Aktuálně: 3 214 inzerátů221 122 diskuzních příspěvků18 366 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 10:58:31 xxx.xxx.198.226

Je hezké neočkovat, protože nikam nejezdím, ale co když nemoc dojede za mnou?

No, jasně, to už si musí zodpovědět každý majitel koně. Pokud jsem v ustájení nebo mám koně doma, kde jsem si jistá, že ustajovatel nebo já nenecháme přijít mezi koně nějakého jedince, který není očkovaný, tak se to dá. Ale mám-li třeba starého koně, se kterým už nevyjíždím, v ustájení, kde se koně mění, a nemám vliv na to, v jaké kondici přijedou, tak tam bych teda už zdvihala obočí. Nicméně je to pořád odpovědnost každého jednoho majitele koně. Resp. majitele ustájení, protože někteří si umějí vymínit, aby v jejich ustájení všichni koně byli prostě očkovaní, dohlížejí si na to, a kdo svého koně očkovat nechce, ten tam ustájení nedostane.

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 10:55:44 xxx.xxx.198.226

Pokud koník sportuje a jezdí po závodech, tak musí mít dle podmínek svodu stále i očkování i neg. vyšetření na IAE.

Pominutí vyšetření platí pouze pro přesuny v rámci ČR. Tj. změna ustájení, vezu si koně na vyjížďku nebo na dovču nebo … ale pozor, když si ho povezu na soustředko, na tábor nebo na trénink, pořád se jedná o svod (definice dána legislativou), i kdyby to pořadatel nikde oficiálně nehlásil.

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 10:13:19 xxx.xxx.198.226
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 19.01.2024, 09:45:29

🥰

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 09:09:07 xxx.xxx.198.226

Naučená bezmoc je to u koní. To bude určitě fungovat i tady.

To vykázání z domácnosti by bylo na dobu, než právě se zmátořej a vystěhují se sami, co možná někam, kde je ichtyl nenajde.

Taky dost ženských si uvědomí, jak jsou vlastně schopné se o sebe a rodinu postarat samy, až když nezaclání ten trapič doma, a pak se začnou ledy hýbat.

A taky se divím, že nikdo, nevyslechl ty ostatní děti. To je nějaké vyšetřování? Teda samozřejmě asi lepší, že je nikdo nevyslýchal, v případě, že by to dělal nějaký nepoučený laik s maturitou a nulovou empatií. To by musel udělat třeba policejní psycholog nebo nějaký intervent (nebo jak se tomu…). No, dost jsem koukala na Zvláštní oběti, hm. U nás asi sto let za vopicema nehrozí.

No ty lidi v zahraničí, co potřebují volit, ti mají totiž ty životní zkušenosti, co my místní voliči nemáme, tak jejich hlasy by se měly počítat minimálně za dva naše, to dá rozum. Já jakživa nebyla ani v Biedronce, tak co můžu vědět.

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 08:33:10 xxx.xxx.198.226

Já se o řešení problému nesnažila.

Holt jsme roztahovační, tak musí příroda ustoupit. To je řešení, a nastane samo postupně vývojem situace 🙂

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 08:26:56 xxx.xxx.198.226

No já nemyslím během toho týrání. Ale spíš teď, když vidí, že odejde bez trestu, tak to by ve mně vřela krev. To bych mu ten trest zařídila. Resp. trest, pokud by to přežil…

A už vůbec nechápu, proč ho nechávají žit s tou rodinou. Chápu na jednu stranu, že rodina nepožádala o jeho vyhození (což ta matka udělat může), na druhou stranu nechápu, že tohle nedoporučili ti lidé okolo. To té rodině nepřidělili žádného poradce? Asi ne, ta matka říkala, že šla na jeden výslech, a pak už se jí nikdo nezabýval, tak asi se řeší prostě jen ti dva lidé, kteří toho byli přímo účastni, a zbytek domácnosti nikoho nezajímá. Matka čeká podle toho, co psali, jen jen na to, až se jí naskytne možnost prchnout i ze zbytkem dětí, tak nerozumím tomu, proč jim někdo nedal aspoň letáček s vypsanými kontakty na neziskovky a podpůrné programy v okolí… asi to nikoho nezajímá.

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 08:25:13 xxx.xxx.198.226

No, nevím, co to bylo, když jsme se o dravcích bavili na iF, tak právě všichni vyvraceli káně a padala dvě jména těch, co můžou chodit na slepice, jestřábová je jasná, a ještě něco tam bylo, ale zjevně si  nepamatuji.

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 08:22:36 xxx.xxx.198.226

Udělejte dvě grupy, jednu holčičí a jednu klučičí, a máte to 🙂

A morčata umějí hrabat. Tak ten výběh raději trochu zabezpečený, ať nemáte také morčata na zkrm pro dravce.

