Vždyť je na gymplu. Dítěti je 16-18. Žádná filosofie ;-)
Příspěvky uživatele
Buggyra
No tady je krásně vidět, že do chovu nejsem. Mezi komáry by mě teda nedostal ani pár volů! Chčije a chčije mi neva, tuplem na vodě, kde jsem stejně furt voráchlá.
Jakápak neřešitelná situace, prostě vyměníte sedlo 🙂 Pozvete někoho, kdo tomu rozumí, aby vám řekl, jaké potřebuje poník na sedle vlastnosti (typ polštářů, typ kostry, komoru, délku sedla, atd.), a pak takové sedlo pořídíte a necháte docpat podle poníka. V horším případě pořídíte více či méně na míru, no. Třeba vám ten odborník řekne, že jen blbě sedláte a jinak je sedlo cajk… Jak vlastně víte, že je všechno padnoucí tip ťop?
A ten, kdo to podepíše, nenese žádnou odpovědnost?
Je to tak. Jakou odpovědnost nese úředník za své úřední rozhodnutí? Tak zrovna přesně takovou 🙂
Tak však projekt je, schvalovací řízení taky, ale když se to projektuje na oko a schvaluje to někdo, kdo tomu nerozumí, jen mu ukážou “tady podpis”, tak pohoda 🙂
Canko, necpěte ho do sprchy, namočte si ručník a prtku mu odmočte a umejte tím ručníkem. Pouvažovala bych o ostříhání chlupů nebo oholení, když je to takový problém. Aby se to lépe čistilo, no.
Nějaký mikrobiologický rozbor se dělal nebo ne? Teď vedle marcelaamax má u fenky zánět žaludku, tak by možná nebylo od věci prověřit i takovou možnost…
Nemám tucha, poradí znalejší 🙂 Třeba by Rezzy nevadilo, kdyby to nebyly úplně přebornice 🙂 Jako… asi pořád lepší než křepelky nebo běžci, ne? (nevím, kolik toho nanesou, ale mám nějak utkvělý pocit, že obojí nese nějak jen sezonně?)
Edit, teď čtu: běžec na tom bude s roční snáškou jako ta rousná přibližně. No, ty křepelky jsou v nosném typu produktivní jako normální nosnice slepičí, to teda čučim, ale nemusí se jim k tomu výrazněji přitápět, na rozdíl od slepic?
Počkat, proč by měli krást všichni nebo nikdo? Voličům se líbí sestavení, že většina maká a je poctivá (k poctivosti nucená) a menšina ve velkém krade 😀 Až já si nakradu, taky se mi to bude líbit!
Však bohemia.gall pár příspěvků nad vámi píše, že si je pořizuje, tak to určitě nebude nemožné 🙂
Přeji brzké uzdravení a též mám radost, že jste zavítala, i když teda vás donutily takové blbé okolnosti 🙂
no a co rousné slepičky - ty mají pařátky porostlé peřím, jsou jako tlapičky 🙂
Já hrabu vějířem téměř denně u koní, tak bych měla mít trénink 🙂 Ale na brigádu se nehlásím.
Už dělám plán na víkend, brigádník potvrdil účast 🙂
Asi to jedí ale tepelně upravené, ne? Mám dojem, že tepelná úprava se šťavelkou něco udělá. Aha, tak ne tepelná úprava jako taková, ale spíš to, že se při tom louhuje ve vodě, když tu vodu teda pak psékovi nedáte.
https://jidelny.cz/antinutricni-latky/
Kyselina šťavelová se vyskytuje v mnoha druzích ovoce a zeleniny. Váže minerální látky, zejména vápník a železo, do nerozpustných a nevyužitelných komplexů. Vápník navázaný na kyselinu způsobuje v ledvinách ledvinové kameny. K tvorbě ledvinových kamenů může docházet, je-li současně nedostatečný příjem vápníku a vitaminu D…
No a málokdo ochudí psovi potravu o vápník.
Joo, když se vám o to budou starat námezdní síly, tak je to jiná! Mně slípky taky asi z jedné desetiny opečovávají holky od koní 🙂
Já bych sousedovy nevyháněla. Dala bych jim jídlo a přistrčila pohodlné čisťoučké snáškové hnízdo nebo dvě 😀
Tak, víka na palety z firmy domluvená, to jsem ráda, akorát v pátek teda se tu po ježdění musím otočit s dodávkou, abych si to přivezla 🙂 Zítra teda musím stihnout zajet pro tu nopovku a ještě potom se otočit pro LPG, stavebniny zavírají ve 4. I když počkat, jedny stavebniny jsou vlastně hned vedle LPG stanice, tak bych nemusela lítat od čerta k ďáblu, ale vzít to při jednom! 🙂 Ještě že vás mám…
No a jsou ti vaši holubi k jídlu? Protože kdybyste to nosil/a na stůl, čímže by se obohatil stůl o dietní maso a ušetřil rozpočet, hned to jsou platné argumenty. To chce ale mít těch holubů tolik, aby na ten stůl něco přebývalo 🙂
Já myslela nechat mrkve v zemi, prostě nesklízet, a aby nezmrzly v té zemi, přehodit přes tu půdu kupku hnoje. Jako přes růže. To by mělo fungovat.
