to se dá vyřešit i takto https://www.kardanka.cz/nadrz-na-vodu-na-kolecko-80-l
Příspěvky uživatele
Buggyra
Jo! Puella - dorazila v pořádku, děkuji Canko 🙂
Kápla jsem pár kapek do praní, vykašlala jsem se na to, co je v pračce za oblečení… a v pohodě zatím 🙂 A voní to. A jak jsem z toho pytlíčku kapala, tak jsem si popatlala ruce. A pak jsem tím sáhla na jídlo, tak mi vonělo i jídlo, vymačkala jsem sáček s čajem, takže čaj s aromatem, no šílenost 😀 Ale neotrávila jsem se, jsem v pohodě 🙂 Kalhotky jsou zatím taky na pohodu. Tak já to asi dávám, to jsem ráda 🙂
No a ku své převeliké radosti, když jsem kapala z pytlíčku do druhé pračky, tak mi pytlíček vyklouznul a pochopitelně spadnul mezi stěnu pračky a buben. Rozdělávat to nebudu, voda se po praní vypustila, a až se pytlíček dostatečně rozšmelcuje, vytahnu ho z vrtulky čerpadla (odtama jsem tahal už kde co). Snad to pračka přežije.
Tak to už bych dávno měla čerpadlo a vodu z potoka bych čerpala do skleníku elektrikou. Vyhloubit v potoce díru, do ní instalovat kyblík, do něj šoupnout čerpadlo obalené v mikrosíťce, aby nenasávalo bordel, a voda by se do skleníku pěkně dopravovala sama, a vy byste mezitím mohla ve skleníku pracovat. Takového času strávit na nošení konví, to by mě trefilo - ale tak já ten čas nemám 🙂
Oba - pes i kůň - tam trpí stejně (kůň možná o chlup víc), ale chápu, člověk se lépe vžije do psa, hůř do koně, spousta laiků si to neumí představit.
To já bych se nebála, na kohouty by bylo v mrazáku místa dost 🙂
Já vím, že už jsme se o tom jednou bavily, o tom, jak se ta zvířata mají. Ale jestli je tam ta kobyla sama, tak jí dobře není - proto se zajímá o toho psa, no co si budem, jestli je tam ten pes sám, dobře mu není, proto si povídá aspoň s tou kobylou.
Ten Robinson si taky namaloval xicht na balon v tom filmu. (nebyl to v knize kokos?)
No a pokud je kobyla jinak zdravá (pochybuji), tak jí bahno nevadí. Bahno je holt takový průvodní jev zimy, no. Samozřejmě by v něm neměla stát, ale když jí jiného nezbývá (ona nepůjde postávat někam na sucho, když v bahně má přístup k senu a k jediné spřízněné bytosti a třeba k lidem, co tam nosí nějaké krmení… takhle kůň nepřemýšlí)… No a ano, válí se v tom. To zase nevidím jako problém, bahno je pro koně na válení měkčí než pevná půda, tak si ho vyberou raději. Další věc, že v létě chrání před obtížným hmyzem i přemírou sluníčka. Snad je to konisko aspoň najedené, když už nic jiného.
Navíc asistenční pes musí být velký. Zatímco pes na mazlíka k asistenčnímu robotovi může být malý. A tedy přiměřeně levnější na provoz, v případě potřeby přenositelný, tj. může u toho slepce třeba dožít, i když už nebude plnit asistenční úlohu. Zatímco co se starým asistenčním psem, který třeba nemůže po schodech a nebo má třeba cukrovku nebo je hluchý... Mám tucha, že na staré asistenční psy je i adopční program.
Až budu stará slepá s robotem, tak si pořídím kočku (edit: kočky), a bude to. Nebudu muset lozit kvůli psovi slepá třikrát denně ven, riskovat, že mi ho pokouše pes nějakého nevychovance, nebudou lidi nadávat, že si po něm neuklízím bobky nebo ho nebudu muset nechávat čůrat do plíny, když s ním nemůžu chodit tak často ven…
Poznámka o sentimentálních pindech od člověka, který tvrdí, že chudák slepec nebohej bez pejska, tak to je trefa 🙂
Když by se vešlo, hodila by se také možnost smazat příspěvek třeba i jen těch pět minut po přidání (a nebo taky do přidání dalšího) - když tam naskočí dvakrát. A nebo jako teď když jsem někde kvákla něco mimo téma, a pak jsem se podívala na nadpis vlákna a řekla jsem si, že jsem si mohla poznámku odpustit 🙂
ciwe, já vím, proč při každé technické nechávám kontrolovat i stav rezervy…
Je třeba jich koupit 25 pro dvoučlennou rodinu nebo 50 pro čtyřčlennou, potom každý člen ušetří korunu!
