Aktuálně: 3 225 inzerátů221 064 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 14.12.2023, 12:18:16 xxx.xxx.198.226

Já si dneska udělala k obědu zeleninový salát, a jak poslední týden pokaždé po obědě (včera i po rýži) jsem měla v břiše kámen, tak dneska pohoda - tak ještě že jsem si té zeleniny nakoupila 🙂 Ještě musím přikoupit balkán.

Buggyra
Buggyra 14.12.2023, 11:53:02 xxx.xxx.198.226

Jo a zobejte Déčko, kdo můžete. Jakože vit. D. Málo sluníčka v poslední době.

Buggyra
Buggyra 14.12.2023, 11:52:26 xxx.xxx.198.226

Hele období před vánocemi je klasicky nejhorší v roce, víte proč? Protože jsou nejdelší noci a organismus je vyčerpaný. Každý organismus. Teďka na fejsbůku se na mě valí jen samé pochovávání zvířat. Klasika. Lidi jsou nemocní a hromadně hynou ti nejslabší nebo u nichž se sešla blbá náhoda. Bohužel. Musíme to přetrpět, po Novém roce bude zase líp!

Buggyra
Buggyra 14.12.2023, 11:24:48 xxx.xxx.198.226

Ještě že tady z toho džapánu nemáme víc zpráv, protože to bychom teprve koukali. A my máme za to, že Emerika je země neomezených možností, ale ta už dávno není na špici žebříčku neomezeného 😀

Buggyra
Buggyra 14.12.2023, 07:29:22 xxx.xxx.198.226
Bobca:

tedá..já jako nečtenář knih-jak to tady čtu,si ji asi objednám a začnu číst😊

No však jak psala Megí si ji můžete koupit elektronicky a POSLECHNOUT si ji! 🙂 Ale samozřejmě ilustrace a úpravu si budete muset prohlédnout pořád ještě sama, to ještě nikdo do mozku bez přímé účasti přenést neumí 😀

Buggyra
Buggyra 14.12.2023, 07:17:59 xxx.xxx.198.226

Když je ta sůl, kterou líže nadlimitně, minerální, tak se předávkuje, a může se z toho fakt efektivně pos***t 🙂 Ale přijde mi zposledního příspěvku, že paní je erudovaná, tak předpokládám solí míní čistou sůl, kde je to jak píše Horsana.

Pokud to byly 4 balíky sena od různých dodavatelů z různých míst sečení, tak pak ok.

Buggyra
Buggyra 14.12.2023, 07:16:33 xxx.xxx.198.226

Já chci vidět nakreslené ty stromy obalené bankami, tenhle nápad se mi náramně líbí 🙂

Buggyra
Buggyra 13.12.2023, 14:49:31 xxx.xxx.198.226

Jj, to jsou papíroví, byli i na výstavách, ale jako lepšího nám hodnotili toho, co byl už valach, protože to byl pěknej vejlupek a zdrhal nám - nemohli jsme riskovat, že si to s ním vyřídí nějaký větší kůň od sousedů. Jeli jsme na výstavu, kde byl zahraniční posuzovatel (Holandsko nebo Británie, nepamatuju, ono je to přes pět let!!! hrozné, jak to letí), a drželi jsme toho “hodnějšího” hřebcem, že kdyby se ukázal dobrý v typu, tak bychom třeba nabídli plemenitbu. Ale byl v pořadí těch pěti předvedených hřebců poslední, tak jsme ho šmikli taky 🙂 (jeden šel pod kudlu snad na dvou, druhý šel na třech letech) No a ten, co jsme ho vykastrovali prvního, ten zůstal nižší a nabral neskutečně v hrudníku, má hřbet jako stůl, kolikrát říkám, že by se na něm dala cvičit voltiž. A ten, co byl kastrovaný později, je vytáhlejší a “štíhlejší”. Čiže uplně opačně, než “se říká” 😀

Dlouhé hnátky mají proto, že uuuuž byl vidět skorem jejich výběh, a to je třeba natáhnout řádně nohy, aby to panička ještě neotočila náhodou od domova!

