Aktuálně: 3 211 inzerátů221 120 diskuzních příspěvků18 366 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 23.01.2024, 12:11:56 xxx.xxx.198.226

Bobca: díky za upozornění, to se nebojte, tato úskalí já dobře znám. Tenhle kluk je nám známý od dětství a známe se s jeho rodinou. Nám by v chatě nevadil, největší riziko by tak bylo, že by ji podpálil, ale ukrást tam není co. A jeho famílie má kde bydlet, proč by se stěhovali do chaty. Oni mají vlastní byt. Ale chata není moje, tak nemám co nabízet 😀

Já vlastně nevím, proč je mu špatně, určitě ne kvůli alkoholu, to je jasné. On dost možná taky neví, proč je mu špatně. Ale bylo by dobré ho vykopat z toho prostředí, kde ten alkohol je, protože tak se toho nezbaví.

A já se v jeho “záchraně" rozhodně osobně angažovat nehodlám, to jsem si už prošla (ne s ním) a díky znovu nechci, to vás pak táhne do černé díry spolu se zachraňovanou osobou, zejména když přístup zachraňovaného je “dělejte s tím někdo něco, hlavně abych nemusel já”, toho jsem vážně daleka.

Buggyra
Buggyra 23.01.2024, 11:58:01 xxx.xxx.198.226

Taky jsem jedno auto koupila jako investici (jsem zjistila až po letech, kdy zdvojnásobilo hodnotu) 😀

My máme většinu aut z devadesátek (nebo s devadesátkovou až osmdesátkovou technologií) a benzin s bio neřešíme, prostě jezdíme. Až to přestane jezdit, vezmu to do servisu na výměnu těsnění, a bude to jezdit zas.

Všechna ta auta dohromady nás na pořizovačce a řekněme dvouletém servisu stála jako jedno nové auto za třista tisíc.

Buggyra
Buggyra 23.01.2024, 08:05:55 xxx.xxx.198.226

Jé, to mám různé. Podle situace, aktivity koně, módu v kterém jedeme.

Třeba když chci zpomalit, tak opravdu vydržím rukou (pro mě to znamená, že přestanu rukou volně následovat pohyb koňské huby, ruku v pohybu zastavím, ale netahám zpět - to funguje i na zahozených otěžích), zasednu, stisknu kolena, vydechnu.

Třeba když chci zrychlit, tak nabídnu ruku (pokračuji v následování koňské huby, ale poskytnu prostor, aby si kůň se zrychlením kývnul nebo natáhnul hlavu), napřímím se v bedrech, nadechnu se, případně pobídnu (kůň běhá na myšlenku, pobízet většinou netřeba).

Třeba když chci couvat, vydržím a při začátku pohybu opět následuji hubu, nadechnu se, napřímím v bedrech a pobídnu dál za podbřišníkem (takhle ho mám naučeného).

Třeba když chci změnit směr, vydržím a zasednu a nohama a sedem navedu koně do obratu.

Ale mám chodivého koně, který nemá problém zastavit “v pozoru”, takže nemusím pobízet před zastavením, naopak víc práce je s udržením rovnoměrného konsolidovaného tempa.

Buggyra
Buggyra 23.01.2024, 07:51:48 xxx.xxx.198.226

Jů, to je bezvadná kráva! To kdyby byly dvě, nemusela byste zasušovat a měla byste čerstvé kraví mléko celý boží rok 🙂 To je totiž můj plán (jak to tak vypadá, tak se neuskuteční…) mít dvě a připouštět je ob rok. Ale že bych měla nemléčná plemena, asi by mi tak dlouho dojit nevydržely.

Buggyra
Buggyra 22.01.2024, 14:38:13 xxx.xxx.198.226

Já včera vyplašila zvonků hejnečko (5-10 ks) z místa, kde krmím koně, který rozhazuje krmení různě po zemi 🙂 Jsme oblíbená zastávka zvonků.

Buggyra
Buggyra 22.01.2024, 14:36:27 xxx.xxx.198.226

No až budou slepicůch v kůchni, tak bude hnedle motivace k vodvozu 🙂

A otisky pařátkůch by mohly být v knize taky. 

Mimochodem, víte, že ty slepicůch musíte stihnout pořídit s předstihem, by se do knihy stihla dostat aspoň jedna veselá ze soužití ohařovic a slepicovic sousedství?

Buggyra
Buggyra 22.01.2024, 14:33:29 xxx.xxx.198.226

Odvážnému štěstí přeje, zkoušejte! Tadytu bych ještě naprášila na pojišťovnu, že nespolupracuje, páč jestli zanedbá nějakou prevenci, kačena, tak si pojišťovna pěkně zacáluje, a to se jim líbit nebude.

