nenarodilo s citem pro zvířata, ale dítě to bavilo, dítě docházelo, jak mělo, pracovalo (když mu někdo stál za zadkem), chovalo se relativně slušně.
A pak jsem vyslechla jednou rozhovor toho dítěte s dědečkem. Dítě mělo dědečkův dům přes dvě louky, deset minut chůze, jestli. A normálně chodilo domů pěšky. Ale bylo nějak tma a hnusně, tak dítě pravilo, že zavolá dědovi, zda pro ně nepřijede autem. A volá: “no dědo, kde jsi?” … “no, skončili jsme, přijeď pro mě!” … “já domů jako v tomhle pěšky nejdu, nezbláznil ses? Koukej pro mě přijet, a ať tady mezitím nezmrznu!” a to jsem se do toho už vložila, a okomentovala jsem, jak to mluví s dědečkem… A dítě dovětilo “tak dělej, já čekám!”. Tak jsem dítě milé vzala za flígr a povídám, kde to slyšelo, takovéhle chování k prarodiči, a že jestli ještě jednou něco takového uslyším, tak dítě šupajdí z kroužku a vracet se nemusí, a že až přijede dědeček, že ať mu dítě kouká pěkně poděkovat, že kvůli němu startuje auto, no vztek mnou cloumal, málem jsem se dopustila kriminálního chování. Dítě tahlo k autu zkroušené, netuším, co řeklo dědovi v autě, no předpokládám, že žádné slušné chování se nekonalo.
Dítě ke mně záhy ke koním přestalo chodit. Po půl roce jsem se náhodou dostala do stáje za kopcem, kde jsme si byli obhlídnout přepravník na koně, a tamní dozor povídá “my jsme tu asi od vás měli dítě” … “tak si jednou to dítě vzalo našeho koně tady ze stáje, aniž by to mělo dovolené nebo dalo komukoli vědět (pozn. aut. stále ještě max. 15leté), a jelo si na vyjížďku, a když jsme ho hledali, ještě se rozčilovalo, tak jsme ho vykopli” :-O A pak jsem slyšela, jak milé dítko obráží stáje po okolí (bohužel všude hlásilo, že přichází ode mě…), hledá tu zelenější trávu, a tak nějak bylo kupodivu odevšad vypoklonkované, až skončilo v jezdeckém oddíle, kde bylo celou dobu pod dohledem, jako u mě… No je vidět, že jsem nedala jeho pravé povaze vůbec šanci se projevit, protože co pak chodilo za zkazky…
Pak jsem se dozvěděla, že doma maminka všechno dovolí, co si dítě poručí, to se pořídí, zvířat plný dvůr, ale stará se o to matka, otec někde jezdí po služebkách, takže ten domů zavítá jednou za 14 dní, hlavně posílá peníze. Dítě má doma absolutní volnost, resp. rodina skáče jak dítě praví. A já si říkám, jak nepěkně takhle rodiči sabotované dítě narazí, až se setká se životem. Takové dítě přece nemůže být použitelné, a taky že společnost ho prostě takto nepřijme. Navíc matka ho evidentně podporuje i v názorech typu “za špatné výsledky můžou ti, co mě učí” a “když se mi někde nelíbí, je to vina těch, kteří mě tam dozorují”… No je to smutné, to dítě za to vlastně nemůže, u mě se chovalo slušně, za správného indivindy vedení by mělo šanci se z toho vybabrat, ale kdo tady má suplovat ty rodiče a jejich indivindy vedení? Škola? Dozor na kroužkách? Zaměstnavatel? Uf.
A já vám to moc přeju! My máme každoročně kapříky uzené, to je lahůdka 🙂 Jinak to, co popisujete, se dá přeci užívat i bez dárků, žádný problém 🥳 A ty šátky, látky, utěrky, to je moc dobrý nápad! Mj. co mě na těch vánocích obtěžuje je ten konzumní nápor - to když jdete po svátcích kolem kontejnerů, tak musíte levitovat, protože jsou zaskládané do výše prvního poschodí, to je šílenství (a každý rok je to horší).
Ale přemýšlím, že začnu slavit Slunovrat. Protože TO je konečně hodno oslavy!
A jedna (tak dvě) pro Bobču na plochu (jestli to bude koukatelný… pořád tou kalkulačkou) 🙂
Mimochodem, včera se kolem mě motal můj chlupatý mistr. A s radostí jsem konstatovala, že se mi ho podařilo od září, kdy měl víkend adlibitního řádění s granulemi, opět zeštíhlit, konečně! Takže mohu s klidem na ten týden, co budu na jihu, nachystat zase adlibitní žranici za své nepřítomnosti.
