Ono se to vyrobí u nás, pak se to vyveze do Němec, kde se to zpracuje, a pak se nám to horší prodá zpět, protože to spasem 😀 (dobré prase všechno spase)
Příspěvky uživatele
Buggyra
No a k odpovědi na otázku - hříbě s matkou může jít ven kdykoli, s ohledem na schopnosti hříběte. Čili samozřejmě kondici nabírat postupně, pamatovat, že má krátké nožičky a daleko víc práce s rovnováhou.
My vodili kobyly s hříbatama do výběhů, takže hříbata chodila “na procházku” s kobylama každý den 🙂 V uzavřeném areálu je možné hříbě brát na volno, taktéž v místě, kde jsou nekonečné louky a lesy a na dohled žádná cesta - a taky jen v případě, že nemůžete potkat jiné (nevychované) koně, (nevychované) psy. A je třeba myslet na to, co se stane, když spadnete, a koně vezmou dráhu (protože dva koně jsou stádo). A vše, co napsala Hela, platí.
platí tzv. zaručená mzda
No, kvůli dvěma týdnům v roce se tím nebudu zabývat 🙂 A slepice se sice přiženou k tekuté vodě, ale cucnou a jdou šmejdit, co jsem přinesla dobrého na zob… Autobaterii u koní máme na ohradník a osvětlení, i s tou je dost práce na dobíjení.
Já tam elektriku nemám, takže slepice dostávají napít dvakrát denně, a mají vodu tekutou jen než jim zamrzne. Za půl dne se led odmočí další teplou vodou, vysype, nalije se teplá voda. Musejí se děvčátka starat.
Ale vzala jsem si pšenku domů a klíčím v paneláku, tak mají denně večer teplou klíčenku, tož je to snad lepší než ta suchá.
Akorát nám v tom zamrzají namáčené psí granule, takže teď je nějaký ten den nedostávaly (dostávají místo toho kočičí paštiku), ale teď už budu zalévat teplou vodou jen drtek, aby ho stihly vyzobat.
Ty jsou v rámci služeb pro zákazníka vybaveny překladačem do AJ.
Zase se nám pěkně přirozeně protřídí populace, no a dost možná to zbrzdí trochu ptačí chřipku (třeba tak, že nakažení ptáci vychcípají, než zavlečou virus dál).
jo, opakovala jsem název z nějakého zjevně neodborného webu…
Ale vakcinace je určitě platný způsob prevence užívání antibiotik, a evidentně jsou snahy ji zavést, mně to přijde správně.
jojo, známá má po mrtvici a nevěděla o ní. Jí to řekli až po CT mozku, který dělali kvůli rozbitým obratlům. Taky dobrý.
Horsana:Fotka je zo Sihly, vykúpalo sa takto viacero koní, mmm, paráda 😀
Jéj, to by se líbilo plnokrevníkovi! V těhle chvílích si říkám, že ještě že nemáme potok, ale sucho sucho a vodu musíme chytat z deště nebo vozit, protože to bychom mohli vyhodit rejžáky a pořídit ručníky…
Vysoké školy pod platové tabulky státních zamců bohužel nespadají, vyplácejí mzdu.
Ale i tak:
3) jít na tu PN a hledat džob a přivydělat si psaním článků nebo poradenstvím a tak podobně. Udělat si živnosťák a dělat externího dodavatele za příslušný peníz.
Nějaké očkování prasat se evidentně děje a podporuje https://www.asz.cz/clanek/11870/cesku-se-dari-omezovat-antibiotika-v-zemedelstvi-vyzvou-zustava-chov-prasat/ Neočkuje se nějaká červinka, kulhavka a podobné? U selátek?
Prášky by mi ještě nepřišly nijak problematické, většina jich na prase bude působit jako na nás (čiže ho max vyléčí nebo mu sníží tlak apod.), a ty ostatní mu sníží kondici nebo ho zabijí, když to budou dostatečné jedy.
A skoro bych si myslela, že jídlo od lidí, kteří mají vysoce infekční choroby, se bude likvidovat jako biohazard, stejně jako biologický materiál od takových lidí. Ale to si jen tak myslím, že někoho s tuberou budou trochu separovat.
Co se týče prasat (a dalších) a MRSA, prý to nepředstavuje extra problém https://umash.umn.edu/wp-content/uploads/2015/12/pigs-mrsa-112013.pdf
On ten infarkt často taky člověk nepozná předem, žije si spokojeně a jednou ho klepne a když to přežije, tak se pak teprve šetří nebo si to nějak hlídá, dávají se budíky a tak. Ale zpravidla (pokud neabsolvuje nějaká vyšetření třeba před narkozou nebo tak) se na to předtím prostě nepřijde.
lesnizinka: proč s motykou a hráběma? Snad s rýčem nebo rycími vidlemi?
poslechl a našel si ženskou.😄 Teda našel… Spíš koupil.😄 V akci zdarma i s pumpičkou.😄
Ježiš, já si představila tu zakoupenou Korejku s pumpičkou na kolo v ruce….
Pro ty, kdo nechodí na slípky, dávám i sem:
" Kdo v životě nic nepohnojil , nemá právo očekávat úrodu . "
🙂
hezký citát:
" Kdo v životě nic nepohnojil , nemá právo očekávat úrodu . "
Mno jo, důvěra v instituce klesá, a není to překvapení, při tom, jak nedobře ty instituce fungují. A jak neprůhledné to fungování je.
Dneska můžete nachytat úředníka spíš na nedodržení postupů než na špatné rozhodnutí. Špatné rozhodnutí je kolikrát velmi těžké napadnout a zvrátit, zatímco když přijdete na procesní pochybení, shodíte celý případ ze stolu. To je dost hrozné.
Jednak ta mizerná obrana občana proti případné zvůli úředníka, který si ho pogriluje i na marginalitě, protože musíme mít legislativně obšancovanou každou myší díru (protože jsme Češi, a jak jde něco obejít, tak jupí do toho, a kdo to dá, je hrdina národa). - příkladem budiž třeba snaha vyplácet postiženým lidem co nejméně a snižovat jim ID tak, že slepý bez ruky je na jedničce a ženou ho k pásu…
A za druhé jak snadno můžete s dostatečnou legislativní erudicí pogrilovat chudáka úředníka, který se snaží svou práci dělat dobře a pracovat ve prospěch státu a občanů. - příkladem budiž třeba nevymahatelné řešení starých ekologických zátěží…