Aktuálně: 3 523 inzerátů216 947 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 15.11.2024, 10:58:35 xxx.xxx.198.226

ách, moje oblíbená kombinace: hromada ultrazpracované potraviny, hospodyně, která mi ji připraví, a v místnosti přetopeno!

Obrázek
Buggyra
Buggyra 15.11.2024, 10:51:41 xxx.xxx.198.226

To si pište, že hucul je kůň vyhrávací! Dvacet let jsem vymetala sranda závody po okolí s poníkem metr třicet a dětem kradla mašle 😀 Já chci hucula (!) - jen se prostě bojím, že jsem na něj moc rozměrná… Fakt by to musel být kusanec a musela bych ho udržovat v kondici, aby k mým kilům ještě nepřenášel ta svoje.

Buggyra
Buggyra 15.11.2024, 08:32:01 xxx.xxx.198.226

Pokud je majitel de-bil, udělá nebezpečného psa z jakéhokoliv psa

Souhlas, už jsem měla dost potíží s volně pobíhajícími psy na silnici. Dupnu na brzdu, auto dostane smyk, vlítne na zastávku, a co z toho. A může tam běžet třeba čivava. Když je majitel ***, může i králík zabíjet.

Buggyra
Buggyra 15.11.2024, 07:42:00 xxx.xxx.198.226

Verun, cože vy to máte za koňa? 

Já zase trpím, že musím toho plňase krmit. Nemám na to upe peněz nazbyt, raději bych si zaplatila častěji trenéra třeba. Teď zase letěla dvojčička do krmení jen se zaprášilo. (o tuně okopanin, tuně ovsa a tuně vojtěšky, co jsem pořídila speciálně kvůli němu, ani radši nic…) Jak by se mi líbilo mít něco, co dělá vzducholoď. Šoupla bych to k poníkům na čtvrt hektaru hladomorny a na zbytek areálu by se jenom dívali! Zbytek areálu by se sekal na seno 😀 nebo na angličák!

Teď zase plňas kulhá, takže koukám, jak futruju, a chodím pěšky 😄

Loni jsem o spoustu jemného listoví z vojtěšky přišla, protože koně jak to tahají z balíku, tak prostě ty lístky odrolí, ty propadnou na dno krmelce nebo na zem, tam zvlhnou a zplesnivějí… Letos jsem to vytunila, vojtěšku mají pod stříškou a propadaný prach sbírám a cpu mu ho do kyblíků 😀

Buggyra
Buggyra 15.11.2024, 07:31:25 xxx.xxx.198.226
efe:

…Mno, kvůli PSSM se pocitově dost vyhýbám amerikám…

Proč? Vždyť na to je jednoduchý test.

Jednoduchý, ale musela bych si ho zařídit. A mně se nechce zařizovat ani test ani rentgeny a podobné, prostě koupím a uvidí se. Však říkám, že se jim vyhýbám jen pocitově, když bude nějaký pěkný kříženec zrovna v nabídce, až budu shánět, tak do něj půjdu 🙂

Buggyra
Buggyra 15.11.2024, 07:08:21 xxx.xxx.198.226
Zrzavci:

Buggyro - jak jste zmínila tu helmu - mám lyžařskou , téměř novou, černou - by se asi  pro účely koňské nehodila, že ne? Jsem si říkala, kdyby nějaké děcko z nebohaté rodiny - než ji pošlu do popelnice.

Já ji určitě neužiju, dostala jsem darem nedávno velkou ikea tašku helem, je tam i minihelma, takže mám helem asi desetkrát víc než dětí 😀

Ale šoupněte ji prostě na bazoš, že darujete. A vyřeší se rychle. Nebo doneste do nejbližšího školského zařízení, ať mají pro nemajetné na lyžáky.

