Aktuálně: 3 216 inzerátů221 250 diskuzních příspěvků18 368 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 13.02.2024, 06:34:40 xxx.xxx.198.226

Jé, no ti ryzáčci s těmi naleštěnými postroji, ti jsou úžasní! A kravička! Dětičky šikovný 🙂 

Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 15:31:13 xxx.xxx.198.226

Aha, děkuji, tak to se mi skutečně hodit nebude 🙂 

Ale už vidím, kde jste hledal souvislost 🙂

Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 12:51:47 xxx.xxx.198.226

No ale jinak kompletní a správné informace jsou pochopitelně na stránkách státní veterinární správy, tam se nespletete. Dost možná má tuto problematiku zpracovanou i web jezdci.cz někde na stránkách, tam jsem s překvapením zaregistrovala v poslední době docela užitečné informace.

Nejjednodušší je objednat si na tu dopravu zkušeného mezinárodního přepravce a nechat vše na něm. Takový etablovaný přepravce si také za svou práci ručí a pokud by vyvstal problém, bude si odpovídat i za jeho řešení.

Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 12:46:37 xxx.xxx.198.226

A je potřeba toho koně každý den čistit? Když jdu jezdit jednou za 14 dní, tak koně vyčistím jednou za 14 dní, a může si chodit třeba jako koule bláta…

Pokud se mu ty kaštany drží na těch delších chlupech, může být řešení inkriminovaná místa ostříhat. Třeba rousy, zastřihnout konec žíní, zastřihnout (oholit) dlouhé chlupy pod břichem…

Na hřívu a ohon se dá aplikovat kondicionér s nějakým olejem, to taky pomáhá.

Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 12:44:01 xxx.xxx.198.226
bohemia.gall:

Ne. Fakt o tom jako žena nevíte nic?

Prosímvás, můžete rozvést, co jste myslel tou otázkou? Já jsem ji asi nepochopila…

Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 11:33:33 xxx.xxx.198.226

Jo a taky mě baňkovala dornovkářka  na těch zádech - to byla docela sranda 🙂

Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 11:31:12 xxx.xxx.198.226

když jste teďkonc po té Dornovce v oslabení, že Vás jako trumfnu prací
Já jsem se, oslabena dornovkou, postavila ruče k barelu na pálení bordelu a pálila jsem nějaké odpadní dřevo a makal za mě brigádník. Obstaral koně, nasekal řepu, nakrájel jablka, dopoledne jsem stihla ještě před ošetřením vymístovat slepice, opravit hřad, vyprášit kurník křemelinou. Brigádník vyčistil výběh od větví a ještě posbíral nějaké na cestě a uchránili jsme společně jeden oplůtek před zničením kmenem, který nám visí nad ohradou. Kmen budu muset sanovat motorovkou, až budu uschopněna. Pak také rozebral nějaké rozpadlé kavalety, z kterých kříže využiji na budoucí kavalety, ale bidla jdou na spálení. A já jsem také pracovala hlavou, vymyslela jsem, kam budeme pokračovat s vyvážením hnoje, když jsme naplnili kapacitu současného místa - snad holky budou souhlasit 🙂

Jinak si na práce u koní musím sepsat úkolníček, abych si je začala pomalu systematicky připravovat, když čekám brigádníka, a ne, že se tam objevíme a najednou nevím, co bychom dělali. Musím mít zrevidované ocelové úhelníky, hřebíky, vruty, nabitou aku na nářadí a tak. Tenhle brigádník je nějaký výkonný…

Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 11:23:29 xxx.xxx.198.226

Jo, vykvetla mi kytka. Asi se chystá zesnout. Co je to za kytku?

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 11:22:06 xxx.xxx.198.226
kometa:

Jasně. Ale teď někoho takového sehnat - člověka na rodičovské, aktivního nudícího se důchodce, studenty? Což není nereálné, ale zase další starosti. 

Asi jsem v tomhle ohledu pesimista. Po osmi letech vedení jezdeckého klubu. Ale ten musel šlapat celoročně, což bylo horší.

Já právě myslím, že ten (inv.) důchodce může být dobrá trefa. Však kdo nalévá v takových těch stáncích u fotbalových hřišť… Nám dělá na koupališti v budce leta důchodcovský pár. A nebo někdo, kdo shání zrovna takovou sezonní práci, tady si taky zrovna u toho koupaliště najímá budku každý rok nějaký nadšenec, co tam prodává párky, pizzu z mrazáku, ledňáčky a limču 🙂 To, co tyhle lidi zpravidla pálí nejvíc, je nájemné…

Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 11:19:58 xxx.xxx.198.226

Sago, já jsem vůbec z té dornovkářky nestihla vytáhnout nějaké zhodnocení - my kámošíme, a tak jsme se bavily o jejích kolezích, o zvířatech, o dítěti, o koních… no konec 😀 Ale vím, že mi na páteři rovnala jen asi dva obratle a jen o ždibíček, minule to tam rvala že mě to až pálilo, a teď jen tak pomasírovala, takže paráda 🙂 Myslím si, že mnohem lepší. Zkusím se jí zeptat na nějaké postřehy přes fejsbůk - ale musí na to najít čas, chi chi 🙂

Rovnala mi hodně tu křivou pánev, to si myslím rovnala úplně stejně jako prve, a říkala, že takhle pravou kyčel výš než levou má hodně lidí, většina že je takhle křivá (asi že většina jsou taky praváci, to dá rozum). A já si říkala, že je to zajímavé, a asi i z toho důvodu jsem v těch bazarových sedlech neměla nikdy problém se porovnat, protože zřejmě byla křivá od těch všech lidí (a od nasedání, to křiví sedlo úplně stejně), takže mi nepřišlo nikdy, že bych na koni seděla křivě… Takže to na mě vyskočilo až s fungl novým sedlem, no. (no a taky samozřejmě u těch starých klasicky vytahaný nalézací třmen na levé straně, i když jsme přehazovali a já jsem si taky řemeny dírkovala podle svého pocitu a ne absolutně podle toho, aby byly stejné… na novém sedle jsem si dala i nové řemeny) Hádám většina jezdecké populace v CZ se o své křivosti třeba nikdy nedozví 😀 Nicméně mi ukázala, jak si mohu tu kyčel porovnat sama i mezi ošetřeními a to plánuji tak jednou za 14 dní zkusit, nějak si to naplánovat, abych pak měla aspoň den dva pohov potom, aby si to postupně sedalo do správné polohy… Ještě to s ní zkonzultuji, abych to nějak nepokonila. - včera jsem si to tak prohlížela v zrcadle, a přijde mi, že mi tu kyčel hodila ještě trochu níž než levou, asi aby to mělo větší efekt? A nebo jsem to tak rozchodila, že se to tak usadilo, zeptám se, zajímá mě to.

No a víte co, to odpoledne po rovnání jsem šla s brigádníkem jen obejít domů delší cestou, a po cestě mě tak neskutečně rozbolela šlapka od pravé nohy! Asi tím, jak jsem měla najednou tu nohu “delší” (🎵mám jednu nohu dlouhou! 🎶), chi chi 🙂 Tak jsem úplně zůstala čučet.

No a od neděle dopo mě bolí levé rameno. Včera jsem si na noc na něj dala BoT bederní chránič, nějak jsem to napasovala, a ráno MNOHEM lepší. Snad jsem si je jen přeležela.

Ale koně mi pochválila (!), jednak přibral (juchů, chlubfotka dole, už se mu silueta na stehnech nezužuje, má je pěkně rovná směrem dolů 🙂) a za druhé on se jí stavěl po dobu celého ošetření do drezurního postoje na všechny čtyři, říkala, že takhle rovně stát ho ještě za ty roky neviděla, tak prý kdo mi jezdí - no jsem říkala, že nikdo, páč na to nemám čas 🙄 A že ať se nebojí, jen co jezdit začnu (sezona klepe na dveře), tak toho koně zase zkřivím k obrazu svému, aby bylo co rovnat 😂

Obrázek
Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 10:20:52 xxx.xxx.198.226

Však ta hospoda stačí přes sezonu. V zimě kdo by tam na baráku taky co dělal, to leda třeba o víkendech, aby se tam zatopilo a tak. Dalo by se k tomu nabídnout něco dál, jako třeba ve dvoře udělat zabijačku, nějakou vesnickou zábavu, dožínky, něco na dušičky, nějaký masopust v předjaří, velikonoční akci, předvánoční akci, víc netřeba 🙂

Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 10:12:37 xxx.xxx.198.226

Používám léta poděděné smoothie makery, to je asi stejné jako ten mixér na videu nade mnou. Nějaký ten otočný z TV produktu po pár letech odešel, teď mám jiný z TV produktu, tomu se už udrbaly 3 hnací pacičky ze 4, a furt jede (třetí, čtvrtý? rok), až nepojede, šup do smetí, a koupím zase něco šuntoidního za pár stovek.

Pak jsem taky koupila za tři stovky kafemlejnek od tescomy a taky dává už pár let. Ale ty smoothie makery mají nádobku na půl litru, zatímco ten kafemlejnek má objem na dvě deci, takže namlít len na týden mi zabere zbytečně moc času.

melu: len, konopí, ostropestřec, ořechy, kosti, skořápky pro slepice.

Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 09:56:18 xxx.xxx.198.226

Pardon, Fikovnice, za to přeskakování vy/ty, nějak mi to nejde sjednotit … 😇

Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 09:54:49 xxx.xxx.198.226

lesnizinka: jak tak stříháte ten plot… nechystáte se pořídit si plotostřih? Mám z popisu nějak pocit, že to ťapáte nůžkama na větve :-O Plotostřih je fajn, vy byste užila nějaký profesionální, žádné Parksidy z Lidlu. S tím Parksidem jsem stříhala kamarádce plot a uvařila jsem ho. A to ten plůtek z ptačího zobu je metr široký a asi dvacet metrů dlouhý jen…

Tím plotostřihem se pak dá i ten živý plot uříznout, pokud to nejsou kmeny (u vás, jak to tak poslouchám, asi budou). Ale tak tam vlítnete motorovkou, kmeny pomlátíte, a zbytek zahladíte tím plotostřihem.

Fikovnice, já to rozšířím mezi koňákama, jestli barák pronajmete na dovolené s koňmi, a budete mít co dělat, abyste našla pár dní v sezoně, kdy byste si tam zajela sama, páč budete mít furt plno 😀

Až bude počásko (taky kvůli tobě), tak se domluvíme na nějakou tu moji návštěvu, a můžeme zajet na chalupu a provětrat a když budeš posedávat na sesli a vyprávět si se mnou, abych tam nebyla na tej zahradě sama, tak ti tam i něco posekám a poklidím 🙂 A půjdeme spolu na houby! 

Barák prodej, nic ti nebrání tam na hřbitov zajet, setkat se se sousedy, příbuznýma.
A to je ale fakt, moje macecha držela leta velký třígenerační dům, který chátral a ztrácel na hodnotě, měla ho prodat, když její tatínek dožil, ale ona právě z nostalgie, jezdila tam jednou dvakrát do roka, takže zahrada zarostla, plot spadnul, omítka zvlhla. No měla co dělat to slušně prodat, protože léta přibývala a ona vlastně taky neměla, kdo by to po ní zdědil (já - haha, celá žhavá, já si myslím na mobilheim o jedné místnosti, a spadl by mi do klína strašidelný zámek, díky nechci..). Nakonec jí došlo, že je to pro ni akorát koule na noze a jak si představovala, že na důchod se tam nastěhuje, tak když ten důchod uhodil, najednou viděla, že by na to nestačila, ani jen ten barák provozovat, sama… A řešit třeba nájemníky, předtím zrekonstruovat, no myslím, že učinila dobře. No na hřbitov v oné vsi macechu vozíme střídavě otec a já, podle toho, kdo je zrovna po ruce, tak jim tam čtyřikrát do roka zajede šoupnout novou výzdobu, omést desku a tak. (a ehm vybrat z popelnice u hřbitova vyházené květináče a truhlíky, které mi pak dává 😀) No ale jestli nejsou vaši rodičové pohřbení na hřbitově, anébrž někde na parcele, tak to pak chápu, to by se muselo najmout hrobové místo a pozůstatky přeložit, a to není sranda. - jo, už to čtu… no to je další věc právě.

Dokonce ani hospoda tam není!😂
No ale to je mezera na trhu! A co takhle nabídnout barák k nájmu na hospodu - za údržbu? Toho by se tam některý bodrý usedlík mohl chytit, a v baráku by bylo hned živo! Já si myslím, že i ti chalupáři by tam rádi zaskočili. A kdyby byl ochotný pan hospodský ze zásob i prodat, co komu zrovna chybí v kuchyni a zapomněl koupit ve městě, tak si myslím, že by tam měl živo celou sezonu! Ve dvoře by mohla být odložena děcka a zvířata… A když bys tam zajela na víkend, měla bys tam fůru lidí na vybavování a ještě by ti všichni byli vděční!

Ad dědictví: dejte nějakému kočičímu depozitu. Nebo nějaké církvi. Já jsem o tom zrovna hovořila nedávno s máti, a tak jsme se shodly (a širší rodina by se s námi též shodla), že vlastně všechno můžu odkázat Boromejkám. Ony pro naši rodinu, několik generací, udělaly mnoho dobrého, a je to řád, není to člověk, kterému to z ruky jednou vypadne, takže je tam jistota nějaké kontinuity, i kdyby to prodaly a peníze dobře využily, pořád fajn kšeft. Nebo záchranná stanice volně žijících zvířat by se tam vyjímala. No a když ne staré lidi, tak co třeba startovací bydlení pro děti z děcáku?

Ad chlap: nabrnkněte si mladého a bujarého 🙂 Ten tam ještě něco podělá… Spousta mladíků teď na seznamce hledá zkušenější dámy (já o tom něco vím 😜), a jsou ochotní přiložit ruku i k nějakému tomu venkovnímu dílu.

