Po tomto zákroku byste neměla alespoň dva dny lézt na koně a nezvedat nic těžkého.
Já dostala ordre tři dny absolutní klid, a protože u koní dodržuji beze zbytku 5 dní klid, tak jsem si též naordinovala 5 dní klid. Jen teda ten 3. den po dornovce se shazoval balík, a zrovna ty holky, co to měly na starosti, jsou takové houžvičky, tak jsem jim maličko přicmrndávala, ale fakt jsem si dávala pozor, abych byla srovnaná a abych zabírala víc nohama než zádama, no i tak se ta záda malinko ozvala, jakože mám dávat pozor, tak jak jsme to shodily, šla jsem od toho. Pak jsem ještě lonžovala a trochu se modlila, ať je kůň hodný a nevyvádí nebo se nelekne, ale to bylo v pohodě, koníček zlatý.
U mě je asi největší potíž to spaní na zřejmě nevyhovující matraci, no… to bude kámen úrazu, teď mě bolí ta hrudní páteř, tam mi holčina rovnala jeden obratel tam a jiný zpět, ta bedra zřejmě tak rozhozená nebyla, zajímavé. A fakt mezi lopatkami, tam je celkem ta páteř rigidní, to by mě nenapadlo… Ale hodně toho tahám rukama, to je fakt.
Co mě překvapilo, že píšete, že vám to rovná holčina co měsíc. Není to nějak moc často? Nejsou pak ty vazy a svaly kolem té páteře vlastně pořád jako uvolněné a nemají šanci se zafixovat v nějaké té stabilní poloze? A že píšete, že má pořád co rovnat… Tady ta moje mi právě říkala, že to nemá ještě srovnané úplně dobře, že by to chtělo tak za dva měsíce znova, a naštěstí tam našla za ty dva měsíce termín. Ale nemluvila jsem o tom, jestli častěji to je k něčemu dobré, to je fakt. Možná když se řeší nějaký závažnější problém - jako u kopyt nebo u zubů, tam se nedají některé věci srovnat jedním zásahem, musí se strouhat často a po troškách, tak třeba u těch zad to může být podobné, pokud se rovná nějaká velká záležitost, že se to posune o trošek, a když se ta oblast uklidní, tak se to zase trochek pošťouchne, třeba kvůli tomu, aby zase nevylítla plotna na nějakém obratlu vedle, si umím představit.
Jinak koně mám na dornovce už hodně let, teď jsem se teprvá odhodlala já sama 🙂 Slečna se na našich koních vlastně zaučovala (to by mi koňáci dali…), takže je má všechny zmapované a zkoušela si na nich i různé techniky (nedělá jen dornovku, ale i nějaké další úžasnosti, kraniosakrální, osteodynamiku, baňky, nevím, jak se tomu všemu nadává a jestli to nemotám nějak dohromady, ale má toho víc)..