Aktuálně: 3 216 inzerátů221 270 diskuzních příspěvků18 368 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 19.02.2024, 11:36:03 xxx.xxx.198.226

Včera jsme se slepicemi vykutaly velkého černého střevlíka. Doufám, že z něj bude chutné vejce 🙂

Podle googlu zřejmě střevlík kožitý 🙂

Buggyra
Buggyra 19.02.2024, 11:33:18 xxx.xxx.198.226

Já si to myslela 😂 Kdo ví, jestli jste o tom už nepsala a já si teď na to nevzpomněla…

Buggyra
Buggyra 19.02.2024, 11:11:51 xxx.xxx.198.226

Já teda v zimě jahody mít musím, a tak si jich kilčo v létě zavařím a druhé kilčo zamrazím 🙂 Zrovna včera večer jsem u poslouchání Babiše motala jahodové knedlíky z tvarohového těsta (jsem se dokopala, už druhý týden mám na to chuť!).

Buggyra
Buggyra 19.02.2024, 11:09:17 xxx.xxx.198.226

Já bych teda poprsák (jakože zádržný) na bezkostru nedávala… To už spíš protiskluzovou podložku, ale je otázka, jak by se na ni cíťa tvářila 🙂 No a když ani efe to sedlo není po chuti, není třeba to nějak patlat dokupy, ať si pořídí něco, co bude vyhovovat oběma. Dneska je tolik možností…

Buggyra
Buggyra 19.02.2024, 07:37:13 xxx.xxx.198.226

Jako kurník používám dřevěný dětský domek z palubek (nějak lazurované) se stříškou z OSB desek (neošetřené, svrchu lepenková folie) a před týdnem jsem tam na hřadech našla pod prkénkem (měnila jsem šprušli, před zimou jsem ji prošlápla) skupinu nacucaných čmelíků, tak jsem kurník vyčistila, hřady poprášila křemelinou, a jede se dál 🙂 Slepice se snáškou nepřestaly a ta, co nesnášela (úraz), ta vypadá, že snášet začne 🙂

Buggyra
Buggyra 19.02.2024, 07:24:40 xxx.xxx.198.226

A já se chci pochlubit, ta poslední hnědá slepice (myslela jsem si, že je to taky Lohmanka, ale ona to bude Dominantka z nákupu před 2 lety, kdy jsme braly společně s kamarádkou od Gallusu), co se zotavila po napadení jestřábem měla za poslední týden hřebínek hezčí a hezčí (myslela jsem, že jí ty nedokrvené šedivé konce prostě nakonec upadnou nebo uschnou nebo něco - a ony se zase začervenaly a má ho celý zdravý!) a v sobotu i v neděli si přede mnou přičapávala! Takže dost možná budu zase na svém - 4 slípky, 4 vejce 🙂 Mám radost, že se plně zotavila, prorokovala jsem jí život do konce léta, aby se poměla, a pak polévku 🙂

Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 19:08:34 xxx.xxx.118.127

A Canko, toho kocoura bych asi vlekla k veterináři… že se to vždycky stane před víkendem / o víkendu, žejo? Snad to bude dobré…

Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 19:06:04 xxx.xxx.118.127
Fikovnice:

Holky, na třešně jste reagovaly a na vlašáky nic…???😀

Já se nikdy netajila tím, že jsem nevařící/nepečící, takže i o vlašáky se podělím! Mívám nádherné - obrovské!👌

Hodit se mohou obzvl. dámám chystajícím se na vdavky.😛

Jako něco si samozřejmě nechám…ale jinak je škoda, aby takovéto plody zahrady zůstávaly vniveč.

O jabloních nemluvě…ale na ty se vždy domluvávám s Kocourkem😛a zatím to nikdy neklaplo.

Když já z toho pochopila, že vlašák agilní soused porazil, aby ti nespad na střechu? Ale jestli je, tak vlašáky já také ráda 🙂 Ale to budu muset přijet dvakrát, to dá rozum! Jednou na třešně a jednou na vlašáky 😀

Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 14:52:20 xxx.xxx.198.226

Topení uvnitř je divné…ale nemělo by s čidlem venkovní teploty vůbec souviset.

Teoreticky nemělo, ale co já vím, co dělají moderní auta. Si to auto může třeba říct, že když je venku pade a ty chceš vytopit jen na 28, tak nemusí pouštět tolik tepla z motoru k tomu vzduchu zvenčí třeba, co já vím. Ale máš pravdu, vliv by to mít nemělo, o vnitřním stavu by měl rozhodovat vnitřní teploměr.

Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 14:50:09 xxx.xxx.198.226
hmn:

nepoví mi to v takové specifické situaci
v těch ostatních ano
kolikrát mi to zachránilo prdel, při ranních jízdách do práce

no asi zachránilo hlavně ostatním účastníkům. Pokud je to tak, tak jsem srdečně vděčná za to, že většině lidí ten teploměr funguje :-O Já jak “podle sebe soudím tebe” mě nějak nenapadlo, že někdo potřebuje pro zhodnocení situace teploměr, tak to je tedy můj omyl… děkuji za vysvětlení

Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 14:35:19 xxx.xxx.198.226

No těmi pochozími rošty jsem myslela něco takového (obr.). To by bylo čistě chodníček pro člověka skrz výběh, nikoli v kurníku, pokud by v tom slepice i něco nazobaly, tím líp, ale primár by to nebyl. No a ty zobací rošty, resp. mřížky, resp. zapletivované zvýšené záhony, ty by nakonec tím pletivem mohly být zabarikádované jen po dobu dorůstání, a ve chvíli, kdy bych na to slepice chtěla pustit, tak bych to pletivo odklopila. Kdyby těch bedýnek bylo sedm, tak by každá bedýnka měla týden na regeneraci 🙂
No chodníček by vedl prostředkem výběhu, po jedné straně by byla řada těch bedýnek s pletivem a dorůstajicím zeleným, a po druhé straně by se sypal ten bordýlek, ve kterém si slepice mohou hrabat (listí, tráva ze sekačky…), aby se to dalo pak čistě a jednoduše vyhrábnout.
Dá se taky na zpevněný chodníček rezignovat a chodit tam v bahýnku, to je jasné a nikomu to upírat nebudu 🙂
Co se kuláčů se štěpkou týče, já nemyslela, že by ta štěpka lítala ven z výběhu, ale že by lítala ven z cestičky, protože by v ní děvčata hrabala. No ale pokud bude jinak štěpka všude po povrchu, tak je to jedno. Jen prostě počítat s tím, že z toho chodníčku mezi kuláči to budou vyhrabovat, takže se to bude muset, na rozdíl od pochozího roštu / mřížky udržovat.

Obrázek
Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 14:22:10 xxx.xxx.198.226

Vážně by se mi hrozně moc hodilo, kdyby u 

Odpověď na příspěvek uživatele xxxx z xx.xx.2024, xx:xx:xx

při podržení myši na tomto textu mi vyskočil náhled toho příspěvku, na který je odpovídáno 🙂

Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 13:08:54 xxx.xxx.198.226
hmn:

“Fikovnice se neučila řídit včera, jistě umí za těch 30 let velmi dobře odhadnout, jak se má přizpůsobit povětří…”

no, odhad je jedna věc 

ale vědět, že to tmavé lesklé už není mokrý asfalt, ale černý led, při častém kolísání teplot kolem nuly, v průběhu cesty, je věc druhá a řekla bych, že nikoliv nedůležitá.

Tak to vám ale ten teploměr zrovna nepoví. Nad silnicí může být třeba deset stupňů, ale pokud je samotná silnice ve stínu, námraza na ní klidně být může, a když je to sklo ještě svrchu potáté (jakože to roztálo trochu), tak je veselice na světě 🙂 A to musí člověk upřemýšlet hlavou, to zatím auta ještě hlásit neumějí.

Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 13:04:54 xxx.xxx.198.226

Však to nech na servismenovi, uvidíš, co ti řekne. Pak můžeš vymýšlet, co dál. Ale hlavu bych si s tím netrápila.

Jinak když zapneš topení na max teplotu (high), tak by mělo topit bez ohledu na teplotu jakoukoli plnou kapacitou, můžeš příště zkusit.

Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 12:58:10 xxx.xxx.198.226

Ježiš venkovní. Pardon. Ale celkem to na tom nic nemění. Pokud auto topí jak má, není problém. Pokud auto netopí (což by mohlo být, když byla zima při zapnutém na 28 stupňů), tak to problém je a bude se muset řešit. Ale třeba se dá vyřešit prostě odpojením.

Fikovnice se neučila řídit včera, jistě umí za těch 30 let velmi dobře odhadnout, jak se má přizpůsobit povětří…

Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 12:50:43 xxx.xxx.198.226

Já se tady o tom bavím, protože mě to zajímá u zviřátek, ne u lidí, lidi jsou divný 🙂 Lidi mě moc nezajímaj.

Quash doplnila moc pěkně informace, děkuji.

Ale na základě jednoho jupí článku o kojení dětí dělat závěry ohledně zasušení krávy
Tohle má být reakce na mě nebo na bohemia.galla? Já na základě článku žádné závěry nedělala, já si tu jen diskutuji a sbírám informace a nadhazuji své myšlenky. Já jsem právě daleka toho v tomhle podle lidí posuzovat zvířata, a už to tu opakuji po několikáté.

Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 12:45:36 xxx.xxx.198.226

Já bych se na čidlo víšco. To jako že ti to auto netopí, když čidlo hlásí, že je “přetopeno”? Nebo je jiný problém? Jestli auto topí, mávla bych rukou. Jestli netopí, tak bych čidlo odpojila, a zkusila, jestli pojede topení bez něj. Když se odpojí čidlo teploty na motoru, moje auto má přednastaveno chovat se jako by byl mráz, třeba je takhle nastavené i čidlo interiérové teploty, zkusit se to může, ničemu to neublíží.

Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 12:38:00 xxx.xxx.198.226
Kallisto:

Rozumím, tam se dá ale zase dotázat, jak prokážete, že jsou ty koně vaše a že jste je někde neukradla 🙂. 

No na místě nijak, a pokud po mně chtějí, abych jela domů pro kupní smlouvy, tak prosím, ale někde těch 40 koníčků musejí mezitím welfarově ustájit 🙂

Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 12:35:54 xxx.xxx.198.226

Já taky nemyslím, že by v tom výběhu něco zbylo. Ale těm roštům bych dala rozhodně šanci. Nakonec vyhodit z toho výběhu se dají vždycky.

Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 12:16:19 xxx.xxx.198.226

No tak však by se nelovila ve smyslu usmrcovala. Čék by si nachytal mláďata do sklopce, ta by si doma vykrmil, no a pak buď odporazil nebo pochoval a došel by si na další mláďata. Asi by byla otázka, zda by se našel žalobce, no a taky zda by to někdo vpasoval do nějakého trestného činu, pokud država a domácí porážka zakázané nejsou, a tak. Nicméně stejně jako v článku jsem přesvědčená, že by šlo o venkoncem dobrý skutek…