Aktuálně: 3 218 inzerátů221 209 diskuzních příspěvků18 368 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 08.02.2024, 09:59:10 xxx.xxx.198.226

Koně mají 4x4, jim je to jedno 😀 A prostory, kde by byly přístřešky a zázemí, by byly srovnané.

Buggyra
Buggyra 08.02.2024, 09:15:45 xxx.xxx.198.226

jo taklenc… ty miliony i miliardy, co jsme vyhráli ve sportce a eurodžekpotu, ty huš jsou dávno utracený! 

Buggyra
Buggyra 08.02.2024, 08:24:40 xxx.xxx.198.226

Napadá mě… Když prosvítíte ty vejce v nějaké té první fázi inkubace, nevím, kdy se to poprvé dělá, jestli třeba pátý den… A vyřadíte ty neoplozené - to by se mělo dát ještě sežrat, ne (a když ne já, tak slepice)? Co s tím kdo dělá?

Buggyra
Buggyra 08.02.2024, 08:22:58 xxx.xxx.198.226

No však mně by to nevadilo, já bych na nich nebyla závislá 🙂

Buggyra
Buggyra 08.02.2024, 07:50:45 xxx.xxx.198.226

Dohadovací majitele bych vyházela 😀 Letěli by jak vlaštovky. No a co, sedřené ručičky, vždyť by mě živil manžel, a když může investovat do takovéhle zahrady (to jsou ňáký milijóny), tak může investovat do pořádného zázemí pro koně, že by mi ručičky neupadly. Vymazleno pro moje hérečky a na ustájení čtyři cizí, to už by nic nestálo, jen sypalo 🙂

Buggyra
Buggyra 08.02.2024, 07:36:46 xxx.xxx.198.226

No dyk říkám, že já bych tam zahradu neměla. Bych tam měla výběh pro koně, způlky beztak vybetonovaný, a bylo by vyřízeno, žádná péče o zahradu netřeba 😀

Edit: jsem se koukla na fotky: tak to není zahrada ale magorozo… tam by mě se sekačkou nikdo nedostal, dejte mi pokoj! To je starostí, že bych mohla mít místo toho klidně nájemní stáj - a ještě by z toho byly prachy!

Buggyra
Buggyra 08.02.2024, 07:15:21 xxx.xxx.198.226

Ale zrovna váš výběh je přímo předurčený k zasíťování, máte nějaký důvod, proč ji tam nechcete/nemůžete dávat?

Buggyra
Buggyra 08.02.2024, 06:15:26 xxx.xxx.198.226

Na mě to dělá z popisu dojem, že ten had bude dobou dotazu o hladu už třeba dva měsíce… jakože opakovaně vyblitá potrava po 14 dnech (tj. proběhlo minimálně 2x) a teď 3 týdny odmítá… to mi dává minimálně 7 týdnů o hladu do doby dotazu… ☹️

Buggyra
Buggyra 08.02.2024, 06:09:47 xxx.xxx.198.226

Tak vy u toho zjevně stíháte zahradu, bazén, políčka. To já bych neměla, já bych měla jen koně 🙂 A když panáček může mít volnočasové aktivity (třeba tenis), tak já můžu taky (třeba koně) 🙂 Jenže já bych s mužem nejezdila na nějaké jeho obchodní cesty a výlety, já bych si sama jezdila po závodech a soustředěních, takže to by měl smolíkof v tomhle zase (sakra, jsem infikovaná zrzavirem 😀).

Buggyra
Buggyra 07.02.2024, 14:58:37 xxx.xxx.198.226

Leda že by ukrad tu kočku… ta tam má tak cenu jediná… Možná kdyby do toho bytu vlezl nějaký uvědomělý člověk, ještě by mi tam nějaké peníze nechal 🤣

Buggyra
Buggyra 07.02.2024, 14:55:07 xxx.xxx.198.226

To je sfině dravec! To má člověk hned chuť ho něčím přetáhnout, aby si to dlouho pamatoval.