Buggyra
Buggyra 13.12.2023, 13:54:50 xxx.xxx.198.226

Obložíte nábytek něčím, co ohryzávat může - ovocnými větvemi, chem. neošetřenými prkénky… případně něčím, co ohryzávat nejde - plechy… případně králíkovi postavíte ohrádku.

Buggyra
Buggyra 13.12.2023, 12:40:25 xxx.xxx.198.226
Ph:

Co si mam predstavit pod tema “cvicakovyma praktikama”? 

vim já? Píšu obecně. Já byla na cvičáku naposled před 30 lety 😀 

Buggyra
Buggyra 13.12.2023, 12:39:04 xxx.xxx.198.226

Taky je dobré vysledovat, jestli se tou solí poník nepředávkovává. I to může hezky rozhodit tělesné funkce.

Co se sena týče, zkuste pořídit balík od jiného dodavatele nebo jiného koňáka, prostě seno usušené v jiné oblasti a jiným zemědělcem - jestli třeba problém není v tom. Může tam být rostlina nebo kontaminace, která vadí.

Buggyra
Buggyra 13.12.2023, 11:29:11 xxx.xxx.198.226

Tady k tomu bych měla zamyšlení - mám za to, že psi rozlišují sport a reál život jen pokud k tomu mají příležitost. Pokud je jejich majitel neustále utvrzuje, že cvičák je reál a přenáší praktiky ze cvičáku i do reálného života, tak se domnívám, že se pes začne podle toho chovat. Pokud se takto bude postupovat od štěněte, budeme mít předpokládám psa, který nikdy neměl šanci přemýšlet o tom, co je “jen jako”, a co je reál. Dělá, co ho naučili.

Buggyra
Buggyra 13.12.2023, 10:55:14 xxx.xxx.198.226

No před deseti lety to dítě imigrantů upe nebylo ;-) To byl zcela domácí blonďáček z devítky. Mimochodem, děti vietnamských imigrantů byly premianty na škole a malý Číňan v trojce uměl anglicky líp než já.

Buggyra
Buggyra 13.12.2023, 10:35:08 xxx.xxx.198.226

To bude jen milionářskej problém vás jako autorky bestselleru a efe jako mezinárodní vystavovatelky a majitelky penzionu. Mně se totiž obrázky taky vkládají jak mají 😛

Buggyra
Buggyra 13.12.2023, 09:44:45 xxx.xxx.198.226

Já toužím po hospodyni! Zatím teda prachy strkám do chřtánu nějakým chlupatým zubatým bestiím, ale jednou se z jejich područí vymaním, a pak si pořídím hospodyni, do toho svého kutlochu 1/1, ta bude čučát, co všechno dokáže jedna dáma zaprasit a zanedbat v malém kutloušku 🙂 A ta teda optimálně bude chodit i po pochůzkách (pošta, nákupy potravin, švadlena, opravna obuvi atd.) a já nebudu dělat NIC. Pak si teda pořídím nějaký ten domácí běžící pás, abych mohla chodit aspoň doma a vešla se aspoň do dveří, no.

Buggyra
Buggyra 13.12.2023, 08:44:23 xxx.xxx.198.226

Plesknu Kocoura i sem, ať je sranda.

Nalezenec, trochu narostl (6-7 kg), vocásek a mazel a vykladač. Slyším ho houkat u dveří v létě přes otevřený balkon už když parkuju auto na parkovišti před domem (pozná zvuk motoru, co nadělám) a jeho jekot mě provází celou cestu pěšo do čtvrtého patra. Když vejdu do dveří, řekne “čau” a jde zalézt 😄 Celkem brzo je s každým kamarád a nechá se ňuňat, když mu toho člověka ukážu. Ale když u nás byl na víkend pejsek (10 kg), tak pejsek se plížil podél stěn, ani se na Kocoura nedíval, a Kocour stál vždycky dvakrát tak velký uprostřed místnosti a přísně si psíka měřil 🙂 

Obrázek