Aktuálně: 3 226 inzerátů221 051 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 19.12.2023, 13:01:31 xxx.xxx.198.226

Počkat počkat, já mám za to, že se to u nás v rámci zdr. pojištění v nějaké základní verzi proplácí? 

https://www.zenska-neplodnost.cz/clanky/lecba-neplodnosti-co-hradi-pojistovny-a-co-zaplatite-z-vlastni-kapsy-60521

Adopce samozřejmě ne, tam to jde nějako přes sociálku, nevím, zda už se adoptivním rodičům následně nějak přispívá, že se dítěte ujali, nějaké jakože návrhy na to byly. No a objednání dítěte z cizí dělohy, to snad naše zákonodárství ani nezná.

A ano, moje reakce byla za vědomí, že se bavíme o US, ale já jsem psala tak nějak všeobecně, co mi dává smysl (ne teda, že by politika a pojišťovnictví vždycky dávaly smysl…).

Buggyra
Buggyra 19.12.2023, 12:41:42 xxx.xxx.198.226

Vždyť už může. Nemusí být “vzatá”. Dojde tam s kamarádem, který bude ochotný, a je to. Umělé oplodnění je taky něco jiného, než dotace na pořízení hotového cizího dítěte, že… Od pejskařů chceme, aby měli na paměti, kdo se postará, když budou nemocní nebo něco, ale od single matky nepotřebujeme ani tohle (tedy potřebujeme, aby se tam někdo podepsal, daroval genetický materiál, asi…).

Buggyra
Buggyra 19.12.2023, 12:37:30 xxx.xxx.198.226

lesnizinko, nevyplatilo by se vám instalovat mezi studnu a barák úpravnu vody?

Buggyra
Buggyra 19.12.2023, 11:52:51 xxx.xxx.198.226

Počkat, a pedofil si doteď nemohl vyrobit dítě? Co tomu doteď bránilo?
Kdyby nebylo internetu a takového sdíleného obsahu, “věděli” by o té úchylce u domnělého pedofila leda tak štamgasti v nejbližším lokále, a to jen možná. A i skutečný pedofil bez vlivu internetu si může krásně pořídit (partnerku a) dítě.

Nebylo by lepší apelovat možná na trochu jiné mechanismy, než na veřejné mínění o pohlavních menšinách?

Odhlédnu-li od svého přesvědčení, že léčení neplodnosti by se mělo proplácet jen skutečně medicínsky ne-mocným lidem, nikoli těm plodným, kterým se jen nechce podstupovat tu “složitější” cestu (jakože cože). Ale jestli se už proplácí  pojišťovnictvím pořizování dětí (jakýmkoli člověkem) z rozvojové země, tak to teda čučákuju, a asi je pak už jedno, jestli to proplatí i stejnopohlavním párům (ostatně ani u nás se při léčbě neplodnosti neřeší, zda dotyčný partner je skutečný životní partner a nebo jen náhodná známost nebo kamarád z kuželek).

Buggyra
Buggyra 19.12.2023, 09:57:36 xxx.xxx.198.226

Jako, já si pročetla pár recenzí na toho zaměstnavatele, a rozhodně to není jen problém Fikovnice:

…přístup zaměstnavatele (vedení se za Vás nepostaví v případě nějakého problému, neustále se na Vás dívá "z patra)

…Jakmile ale chcete něco vy, třeba nečekanou dovolenou, nebo nedej bože skončíte na neschopence, vedení je velmi nepříjemné a dá Vám to patřičně najevo.

Člověk si musí stokrát promyslet, co komu ze zaměstnanců řekne. Pomluvy a donášení se tu šíří rychlostí světla.

Celková atmosféra na pracovišti je většinou plná zášti, osobních antipatií, donášení a hlavně kontrolování, zda ti ostatní pracují tak, jak by měli.

…vpisování služeb vedoucím do již hotového rozpisu služeb, bez domluvy s pracovníkem, kterého se to týkalo, když se to někomu nelíbilo, odešel na vánoce bez premií, nebo se slovy - tam jsou dveře - docela hrůza

Občas mi vadí přístup nadřízených, kteří k zaměstnancům přistupují z pozice síly a nadřazenosti.

Tam teda “chceš” dělat. Asi dobré pro nějaké lidi, co umí “zavřít oči a uši” a nic si z toho nedělat.

Buggyra
Buggyra 19.12.2023, 09:48:53 xxx.xxx.198.226

Bobčo, děkuji za zhodnocení stroje, to jsem ráda, že to není nějaký křáp, tak bezva. To budou herky čubrnět, až budou mít vyšívaný límečky na dekách 😀

Buggyra
Buggyra 19.12.2023, 08:25:39 xxx.xxx.198.226

Mě teda taky zaujala spíš rotvice, atletka 🙂 Jako laik jsem si říkala, že to raději nebudu komentovat, protože co kdyby byla na svoje plemeno naopak moc “štíhlá”, ale když už slintají ostatní, tak si také dovolím tedy hlasitě se pokochat. Krásná!