Buggyra
Buggyra 07.02.2024, 14:51:59 xxx.xxx.198.226

Tak to máte doma pěkně rozdělené, to by se mi líbilo, kdybych si žila v paláci jako princezna s obří zahradou jako vy, už by měl v baráku nakynožené herky a místo o zahradu bych se starala o ně 😛 Ale když mám teď těch 8 h na práci a stíhám i půl práce u herek, tak by nebyl problém stíhat celou (nadto dvoučlennou) domácnost a celou práci u herek, to by byl sen 🙂

Takovej vůl se ještě ale nenašel 🤣 ("žena - jezdkyně potřebuje k životu jen dvě zvířata: koně, a vola, který to bude platit")

Buggyra
Buggyra 07.02.2024, 13:23:03 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

A tohle jsem ale čekala od policie. Byli na místě. A nepřišlo jim vhodné řešit podnikání a to, co udělal ten syn. Počítám, že kdyby někdo ten podnět(y) dal, dočteme se o tom hned. 

Právě. Předpokládám, že pro spolky je důležitější se postarat o zvířata, než ještě sepisovat udání, no a kdo jiný by do toho viděl, nikdo jiný u toho nebyl (detaily neznal), takže… úředníci z města, SVS, a policie to dělat nebudou, to by musel někdo vznést podezření na spáchání, ale evidentně nevznesl. Policie tam beztak byla jen proto, aby dozorovala ten průběh přemístění, aby pak nemohla majitelka vymáhat třeba ještě odškodnění (to by byl vážně gól), že to bylo neoprávněné a kdesi cosi.

Buggyra
Buggyra 07.02.2024, 13:16:12 xxx.xxx.198.226

Asi Kocourovi vánoční stromek nepořídím, protože bych musela pořídit stromek, pořídit ozdoby, ozdobit, pak uklízet, případně zachraňovat, toho se ráda zřeknu. Na svátky je Kocour doma sám, protože já jezdím k příbuzenstvu, takže na co strojit stromek.

Kocoura zvu na chodbu pravidelně, má otevřeno, když mám službu, když jdu zalévat na chodbu nebo na balkon kytky, když jdu pro něco do sklepa. Ale je to srábek, sejde se max. podívat z mezipatrového balkonu, co je nového, a pak zase šupem plížením do bytu. Když se mu bytové dveře nezabouchnou, tak si je umí už i silou otevřít, třeba proti průvanu. Někdy nedobře dovřu bytové dveře když jdu do práce (jsem pryč celý den), a najdu ho spořádaně doma i když dveře najdu pootevřené. A když zapomenu zavřít do ložnice/obýváku, tak je vidět, že si lehne na postel do peří, ale že by pochodoval po stole nebo po policích, šmejdil někde v koutech nebo skříních, to vůbec. Hodný kocourek.

Kabely mého taky nezajímaly. Má na hlodání balíkový provázek, to je asi zajímavější 🙂

Buggyra
Buggyra 07.02.2024, 12:34:07 xxx.xxx.198.226

Už mi nesou všechny tři bílé slépky 🙂 Hnědka je doživotně omluvena. Ale já stále věřím, že se podaří tu hroznou kletbu zrušit! 

Buggyra
Buggyra 07.02.2024, 12:32:24 xxx.xxx.198.226

Ale tak to nemusí být, prostě mohlo dojít k nepochopení. Já jsem také zůstala kolikrát hledět, jak si moje pokyny někteří cvičenci přebrali, ad absurdum, protože jsou logikou a pohybem nepolíbení (v tělocviku max. pár dřepů, na kole kilometr, na strom nikdy nevylezli, po kladině neřku-li kmeni přes potok nikdy nešli). Řeknu, musíš mít nohy pod sebou, jako bys stál na zemi, a ten člověk mi padne na ústa, protože nemá ponětí, jak vlastně stojí na zemi.

