My máme na koně 1,7 hektaru a na sekání k tomu ještě přibližně další hektar, a je to málo - teda, kdyby se mohli pást i na tom dalším hektaru, tak by nebyl problém, to už by je v létě uživilo, ale takhle musíme přikrmovat. Dva koně na tom hektaru a půl byli úplně v pohodě, nažraní a byla i rezerva, že když byl suchý rok, tak nás to netrápilo, koně to uživilo. Ale takhle v pěti koních už je to samozřejmě málo. Na zimu taky máme zimní výběh jen čtvrt hektaru, to zase ne že ne. Ale v létě chci pást a ne se patlat se senem, to bych ty ručičky měla fakt sedřené.
Příspěvky uživatele
Buggyra
Fikovnice:Buggyro, jasně, že 45/2 mi patří, to je velká zahrada.
Já si to ještě dvakrát kontrolovala, jestli jsem to číslo napsala správně. No samozřejmě nenapsala. To je malá zahrada. Myslela jsem 45/1 ;-)
lesnizinka:Ale já neměla tu vodu, žádnou vodu, o teplou nešlo😀
Měla - venku je rybník 😀
však schody by zastřešený byly asi tak takhle - to by bylo odklápěcí.
Celá ta fialová věc by se dala odklopit (klidně po segmentech) na stranu odvrácenou (směr k sousedům). Jako, mohla by překážet ta konstrukce, uznávám. No, tak by schody zastřešené nebyly, to byla jen taková upgradová myšlenka. Stříška by byla tedy pouze v slepičím teritoriu a schody by shora nebyly ničím omezené, resp. byly by omezené pouze do výšky zastřešení či zasíťování celého výběhu. Ale síť nepotřebuje konstrukci, ta se dá natáhnout mezi dílnou a kůlnou na háčky třeba, že.
ostatně ty schody na půdičku se dají koupit plechový i se zábradlíčkem jakože hotový, a prostě je jen dole zabetonujete a nahoře přivrtáte. To dost možná i dodavatel těch schodů bude umět zajistit. No a pod schodama si pak dobudujete kurník vlastníma tentononc, no.
Zrzavci:No a to je právě ten problém. Todle já asi sama nepostavim. To bysem ho už musela otravovat a to já chci jen v případě nezbytně nutným. Todle už je statika. jako řešení dobrý, to ne že ne. a háček je ešče v tom, že by to byl obří kurnik. protože od stěny k těm schodům je asi hodně moc místa. To prozkoumám, to jo, ale hlavně tohle fakt asi nepostavim.
jééj, tak pozvu zedníka nebo nějakého brigoše, ať to postaví za mě. Jako nemá-li to spadnout pod pár stovkama kilo sněhu, tak to musí udržet i schody s jedním čékem a třema ohařema, no ne.
nebo i takto
No a to já jsem právě myslela takhle
a nebo klidně můžou tvořit střechu toho kurníku
No tak to niic, jsem doufala, že aspoň 45/2 k tomu patří. Bych i vyměnila za 9/2 klidně 😀
Kojetice: bomba, díky za info, jen co budeme mít vodu….
jo, my holiny myjeme v obří louži, co je po cestě od koní. V hloubce má louže 20 cm. Hadici nemáme, to je velká nevýhoda u nás, proto by se mi líbil ten rybník.
Ale zase z rybníku jsou komáři, tak to nechci. Radši řešit vodu než řešit komáry.
Sago, my máme už zázemí zpevněno, a je to boží. Nosím holinky jen kvůli loužím, na naše “bahno” by mi stačila perka 🙂
Zpevňovaly jsme s matinkou a holčičkama několik let, něco jsou pražce, něco je z panelů, většina je však vydlážděná betonovou zámkovou dlažbou “íčka”, a to je vůbec nej. A taky když se povede narazit na dlaždice betonové 50*50, tak to je radost, z toho se skládá samo, loni jsem tím vydláždila boxy, protože stará prkenná podlaha už byla prošlapaná.
A výhoda je v tom, že když se vám to někde nehodí, tak to prostě vydloubnete motykou a posadíte jinam. Boží.
Tak ten s UV ochranou určitě vydrží bez zjevného poškození hodně dlouho 🙂
No, nevím, pro dva říkáte… je to aspoň hektar? Protože dva koníci tak ten hektar ke spokojenému životu potřebují - a část zabírá ten rybník… 😀
Můžete popřemýšlet, zda by se nehodilo tou průhlednou stříškou zastřešit právě i to schodiště - že by to bylo odklápěcí, tj. schody by byly v suchu a neklouzaly, nemusel se uklízet sníh. Akorát teda když by byl sníh na tom odklopném zastřešení, tak to by se muselo vyřešit, kdyby tam chtěl člověk za sněhu lozit.
Juj, ti povyrostli! Jen jen nasadit chomout 🙂
Jo, to křehne rádo, na UV. To je fakt. Chce to zavčasu vyhodit než se to začne rozpadat na mikroplasty (jak to začne praskat, špatně).
Jéžiš, vy nemáte rychlovarku nebo hrnec na plotnu? 😀 Bych si ještě udělala pořádnou koupel, my na chatě ještě pořád ohříváme vodu na koupání v prádelním hrnci (sprcha jde teda z bojleru, no, ale je malý, na koupání pro rodinu by nestačil).
Vy vlastně máte ty velké potíže s vodním kamenem, co? Aby to nebylo ještě tím…
Jako když budete mít ten polykarbonát a síť odundavací, tak klidně schody na půdu můžou vést ze slepičího výběhu a nebo klidně můžou tvořit střechu toho kurníku a nebo můžou být až za kurníkem, a výběh pro slepice může být taky klidně za kurníkem, podél kurníku i před kurníkem, tj. ten kurník přilepený k té zdi, jak říkáte. A když budete potřebovat na půdu něco objemnějšího, prostě odděláte plexisklo i síť a budete mít celou šířku uličky k dispozici (teda pomenšenou o ten kurník).
Pojďme všici na pracák, tam je peněz… je, hodně, co?
Nejdu na pracák, já si hodlám vydělávat poctivě - zažádám si o status hladovějícího umělce!