Udělala jsem vám svojí kalkulačkou fotku pana štíhlého, po vánocích udělám nějakou srovnávačku. Na té nebude tak rozmazaný, protože mu pohyb bude činit značné obtíže…
Canko, já tenhle pocit povinnosti a nezbytnosti znám, věřte mi. Doufám, že máte alespoň báječného zaměstnavatele, který tohle ocení. Já mám teď taky. Ale prošla jsem si pár místy, kde se to považovalo za samozřejmost, a když jsem si po ledvinové kolice dovolila zůstat pár dní doma, to bylo jekotu a vyhrožování, jak mi seberou na dalšího půl roku bonusy a kdesi cosi. Tak tyhle životní zkušenosti mě vyléčily. Teď mám skvělé místo, kde mám i sickdaye, a neváhám je použít! 😀
lkv:Pre predstavu v citovanom texte je citácia zo zdroje , nie je tam ziaden moj názor ( na ktroý imaginárne celý čas prispievate) 🙂
Tak či onak až Vám pečeň vychladne - prečítajte si to znovu - Vášmu egu to len pomôže aj ludom okolo Vás 🙂 … Veľa zdaru a zdravia prajem 🙂 … Urážky si nechajte pre svoje okolie prípadne slepice 🙂 …
Stačí, vyměníme-li si rétoricky “plemeno” ve vašem textu třeba za “typ” nebo “variantu” a dobře bude 🙂
Ty zdroje, co jsou citované, jsou zřejmě anglické, a jejich překlad může být nepřesný, zejména pokud se jedná o strojový překlad, tak automat plemeno od rázu nebo typu skutečně nerozliší.
I já jsem pro, aby se tu co možná používala odpovídající označení a správné pojmy, protože potom se durdíme na nové tazatele, když prohlásí, že má plemeno Isa brown. 👍
jsem zodpovědně řekla,že jdu do práce
na tom mi teda nic zodpovědnýho nepřijde, mezi námi 😀 Já bych zůstala doma a pěkně si napekla cukroví!
lesnizinka:Taky tak. A Buggyra ať ti dá tip, kde se jí před Vánocema takhle ty prachy urodily😜
Melouchařím 😀 A schyluje se k tomu, že začnu prodávat své tělo. Zdá se, že o služby osobního charakteru v mém případě není zájem (se upe nedivím), takže na řadu přicházejí orgány 😂
Fikovnice, já vám držím palce, že už je mám modré! Ať to vše dobře dopadne - dobře pro vás!
I to Polsko má asi něco do sebe - místy 🙂
To někdo někde dával a mně se to moc líbí - rozdíl polností nahoře CZ dole Rakousko 😀
Já třeba nechystám vánoční dárky nikomu, odmítla jsem je přijímat i dávat. Asi ve 12 letech. Já jsem teda za divnou považována určitě.
Tak “moji” důchodci mají velké štěstí, že mi mí prarodiče už všichni pomřeli, takže se můžu rozhlížet po náhradních 😀
Bylo to z důvodu, aby fena štěňata uživila. V době, kdy nebyla mléka pro štěňata, bylo obtížné dokrmovat.
Jo ták, to dává smysl, děkuji moc za vysvětlení!
lupus4:njn, mladá 😉
Tak já se o tom, jak fungují PP, trochu dozvěděla až na iFauně, asi před 3 lety. Do té doby jsem si myslela, že to funguje jako u koní 😀
Fikovnice:Počkejte, Vy obracíte korunu…v tom případě - víte, co po Vás budu chtít - jaké číslo…?😉
Náhodou, milá Fikovnice, teď rozhazuju kudy chodím, páč mi přišlo prachů, že jsem jako paša! Krmení jsem nakoupila pro koňa do konce zimy, sobě Back on track bederní pás za nekřesťanský prachy (ale na ta záda se bude hodit) a maceše BoT nákrčník, páč ona má krční páteř v pokročilém stádiu rozkladu, a ještě lustruju Ježíškova vnoučata, jestli bych tady dědka odvedle neměla vzít na vejlet 😛 Já mám teď náhodou plný všechny nádrže od aut - a to se dobrýho půlroku nestalo ;-)
Počkat, to někdy existovalo, že PP nedostala všechna štěňata z vrhu? Já myslela, že je to mýtus?
to jsem taky cikánka, taky korunu neudržím. Ale že bych takhle vyhazovala z okna věci…