Aktuálně: 3 213 inzerátů221 148 diskuzních příspěvků18 366 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 25.01.2024, 06:37:34 xxx.xxx.198.226

Voda by problém nebyla, kdyby se tím příslušní zabývali. Je to nejmenší natáhnout trubku k moři a odsolovat, klidně se to dá dělat automaticky elektrárnama na příliv nebo vítr, ale zatím pro nikoho zjevně voda není problém, protože jestli jste si všimli, v předvolebních sloganech zatím o vodě nic. Nevím, jak v US, v Arizoně, třeba tam už někdo vytáhl hlavu z patřičných míst a rozhlédl se a třeba si to řešení dal do programu. Ale tuna ticho po pěšině, a to bude pane velké překvapení, až to přijde. Stačí jeden sušší rok.

Buggyra
Buggyra 25.01.2024, 06:32:42 xxx.xxx.198.226

Jj, připojištění k pojištění domácnosti, a pokud máte koně pod vlivem, z něhož vám (vaší chybou) unikne, potom by mělo plnit i obyčejné připojištění na občanskou odpovědnost (a to i u koně, který není váš).

Dokonce mi pojišťovačka říkala, že by se pojištění odpovědnosti z občanského života mělo vztahovat i na situaci, kdy vedu na koni někoho, zaviním, že ten člověk spadne (podcením prevenci, nedbalost při cajkování, moje špatná reakce v dané situaci) a tomu člověku se pádem něco stane. Nicméně pojišťovnu musím umět přesvědčit, že jsem za to mohla já a nikoli nějaká nezaviněná okolnost. Když řeknu “on se lekl”, tak pojišťovna řekne “vyšší moc” nebo “přirozený projev zvířete” a z odpovědnosti občana nic nezaplatí. Ale to je jen taková zajímavost, kdyby se někdo do té situace dostal, že to může zkusit. Resp. kdyby byl nárok poškozeného třeba na zdraví vyšší, než hodlá vyplatit pojistka na to určená třeba.

Jinak připojištění odpovědnosti za zvířata v zájmovém chovu k pojištění domácnosti funguje standardně, jen si pohlídejte u toho připojištění limity pojistného plnění, protože 100 tisíc nemusí upe stačit, když právě kůň vběhne pod auto. Nedejbože způsobí nějaké trvalé následky. Chce to přinejmenším pár milionů, teď mi pojišťovačka říkala, že ztráta výdělku za celý produktivní život člověka se počítá průměrně na desítky milionů (30 mám ten pocit)…

Buggyra
Buggyra 25.01.2024, 06:14:46 xxx.xxx.198.226

Bohužel v rodině autům nejvíc ještě tak rozumím já a odmítám se v tom vrtat na sídlišti v dašči plušci bez vybavení a zvedáku, takže já s každou žárovkou strkám k servisákovi. Vzhledem k tomu, že tam průběžně točíme 5  aut, mám pocit, že už ho snad živíme. Taky je na nás hodnej a levnej 😀

Buggyra
Buggyra 24.01.2024, 20:12:22 xxx.xxx.118.27

Nemůže to být tím, že jak jsou šlechtěné pro tu vysokou snášku a ostatní vlastnosti jsou až v druhém sledu, prostě to peří mají geneticky nekvalitní? Nakonec, všechnu energii směřují k té snášce. A v hale zase to peří kdovíjaké nepotřebují. A to nemají pěkné peří ani po přepeření? Před výměnou peří vypadají ti ptáci vždycky “jetě”.

Buggyra
Buggyra 24.01.2024, 18:15:49 xxx.xxx.118.27

Já mám všechno Lohmanky teď. Isa brown nebo Dominanty už nekupuju, protože to tady seženu jen od překupníků. Možná to koupím kvůli barvám (jinak barevná vejce, abych mohla rozlišit, které ročníky nesou a které ne a lépe určitě slepice, které nesou špatně třeba…). Lohmanky jsou děsné plašandy. Mně se to líbí, hodně běhaj, hodně lítaj, snášejí jako o život. Samé výhody. A jsou vzhledné, nejsou tak bachraté jako ty těžší, jsou takové elegentní 🙂

Já už přišla na to, proč si daly holky pauzu, ony fakt všechny poctivě přepeřily, teď mají krásné běloskvoucí hlaďounké peří, jsou jako holubice.

Nepřemýšlím o žádném zabezpečení, když budou ztráty moc velké, slepice holt mít nebudu. Síť jsem koupila, kvůli chřipce, takže ji mám za bukem, a používám když mám kuřice v separátním výběhu, aby mi nepřelétaly ohrádku. Ale ta síť je jen 30 x 10 metrů. A já bych potřebovala zasíťovat tak 30 x 100 metrů. 

