Příspěvky uživatele
Buggyra
Fikovnice, já bych ho něčím flákla a vyhodila. Ale to je hrozně averzivní a nepozitivní přístup, tak vyčkejte rad ostatních.
Tak, čert je spešl pluh, na kterém jsou vzadu takové vidle na kole, které vyhazují brambory pokud možno bez zeminy z té pluhem rozrušené hlíny. A samozřejmě vyberou i hroudy zeminy, když je hroudovatá. Dala jsem obr.
Rotavátor je zařízení, které má vpředu na podélné otáčející se tyči na discích nože jako jsou v tyčovém mixéru. Tyhle nože vlastně řežou (ukrajují) hlínu vepředu před strojem a tím ji zpracovávají. Rotavátor zvládne jakkoli hutnou hlínu, protože jeho postup reguluje obsluha. Když je lehká hlína, chodíte si za ním jako za kočárkem, když je těžká hlína (nebo já jsem na podzim příbuzným dělala nové záhony rovnou v louce - tj. rozbít drn), tak musíte rotavátor brzdit, aby vám po ní “neodběhl”, a nechat ho pomalu odkusovat, odřezávat ten materiál (druhý obr.).
pštros je na Sahaře jako doma 🙂 Sahara je VELKÁ. A zahrnuje i niky s řekněme přežitelnými podmínkami pro pštrosy.
Já rozflákanou pneu na disku mám furt ve výběhu, zatěžuje plachtu, co je přes sekačku.
Koupila jsem si komplet novou rezervu (jakože disk s gumou). Beztak už jsem si ověřila, že na nějaké hraní mimo silnici potřebuji jednoznačně dvě, protože jedna vždycky padne…
Takže je jasné, že na offroad se podívám zase až budu mít na nákup dvou nových pneu (na předek, kde jsem škubla tu gumu) 😀
No, neva, teď kupuju novou plachtu na přívěs, a padla jsem z cenovky naznak, takže letos asi off oželím 😂
Verun:😄jediný, co přes léto přikrmuju …a můžete vidět, že jsou mlsný, té druhé marmošky si nevšimly.
A co teprve když se jim dá masíčko! 🙂
Srnky jsou děsný mrchy.
Příhody s příslušníky: dobrý 😀
Já na to jdu ještě jinak. Mívám vše v pořádku, tak aby chlapci neokouněli, zaúkoluji je ještě, aby mi v rámci “pomáhat a chránit” zkontrolovali, zda mi svítí brzdovky a zpátečky 😀 Páč to si sama kontroluju jen obtížně, žejo. To dá rozum.
aneb, pozor na datum, kdy ten článek na ČOI vyšel, protože před rokem 22 to tak mohlo skutečně být, že část té agendy řešila ČOI a část ERÚ. Teď by mělo vše spadat pod ERÚ.
Nevím, no. Měli by řešit vše:
https://www.irozhlas.cz/ekonomika/energeticky-regulacni-urady-energosmejdi_2207161955_afo
Já jsem neměla co dodat, no 🙂
Na “orání” máme rotavátor. Ale musí se s tím trochu umět. Nicméně já samouk jsem se to rychle naučila. Na druhou stranu moje starší příbuzná to nedokáže pochopit, a “orátko” s ní hodně mává.
To jste tedy zdatná technička, když se takhle vrháte do světýlek a záchodů - teda… teď jsem si uvědomila, že já dělám úplně totéž, takže mi ta pochvala z chlebárny neleze úplně hladko, protože pro mě je to naprosto přirozené se vrtat v různé technice. Tak jsem se teď zarazila, co to vlastně chválím, že když takhle chválí někdo mě, akorát mávnu rukou, že normálka 😀 Takže jste úplně normálně šikovná baba 🤗
prokáže, že líheň na Sahaře vylíhne klidně a bez problémů bez vody…. pštrosa 🙂
Jen teda Sarah, nepodávejte podnět na ČOI, oni k tomu nejsou příslušní, ale na ERÚ. Ten má na starosti spotřebitelské problémy vůči energeťákům.
https://www.dtest.cz/nejcastejsi-problemy/kdo-v-oblasti-ochrany-spotrebitele-vykonava-dozor-v-energetickych-odvetvich/75
Na odkazu je i vzor k podání podnětu.
Můžete juknout i na stránky ERÚ, jestli tam váš problém neřeší třeba v častých otázkách nebo na to nemají nějaké návody atd., možná tam mají i nějaký soupis stížností na dodavatele, pro inspiraci nebo vyděšení.
Fikovnice:Tak to jsi mě vyděsila…
Počkej, ale to já taky už víckrát dejchala. Test na drogy je lízací…
Jo, pravda, já jsem to nějak shrnula do jednoho. Test na drogy teda ještě nikdo, koho blíže znám, nedělal.
Fikovnice:Víte, co mám ten dojem? Že oni dávají cajti lízat jen mladejm a podezřelejm. Tedy spoléhám na to…😀😛
Ba né, tuhle měli akci a nechávali dejchat i o generaci starší příbuzenstvo. Ve felicii.
Jako by cena děti odradila 😀
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hhc-droga-automat-omezeni-deti-obcanka-ctecka.A230423_181222_domaci_lisv
Máme většinu koní pojmenovaných doma úplně jinak než jsou v průkaze, taky má jeden divné jméno, protože plnokrevník, a tam ta jména trochu docházejí 😀
Já jsem si patlala rozšmelcovanou marjánu na opařeninu od čaje a hojilo se to fantasticky. Sušenou kytku jsem rozemlela na prach a nasypala pod tylový polštářek, ať se snaží 😀 Ovšem nevím, jak by se to hojilo bez toho, nedělala jsem si slepý vzorek.
Já bych se nebála tam koupit cokoli, ale je to prostě economy varianta, economy věci prodávají i v Equáči, a u economy cajků si prostě musíte provedení pohlídat, to dá rozum. V Decáči nikdy nebudou špičkové funkční výrobky ve své kategorii, to je jako byste chtěli koupit v Lidlu profesionální nářadí nebo v Globusu ortopedickou obuv.
Jestli má dvakrát denně vlhkou kapsičku a trochu mléka (půl hrnku?)… Ty venkovní kočky budete mít asi jen na granulích, předpokládám? Ke granulím musejí samozřejmě pít daleko víc, než když je většina krmného dne pokryta vlhkým krmením. Váš kocour se klidně může dopíjet venku, venkovní voda mu může víc chutnat, voda doma je teplejší, může mít raději tekoucí vodu, a tak dále. Pokud takhle funguje tři roky, nebála bych se o něj.
Ty kočky neodcházejí na ledviny většinou proto, že by nepily (tedy, pokud mají k pití přístup…). Zpravidla ledviny odejdou na působení nějakých toxinů (postřiky, otrávené myši, sežrané návnady…) nebo na různé mezi kočkami snadno přenosné choroby.
https://www.metropolevet.cz/chronicke-selhani-ledvin-u-kocky/