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 08:20:35 xxx.xxx.198.226

Já jsem taky konzerva, ale asi ještě zatnutější než vy. Taky asi proto, že na ty nové věci nemám, tak se držím “svého kopyta” a na novoty si nezvykám 🙂

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 08:18:30 xxx.xxx.198.226

Ale teď zase čtu tady srovnání, a káně je u nás největší běžná, tak nevím, kde to vzali. Možná jestřábová a krahujcová jsou lepší lovci a káně potřebuje k lovu prostor. Ale krahujcová je dost maličká na slepici, srovnávají ji s poštolkou, to je spíš tak na holuby než na slepice. Zajímavé. Možná si to pletu tady s krahujcovou, co chodila výše někomu na holuby, to může být.

https://www.kolmanl.info/?show=SHOW_TXT&alias=PTDRAVCI_VELIKOST

Ale na slepice krom jestřábové chodí prý ještě jedna, tak možná luňáková…

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 08:15:29 xxx.xxx.198.226

Jestřáb nebo krahujec (resp. jestřábová nebo krahujcová) - lidi, co by tomu mohli rozumět, říkají, že káně je moc malá, aby si troufla na normální velkou slepici.

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 07:24:12 xxx.xxx.198.226

Mno, já zásilkovnou neposílám, protože ono to vyžaduje chytrý telefon, a to já odmítám, takže chodím posílat balíkovnu, to se dá pěkně objednat přes internet a štítek mi vytisknou na poště, ale už jsem posílala balíkovnu i přímo z pošty, že jsem jim to prostě nadiktovala - tomu říkám služba! A je mi jedno, jestli to stojí o desetikorunu víc, možná ani nestojí, nevím.

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 07:21:56 xxx.xxx.198.226

Já se zuby nehty bráním novým autům, ne že bych na ně měla… ale chci si udržovat ta stará, dokud budou držet pohromadě, asi nechám na octavce udělat generálku motoru, než se opotřebuje a dokud to vůbec bude možné…. Protože mě dost děsí představa, že sednu do auta a budu muset s autem probírat, jestli jsem připoutaná, jestli svítím, jestli náhodou není na semaforu červená a jestli náhodou neobjíždím cyklistu mimo svůj pruh. To by mě fakt trefilo. Nejhorší je, že dneska se ty asistenty už nedají vypnout. Já mám v octavce jedinýho asistenta, protismykovýho, a když vymáčknu tlačítko, tak se to chová jako úplně blbý fyzice neodporující auto, tak by to mělo být…

Já bych si fábku nechala! A kámošoj do dílny (nebo komu jste ji chtěla dát) bych strčila ten nový krám.

Příbuzný vypráví, jaké má zážitky s novým náklaďákem, co mu pořídili ve firmě, a je z toho nepříčetnej. Neb mu to radí, jak má řadit, když řadí dobře, tak ho to pochváli (ale to je dobře jen podle toho mozku toho auta, ne podle reality, takže většinou řadí špatně), když řadí špatně, tak mu to vytkne. Drží se to mezi pruhy, a když se příbuzný nachýlí ke straně vozovky (třeba něco objíždí, např. kanál, že ano), tak mu to STRHNE VOLANT a nebo když to má pocit, že před autem je nějaká překážka, tak mu to DUPNE NA BRZDU, no to bych v tu vteřinu z toho auta vystoupila a když je tak chytrý, ať si ten náklad odveze samo! Tady jsme v horách, různé křivolaké ledové silničky bez posypu (kolikrát i bez pluhu), a ono mu to hamtne na brzdu (myslím, že je to dvanáctitunový náklaďák), no to by mě vomejvali. Nebo možná už vezli do Bohnic. Zlatý starý křápy.

Takže já hlasuju za fábičku.

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 07:06:01 xxx.xxx.198.226

To byste koukala… tady v okolí se neočkuje běžně. Však “ti koně přece nikam mezi koně nechodí”, tak proč by se očkovalo. Tady se dá koupit nejen kůň bez očkování, ale klíďo i bez čipu a průkazu 😀 

Buggyra
Buggyra 19.01.2024, 06:56:05 xxx.xxx.198.226

Já se divím, že ještě právě někdo nevzal spravedlnost do vlastních rukou. Třeba matka… “jé von se vopil a pak spadnul z balkonu…” A s takovou ta doba přijde.

Buggyra
Buggyra 18.01.2024, 11:47:49 xxx.xxx.198.226

To zvíře by v přirozeném prostředí pravděpodobně nikdy k piksle ledku nemělo přístup, resp. jeho druh k takovému množství ledku neměl přístup, takže nemá zakodované v instinktech, že se to nepapá. V přirozeném prostředí se to zvíře živí věcmi, které má v dosahu, a to je hlavně tráva, křoví… za minerály kolikrát zvířata musejí putovat. Zvíře v přirozeném prostředí se nikdy nenudí, nemá tedy zájem prozkoumávat nové zdroje potravy, shání si své přirozené zdroje. 