Mně slepic líto není, chlácholím se myšlenkou, že zemřely rychle, ty, co zemřely. Ta, co mi loni sešla na srostlici, to měla o dost těžší. Mno a třeba letos koupím vynešenky a u těch mi vůbec není líto, protože ty se ten půl rok, než je něco sežere, mají skvěle 🙂 Jenže bílé lehké vynešenky… někdo mi dával tip na iFauně tuším, ale musela bych to hledat v záloze. Tak uvidím, až přijde čas, jestli se tím budu zabývat a nebo koupím zase kuřice 🙂 Nakonec do těch Kladrub pojedu tak jako tak.

Buggyra
Buggyra 24.01.2024, 15:13:29 xxx.xxx.198.226

Co se koně týče, nechávám to na něm. Byla jsem svědkem veselé honitby mezi leonbergrem a poníkem a leon z toho vyšel teda jen s vyraženými zuby. Kdyby si ho majitelka neodvolala, už by nevyšel. Poník na milimetr věděl, co dělá.

Takže když potkám na našem koni drzého psa, volám na pánečky, že jim úplně nedoporučuju, aby se motal koni kolem nohou, a pokud kůň po psovi hrábne, tak ho ještě pochválím. Docela jsou tady taky pejskaři vůči koním uctiví.

Mít koně na ruce, snažím se mít ho mezi sebou a psem, a ať si s tím psem dělá, co chce. Kdyby to vypadalo, že jsem v ohrožení, koně pustím, ať si psa zpracuje.

Z čeho jsem trochu nejistá, je, kdybychom potkali smečku. Myslím dva psy by ještě kůň dal, ale kdyby jich bylo víc, může být problém. Tak to je asi jediné, co mě trochu znervozňuje. Onehdá jsme potkali pána s třemi ovčáky, měl dva na stopkách, třetí vychovanou, takže celkem dobré.

Buggyra
Buggyra 24.01.2024, 14:25:14 xxx.xxx.198.226

Než jsem se stihla rozkoukat, dravec sebral další dvě slepice a jednu zhmoždil (je to rebel!), takže jsem na 4 kusech (pro můj trvale udržitelný rozvoj jsou potřeba 3 ks, zatím jsem na svém…). Co je zajímavé, slepice bílé slovil na sněhu. A to mě kamarádka upozorňovala, ať nepořizuji bílé, protože budou dobře vidět, že ty bílé jí vyloví vždycky nejdřív. Mno.

Hnědka to přežila. Našla jsem ji zmuchlanou u buňky, na zobáku krev, díry po pařátech v zádech. Vědoma si na základě místních informací regeneračních schopností slepic, šoupla jsem ji k vodě, aby se případně napila, a pak do kurníku, aby byla na noc doma. Druhý den jsem ji vynesla zase k vodě, to už se napila, ale ještě nejedla. Zase jsem ji zanesla dovnitř. Třetí den jsem zase vynesla, šoupla k vodě, a po vyjížďce jsem ji našla, jak hledá pod stříškou zobání, tak jsem se zaradovala (do té doby jsem ji nacházela většinou tam, kam jsem ji odložila). Už jsem ji na noc neuklidila na místo, kde ji ostatní nemohou obtěžovat, ale normálně na hřad, vrčela na mě, ale nechala se. A včera už bestie vykráčela s holkama na jídlo a v noci zase zapadla s nimi do kurníku a i na bidlo si vyskočila. Trus má pořád ještě po té hladovce divoký, ale bude oukej. Tak mám radost, že to přežije. No, však ono si ji odnese něco příště… Ale zbylé slepice jsou teď sakra ostražité a přes otevřený prostor se míhají jak blesky a jen když je nezbytně nutno. Dřívávějc chodily přes celou louku hrabat do mlází na stráňce vedle výběhu, teď se drží pěkně u přístřešku. Tak se mi to líbí, kéž by jim to tak vydrželo.

Buggyra
Buggyra 24.01.2024, 13:49:22 xxx.xxx.198.226

jo, u chladové alergie je to jasná věc, pro takový případ bych si pořídila vyhřívané celé rukavice, dnes už se dá 🙂

Buggyra
Buggyra 24.01.2024, 13:47:17 xxx.xxx.198.226

Jj, já taky kámošku navštěvuju na kávičku doma a nebo si s jinou kámoškou (mám dvě!!!) dáváme cukrárny 🙂

Buggyra
Buggyra 24.01.2024, 11:57:27 xxx.xxx.198.226
Sarah01:

Ano, myslím 7 let, my měli i30 kombi cca 3 roky, teď syn ji má asi rok. Je to dobré auto, velikostně a výbavou jako Octavia, možná toho má i víc, výborný je v zimě vyhřívaný volant, to já nemám.