Praná mrkev je zlo, no, ta padá hrozně rychle. Nemám studenou garáž, tak nekupuji pranou mrkev. Bohužel nepraná je k dostání zřídka. Ale nepranou jsme kdysi prostě vysypali na zem, hodili přes ni seno a nepromokavou plachtu, a snaž se. Stejně jako jablka nebo řepa. A fungovalo. Řepa, kterou jsem přivezla (nepranou, rovnou z pole) někdy v listopadu, vyházela na hromadu, přehodila senem a krycí plachtou, se teď ve velkém krmí, a je v pohodě. Sem tam odříznu špičku, která zmrzla, ale kde je víc hmoty, tam je řepa netknutá.
Mně brigádník předběžně naznačil, že tento víkend by měl mít také čas, takže musím zajistit materiál na akci - koupit nopovku, z práce vyzvednout víka od palet, abychom zrealizovali zvýšený záhon na rajčata, zajistit bagr na vyzvednutí poslední lopaty hlíny ze zahrádky a dopravu ke koním a taky má bagr vyrýpnout pár mladých bříz v rohu výběhu (i s kořeny), aby tam vznikla pojezdová plocha a nezarůstalo to buření. Ty břízy se pak od těch kořenů uřežou (pokud bagr přijede až příští týden, tak se uřežou stojací o víkendu brigádníkem), kořeny zvážím použít jako dekorace k překážkám (třeba mezi ně zasadit kvetoucí kytky? Uvidím, jak to bude vypadat) a bidla z bříz se budou hodit. Dokoupit hřebíky na stlučení zbylých hranolů do stojanů na překážky, vruty a podložky k připevnění lišt na bidla. Ještě zjistím, zda bychom neměli bagrem nechat sloupnout nálety, které se roztahují do příjezdové cesty, a uhrábnout kousek břehu u cesty, aby se rozšířila, protože se vyjíždějí koleje a nižší auta už drhnou o kameny vprostřed, tak když upajcneme kus toho břehu, budou moci auta jezdit jedním kolem v tom uvolněném prostoru a druhým po tom zvýšeném prostředku cesty… Proberu s máti…
a úspěšná pěstitelka👍 Tááááková nádhera!🌼
Děkuji, děkuji, zkrotím vaše nadšení tak, jako moje drahá přítelkyně důchodkyně na vozejku zkrotila moje, když prohlásila, že jak tak zná moji péči o rostliny a chování těhle cibulovin, tak se nejspíš kytka chystá bídně zhynout, a proto takhle vyhnala do květů… Já neodporuji, mně hyne bídně tak polovina toho, co se rozhodnu pěstovat.
Bobca:Já se ani nepochlubila, že jsem zase (podruhé) vytáhla šicí stroj
akorát jsem se chtěla zeptat,jestli Buggyra šije😘To je divné,že pořád praská horní nit..Já mám některé taky staršího data,a nic…i ty jehly..To už musí být cosi-když najedu třeba na tlustý šev,nebo tak..Držím palce,ať se začne dařit👌
Amarylis-nádherný🌻
Mno protože jsou ty rajtky pružné (a fakt silná látka, tak bych řekla mezi 3 mm a 5 mm), tak jsem je dle návodu držela pod tou patkou natažené, a holt ještě ta synchronizace s posunem není taková, takže jsme se s tou jehlou upe neshodly 🙂 A jednou se jehla fakt zlomila o šev, v tom místě, kde se uprostřed rozkroku stýkají 4 švy, to jsem přejížděla také, teda jen poprvé než padla “kosa na kámen”, podruhé už jsem to neprojížděla (tam ten šev taky není rozdrbaný, to jen na vybouleninách stehen pod rozkrokem, jak jsem macatá a stehna o sebe třou).
Já si pak ty staré nitě prohlížela a ony jsou skutečně na některých místech slabší, třeba jsou to nějaké třetí kategorie kvality nebo něco. Máme ale doma taky v krabičce s šitím na kůži jednu špuli, která je fakt třeba 50 let stará, a ta se taky ráda trhá, tu používám jen na málo namáhané věci, jako sešívání lemů, a musím ji důkladně navoskovat, aby vůbec něco málo vydržela. Ale šití kůže je zase trochu jiný nápor, uznávám (to šijeme samozřejmě v ruce…).