Buggyra
Buggyra 14.11.2024, 14:55:28 xxx.xxx.198.226

Jj, arabonorik by byl super. Šlonzáci, co znám, jsou stodoly, dlouhý jak tejden před vejplatou, s tím pracovat, tak mi upadnou záda (ale zase je tam spousta místa na sedlo, klidně i vojenské… to je fakt)… Možná už je taky nějaký moderní typ (kamarád říkal, že je to v podstatě polský Trakén), ale tuna po okolí jsem na žádného nenarazila. No a já bych ráda něco do 160 KVH, už mám dost toho šplhání na Eiffelovku… Taky nejsem nejmladší…

Buggyra
Buggyra 14.11.2024, 14:47:05 xxx.xxx.198.226
JanaJanaJanaJana:

No já to myslim trochu jinak. Ty typy welškých poníků A až C jsou celkem ustálený a taky ty lidi na těch svodech vědí, kam šáhnout pro kvalitu. Horší je to s tím typem D, je to celkem mladé plemeno, je tam přimíchané kde co, a prost ěto není tak ustálený. A proto ty výkyvy povah a taky velký sklony k PSSM. 

Mno, kvůli PSSM se pocitově dost vyhýbám amerikám (ale ony mi je z hledáčku spolehlivě vyfiltrují už cenovky…). Vím, že u chladnokrevníkoidů je to riziko také, ale nějak z toho mám takový lepší dojem… U těch D cobů je také riziko hyperkeratinozy nebo jak se tomu nadává, no a samozřejmě odznakové nohy s rousama taky nic moc, no ale my bychom rousy drželi ostříhané, páč na to nemáme nervy 😀 Ono papírového welsh coba stejně nezaplatím, tak spíš něco podílového, a tam je to už tuplem sázka do loterie. To se nedá nic dělat, když jsem omezená vstupní investicí, tak budu muset vzít, co je. A buď se to povede nebo ne.

Buggyra
Buggyra 14.11.2024, 12:37:30 xxx.xxx.198.226
JanaJanaJanaJana:

Já bych do w. koba a jejich křižovatek nešla, ty mívají bohužel často vymleto v hlavě. To už radši křížence teplase a begana, to je na tučnou zádel to nej….poctivýho nedrobnýho hucula člověk sežena, ale tak ve věku 16 +.

No právě že na welshe a jejich příbuzné jsem slyšela dost divokých zkazek. Ale zase na druhou stranu já ty koně potkávám na akcích (pův. britských plemen) hojně a bývají tam v pohodě, i s malými dětmi, tak nevím… Možná se ty divné povahy týkají nějakého odpadu a právě těch kříženců? 

Buggyra
Buggyra 14.11.2024, 08:27:54 xxx.xxx.198.226

Však já taky skončím u nějakého toho křížence welsh coba nebo haflinga… Nebo zase u něčeho naprosto náhodného, co se zrovna vyskytne, ale prosím už ne 170 v kohoutku, sice na takovém koni vypadám přiměřeně, ale dalších 15 let šplhat na žirafy po žebříku netoužím.

Buggyra
Buggyra 14.11.2024, 08:24:06 xxx.xxx.198.226

Já jsem tedy digitus našla jako prst. 

Není ten náprstník spíš kvůli tomu tvaru toho květu?

Buggyra
Buggyra 14.11.2024, 08:20:50 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 14.11.2024, 08:09:25

Mno vidíte, mně zase vadí vulgarismy hrubého zrna. Asi budeme muset každá sem tam něco vydržet, že 🙂

Buggyra
Buggyra 14.11.2024, 08:16:09 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 14.11.2024, 07:37:29

Jojo, u mě je to v tomhle případě jednoznačně neznalost 🙂 Omlouvám se za diskomfort, měla jsem se podívat, když mi to samotné přišlo podezřelé!

Buggyra
Buggyra 14.11.2024, 07:22:10 xxx.xxx.198.226

Také by mě zajímal narostlý hucul přes 140. Zřejmě příští podzim budu hledat něco pod svoji tučnou zadnici, co by mělo perspektivu mě utáhnout tady po těch horách a přes nějaké ty bidýlka do metru. Spíš budu muset koukat po welsh cobech, ale hucula bych radši, ti welshové mají podle všeho nějaká povahová specifika, která neznám, s huculy nebo jakohuculy jsem pracovala léta a vždy jsme se domluvili.

