Aktuálně: 3 216 inzerátů221 250 diskuzních příspěvků18 368 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 11:59:17 xxx.xxx.198.226

No, oni ti amíci to prostě dovedli jako obvykle ad absurdum, takže jsou to v podstatě kopie ušlechtilých koní 🙂 Zajímalo by mě, jestli se těm US minihorsům zmenšily i zuby a nebo jich mají prostě míň, protože hlavy a žuchvy mají taky menší… tam se standardní zuby prostě vejít nemůžou.

O problémech malých koní se zuby vím, ale v článku, co jsem četla, se to týkalo i poníků, proto jsem začala k nám zvát zubařku, co má výbavu na poníky a zkušenosti. Teď už jsou poníci dospělí, tak už nečekám potíže, ale v růstu jsem nechávala kontrolovat průběžně, páč jsem chtěla prevenci.

Může být (ohledně dispozic ke schvácení), ti ušlechtilí koně mají jinak nastavené aktivity, hodně toho “vyběhají” a vynervují, zatímco buřtíci prakoně se jen tak převalují, aby náhodou neudělali pohyb navíc 😀 

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 11:18:26 xxx.xxx.198.226

Já mám sobotu ráno, takže pak si můžu dovolit celý víkend lenošit, no a v práci nedělám NIC, resp. dělám hlavou, tak není problém, a to už je ta mobilita po tom dni klidu lepší. No a v pondělí ani nemám odpo nikoho na lekce, takže tam jen dojdu nasypat krmení a zase jdu, takže až v úterý na mě dolehne tíha reality. 🙂

Uf, moje fyzio mě stojí přes 1000 za ošetření, ale má v tom i cesťák, a vláčí se s lehátkem po schodech do 4. patra, tak ani nepípnu 🙂

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 11:00:22 xxx.xxx.198.226

Já proti geneticky modifikovaným organismům ničehož nemám. Resp. mám toho proti nim asi tolik jako proti standardnímu šlechtění 🙂  

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 10:56:06 xxx.xxx.198.226
kometa:

Ono nejde o úsporu vápníku z peří, ale o eztrémní zmasilost, kterou ta kostra nemůže unést.

Prostě my jsme to tak vyšlechtili, aby to bylo ekonomicky co nejvýhodnější - co nejrychlejší růst při co nejmenší spotřebě krmiva.

Stačí se podívat, jak proporcionálně vypadá divoké prase a pratur - a jak masná plemena prasat a skotu- i když ta se zatím ještě unesou. Jenom plemenní samci odcházejí předčasně na nohy a některé krávy se bez císaře neotelí.

To se ví 🙂

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 10:53:46 xxx.xxx.198.226

Já jsem moc zvědavá na svoje výsledky teď, protože to bude dva měsíce po prvním životním rovnání, kamarádka si vše pečlivě zapsala, takže ví, co kde bylo, a tak se nemůžu dočkat, jestli se to projevilo. Já jsem poctivě pět dní držela potom tělesný klid, tak tam by chyba být bývala neměla. - mimochodem, to si neumím představit, kdybych měla co měsíc dornovku, jak bych vždy týden aktivity vypustila….

K báječnému pocitu vám vřele blahopřeji, to je radost, že 🙂 Mě poslední asi tři týdny ničehož nezabolelo, to už se mi dlouho nestalo, teda samozřejmě občas jsem si blbě lehla nebo usnula s hlavou nedobře podepřenou, tak to jsem ráno cítila, ale rychle rozhýbala.

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 10:49:54 xxx.xxx.198.226

Tak oni ti američtí jsou fakt jako zmenšeniny koní, tj. i ty žíně mají řidší, stavba těla a poměry (třeba hlavy k tělu) odpovídají spíš ušlechtilejším koním, proto vypadají tak subtilně i třeba při stejné kohoutkové výšce 🙂 Ti standardní, tím jsou asi myšleni s evropským původem, ti spíš připomínají poníky, jako ta vaše Lady 🙂 (ale to vy víte jistě líp než já)

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 10:29:46 xxx.xxx.198.226
balu:

Jako nevyjádřit svůj názor tady na diskuzi, protože vám se nelíbí? 

nn, “deklasovat” znamená (jistě víte, tak jen podotek) doslovně ponižovat, snižovat její hodnotu (té práce, co dělají pro ty postižené psy) - ale já mám za to, že to jste neudělala 🙂

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 10:27:05 xxx.xxx.198.226

Tak ne, tohle byla akce jen pro minísky, my jezdíme na akce se sportovní částí otevřenou i pro další kategorie malých koní, tady jsme tedy nebyli 🙂 My máme SHP.

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 10:23:55 xxx.xxx.198.226

Mně zítra také dorazí na odpoledne brigádník, po upršeném a prošedivělém týdnu bude zítra konečně odpo sluníčko. Já budu po dopolední dornovce, takže jsem s brigádníkem na rozdíl od údernice žínky domluvena, že on bude makat, a já budu sedět u barelu s ohýnkem a pálit odpadní dřevo, co se mi tu nakupilo z rozpadlých palet. Takhle se mi to líbí! 🙂

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 10:14:31 xxx.xxx.198.226

Jestli u toho šampionátu byly i sportovní soutěže, tak jsme tam byli taky 🙂

Paní tam onehdá měla hřebečka v sulce a ten pištěl jako píšťala, poskakoval jak na perkách, hrozný zvíře. Naši poklidní praponě na to koukali jak na zjevení a zpotili se jen z toho sledování, kolikatě marně vynaložené energie ten pišťuch vydal.

