Aktuálně: 3 522 inzerátů216 877 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 21.11.2024, 06:45:06 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 20.11.2024, 16:00:53

Jak by mírový pochod pár tisíc lidí tady v Prahé ovlivnil prosímvás hrozbu války? To by mě zajímalo. I kdyby Lipavský řekl, že je ostře proti rachejtlím, i kdyby zrušil tu zásobovací kampaň, tak…. co? 

Víte, mírové hnutí v US a mírové hnutí v CZ jsou docela odlišné věci. Navíc ve Vietnamu působil přímo ten stát, ve kterém se to hnutí vzedmulo. Tady si UA bojuje celkem sama a názor nějakých tady pár fufňů za horama jim může být vítekde. 

Proč si to mírové hnutí nezaloží Rusové doma? To by byla konečně analogie toho Vietnamu. Nějaká země vlítla na cizí území řešit tam cizí problémy a vlastní obyvatelé vyjádřili nesouhlas. To by sedělo. Nějak se ale mírové pochody v Rusku nekonají, že. A organizátoři těch, které se konaly, lámou kámen na Uralu…

Buggyra
Buggyra 21.11.2024, 06:31:27 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 20.11.2024, 15:31:58

Konečně někdo hodil na stůl něco konkrétního. Pár kousků by to udělalo, no ale důchoďák by to nezachránilo. Třeba by to zalepilo záplatu za nějaké ty stíhačky aspoň.

Buggyra
Buggyra 21.11.2024, 06:28:25 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 20.11.2024, 14:56:24

Já tam nechtěla, ale když už tam jsme, nebudu poskakovat a vykřikovat, že já tam nechtěla, tak ať s tím někdo něco dělá. No už neudělá. Ale jednoduše není pravda, že víc dáváme než bereme, i když se mezi ty “vyspělé státy” rychle dostaneme, ale zatím jsou fakta jiná. Že EU je diktát, je teď jasné, no ale mělo se to vysvětlit lidem, kterým u vidiny EU naskočily do očí dolary (tolary, eura..) a běželi o překot hodit tam “ano”. Co s tím nejčko?

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 14:24:03 xxx.xxx.198.226

Cha, jsem dneska měla politickou 😀

Ono mě to zítra zase přejde a budu tady jen pročítat a studovat a dál neklikat na odkazy, páč on mě systém v zaměstnání na žádné nepustí, víte. A beztak ani na to jůtůb nechodím, vždyť bych tu nic neudělala! 😉

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 14:22:44 xxx.xxx.198.226
Orionka:

První cíl Zelené dohody nebude naplněn nikdy, protože ho chce plnit jen ten malý Asijský poloostrov, který si o sobě myslí, že je svět.

Já nemyslela první cíl jako bod jedna. Já myslela kterýkoli z těch cílů 🙂

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 14:21:05 xxx.xxx.198.226
N:

To my obyčejní lidé nikdy.😐 Fakt držím palce v příštích hodinách a dnech. 

Díky, taky si držím.

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 14:20:47 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 20.11.2024, 13:29:42

Ale tady mladí lidé nebudou. Demografický vývoj je jasný. Neřeší se situace teď, kdy je na podpoře dlouhodobě pět procent lidí a z toho procento neoprávněně. Řeší se situace za x let (třeba za dvacet), právě proto, že se neví, co bude (v tomhle vlastně ví, protože počty narozených známe, a známe je i podle regionů, takže máme tucha, kam to ti narození průměrně dotáhnou). Jo, kdyby se vědělo, že ekonomika poroste do oblačných výšin, tak se nic řešit nemusí třeba. 

Odborníci praví, že zneužívačů dávek a nemakačenek je naprosté minimum. A jak chcete zajistit, aby ti ostatní mladí rozpohybovali ekonomiku, když například vyučení řemeslníci hromadně nastupují do fabrik, kde se platí lépe a odpovědnost je menší? Jak chcete zařídit, aby mladí byli pohnáni do práce? A kteří mladí? Ti studující, co se připravují? Ti, kteří již vydělávají? Jak víc by měli pracovat, když už vydělávají? Svoje peníze tu utrácejí a třeba i platí daně (rozhodně je platí minimálně v těch výrobcích a službách, které využívají)?

