Jo, posezení: Poslední věc, než mi táta odešel, byla altán. Nádherný, s posezením! To bude teď vše zarostlé a v úděsném stavu. Tak, když předtím trochu zabrigádníčíme😛, tak pak můžeme sedět v altánu.
Napadá mě, že až tam pojedu, zkusím udělat co nejvíc fotek - interiér i venek.
Jestli tam pojedeš samostatně, zkus dát předem vědět, třeba budu mít zrovna kačku navíc a mohla bych se tam otočit za tebou 🙂
Nejsem odborník, ale jak se pod štěpkou mihne žížala nebo larvička, tak bude štěpka všude. Já bych použila něco nehrabatelnýho na svůj chodník… (já mám zatravňovací plastové dlaždice a betonové dlaždice)
Na co budou během dešťů slepicím větve? To jim je hodíte na zem nebo jako bidla? Slepice při shánění jídla chodí po zemi - bažant. To lepší dát do venku nějaké ty keře, pod kterými bude sucho a které zpevní své okolí kořeny.
Já si i zabékám něco, co znám. No ale když já otevřu tlamu, dělá se kolem mě prázdno. Já už zpívám jen s rádiem, protože ani mně samotné se to nechce poslouchat 😀
Já bych udělala zpevněný pochozí chodníček (po něm slépky budou chodit pouze pokud bude mokro a nebude se jim chtít chodit po měkkém) - a ten chodníček může být z odvodňovacích mřížek, roštů, které podrží pod tou pochozí vrstvou právě trochu zeleného. Navíc na tom nebude v zimě držet led. A zbytek bych nechala slépkám k volnému zpracování (samozřejmě asi tam bude ještě pár dalších roštů, po kterých se nebude cajdat, aby to v nich rostlo lépe). No a do toho okolo (na tu stranu, která se pak snadněji stáhne vějířem) se dá naházet cokoli hrabatelného, listí, štěpka, drny, žížalí farma…
Ale máme pastevecká plemena, která rozhodně nejsou tak zabijácká, jako SAO, a to zrovna třeba pyrenejce, čuvače (není jeden z těch Libosváreckých taky pyreneják?), není rotvajler původně taky pastevec? No a v místech, kde je pevná ohrada, nevidím důvod je neumístit. Tady na severu měl člověk pečlivě podle AOPK postavenou ohradu, vše schválené, vše zadotované (tj. dle regulí) a stejně mu to tam vlci vybílili, přemýšlím, kdyby měl u těch ovcí psy, jestli by se to taky stalo. Jasně že kangal není upe super pes tady k nám mezi horské resorty, ale však my máme přece psy vyšlechtěné geograficky daleko blíže hlídající historicky stáda ovcí.
Megí, já si vezmu západní Evropu a vy si vemte východ a Rusko, Čínu, JV Asii, to dáme! Byli tři papežové, můžou být dvě carevny. A jeden americký prezident. To bude velmi rovno-vážné.
Houbový mop nepomlouvám, byv ždímán středem hore, zatímco ty mopy, co se ždímají tím sešlapáváním pedálu a rotací v košíku v kýbli, ty se lámou v těch křídlech směrem nahoru. Houbový mop vypadá účinně, no ale kuní houno ze spáry mezi dlaždičkama určitě bez ztráty integrity taky nedá 😀 No mně by ten placatý vytírák právě taky moc nevydržel, protože šutry, bahno, rohy, prahy…
Náhodou, úvěrák hlásí, že ten uklízečkový dluh (co mi zaplatí tu hospodyni, až se nebude platit dluh) se splatí někdy tenhle podzim! Takže já se chystám carevnovat celkem za nedávno.
Moje myčka nic nehlásí, potopu si udělá bez ohlašování. V lince ji zabudovanou nemám, protože v osmdesátém čtvrtém myčky do linek neplánovali. Takže mám vestavnou myčku volně stojící. Ale nechala jsem si z té předchozí (za tisíc) ten vrchní dekl, tak vypadá tahle (za pět set) celkem civilizovaně 🙂
Tak krmiváře vystudovaného tady nemáme 🙂 Tuším byla jedna na iFauně, jestli přešla s námi, to nevím. Napište do fejsbůkové skupiny Výživa a krmení koní, tam je jich študovaných řádka, někdo určitě dělal i v Brně.
Teoreticky by ale neměl být problém si nutrie chytat z volného prostředí. Nemnožit, ale mladé zvenku si nachytat můžete a ještě vám třeba budou místní vděční 🙂
Já už žiju roky sama, sedím sama v kanclu, a setkávám se jen s jednotlivci, nechodím nikam, kde je víc lidí. Tak jsem už taková zaprděná v tom 🙂 A mám z toho nervy. Kdybych byla nucená fungovat denně s dětmi, kolektivem kolegů, prodírat se davy, bylo by to jiné, měla bych vytrénovanou nervovou soustavu 😀 Já nelezu ani do plných hospod, nechodím na koncerty (vyjma do Rudolfina, ale tam se neprodírám davy, že), na fesťáky, jednou do roka se nadechnu a ponořím se u nás na vsi do pouťového veselí, protože potřebuji ponožky od té bílé vietnamky, co je tam má ve stánku, a zase rychle utíkám s langošem v pařátku pryč 😄
Já počítám se zastřelením, i když mi zdrhnou černý malý poníci. Jezdíme vověšený reflexními prvky a blikačkami jak vánoční stromečky, v hrůze, že mi spadnou děti a poník zmizí někde v lese a vezme to oklikou domů. No poník nebude štvát zvěř (i když…). Snad by magoři nestřelili prase s blikačkou… ale to můžu jen doufat.
Já nevěřím u těch placatých vytíracích záležitostí, co se na ždímání lámou směrem nahoru, že ty okrajové části jsou schopné vyvíjet rovnoměrně nějaký tlak na podlahu. Máme tu věc na chatě a použila jsem ji dvakrát, no je možné, že s tím prostě neumím, ale pořádně vytřít se s tím nedalo, vytíráme verandu, kde se pohybují kuny a kočky, padá tam listí, jehličí… spár mezi dlaždičkama se to netklo, nevejde se mi to za lavici, moc velké. Nakonec stejně vytírám smetákem a hadrem, protože tam není ten provázkový/páskový mop. A za lavici se stejně nedostanu ani se smetákem (teda jo, ale musím vytírat jedním krajem…). 🙂
Já chci taky službu na úklid v paneláku!!! no, tady na vsi daleko od civilizace… asi nic. Až poplatím dluhy, najmu si konečně hospodyni a budu jako carevna. Tj. jako Megí!
Jinak já už taky vím, že 13.7.-29.7. budu z větší části pryč, takže zrovna ta půlka črce… Třeba vymyslíte datum, kde ještě nebudu odjetá 🙂 Uvidí se.
To když nás tam bude tolik, to by se dalo udělat spoustu práce za víkend! Jen teda nevím, jak bych se popasovala s takovou spoustou lidí. Já jsem individuál a asi bych seděla někde v koutě a četla si - to by bylo významně nespolečenské 😀 Já jsem vlastně celá nespolečenská, trochu mě to děsí. Tak snad mi to nevyjde na tu společnou sedánku a domluvím se s Fikovnicí indivindy 😀