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 09:56:28 xxx.xxx.198.226

o víkendu si navážu kuřici a připravenou ji tam pak jen pověsím

Obrázek
Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 09:09:15 xxx.xxx.198.226

Sarah, u automatu je to v pohodě, ten si to kontroluje sám. Tam leda byste mu zadala nějaké omezení řazení, tak pak je dobré kontrolovat, aby se nepřetáčel, ale to nepředpokládám, že využíváte.

Vyšší otáčky na volnoběh jsou lépe, než nízké, o tom žádná, samozřejmě nesmí se to auto samo vytáčet. Může to být zrovna tak regulérní závada (něco zanesené, nedoléhající, apod.) jako třeba individualita toho konkrétního auta (seřízení chodu, softwarová mapa). Pokud by to mělo ovlivnit životnost toho auta, snad by vás na to nějaký ten servisák okolo upozornil, tedy v závislosti na tom, jak jsou pánové fundovaní (nejsou… většina jsou mechanizátoři zemědělských strojů, kteří utekli z JZD). Být vámi neřeším.

Ono taky jestli to bylo na těch emisích studené, tak to klidně mohlo mít vyšší otáčky zcela v souladu s provozem. Páč ne vždy si panáček na emisích pohlídá, aby to auto mělo provozní teplotu, resp. aby olej a katík (a další kurvítka) měly provozní teplotu.

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 08:58:19 xxx.xxx.198.226

No jezdíme na poníkyády taky s účastí minikoní, a jsou to velmi ukecaná zvířata, o tom žádná. A hřebečci co toho navykládají takhle na výstavě!

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 08:38:03 xxx.xxx.198.226
Fikovnice:

Ne, to nedělám… Jezdím více než 30 let…denně.

Zkusím zjistit, jak to bylo myšleno, ale jak jsem psala, opakovaně mi bylo řečeno, že čas od času jít do vysokých otáček, ať už na volnoběh anebo risknout rychlejší jízdu s vysokými otáčkami.

Na volnoběh nééé, teda já tak nějak intuitivně mám zafixováno, že to nedělá dobře, bez zátěže. Edit: jo, čtu, že už ti to taky někdo řek…

Není třeba jezdit rychle, stačí na nízký převodový stupeň, abys jela ve vysokých otáčkách. Jeď po městě na dvojku (s ohřátým autem!) a budeš mít vytočeno až až. Prostě o převod níž než jsi zvyklá, auto bude řvát a budeš mít “protaženo”. A vůbec to nemusí být rychle. Dost na tom, že čéka znervozňuje řev (ehm… zvýšený ševel, v tvém případě) toho motoru, ještě si trhat nervy nějakými rychlostmi.

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 07:18:09 xxx.xxx.198.226

Tak na nohy se nemůžou postavit ani současní brojleři, takže nic nového. A že jsou lysá - no pokud jim topí, tak vlastně proč ne. Máme lysé potkany i kočky, a jak pěkně prospívají. Tam bych asi zrovna problém nehledala (v té lysosti). Můžou aspoň konvertovat všechno krmivo rovnou do svaloviny a nemusejí vyrábět peří - třeba díky tomu zkrátí výkrm a čas, po který si budou lámat nohy, se taky zkrátí (třeba díky úspoře vápníku z peří posílí trochu nohy)…

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 07:11:13 xxx.xxx.198.226

Lenocka: já si vás s někým pletu a nebo jste dřív bydlela někde v Estonsku? Nebo to byl někdo jiný s bílým psem (ale mám pocit, že to byla lapina nebo nějaký jiný špic)… Ale přezdívka mi něco říká… Jenže vás s BŠO si pamatuji, tak to byl asi někdo jiný…

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 06:19:11 xxx.xxx.198.226

jj, však lenost je motorem pokroku!

Takže my jsme vlastně ajnštajn. Jeden kámen. Tak.

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 06:10:14 xxx.xxx.198.226

No “kuk z boxu” je teda úžasný!

Ona to bude Dáma taky trochu monitorovací kamera, že 😀

Buggyra
Buggyra 09.02.2024, 05:59:23 xxx.xxx.198.226

Fikovnice: tak té stodoly je velká škoda. Chtělo by to pronajmout někomu na truhlárnu, kdo by si na to vydělal a za nájem by tu stodolu spravil, protože to se hrozně špatně pak řeší. A nebo stodolu prodat, jestli je k ní přístup přes ten pozemek zprava. A nakonec i jestli není. Nějaký milion by to hodilo i tak. Ve vaší situaci, šup už by byla pryč. Nekoupila by ji ta “širší rodina”? Mohli by to taky pronajmout koňákům.