Buggyra
Buggyra 14.11.2024, 07:02:53 xxx.xxx.198.226
Orionka:

To se nám tu navařila pěkná bramboračka. Fíkovnice, jitrnice, náprstník. Asi si dám k snídani jitrnici na fíkách a zapiju to digitálním digitalisem. Amen.

Jen se z toho neponáprstníkovat 🙂

Buggyra
Buggyra 14.11.2024, 06:49:35 xxx.xxx.198.226
Varaxi:

Do svého slovníčku nejabsurdnějších slov a slovních spojení si píšu kapucy. To je něco, to jsem fakt ještě neviděla. Něco jako zásufka, jazikolami a krupoblytí.

Pardon, mám to zafixované jako žena bez ženy, taky jsem se u toho zarazila, ale neověřila. Zařaďte, zaslouží si 🙂

Buggyra
Buggyra 13.11.2024, 15:46:03 xxx.xxx.198.226

Já kapuce nesnáším, jednak mi to vadí, že mám omezené periferní vidění a také když se potřebuji podívat do strany, tak otočím hlavu a… vidím bok kapuce zevnitř 😀 Teda pokud tu hlavu vůbec otočím, protože některé kapucy jsou tak těsné, že by mi spíš skalp strhly než bych  hlavou pohnula. Takže jen v nejvyšší nouzi, když cítím, že bych fakt nastydla, a nebo nastydlá jsem a nemám po ruce čepici.

Navíc bezpečnostní hledisko u koní, nejednou jsem viděla kapucu se zachytit za kde co (třeba za zuby zvědavého koně, který si za ni odnesl dítě z náručí překvapeného tatínka).

Teď mi dala jedna slečna značkovou nike mikinu, která se mi materiálem moc moc líbí a nosím ji, ale právě má kapucu. Měla jsem vážné nutkání tu kapucu prostě ustřihnout, ale pak jsem se vzpamatovala, neb ten límec prostě není připravený na to, přiléhat nějak teplotěsně k dekoltu, neřku-li krku, když tu kapucu zruším ☹️ Takže až půjde milá mikina do praní, pojede z pračky rovnou ke švadleně, která to snad nějak šikovně skoulí, aby to bylo nositelné bez kapucy. No, já jí věčně nosím nějaké výzvy 😄 

Helmu mám dost natěsno, dokonce jsem z ní vytahala i origo polstr, tak to moc na sucháče nevidím (asi bych měla do hlavy vytlačené čtverečky…).

Buggyra
Buggyra 13.11.2024, 13:38:09 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 13.11.2024, 13:04:56

Jejej, Sago, tak tohle vám teda nezávidím, pro mě je helma jako druhá hlava, i s tím hnusoškraloupem zevnitř, vůbec to nemusím řešit, díkyosudu!

Viděla jsem už i takové   helmy, co byly víc děravé než plné, jakože hodně s větráním a tak. Nepomohlo by? Ale tam jde spíš o to, že ta helma naplácne ty vlasy k té pokožce, že… No, nenapadá mě žádné snadné a úderné řešení (teda… úderné jo, ale… právě… 😄).

Buggyra
Buggyra 13.11.2024, 13:31:37 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 13.11.2024, 13:01:43

Jako že by se mi to plátýnko samo připomnělo, jak by byl čas ho vyprat? Tak taková vychytávka mě teda nenapadla! 

Tomu se teprv říká “chytrá domácnost”! 

Což mi připomíná, že jsem na blešáku prohlížela malilinkatou ruční pračku na kliku, jsem škrťa, tak jsem si ji nekoupila, ale jestli tam na ni ještě narazím, tak asi neodolám, ta byla naprosto pecková. Bych si plátýnko mohla vyprat rovnou u koní na louce!