Dostkrát mi pomohlo, že jsem na toho nebohého vylezla a naskládala se tak, jak si představuji, že by to mohlo vypadat, a pak se naskládala tak, jak je poskládaný ten člověk, a popsala mu, proč to moje funguje a to jeho ne 🙂 (Taky samozřejmě pomůže natočit toho čéka na video a pak mu to pustit, když to dělá blbě a když to dělá dobře, aby si uvědomil, co kde dělá… ale u dítěte je tenhle postup ne tak názorný.)

Zase na druhou stranu nepopírám, že jezdit neumím (tak, jak bych si představovala), a vysvětlit zjevně spoustě lidí taky ne 😄

Buggyra
Buggyra 07.02.2024, 12:23:44 xxx.xxx.198.226

Mno jo, jenže do toho přívěsu teklo. Stará plachta je fakty roztrhaná, poslední vítr v lednu rozškubal i moje opravy (byla vejpůl už loni, ale nedostala jsem u autoplachet termín, takže jsem lepila doma v kuchyni). A protože je v hengru dřevěná podlaha, a já bych ráda koně dovezla se všema nohama… Příští rok, pokud na to budu mít, dám zase udělat jinou podlahu. Pak mi ten přívěs bude skutečně drahý.

Při tom, jak uvažujete o trenažéru veslování, jsem myslela, že zrovna Vy s těmi koleny nevrtáte 😀 No ale vše je otázka priorit, že 😉

Naštěstí fa za opravu auta nejde za mnou… ufff. Stejně samozřejmě máti vypomůžu, jak budu moci, ale v mezích, nebude mě to omezovat. Ona mi beztak vypomohla s tím přívěsem - je vlastně skoro polovičním podílníkem 😀 Tak jí to teď vrátím.

Ad sen každého muže - nene, tak já to neznám - právě naopak, každý pán si přeje princeznu, kterou může zachránit. Takže abych udržela svého muže dostatečně mužným, musím si pravidelně schovávat různé prosby o výpomoc a chovat ho v přesvědčení, že ho potřebuji a bez něj budu ztracená, protože jinak to pánové těžce nedávají. Argumentují tím, že nikdo nechce “mužatku”. Ale samozřejmě, pak brblají, proč si nemůže ženská tu zásuvku přišroubovat sama a že Máňa odvedle už byla na technické s autem dvakrát a taky ji tam neukousli… A pak že ženská neví, co chce…

A já bych mu na buchtu řekla “Tak si ji upeč a nebo si skoč do pekárny.” pánovi tvorstva…  - vy jste v domácnosti? To by pak byla jiná, no. Ale toto je jedna z věcí, které jsem odmítla, tj. dělat domácí posluhovačku. Pomůžu naštípat dříví, dovezu, odvezu autem, pomůžu řezat, betonovat, nakládat, kopat, sekat, navíjet, brousit, zařídím, domluvím, oběhám. Ale stát u plotny aniž bych JÁ chtěla nebo potřebovala, to prrr. Jo, pokud by mě pan domácí živil a já to měla jako zaměstnání, koho chleba jíš, toho píseň zpívej, to se dá pochopit. Ale jeden mi vysvětloval, že po stejné šichtě ve stejné kanceláři přijdeme domů, a on si pustí TV, a já skočím k plotně, želičce a pračce, a že on bude pracovat na oplátku kolem baráku o víkendech, tak jsem ho sladce ujistila, že než já přijdu po šichtě od koní, tak on bude hlady mrtvej, takže to aby si radši něco ohřál a rovnou tam klidně hodil i porci pro mě 🤣

Buggyra
Buggyra 07.02.2024, 09:15:50 xxx.xxx.198.226

Dokud někdo neudá ten potenciálně nezdaněný příjem (a dokažte u každého jednotlivého psa, že ho nakonec nedarovala) na finančák, tak to nikoho nezajímá. Finančák má co dělat provést kontroly u subjektů, kde vůbec má šanci co vymoct, takovýmhle kauzám se vyhýbá jak čert kříži, protože to akorát zablokuje několik úředníků na několik dní/měsíců a nic z toho. Úřednictvo je přebujelé, ale bohužel ne tam, kde by bylo třeba. To by musel fakt jít někdo z civilů a dát podnět, jinak z vlastní iniciativy se tím nikdo zabývat nebude. Tj. ani vet. správa ani stavební úřad (schválené užívání stavby) ani hygiena (odpady, hluk, zápach) ani nikdo.