Nemusíte jásat, nezbývá vám nic jiného, než přijmout, jak to je. Rozhodli to za vás politici, a jistě jsme je volili s myšlenkou, že snad bude líp. Já naštěstí žiju už dávno v tom, že důchod prostě nemám očekávat, a to od přelomu tisíciletí, kdy to začalo jít z kopce. Kdy nějaký politik co udělal pro mě? Vy si stěžujte, vy důchod dostanete. Nižší, ale dostanete. Ani s tadytou veselicí s těmi změnami já pořád nemám jistotu, že se to povede a důchod bude.

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 14:08:37 xxx.xxx.198.226
N:

Důchody bych řešil až se zažehná hrozba třetí války. A to co provedl Biden je neodpustitelná eskalace. Hlavně že prý odrazujeme Rusko od eskalace a pak to vyeskalujeme sami.😐 Nevím,ale opravdu to táhneme do pekel a k testu jaderného arzenálu. Zřejmě si to přejeme.

Hrozbu války asi neovlivníme, na rozdíl od našich důchodů…

Já jsem nic neeskalovala, tak jaképak “my”.

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 14:06:01 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 20.11.2024, 13:18:54

Ano, všechny státy EU přispívají do EU. Víte, jaká je v celkové bilanci položka “odvádíme do EU” a pak položka “dostaneme od EU”? 

Na povolenky asi nemám názor, ale už několikrát jsem se vyjádřila jasně, že cíle GD podporuji, zatímco prováděcí manévry a komunikaci okolo toho jako komplex prostě odsouhlasit nemůžu.

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 12:52:58 xxx.xxx.198.226

Já se teď léčím acylpyrinem (tj. nebudu moct zase chvíli na transfuzku, ale to neva, máti měla klíště, ta už letos nepůjde, tak zkusím v prosinci zlanařit chlapa, samotné se mi tam nechce) a prolévám litry horkých  tekutin (od rána dva litry,  ledvinovražda na pochodu, ale pomůže to i jako prevence infekce močových, která u mě velmi ráda nachlazení provází). Kdyby se zhoršilo, tak holt vyměním za paralen. V sobotu mám jet vícehodinovou vyjížďku, když nebude chodit kůň po všech čtyřech, tak zapřahám poníka, takže vymrznu na kočáře, to bude zase jednou počin roku, už se těším, jak si to ten další týden vyžeru. Ani hlavu si asi nebudu mýt (chodívám spát s mokrými vlasy), budou to muset spolupracovníci vydržet, že mám na hlavě mastné provázky.

Na coviďáka to ale nevidím. Jen mám povlak nad měkkým patrem a sem tam kýchnu. Jinak zatím nic jiného, co by mě omezovalo.

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 11:54:28 xxx.xxx.198.226

Mně je taky celkem jedno, jak to udělají. Tak proč se rozčilujete, jak to dělají? Když je vám to jedno. Mně přijde zajímavé, že kdosi, kdo tomu rozumí, prohlásil, že to ještě není nejhorší řešení a že je dobře, že se k podobnému kroku někdo odhodlal.

To že naše vláda okrade v tuhle chvíli důchodce nás a ani vás nezachrání, ani nikomu nepomůže. - jak to víte, když nevíme, co bude za 10 let?