Ad roztržky v rodinách kvůli majetku: já sourozenců nemaje nemám jaksi se s kým roztrhat, ale rodiče se několikrát vyjádřili, že svůj majetek věnují na dobročinnost, tak nad tím nedumám, a ať si to udělají, jak chtějí. Já se mám dobře, život jsem si zajistila sama dle svého, a více mi netřeba, jen vyhrát Sportku/Eurojackpot 🤣

Canka: potřebovala bych nějaky jeep sakra na takovýhle akce ještě že máte koně - a zatahané? Pokud ano, tak snadná pomoc, takové autí vytáhne i ta menší koby 🙂 No a jinak je nejlevnější řešení elektrický naviják na dálkové ovládání. Cvaknete do tažného oka na autě, na druhé straně zaháknete za strom, připojíte na autobaterii, stisknete navíjení, a ono vám to pomůže auto vyprostit. Stojí to pár tisícovek 🙂 Jinak když je výběh rozmoklý, tak tyhle věci prostě vozím v kolečku… a to mám jeep. Jenže si nechci rozjezdit rýhy po výběhu, tam pak nic neroste.

Asi všechno, kdo to dočetl, má pochvalu 🙂

Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 08:56:23 xxx.xxx.198.226
Fikovnice:

Buggyro, víš to, že platí moje nabídka, že kdyby bylo třeba, seženu Ti RHB v Brně? Znám jednu fyzio (sídlí na onkole na Žluťáku, ale nemá jen onko pacoše) a považuji ji za nejlepší, se kterou jsem se v životě potkala.

Díky díky, já zatím chválabohu žádnou RHB nepotřebuji. Jsem jak Jura! Ale že si toho vážím a že chci, aby u toho zůstalo, no a s novým rovným sedlem jsem zjistila, že jsem křivá, jsem si domluvila rovnačku. Navíc, když rovná i toho koně (na toho bys mi asi RHB nesehnala, a navíc tu dvojku, co za to dám, bych dala jen za cestu tam a zpět…). 🙂 Jsi hodná.

Rovnačka mi náhodou teď ukázala, jak si tu křivou pánev můžu rovnat průběžně i sama, tak to ozkouším, schválně jestli to bude v tom sedle znát. To mě dost zajímá.

Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 08:14:29 xxx.xxx.198.226

uf, pardubický. Doufám, že se to vyhne mému oblíbenému podniku na výrobu vajec Kosičky, chystám se tam v březnu zakoupit slípky…

Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 08:13:30 xxx.xxx.198.226

Chystám se s octavkou do Auto Koutek, to bude zase srandy kopec, až to tam přivezu 🙂 Potřebuji řešit věci, které mi garážmistr ve vsi neumí pořešit, tak musím poladit rozpočet, páč čekám výměnu půlky auta 😀

Ale teď jsme byli s dodávkou ve Strojservisu v Horních Počernicích (Pha) a mohu vřele doporučit, oprava rychlá a spolehlivá, uvidíme, jestli to auto bude jezdit ještě za půl roku, ale zatím se to jeví nadějně 🙂 Jen teda cena práce 1500,-/hod. Tralala. Nicméně umějí opravu složitého celku do pár dní, tady na vsi musíme týden čekat, než nám vůbec garážník dá termín na přistavení auta…

Buggyra
Buggyra 12.02.2024, 07:39:08 xxx.xxx.198.226
Fikovnice:

Buggyro, jenže u mě se zvířata mají jak v bavlnce ;-), nemyslím, že by mu ve stravě chybělo zrovna béčko. A asi by to nevyřešily kortikoidy. 

To je ale jedno, na to už nikdy nikdo nepřijde. Ještě, že se to spravilo!👍

No, ptala ses na nápady, tohle mě napadlo. Nevím, zda může dojít k náhlé depleci B protože třeba hormony, mikrobio rovnováha, nějaká krátkodobá dysfunkce orgánu? A podaly se nejen korti, ale i B, jsi psala, takže mě napadlo, že to mohlo být ono, ty korti mohly mít vliv třeba na nějakou tu vnitřní kaskádu, která to spotřebovávala, já jsem lajka, takže co já vím, byl to jen nápad. 

Klidně mu mohla vylítnout plotna a následný otok se zánětem to tam uskřinul a korti tu reakci potlačily, takže se to zase zprovoznilo. Taky nápad.

No a jasně, autoimunita, někde nějaký nádorek nebo tuková boule, který si tělo vyložilo jako třídního nepřítele a kobercový nálet vzal s sebou i nějakou neurodráhu.

Mi umíral kocour a doktorka řekla “to on měl asi od narození zapouzdřenou nějakou infekci v játrech a teď se mu to otevřelo a rozjelo” a vytáhla ho z hrobu. Taky ví bůh, co mu bylo, jen víme, že něco s játry a že to vyřešila asi zřejmě ATB.