Buggyra
Buggyra 19.12.2023, 08:16:01 xxx.xxx.198.226

Pravda je, že háček jsem zatím žádný nenašla 😀

Obec apeluje na vyhazovače stromků velmi, aby na nich nic nenechávali, protože stromky jdou do komunální kompostárny…

Buggyra
Buggyra 19.12.2023, 07:57:17 xxx.xxx.198.226

Jo, psaní s voňůvkou mám už na poště, moc děkuji Canko. Skrzevá otvírací dobu našeho poštovního ústavu se pro ni dostanu až zítra. Ale úložní doba je do ledna, takže ničehož nehrozí 🙂

Buggyra
Buggyra 19.12.2023, 07:55:22 xxx.xxx.198.226

Já včera taky odpadla. V pr. od šesti do půl páté, taky jsem dneska přišla až na půl osmou, vem to čert, v pátek srovnám případné nedostatky půldnem dovolené. Z prasé rovnou ke koňům, pofackovat, měla jsem to za půl hodiny všechno pokrmené a zklizené, to se stane jednou za měsíc. A pak frk frk domů. Měla jsem pytlík rohlíčků pro rodinu, tak jsem jim to ještě zanesla, a pak jsem doma na kanape klesla a ani nehlesla. Musela jsem se teda ještě vytarabit udělat si véču, tak jsem využila uvařených brambor a vajec a švihla br. salát, to by mi šlo, takové prasárny. No a když jsem se najedla, že bych pukla, musela jsem pozřít mrkev, aby mi trochu slehlo, jinak bych se ani asi nemohla svalit na postel… A začala jsem klimbat - v půl osmé večer. No, to jsem to dopracovala. Ale řekla jsem si, že co už, však žádné povinnosti nemám, a zalehla jsem. Teď mě napadá, že jsem včera večer nedala Kocourovi (ještě měl) a nedala jsem ani teď ráno. Tak musí holt počkat zase do večera. Dostane omluvou kousek paštičky teda. Dneska odpo telekonference do čtyř, takže z práce kvaltovat taky nebudu, počítám ta půl pátá padne i dnes. Musela jsem zrušit lekci dítěti, nahradíme zítra. Zítra budu po darování krve, tak to bude za odměnu, dvě lekce najednou. Snad pomůžou holky. Taky má dneska IT oddělení něco dělat se sítí, kolem poledního, takže počítám že už se do Vánoc k profilům nepřipojíme, to je taková tradice, že když IT řekne, že to bude výpadek na chvilku, tak to zabere dva dny a pak ještě k tomu rekonstruujeme zpětně týden záznamů… Mno 🙂

Buggyra
Buggyra 18.12.2023, 16:15:40 xxx.xxx.198.226

Jop, kdyby náhodou se zadařilo někam vměstnat funkci přehlížení příspěvků označených IP adres v diskusi, bylo by to fajne 🙂

Buggyra
Buggyra 18.12.2023, 15:06:11 xxx.xxx.198.226

Když o koni nic nevíme, nejde na to jednoznačně odpovědět. Některým koním seno stačit může, pro některé koně bude dokonce adlibitně kvalitní seno už moc. Některé koně nutno přikrmovat z různých důvodů různým způsobem, a oves je jen jedna z nepřeberné sbírky možností.

Buggyra
Buggyra 18.12.2023, 14:19:48 xxx.xxx.198.226

Holka, jestli na to máš, jdi na všeobecný gympl nebo jinou trochu všeobecnou střední školu. Prodloužíš si rozhodování o další čtyři roky a dost možná se v něčem najdeš. Mně to hodně pomohlo, nemuset řešit v 15 “kam dál”.

Jestli chceš něco dělat okolo koní, mohu srdečně doporučit sedlařinu. Sedlář pracuje většinou doma, v teple, nemusí dělat jen cajky na koně (ale dneska je to zlatej důl), může renovovat i veterány, šít různé brašny, kabelky, doplňky, pásky, obojky, postroje, pičičinky… Ale je náročné se naučit tu sedlařinu DOBŘE. A je dobré k tomu mít nějaký ten základní veterinární kurz a nějaký ten pokročilý kurz na nějakou biomechaniku, tyhle věci se většinou studují v zahraničí (saddle fitter)…

Buggyra
Buggyra 18.12.2023, 13:00:06 xxx.xxx.198.226

Krásný, já bych se bála těch provázků, přivázala bych jim to stébly sena nebo přicvakala kolíčkama 🙂 Ale není špatný nápad, mám ve výběhu loňský vánoční stromeček (suchý, opadaný), tak bych jim mohla vyvést vánoční dekoraci na něj (tam stačí pak pochutiny jen napíchat na větve).

A nebo počkat, až zase budou lidi vyhazovat a vzít si nějaký čistý (bez těch aluminiových třásní) po svátcích, však slépkám to může být jedno. Tyhle stromky pravidelně sbírám a vozím na hraní koním.

Buggyra
Buggyra 18.12.2023, 12:54:58 xxx.xxx.198.226
Horsana:

Minerálna je každá soľ.

Asi jsem použila špatnou terminologii? Prostě když to není sůl coby téměř čistá NaCl, ale minerální liz, který kromě soli obsahuje cíleně i další minerály, aby je zvíře olizováním doplňovalo. Je to srozumitelnější?

Buggyra
Buggyra 18.12.2023, 12:51:13 xxx.xxx.198.226

Jojo, tak mně to střelí právě klasicky v té chvíli, kdy nic namáhavého zrovna nedělám, a “jen” se někam jako ohnu, natáhnu… 😀 Když se rvu s balíkem sena nebo s kolečkem hnoje skrz bahno nebo sníh nebo v kuse čtvrt hodiny hážu plné lopaty bahna/písku, tak to né, to je v poho, ale pak všechno pustím, natáhnu se pro rajče na křáku kousek ode mě, a je to tam. Klasika. Asi když makám, tak jsem nějak zpevněná, a když “jen” vegetím, tak jak je to volné…

Buggyra
Buggyra 18.12.2023, 12:33:32 xxx.xxx.198.226

Sago, no nebojte, oni mě už nejspíš taky po tomhle divadýlku nikam nepozvou. Mám dneska dojem, že někteří z výroby jsou snad na mě i naštvaní nebo co. Asi že kazím zábavu…