Někde jsem se dočetla, že výdaje státního rozpočtu na sociální sféru dosahují poloviny toho rozpočtu. Hádám, že to nespasí ani zrušení GD (dotovaného z rozpočtu EU) ani zrušení zbrojení ani sebrání kapesného poslancům ani propuštění poloviny úředníků (tady bych skoro přemýšlela, zda se to spíš nezhorší)…

Důchody reforma jistí na 30 let, říká ekonom Bezděk | iROZHLAS - spolehlivé zprávy

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 11:17:10 xxx.xxx.198.226

Hlavně že je na poslanecké platy, že jsme solidární s kdejakým ksindlem a že je tisíc a jedna neziskovka. Státní aparát je rozbujelý do neskutečna, o digitalizaci si můžem nechat zdát - úředníci si kšeft vzít nenechají. V obchodech jsou x let po revoluci potraviny dvojí kvality, ale za vyšší ceny, máme nejdražší elektřinu v EU, plynovod a ropovod z Ruska se snaží zavřít ale to samé nám sem vozí že západu v cisternách jen s velkou přirážkou. Atd atd.

Nic z toho nám důchody nevyřeší. Co dělat, aby každý dostal aspoň tu almužnu, a nezhroutil se systém sociálního pojištění dřív než bude naplněný první cíl zelené dohody? 🙂

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 11:15:09 xxx.xxx.198.226

V současné chvíli, jak byste vyřešili problém s důchody a dalšími výdaji sociálního sektoru? Máte lepší řešení, tak sem s ním. Nějaké ale reálné, prosím. Ne, že ty chybějící finance bude hradit Agrofert 😀 Myslíte, že když současné změny v důchodovém systému další vláda smázne, tak vymyslí něco lepšího? Já od nich ještě jedinou reálnou věc neslyšela, nějaký odborník se v rozhovoru smál, že se ohánějí tím, že nechtějí strategii prozrazovat vykolejce, aby jim to neokopírovali. Neměli by sakra všichni v tom orgánu spolupracovat pro blaho obyvatelstva? Co je tohlecto “my vám tu lopatičku nedáme, vy byste si s ní hráli”?

Pokud vím, náročné profese mají mít povinnou dobu pojištění nižší, takže sedmdesátiletých horníků se bát nemusíme, myslím, že mají nějaké další zvýhodnění.

Inu skautské tábory pořád stojí pětikačku, jsou dotované státem. https://omaharadnice.skauting.cz/index.php/tabor-2020/ Spousta sportovních táborů zrovna tak. Příměstské tábory mohou stát i méně. Samozřejmě máte-li tři děti, budete mít jako samoživka vážné problémy, na druhou stranu, existují různé dávky, o které lze stále ještě požádat pro umírnění těch nákladů. Já byla za život na třech táborech, slovy třech, prostě jsme na to neměli. Jezdila jsem na chatu k příbuzným. Chodila jsem na různé kroužky, ale nikoli souběžně do několika. No a pak jsem začala chodit zadarmo ke koním na státní statek zametat podlahy. No a což průměrná mzda, ale když tady na fabrice bere baba dvacetva tisíc a bydlí s dětmi v nájmu, tak to pak nuly lítaj. Ale nevěřila byste, i z téhle almužny ušetří baba na cigára. To vždycky nestíhám zírat. Tak tam asi tábory a kroužky nejsou problém. Všichni za pětistovku internet na mobilu, ale pětistovku dítěti na kroužek je jim zatěžko, to je pak náročné, no.

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 09:12:00 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 20.11.2024, 09:09:07

Souhlas, též budu volit toho, jehož program prostě na mě udělá nejlepší dojem. V té straně nebo skupině stran není nikdy jen jeden člověk, kolikrát ti ostatní umějí udělat větší haló, než ten, kdo je na plakátech.

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 09:10:16 xxx.xxx.198.226

Já si o revoluci vlastně nic nemyslím, páč o ní nic nevím. Já v té době v Praze nežila, byla jsem tam jen na návštěvě a protože místní šli na náměstí, šla jsem taky, samozřejmě jsem změnu podporovala, ale spíš pro tu vidinu, že se přiblížíme tomu západnímu stylu života, než pro nějaké komplexní národohospodářské cíle 😂

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 09:04:35 xxx.xxx.198.226

Nepeču pro zvířata, ale len určitě můžete klidně rozmixovat (umlít v mlýnku na kafe, rozsekat v smoothie makeru…), pokud budete chtít. Krájet vám nepůjde 😀 

Nemá fufinka problémy se zuby?

