To musí být “štěstí”, aby na někoho v lese spadnul strom. Když vidím, co jich popadalo za tuhle i minulou zimu, a já jsem neviděla na živo se kácet ani jeden, a to jsem v tom lese aspoň jednou týdně… Tak snad ten člověk bude v cajku.
Příspěvky uživatele
Buggyra
Žádanku na vyšetření ORL mi vystavil obvoďák, žádanku na sono mi vystavil doktor na ORL, výsledek ze sono jsem stiskla v tlapce a běžela zpět k ORL, ten si to moudře přečetl, pravil, že počkáme, jak se to vyvine, napsal žádanku na opakované sono za dva měsíce, za dva měsíce jsem na sonu stiskla dg, letěla zpět na ORL, vtiskla doktorovi, ten vypsal zprávu, tu jsem stiskla, a nesla k obvodnímu. Nikde žádná komunikace, pravá ruka neví, co dělá levá, ani přední, ani zadní, paciente, snaž se. Na gyndu jsem nález nesla čistě z vlastní iniciativy, ti by vůbec netušili, že jsem někde byla na vyšetření, to ten obvoďák by se možná při příští preventivce zajímal, jak to dopadlo. Teda pokud bych na ni šla, protože on mě na ně nezve. Už jsem zase hádám tak dva roky nebyla… No a zubařce jsem ten nález taky nedala, a obvod o zásazích zubařky taky nic neví. Nejspíš se třeba ani neví, kolik RTG hlavy jsem souhrnně absolvovala, když má teď RTG i ta zubařka a na RTG mě vlastně poslal i ten ORL doktor. Sono bylo před dvěma lety.
V Politice mi to připomnělo: Včera jsem potkala kamaráda z dětství. Mladší než já, a vrávoral mi v ústrety a halekal na půl sídliště, že jak se mám. Tak říkám, že se mám skvěle a lepší to být nemůže a jak jsem šťastná (tím zaručeně každého nas**u…, ale ono to tak opravdu je), a on že on je nešťastný. Zavanul větérek a já jsem byla rázem také nešťastná, z alkoholového oparu, který mě ovanul. Chlapec na mě postupně vybalil, že má nějakou životní krizi, deprese a tak, že i pokus o sebevraždu se uskutečnil (na podrobnosti jsem se neptala), že je na antidepresivech a byl v péči psychiatra, chtěli ho hospitalizovat, ale nakonec mu řekli, že není tak závažný případ a hospitalizovat nebudou. Bydlí s rodiči, ti oba pijí, doma je stále alkohol, a on též pije (na AD skvělá kombinace, jsem mu říkala). Takže bájo žůžo. A že je pořád nešťastný a co má jako dělat. Tak jsem mu říkala, že jsem též byla kdysi nešťastná a dost mi pomohla psychoterapie v intervenčním centru ve větším městě, že je to zadarmo v rámci nějakých těch aktivit pro občany. Tam ale v té době byla fantastická stará psycholožka, která měla metody, které mě zajímaly, hned odhadla, že jsem technický typ, tak se mi jala ty postupy vysvětlovat a naprosto nenásilně mě do toho vtáhla a řekla mi o mně spoustu užitečného, na čem jsem pak mohla stavět další směřování v životě, hodně mi to pomohlo si některé věci objasnit. A pak tam pracoval nějaký mladý kluk, jehož postup mi nějak vůbec nesedl, a tak jsem po třetí schůzce přestala chodit, ale to jsem už nepotřebovala, protože jsem spokojenej člověk. No a tak říkám klukovi, ať to intervenční centrum zkusí, je to zadáčo, nic za to nedá. A pak taky že by neměl chlastat (ale jak to uděláte, když bydlíte s lidma, co lejou, a když máte doma ten alkáč pořád po ruce… tak jsem zmínila, že by ta hospitalizace z tohodle ohledu nemusela být blbá, kdyby se zadařila), no a že by si měl najít něco, co ho povzbudí a nakopne, něco na co se bude těšit. Začít chodit s nějakou grupou po výletech, dělat dogtreking, takové nástřely, co se dá dělat zadáčo, teď mi došlo, že jsem mu mohla navrhnout i hasiče nebo skauty… a taky mi kdysi navrhovali, jestli by mi nepomohlo dát se na víru. Já měla oporu v rodině, to on bohužel nemá, chtělo by to nějaké kamarády, ale obávám se, že on je zrovna takový outsider… no… hm. Je mi to líto, hlavně že to zázemí je pitomé. A on vypadal trochu zoufale. Je jako super, že o tom mluví, to ještě není to poslední stadium, ale to víte, nějak bych mu ráda vypomohla… Přemýšlím, máme chatičku, jestli bych se neměla domluvit s máti, že bychom ho tam třeba nechaly bydlet. Práci chlapec má, alimenty na dítě platí, má milion zvířat, kromě psa má ještě králíky a morčata a nějaké ptáčky, o něco se mu starají během těch epizod nějací kamarádi, něco zvládá obstarávat rodina… ale je to takové individualistické. Mně dost pomohlo najít si nové známé… Jsem říkala, ať zkusí chodit se psem na cvičák třeba, tak on na to, že psa má vycvičeného, na co by tam chodil, tak říkám, že přece kvůli té komunitě, že by si domlouvali společné vycházky třeba, psí výlety apod. … no, nakonec teda řekl, že zkusí to intervenční centrum a toho “veřejného” psychologa. Neustále se mě ptal, jestli ten psycholog mu teda určitě pomůže. A já říkala, že to nemůžu vědět, nevím, kdo tam sedí, jak pracuje, jestli je to nějaký študent nebo zkušený terapeut, ale že to je to nejmenší, co může pro řešení své situace zkusit… Zachraňovat zvířata je nějaké mnohem jednodušší… Ta se nehádají.