Může být, že oné ovci něco chybělo, takže jí ledek chutnal, může být, že se nudila a ožírala, co bylo na dosah, ona neví, že teď jí to nevadí a pak ji to otráví. Ona neví, že v kádi je ledek, který nemá papat, a v kostce minerální liz, který má papat.

Kdybyste nalil fridex člověku do limonády, taky ho otrávíte. On neví, že je to fridex, a teď mu chutná, a pak ho otráví. A to je člověk považovaný za celkem chytré zvíře.

Buggyra
Buggyra 18.01.2024, 11:25:19 xxx.xxx.198.226

V mléku se tvoří kyselina mléčná? 

A to mě zajímá. To jako že ve vemeni zkysne mléko? Po výkonu? Někdo věci znalý, to je možné? Já bych pochopila, že ze stresu může zvíře přestat mléko produkovat, že kvalita produkovaného mléka bude ovlivněna třeba infekcí, zánětem, ale když se zvíře zpotí?

S námi jely dvě holčiny s neodstavenými hříbaty jednou dost náročného Huberta, že byly zpocené nejen kobyly, ale i hříbata byla durch (nekomentuji). Z hříbat (obou) jsou teď dospělí koně, žádný problém. Pila během Huberta… a určitě to nebylo jedinkrát, kdy byly ty jejich matky zpocené a unavené - holčiny říkaly, že s hříbaty jezdí běžný provoz, že ten Hubert není žádný extra výkon pro ně…

Buggyra
Buggyra 18.01.2024, 11:14:24 xxx.xxx.198.226

Schválně by mě zajímalo, jak by se rozhodovalo, kdyby ten oný ty roky nepáchal na jedné oné, ale kdyby si za ty roky vystřídal pár desítek adeptek. Tak jestli by taky byla podmínka. Ale v CZ by se to dalo i čekat…

Buggyra
Buggyra 18.01.2024, 11:10:40 xxx.xxx.198.226

To je přece nesmysl, že když někdo spáchá vědomě a plánovaně trestný čin, tak se to bude pak posuzovat podle toho, jak moc velkou škodu napáchal. Snad pokud je to kvalifikováno jako znásilnění, má to mít nějakou dolní hranici sazby, ne? Pokud je tedy splněna skutková podstata, vůbec by se nemělo řešit, jaký následek byl nebo nebyl, začínalo by se na minimální sazbě (a až tedy podle rozsahu následků pak se pohybovat v té sazbě třeba). 

Sazba za znásilnění je odnětí svobody na šest měsíců až pět let. Jsem se teď dočetla. No to je teda pecka.

Wikipedie: "Posun hranic trestní sazby I přes pevně stanovené hranice trestní sazby - u každé skutkové podstaty se však od nich soud může při ukládání trestu odchýlit a trest mimořádně uložit pod spodní hranicí nebo i nad horní hranicí trestní sazby. Zvýšení trestu je vždy omezeno, v případě snížení jen v některých případech. Snížení pak přichází do úvahy tehdy, pokud: [2] 
by vzhledem k okolnostem případu nebo poměrům pachatele byla zákonná výměra nepřiměřeně přísná 
pachatel nakonec napomohl trestnému činu zabránit nebo jde o tzv. spolupracujícího obviněného 
pachatel jednal v právním omylu, kterého se mohl vyvarovat, nebo zcela nenaplnil podmínky tzv. okolností vylučujících protiprávnost 
pachatel jednal ve stavu zmenšené příčetnosti, kterou si ale nepřivodil vlivem návykové látky, a je mu zároveň uloženo ochranné léčení 

Naopak zvýšit trestní sazby lze, jestliže:[3] 
pachatel znovu spáchal zvlášť závažný zločin 
jde u úhrnného trestu o vícečinný souběh většího počtu trestných činů 
pachatel byl členem organizované zločinecké skupiny"

A teď je otázka, zda se soudkyně měla přiklonit spíš k variantě “trest nepřiměřeně přísný vzhledem k okolnostem případu” a nebo k variantě “souběh většího počtu trestných činů”. Ehm ehm. Jestlipak by nešlo udělat o tom referendum.

Kdyby byli povinní ve vězení pracovat, argumenty se starostí o rodinu by neexistovaly. Propustila bych ho při starosti o rodinu jedině, kdyby daroval někomu z rodiny obě ledviny. A vykastrovaného.

Buggyra
Buggyra 18.01.2024, 09:21:11 xxx.xxx.198.226

Možná kvůli riziku zprůchodnění střevní stěny pro bakterie či jejich toxiny při snížení bariérové funkce střeva?