Já mám robota akorát tak na vyrábění bordelu - Kocoura 😀
Příspěvky uživatele
Buggyra
Ale dle mých zkušeností se obvod hrudníku mění jen o pár dírek, to přece není na nový podbřišník… Na oslici jsme měli pořád stejný obřišník březí nebřezí. No ale na březí kobyle jsem nějak ve vyšším stupni nejezdila, takže tam nemám zkušenost.
Když jsem byla dítě, matka prala na valše, nekecám. Jenže to si taky nosila vodu ze studni a když jsme v zimě ulehly večer, tak ráno na kamnech byla v hrnku voda zmrzlá.
Mno, máti máchala prádlo v ruce ještě v devadesátkách. Prostě na lepší než tatramatku nebylo. A tatramatka to uměla s práškem uvařit, zamíchat, a tím to haslo. Lino vyskákané od tatramatky na beton tam ještě je… Prádlo se vyházelo vařečkou do vany a tam se prolilo vodou z kohoutku a pak ždímalo a věšelo nad tu vanu okapat.
Asi miluju svoji patnáctiletou automatickou pračku.
Mě taky vždycky potěší, když zjistím, že v tom bordelaření nejsem sama! 😀 Ale dlí ve mně podezření, že vy, lesnizinko, nebudete úplně ta moje spřízněná duše. Když vám rve srdce, že nemáte vysáto a převlečeno! 🤣 Já většinou návštěvám zakazuji se prostě zouvat, a tajně doufám, že při odchodu nezasviní nánosy z mého hájemvství moc chodbu v paneláku…
No však proto škudlím v akcích, abych si pak mohla koupit z plezíru něco, co možná ani nebudu potřebovat - o tom to je, ne? 😀
Ale to je stejně zajímavé, proč tu bylo tak málo psů?
Lidi na psy neměli čas. Prádlo máchala v ruce, nádobí myla v ruce, pod autem ležel sám, střechu opravoval sám. Místo psa lepší slepice. Těch bylo určitě všude víc.
Podbřišník vůbec není v místě, kde by se měl nebo neměl hříběti líbit… A pokud mluvíte o zadním podbřišníku u westernu, tak ten má být volný, tj. též nevadí.
Proč se vlastně na březích jezdí bez sedla? Mění se tvar hřbetu?
Tak však to mléko se i ze dne na den spustí, začne vytvářet. Tak když to jde z nuly na sto, tak proč by to nešlo z padesáti na sto, to mi přijde logické.
Anonymní:nene to jste na omylu, to rozhodně nebyla reklama proto se ptám jestli někdo neví kolik to stojí protože si myslím že to bude dost drahé a zajímalo by mě to. Ekonomická návratnost musí být v řádu desítek let.
Aha, no já jsem jen podezřívavá. To máte asi nejlíp se zeptat toho výrobce, no ne? Ono taky jestli si to někdo koupil před rokem, tak teď už může být cena zase klidně jinde.
Obojkovka bydlí v baráku? 😲
U kamarádky okamžitě vyzjistit, zda by tě nemohla umístit na nějaké slušné pracovní pozici! Ať máš třeba na výběr, že…
Fikovnice:No ale ta třešeň už je převeliká. Naposledy mi třesně trhala kámoška s kámošem a měli s sebou lezeckou techniku (oba jsou horolezci😄).
Jinak já tady do toho vlákna zavítala jen občas…ale v posledních dnech mám pocit, že kdykoli sem přijdu, tak mě zde něco pobaví, pohladí po duši, rozesměje!👍
Motivace je vysoká, to by bylo, abych pár třešní neukořistila!
Když bude teplo, vyspím se klidně s netopejrama na půdě 🙂
ahááá, vidím, že musím přijet v době zrání třešní!!! 😊
Fikovnice:Ano, je to můj vlastní squat🤣…ale je to natolik squat, až se sem stydím pozvat Sarah…🤫
Ale mně to vadit nebude! Já jsem drsňák 🙂
Po čtvrt roce jsem se dokopala uklidit hromadu oblečení z koutu pokoje… Vždycky tohotýdenní svršky tam mrsknu a jsem líná je rozvěsit do skříně na ramínka, a pak je to boj na dvě hodiny, když se odhodlám… Vyplašila jsem u toho chudáky moly, ti už počítali s tím, že do té skříně nikdy nepolezu!
Existují taky zcela oficiální zpětné hypotéky, tj. prodám dům/byt za měsíční rentu do doby mého dožití (nebo jinou formu plnění). Pokud to takto prodá člověk solidní instituci, jako je banka, tak je celkem jistota, že to bude fungovat. Do dožití zůstává majitelem nemovitosti (poté se nemovitost vydraží), pouze s ní nemůže nakládat.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Zp%C4%9Btn%C3%A1_hypot%C3%A9ka
https://equichannel.cz/clanky/zdravi-a-veterinarni-pece/s-konem-na-cestach
tak nevím…
Časté diskuze se vedou o termínu „za komerčním účelem“. Proto Ministerstvo zemědělství ČR vydalo výklad, co je v případě koní, ale i jiných zvířat, za komerční účel považováno. Zjednodušeně řečeno, pokud pojedete s vlastním koněm v rámci území republiky na dovolenou, průkaz potřebovat nebudete. Pokud ale pojedete například na závody, kde dobré umístění s sebou zpravidla nese zvýšení finanční či chovné hodnoty koně, nebo pokud do svého přepravníku přiberete cizího koně (automaticky se předpokládá, že za úplatu), vyloží si kontrolní orgány přepravu vždy jako komerční. Jestliže se chystáte s koněm do zahraničí, potom je dobré mít průkaz vždy, a to i v případě, že cizím státem pouze projíždíte. Zvláště mimo EU se předpisy jednotlivých zemí mohou od těch našich výrazně lišit.
…
Při cestě do zahraničí přichází vedle povinnosti vlastnit průkaz dopravce i povinnost vyřídit další dokumenty…
No ale teď byla známá na školení v Pze a říkala, že školitel do nich hustil, že certifikát musejí mít i když si vezou toho poníka vzadu v dodávce na pony games.
No ale… být školitelem, tak taky dělám na všechny bububu, aby mi nahnali další rybičky do sítě, no né? 😀 Však z toho sypou zlatky.
Tak policie nemůže, a na tom se shodnem, a já si to myslím také. A přesně proto říkám, že by mi to v první řadě museli dokázat. No nedokázali by. Mno ale vysvětlujte to lidu.
Ono totiž aby vás mohli kontrolovat ohledně veterinárních náležitostí, musela by vás zastavit policie spolu s veterinární správou (veterinář vás nemůže legitimovat, policie nemůže kontrolovat veterinární osvědčení). A to se fakt stává minimálně, a stává se to hlavně na soustřeďovacích střediscích, kde jsou tyhlencty překladiště na dálkové transporty zvířat. Koním se to nestává, protože ty málokdy vezete v kamionu po třiceti a málokdy je vykládáte na takovémhle centru, většinou máte po cestě domluvené ustájení, když jedete tak daleko, že by to koně nemohli jet najednou.