Joj, lesnizinko, vy jste tedy vařechy, to koukám. Nebylo by lepší na tenisový turnaj něco lehčího než omáčka, uzený a knedle? Třeba kuřecí nudličky s rýží… ani s tím není takového ***í. Mi přijde. Já tenkrát sledovala jak Pohlreich byl v tenisové hospodě na nějakém tom pražském ostrově a právě hlásal, že to chce mít ten jídelníček lehčí, bez guláše a svíčkové, že by tam dal nějaké ty zeleninové saláty a bagety. Že když přiletí ti tenisti z toho kurtu na jídlo a pak mají pokračovat, aby neměli kameny v břiše 😀
Bobčo, na zobání je nejlepší ovoce 🙂 A jestli zvládáte, tak i zelenina. Taková čerstvá nakrájená okurka, třeba trochu posolená…. Já umím mlsat i mrkev - ale nesmím ji jíst na lačno, protože ona mi nějak okyseluje žaludek nebo co, a pak mám takové svírání a bolení. Když si ji dám po těžkém jídle nebo po přežrání, naopak se mi uleví 🙂 Jenže ovozel je drahé, takže věčně doma nic nemám… Dneska jedu do Penny, tak snad tam něco bude, co bych mohla pořídit domů, abych měla zase trochu zeleného. Možná prubnu zase po čase zelí a zkusím nakrouhat na kráječi a nastrkat do sklenice s nějakým nálevem.
No a oříšky (v nativní podobě, teda ne obalené v nějaké hmotě), tak ty jsou na mlsání taky dobré! Míchám oříšky a semínka a kukuřičné lupínky a ovesné vločky a rozinky a strkám to do jogurtu a po třech lžících jsem napucnutá (to dělá ten oves), to je zdravé mlsání.
kometa:Každopádně je dobré nahlašovat pojistné události co možná po konzultaci s poradcem, který vám poradí, jak to naformulovat, aby se v tom nešťárali a nevymýšleli, jak neplnit.
Jenže to už u té ČPP nejde - mají ústředí v Praze a všechno řeší přísně komisně po mailu, nikdo vám nic neporadí.
To můžete konzultovat s jakýmkoli pojišťovákem, který si to poradenství nechá zaplatit, který zná pojistné podmínky a výluky, a bude ochoten vám pomoct.
Tak nevím, jak to bude fungovat celoročně. Já měla také morčata v letních výbězích a posouvala jsem jim to po trávě, aby měla co zobat. Mně také nehrabala. Jen vím, že to umějí.
nojo:Buggyro, takže rok pastvinu nepoužíváte? Mít tam mazlavé hromádky není přece žádoucí, proto jsem psala rozházet nebo rozmetat. Nebo co s tím děláte?
Hnojíme vždy jen část takové pastviny, zbytek je koním k dispozici (za rok kolečkem vyskládáme asi plochu 30x30 metrů, nemáme koně ve stáji a používáme minimum podestýlky). Koně se kolem normálně pasou, na hnoji se pochopitelně nepasou, naopak se k němu průběžně chodí vyprázdnit, takže ještě přidávají. V prvním roce z hnoje klíčí oves, tak chodí koně okusovat svrchu. A druhým rokem už bují i trsy trávy (a spousta plevele), tak chodí koně ukusovat ty vršky té šťavnaté trávy. A třetím rokem už to vypásají k drnu a už se to dá i kultivovaně sekat (že tam zajede sekačka a nemusím tam poskakovat v té buřeni a mazláku se srpem nebo kosou). Taky tam rostou kopřivy, tak ty koně vždycky spasou po prvních mrazech 🙂
Buggyro už vám taky línají koně?Teď,když je největší zima a na dnes večer je u náš výstraha před vysokým mrazem,tak začali línat jak vzteklý🙄
Jo, subtropický Španěl začal línat (ten šiml z mé profilovky). Před týdnem, v minus dvaceti. Ale on je celkově “jinej”, no. Poníci zatím drží chlup. Včera jsme byly na vyjížďce a v kartáčích ani chloupek. Plnokrevník taky naštěstí ještě drží. Má být tepleji, tak jsem mu sundala poddeku, no v tom vichru nevím nevím, snad jsem neudělala chybu. Ho futruju jak na výkrm, teď má navíc rýžové granule, během mrazů měl druhou deku (vychytala jsem to a neodřel se!), krmila jsem od mrazů zase senáž, ale přijde mi, že s kondicí šel lehýnce dolů… hm.