Já mám v zimě rukavice. Jsem se učila na autě, co mělo volant v podobě do kruhu ohnuté železné tyče, tak si nestěžuji.

Ale máti má auto, které netopí, a teď se chystá na delší cestu, tak jsem jí v penáči koupila posledně takový ten topící potah na sedadlo, jsem zvědavá, jak to bude fungovat. Jestli jo, třeba bych pořídila ještě jeden pro spolujezdce (páč s ní občas musím jet…).

Buggyra
Buggyra 24.01.2024, 11:26:02 xxx.xxx.198.226

Já mám Kocoura naučeného, že do ložnice smí jen na moje vyzvání, a v noci mě také neruší. Prostě ví, že tam nemá co dělat (od kotěte), a přes den zůstává ložnice také zavřená (snažím se tam udržet trochu méněchlupno kvůli oblečení), takže je to pro něj prostě nepřístupný prostor, imrvére. Sem tam mu dovolím spát se mnou v posteli, jenže soumračná nesoumračná, je tak zvyklý na můj denní režim, že v noci padne vedle mě a je schopný na jednom místě vedle mě ležet (a střídavě spát a nespat) celou noc. Rozhodně je to taky povahou, nevěřím tomu, že by to takhle fungovalo u každé kočky.

Buggyra
Buggyra 24.01.2024, 08:49:53 xxx.xxx.198.226

Jo táák, ono je to jen v náhledu inzerátu ve výpisu inzerátů. Tak to jo.

Já jsem totiž procházela diskusi a napravo si všimla inzerátu na léky, tak jsem na něj klikla, a přímo v inzerátu jsem tu možnost právě nenašla. Takže už vím, že když příště budu potřebovat něco naprášit, tak musím vyjet na seznam inzerátů 🙂

Buggyra
Buggyra 24.01.2024, 08:43:38 xxx.xxx.198.226
efe:

Ono to bude záviset hodně na značce. Mě stála každá garančka kolem destíky.

A nebo taky na příslušném servisu. Protože někteří si samozřejmě naúčtují i to, co by nemuseli.

Buggyra
Buggyra 24.01.2024, 06:00:16 xxx.xxx.198.226

Jooo, u nás čaj v klidu za pade. Počítá se s tím, že host bude pít hlavně pívo, tak pívo je nejlevnější. Hele

Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 23.01.2024, 14:56:13 xxx.xxx.198.226

Pokud máte pocit, že vám na trávení pomůže pivo, tak snadná pomoc. Dejte si pangamin a je to 😀 

Já třeba “občas nějakou tu štamprli” (rozumějte polévkovou lžíci) užívám Becher. Třeba když mě bolí hlava nebo je mi těžko od žaludku nebo když mě bolel ten zub, tak jsem ho promáchla Becherem.

No vidíte, homeo, to se taky dělá i z chmele 🙂

Buggyra
Buggyra 23.01.2024, 12:47:30 xxx.xxx.198.226

Když o tom nic dalšího nevíme… Je dobré znát i původy těch dvou koní, kteří mají být připuštěni, protože jestli je kobyla přerostlý minikůň a hřebec je zrovna nenarostlý shire, tak to problematické být může (hovoří do toho geny), pokud jsou to potomci nějakých velikostně ustálených typů a i proporčně si tak nějak odpovídají, tak bych se toho nebála.

Dotaz na licenci u hřebce je na místě, připouštět hřebcem bez registrace k plemenitbě je protiprávní jednání (měla jsem za to, že trestný čin, ale nějak to nemůžu v legislativě najít…).

Buggyra
Buggyra 23.01.2024, 12:25:51 xxx.xxx.198.226

Z toho, co píšete, bych se asi nebála k takovému člověku svého záživného koně dát na ustájko. Ale myslím si, že náš plňas by tam trpěl.

Buggyra
Buggyra 23.01.2024, 12:14:15 xxx.xxx.198.226

Mě to prostě nechutná. Víno ani trochu a to ani šampus, ten mi chutná jak zkvašená sodovka😏

Přesně to mám stejně. A pivo ještě horší, to je “zkažená limonáda” a ještě ke všemu čpí zatuchlinou, no to je konečná u mě. Se mi z toho zvedá i z čerstvého, natož když to je trochu zvětralé. Tfujtajksl. Ale dost lituju toho, že tyhle věci nepiju, v hospodách, protože to je vážně nejlevnější pití tam. Levnější než čaj!! Hrozné.