Buggyra
Buggyra 07.02.2024, 08:57:49 xxx.xxx.198.226

Tak včera jsem si brala dovolenou, a jely jsme s máti převézt dodávku ze závodiště do servisu. Hodný servis, dal termín na zjištění závady expres brzo (no ale hodinová sazba na práci přes tisíc korun, tralala). Naštěstí přesun jen asi 30 km, ale bez spojky, tam se bohužel něco komplet urvalo a propadlý pedál a nepoužitelná. Tak že to zkusím odvézt po svých, a necháme si druhé auto a lano jako zálohu. Máti jela druhým autem přede mnou a umetala mi trochu cestičku, protože jsem nemohla zastavit.

Musela jsem startovat se zařazenou rychlostí, takže na start se auto rovnou rozjíždělo. Je to skvělý vůz se silným startérem, baterkou v kondici a dobrým motorem, takže za dva a rovnou vpřed. A protože mám jakousi praxi v ježdění bez spojky, tak jak jsem se rozjela, dalo se pak za sledování otáček i řadit, takže jsem jela 2-3-4 a cesta vlastně docela pěkně ubíhala. Jen jednou jsem najížděla z vedlejší na celkem rušnou výpadovku na hlavní, ale máti tam byla předem a už z dálky ukazovala, kdy jet a kdy nejet, takže jsem tam vklouzla aniž bych musela brzdit. A pak už jen kruháče, a s trochou štěstí, trochou potřebných informací od  ostatních řidičů (používali blinkry! děkuju…) a trochou snahy jsem jich asi 6 projela bez ztráty kytičky a hybnosti 🙂 

Dodávka prve před závodištěm zastavila a zdechla proto, že vypadla hadička od čerpadla paliva a do motoru nešla nafta. To nám nasadili zpět už v den závodů, takže jsem vyjela s tím “posledním litrem ve vemeni”, hladové oko svítící. A po cestě jsme minuly pár benzínek, no a u jedné jsem to nevydržela a blikla na máti, že jdeme natankovat. Měla jsem se štěstím dokonce i volný stojan, takže jsem nabrala naftu (ručička už se opírala o doraz) a po drobném zádrhelu, kdy jsem se blbka pokusila zařadit ještě než auto bylo rozjeté, a musela jsem  znovu chcípnout a startovat s kvaltem rovnou na hlavní ulici, jsme to šťastně dojely až do servisu. Tam se mi povedlo i celkem elegantně zaparkovat. Uf.

Takže teď už jen počkáme, kolik nul bude na předběžné cenovce za opravu, a zda to bude stát ledvinu jen máti a nebo i mě.

Mimochodem v pondělí jsem si přivezla z autoplachet přívěs na koně s fungl plachtou. Stála bezmála dvacet tisíc. Přívěs teď svítí do dáli a hádám tak do měsíce mi ho ukradnou a zmizí v polských dálavách… meh. Musím z něj vytáhnout starou plachtu a zkusit ji narvat přes tu novou, aby vypadal jetě a odraně… 😀

Buggyra
Buggyra 07.02.2024, 08:37:37 xxx.xxx.198.226

Ať vám ten, kdo vám tyhle poučky říká, je také předvede sám při jízdě na koni a náležitě zdůvodní. Pak budete vědět, jak to má vypadat, a co se za těmi slovy, která vám zřejmě nikdo zatím nevysvětlil, schovává 🙂