Pohlídejte si při pečení tvrdost sušenek… lněný sliz to umí slušně zabetonovat.

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 08:59:13 xxx.xxx.198.226

V ČK  v grafitových dolech jsem též byla 🙂 V Kutné asi není grafit, pokud se nepletu, tam se těžilo něco jiného. V ČB je Koh-i-noor, takže ten jih bude spíš ten grafit. A ano, v ČK jsme si převlíkali přes oblečení ten atombordel (skoro), abychom se právě od těch grafitů neumazali, helmy s čelovkami si také pamatuji.

Podle netu v KH těžba stříbra.

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 08:52:54 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 20.11.2024, 07:36:45

Nemám na to čas, nebudu se tím zabývat. Občas si přečtu, co sem dáváte vy, kteří tomu rozumíte nebo na to máte názor, tak si rozšiřuji obzory. Ale na odkazy neklikám, fakt na to nemám čas.

Jsem ráda, že ta pětivykolejka aspoň prosadila nějaký posun v důchodovém hospodaření, odborníci se k tomu vyjadřují pozitivně, ačkoli to mnoha lidem není po chuti. Asi by to šlo udělat ještě líp, to odborníci také říkají, ale buďme rádi aspoň za to. To bude asi jediné pozitivní, co po téhle vládě zůstane, zůstane-li s novou vládou kámen na kameni (asi ne, jak se tak vyjadřují…). Nastupující vláda asi těžko přijde s nějakou lepší záležitostí, i když bych si to moc přála.

Bohužel do politiky už se nehrne nikdo, komu nejde o koryto nebo vliv. V té době (revoluce) tam ještě pár takových lidí bylo, teď už ale nemám z nikoho pocit, že by do toho šel fakt s vizí nějakého pozvednutí hospodářství, kvality života zranitelných skupin občanů, hájení rozumných národních zájmů. Odborníci do politiky nelezou, protože se jim příčí dohadovat se s nevědomci a přijímat nějaké pokřivené kompromisy, politici v tom vidí pouze kariéru a naskočí na to, co je zrovna in, bez ohledu na budoucnost. Podnikatelé zase do politiky míří s vidinou malé velké domů. Lídra, který by uměl za sebou vytáhnout odborníky a uhájit jejich postoje, nevidím. 

Já se do politiky taky necpu, stačí mi sedět ve výboru jedné jediné společnosti, která občas něco zorganizuje, a je kolem toho takového dohadování a byrokracie, že bych se radši neviděla. Natož začít se ještě na vedlejšák věnovat politice, veřejnému životu, být vidět, abych byla volena. Ani nevím, co bych v té politice prosazovala, páč tomu nerozumím. Takže já moc nemám, co bych přispěla. Pokud někdo ví, oč tu běží, a má návod, tak ať vystoupí, pokud to, co bude hlásat, mi bude dávat smysl, ráda ho podpořím.

Nadávat na minulou i současnou vrchnost umí každý, všichni bychom jistě vymysleli, co se kde udělalo špatně a kdo stál kdy za zdrávas. Ale jak “z toho ven”? To je pro mě ta zásadní otázka.

Nesledovat v současné době je docela “trestuhodné”. Jak chcete volit, když nesledujete?
Mno jo, co naděláte, buďte na mě klidně naštvaná, že nesleduji. Trestejte jak ruka páně. Já už to snesu. Já vlastně vůbec volit nechci. Chodím tam jen z “občanské povinnosti”. Neustále je mi omíláno, abych volila, tak volím. Jsou lidi, co se zajímají hodně, myslí si, že “vědí”, a jsou přesvědčení, že Země je placatá. A ti také volí. A pak jsou lidi, co prostě nevolí. Možná bych teda volit neměla, když se dostatečně nezajímám o nedávnou politickou historii? Třeba mi poradíte.