No mně bylo včera řečeno (někým zvenčí), zda mám jasný důkaz, že ona sama navrhla setkání v po ráno a pak bez omluvy nepřišla. To mám samozřejmě v mailu.
Já si na to stěžovala právě sekretářce a odpověď byla:"Na tom nevidím nic špatného, dotyčná už musela i v minulosti zrušit schůzku jiným lidem."
Tak já na tom vidím špatného hodně, je to arogantní a povýšenecké. Omluva měla být samozřejmostí. Moje chyba, že jsem to napsala sekretářce…
Ona ta sekretářka určitě nepochopila, že to, co vám na tom vadí, je to “bez omluvy”. Nevinila bych ji - není-li shůry dáno…
Já si přečetla ty recenze, co na naše pracoviště dala Buggyra. Všechny do jedné bych snad podepsala.
No a včera večer se do mě smskami pustila sekretářka s dovětkem:"Aby se Ti to všechno neobrátilo proti Tobě!" Přišlo mi to buď jako varování, anebo i zastrašování (je s ní jedna ruka).
Já být paní, které na židli posadili někoho jiného, tak se tam držím zrovna na just! A pěkně si to všechno dokumentuji. A co se jí zaměstnavatel má co ptát, co po příchodu do práce dělá? Já bych přišla do práce, a kdyby na mém místě seděl někdo jiný, tak jdu za šéfem, ať mi přidělí práci v rámci mojí podepsané pracovní pozice, a kdyby mě chtěl přidělit na jinou pracovní pozici, tak bych si tedy rozmyslela, zda s tím budu souhlasit. A jestli tu mou práci dělá někdo jiný, tak bych si sedla, a šoupala bych si v telefonu, a každý by mi mohl, a s rozběhem. Práci zadává zaměstnavatel, a když nezadá, mám povinnost být na pracovišti nebo případně sedět doma na 60 % pro překážky ze strany zaměstnavatele. A s dotazem bych šla nejen za právníkem, ale taky pěkně za inspektorátem práce. Jé, to by koukali. Tam asi nebude všechno košér, a inspekce umí dobře čmuchat. Aby se pan zaměstnavatel nedivil jako divizna. Inspektorát tam můžete poslat klidně i vy, orionko, jako naprosto nezúčastněná osoba, anonymně.
Tady po liniové vsi podél potoka jezdí důchodci jak o závod, síťovku s pívama na řídítku, stealth krytí a motají se po hlavní jak nudle v bandě. Při tom, jak jezdím, se divím, že jsem nějakého už nepovozila na haubně.
Já drtím jen kuřecí kosti, a to kladivem na kameni nebo mezi kameny, když se mi nechce pro kladivo 🙂 Buď je mám pečené nebo sušené, tak to s nimi jde, navíc je mám pro slepice tak jednou do měsíce.
Jinak moje slípky dostávají sešmakulované kosti a klouby v psích granulích 🙂
Kraťounký článek a hned dvě perly: “Navíc na mnoha místech bylo vlivem počasí na mnoha místech na vozovkách náledí.” “Při tomto pádu senior utrpěl zranění, se kterým byl posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje do nemocnice v Turnově,…”
To by mě zajímalo, jestlipak to takhle ta paní mluvčí policie skutečně odříkala v tom vyjádření. Jestli jo, asi by měli její setrvání v pozici tiskové mluvčí zvážit 😀
Tak já fotografickou paměť rozhodně nemám a čtená podoba slova mi také velmi pomáhá v rozlišení, co tam patří za i/y. Ostatně vás všechny tahá za oči zrovna ta psaná podoba, kdybyste neměli zafixováno, jak to vypadá napsané, nikdy by vás to netrklo přes oči.
U té Dominiky Gottové je o záměr, dát jako první to jméno. Aby to na první pohled zaujalo. Mozek zpracuje nejprve Dominiku Gottovou, až poté k tomu přifaří tu matku, ale naléhavost toho sdělení leží v tom jméně, takže to udělá větší clickbait (psanou podobu tohohle slova jsem si musela ověřit).