https://www.svscr.cz/zverejneni-metodiky-kontroly-zdravi-zvirat-a-narizene-vakcinace-na-rok-2024/
No dyk to píšu. Akorát ho budu pořizovat bez těch uvozovek, páč na to už stářím bude mít za deset let nárok každé ještě normální auto…
Mně také nějaký dravec jednou dvakrát slétne na slépky, ale co to je, netuším. Proti dravcům všeho druhu nic.
Ale prasata a srnky, ty brzo začnu asi regulovat.
Hnojíme hnojem, klademe kolečko vedle kolečka, po roce je z toho pěkný mazlavý základ (třeba vysekávat buřinu, aby se nemnožila - kopřivy, širolisté plevely, šťovíky, merlík apod.), po dvou už se na tom dá sekat sekačkou.
Jako souhlas, že vězeňství máme přebujelé, stojí to rozpočet spoustu peněz, ale… to si teda nemůžou ti převážně mužové v produktivním věku na sebe vydělat? A to by se to posílalo za katr, kdyby to bylo do ostravských lagun. To by bylo opravených státních nebo církevních památek! A vyčištěných příkopů a natřených zdí po sprejerech. A čistých odpočívadel na dálnicích. Já vím, že už to tady říkám poněkolikáté. Ale mě ten nevyužitý potenciál opravdu inspiruje.
To je rozhodně možné. Já hlupák starý, hlava děravá… klidně může být 🙂 Jen mi taky přijde maličký.
Jako dokaď bylo Rusko “kámoš”, tak jsem si myslela na GAZ. To se pořád vyrábí jako nové, dováželo se to donedávna, má to jednoduchý atmosferický motor, žádnou elektroniku, žádné náročné zabezpečovací záležitosti, podléhá to zákonům fyziky i selského rozumu. No ale teď je Rusko v nemilosti a GAZy budou jen pro vyvolené… Tak zase nic, a já budu asi za deset let shánět regulérního veterána.
No kua…. Nechci nový auto, nechci nový auto, nechci nový auto.
…koupily jsme hovězí oháňku, aby věděl.
😂
Pokud se majitel nějak nevyviní, je první na ráně. To leda by pojišťovna při šetření odmítla plnit celou částku, protože by se vykrúcala, že majitel za to nemůže, když koně svěřil. Pak ano, pak by byl spoluodpovědný ustajovatel, který by se podílel na náhradě škody (a uplatnil by případně u své pojišťovny).
Já to chápu tak (pomněte, že nemám právní vzdělání): Pakliže je ustajovatel jakože kámoška, která zrovna měla v přístřechu místo pro mého koně, tak si myslím, že by padla vina stopro na mě, pokud by se neprokázalo cizí zavinění. Pokud by byl ustajovatel podnikatel, který se tím živí, tak bychom byli spoluodpovědní, pokud by se neprokázalo pochybení ustajovatele. Páč u té kámošky můžu říct “jé, já nevěděla, že je trubka, a nezavře ohradu”, zatímco u toho podnikatele se předpokládá, že když se tím živí, nese si za to automaticky odpovědnost.
Každopádně je dobré nahlašovat pojistné události co možná po konzultaci s poradcem, který vám poradí, jak to naformulovat, aby se v tom nešťárali a nevymýšleli, jak neplnit.
To se muselo zjistit jediným pohledem do veřejného insolvenčního rejstříku… Ale to nebylo předmětem vyšetřování, takže na to nejspíš přišla až média…
Když potrestají jednoho, neměly by se přezkoumat i všecky jeho dřívější případy a také podobné případy jiných soudců? A pak tu máme co? Problém.
Možná by stačilo potrestat právě jednoho exemplárně (vyhodit, sebrat výsluhy jestli nějaké má, nařídit mu pokutu, vytřepat za flígr) a pak si jen sednout a sledovat, jestli to mělo efekt. A kdyby se nechytli za frňák, tak zase za půl roku dalšího (tak, aby stačili nastupovat noví).