Buggyra
Buggyra 22.01.2024, 14:30:53 xxx.xxx.198.226
Zrzavci:

Nemohly, páč to byste tu knížku už do Vánoček nedostali. Byl to fakt frmol. Já si původně i vymyslela, že by třeba záložka, ale to by jednak byl peníz navíc a pak by se to asi nestihlo vyrobit.

Ale do druhýho dílu možem. 

No jasně že do druhýho dílu - však proto hovořím o těch slepicůch, žejo. Tím nebylo myšleno ctěné slepičenstvo Megíino, ale vaše budoucí!

Buggyra
Buggyra 22.01.2024, 14:29:43 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

Už jste z toho něco četla? 
Sleduji napříč internetama, že je ta mluva nakažlivá. Je?

Zrovna dneska jsem v noci nemohla spát, tak jsem to vytáhla na stranu TŘICET! Takže jsem nakažena. Musím říct, že vyprávění pesona se čte o něco náročněji než vyprávění člověksona, tam mi hned řádky začaly ubíhat rychleji 🙂

Nakažlivá je, a nevím, “ešivá” na to bude nějaký lék.

Buggyra
Buggyra 22.01.2024, 14:24:02 xxx.xxx.198.226

Sarah01: Ale nepovídejte. Už bych měla jiného obvoďáka. Protiprávního.

Jsem přišla k dochtorovi, řekla jsem “bolí mě záda”. Pátravě se na mě podíval, a optal se, na kolik týdnů potřebuji napsat neschopenku. Tak jsem odvětila, že nepotřebuji neschopenku, ale být zdravá. Zasmál se od srdce a pravil, že to by chtěl každý, a že co si teda přeju, aby udělal. Tak jsem zahlásila, že snad nějakou tu zobrazovací metodku bychom si mohli dát. Že já bych ráda třeba CT, ale už jen u zmínky se začal ošívat, takže jsem to zmírnila, že teda aspoň ten rentgen. A doktor jásavě “tak napíšeme rentgen!” a už jsem odcházela s papírkem v ruce 🙂 Kdybych hodně křičela, dost možná bych z něj vymlátila i to cétéčko - jemu je to dost jedno.

Buggyra
Buggyra 22.01.2024, 14:20:02 xxx.xxx.198.226
Zrzavci:

Fuj ta hrůůůbkaaa! MohlY , fuj jsem prase rychlopsací. Se stydim, už nikdy knihu psát nebudu.

Jste to tam totiž mohli vložit jako celý kolektiv vydavatelůch včetně psůch a budoucích slepicůch.

Buggyra
Buggyra 22.01.2024, 14:17:19 xxx.xxx.198.226

Neuvidíte. My to neuvidíme, vy to neuvidíte, ani spolu a společně.

Buggyra
Buggyra 22.01.2024, 14:14:51 xxx.xxx.198.226

Bobi, no jasně, že po turnaji to neřeší, ale když je to na oběd, tj. po jídle jdou zase poskakovat, tak nějaká dělovka v břiše přece musí být i nezdravá…  A mně by to teda dobře nedělalo, naduclá jsem schopná jít tak na procházku, ale ne někde honit kulatý nesmysl… Ale asi to tak neprožívají, máte pravdu. Tam s tím Pohlreichem si na to ti hráči i stěžovali, a restauratér byl překvapený, že když dá tyhle omáčkový jídla nebo bramboráky, že s tím udělají tržby až na večeřích a ne přes oběd, kdy by měla být největší síla strávníků, nebo tak nějak to tam bylo. Já vaření vůbec nerozumím…

Buggyra
Buggyra 22.01.2024, 13:07:42 xxx.xxx.198.226

Funguje to tak, jak si to pytlíkujeme sami 🙂 Ona by se po obnově ta pastvina neměla používat proto, že pokud je to velká obnova (s výsevem atd.), musí se vytvořit zápoj a drn, jinak tu pastvinu v první sezoně zvířata vyškubou i s kořínky a můžete to dělat znovu (proto se to také min. jednou musí posekat, aby to zhoustlo). Tak jsem to slyšela/četla já. Jestli to platí i čistě pro hnojení hnojem, bez dalšího, tak to nevím, to tak leda třeba kvůli parazitům… ale kvůli porostu si neumím představit z jakého důvodu. To neznamená, že takový důvod není.

Buggyra
Buggyra 22.01.2024, 12:44:36 xxx.xxx.198.226

Ale tak trnková omáčka by se k nějakému tomu přírodnímu plátku dala taky švihnout, ne? Mno jo, ale s čím do dát? Jako jakou přílohu. Rýže mi k povidlům moc nesedí, to fakt ty knedlíky. Nebo nějaký rýžový chlebík? Kukuřičná placka? A nebo palačinky - na sladko 🙂 Nebo těstoviny na sladko. To by třeba šlo 🙂