Bych spíš kontaktovala jeho rodiče a domluvila se s nimi (nějakou pozitivně manipulativní cestou). Třeba oni sami také netuší a budou rádi. No a pokud rádi nebudou, nemontovala bych se do toho…
Já bych šla v každém případě na procházku se stájovým kámošem, tj. s druhým koněm, se kterým je zvyklá, a prostě bych se někde po trase na chvíli odpojila, třeba jít okolo rybníka z druhé strany, nebo zatímco druhý kůň půjde po louce, vy půjdete lesem. Ideálně směrem k domovu, samozřejmě cestou, kterou už kobyla zná. Taky to můžete udělat tak, že prostě necháte parťáka někde na louce pást a půjdete s kobylou domů první, parťák dojde třeba deset minut po vás, abyste ten kus šly spolu samy. A jinak jasně, pokud je naučená na provazovku, veďte ji na provazovce. Nezkoušejte venku věci, které nemá stoprocentně zažité. Vždycky zvyšujte koni náročnost situace jen v jednom aspektu, všechny ostatní aspekty nechte tak, jak je kůň zvyklý.
Tak já bych v novém baráku teda nechala trubky ve zdech a nové bych pořídila podél zdí a případně dírami v podlaze 🙂 Ale tak jestli je to relativně nové, tak by ty trubky mohly ještě chvíli vydržet průchozí…. snad…
Vodu v kýblu netřeba, od studny si natáhnete do kuchyně hadici 🙂
Tak to bych asi uvažovala opravdu o rekonstrukci celých rozvodů vody v baráku. Jak to máte s topením? To máte uzavřený okruh? Protože ta účinnost se samozřejmě bude u kotle i těles snižovat úplně stejně jako u bojleru, když to bude zarostlé ☹️
Vidíte, zrovna to kojení mě vůbec nenapadlo, a to je asi celkem velká věc… Hm.
Já bych byla raději pro osvojování odložených nebo osiřelých dětí, než pro vyrábění nových na objednávku, když není rodič schopen. Asi jako jsem raději pro pořízení psa z útulku než pro výrobu nových psů, protože každá fena by měla mít jednou štěňata. (zase jsem hrozná, no, já holt člověka řadím mezi zvířátka, co naděláte)
V popelnici je to oukej. Jede to buď do spalovny a potom zahrabat a nebo rovnou zahrabat (skládkování). Takže se to vrátí kam má. Na ekologii to vliv nemá. Jestli podestýláte nějakou takovou tou slaměnou podestýlkou, tak tím líp, při jejím vzniku je eko stopa menší než při výrobě bentonitu.
Já jinak vyhazuji bentonitový odpad na koňský hnůj. Vzhledem k tomu, že je toho 5litrový kyblík za týden, a koně vyrobí dvě kolečka hnoje denně, mohu kočkolit na vzniklý hnůj patřičně rozprostřít, aby v hnojišti nevznikaly koláče nepropustného jílu. Pokud ovšem budete chtít svůj odpad umísťovat na nějaký cizí pozemek, musíte mít souhlas vlastníka nebo uživatele pozemku.
Mně by nevadilo, kdyby bylo legislativně umožněno, aby tuhle léčbu podstoupila single dáma. Proč ne. Když se single může rozhodnout, že bude mít dítě zdravá, tak proč by si nemohla dopomoci, když “to nejde”. Rozhodnutí je to pro to dítě úplně stejně závažné.
To jen ta zkostnatělá představa, že “rodina základ státu”, a tak nebudeme podporovat nic co nevypadá jako “tradiční rodina”.
Pokud už bych řešila v tomhle případě nějaké morální dilema, tak leda to, zda by se měli rozmnožovat jedinci, kteří jsou od narození neplodní - např. by nebylo od věci třeba testovat, zda to není dědičná záležitost. Abychom pak takhle nevyráběli několik generací za sebou. Zní to hrozně, já vím. Jen tak jako z logiky věci… v chovatelském prostředí takhle rozhodujeme bez mrknutí oka.
No ale on ty lidi nikdo nelustruje, jestli spolu fakt žijí nebo tráví čas. Nemusíte nic dokládat, ostatně proč by dítě nemohli účinně vychovat i dva kamarádi (kamarád s kamarádkou myšleno, jaksi to v CZ neumíme říct oboupohlavně). Na to se vás klinika neptá. Prostě musíte přijít dva, podepsat papíry dva, vyšetření se provede u obou, pokud se potvrdí neplodnost, pak se postupuje dále.