Mám dojem, že se říká, že pan C koupil psa “v dobré víře” (věřil, že pan B má právo se psem neomezeně nakládat). Pak pan C má nárok na psa, kterého koupil (jestli zaplatil, co měl, je již otázka smluvního vztahu mezi B a C). A paní A má nárok pouze na náhradu škody, která je buď někde vyčíslená a nebo by si ji musela nechat vyčíslit zřejmě zrovna u soudu.
Jak se vlastně prokazuje takový nárok u soudu, když nemám smluvní pokutu? Přihlíželo by se třeba k tomu, jaká faktická škoda chovatelce vznikla - takže třeba poškození dobrého jména chovatelské stanice, když pes kryje bez uchovnění…?
No jasně, ale slepec by měl na výběr, jestli si k tomu robotovi pořídí ještě psa (nebo kočku nebo …). Zatímco pes nemá na výběr a musí být slepcův často jediný tvor. Raději bych, aby si psa pořizoval jen ten slepec, který ho chce. A ne ten slepec, který ho mít musí, a podle toho se k němu lidsky chová.
Takže jo, pes je chudák.
Viděla jsem teď před zimou naživo brahmana, takový skoro pštros to je, krocan proti němu malý pívo. Přemýšlím - když je ta brahmanka zdrobnělá, tak to má velikost normální slepice, ne?
Děkuji Bobčo, já si nějaká videa nakoukám, určitě. Ale na to moje látání dost možná ani rady mít nebudou 😀
lesnizinka:S těma kopytama jste mi Buggyro připomněla tu kobylku, co kolem ní denně chodím. Teď, jak pořád sněžilo a pršelo, má z výběhu tankodrom a když vidím, jak tam stojí celá zabahněná a po kolena v blátě, je mi jí líto. Ona by možná mohla přejít někam kousek dál, kde toho bláta tolik nemá, možná ani žádné, ale ona většinou stojí u toho kotce s ovčákem…asi si povídají😉
Normálně je udejte na Státní veterinární správu. Jestli je tam ta kobyla sama, bez přístřešku, bez žrádla a vody, tak bych udávala, až by se hory zelenaly. A jestli leží psisko v bobcích bez vody, tak rovnou oznámit i to. A fotit a točit, nenápadně, když jdu okolo. Jestli ti lidi s tím nic nehodlají dělat, tak ať to prodaj a bude klid.
Jen jsem o tom slyšela. Nejsem si jistá, jestli když jsme vyprovázeli místního koňáka, tak zda jeho kobyla šla osedlaná, natož s botou, průvod byl veliký a já jsem byla vzadu…
Já bych tomu právě říkala hnůj, ale tady padlo, že hnůj je moc horký a sázet se do něj nedá, jenže já do toho sázím, a nic se neděje, tak mě to zaskočilo. Taky slovo hnojit je od slova hnůj, žejo, tak bych řekla, že to bude prostě hnůj. No já tím nehnojím, já do toho rovnou sázím. Proto to taky tak rychle ubývá - moc hlíny v tom není, jen tak co seškrábnu pod tou vrstvou té organické hmoty od půdy, na které to leží. Dobré je, že ve zvýšených záhonech nemusím měnit náplň, prostě jen každý rok přisypávám 😀
No a jak se říká hmotě mazlavé, černé, plné žížal, s občasně viditelnou strukturou rozpadajícího se sena či s vrstvičkami nerozloženého sena (podestýlku nemáme), která mi vzniká na hnojišti z hnoje, řekněme po roce? Abych věděla, do čeho to já sázím kytky 😀
Já od dědečka slýchávala: “ Nojo, to zas zařídil Stejskal ( předseda MNV) a ta jeho komunistická klaka !”
Nebyla to “jeho komunistická klika”? Kliku jsem slyšela ve významu skupiny lidí, kteří mají společný cíl, společně se o něco zasazují.