Aktuálně: 3 218 inzerátů221 223 diskuzních příspěvků18 368 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 26.02.2024, 12:54:49 xxx.xxx.198.226

Mně na tom vadí ta myšlenka, že má bolesti. Nedala mu vetka s těmi atb i nějaká analgetika? Protože bolest by se určitě měla tlumit (pro pohodu zvířete…). Jenže, když se neví, co ho bolí… achjo. Já bych teda byla i pro to sono krom těch vyšetření trusu…

Buggyra
Buggyra 26.02.2024, 12:51:11 xxx.xxx.198.226

Jen teda… z vlastních zkušeností se opatrně zeptám - je tam voda? 😲

Jako místo přenádherné, pro vaši extenzivní državu horský poníků skvělé, pro moji každodenní docházku a perspektivu zhoršujících se neduhů pohybového aparátu… Jak se tam dostane seno? Má to ještě nějakou civilizovanou přístupovou cestu a nebo materiál na přístřešky si huculiatka vynosí sama?

Buggyra
Buggyra 26.02.2024, 10:17:23 xxx.xxx.198.226

To taky chtěla dát paní třeba děti do školky, a školka prohlásila, že děti zapíše až když bude mít paní potvrzení o zaměstnání. Tak paní obcházela potenciální zaměstnavatele s dvěma malýma dětma - no ti se mohli o ni přetrhnout, že ano. Nakonec sehnala přes známé příslib od výzkumného ústavu, školka by jí jinak děti prostě nastoupit nenechala. (paní neměla zaměstnání, protože předchozí zaměstnavatel přestal existovat)

Při přihlášce na střední školu hrál roli dělnický původ a politické smýšlení rodičů.
…na vysokou zrovna tak. Absolvoval se politický pohovor.

Příbuznou kvůli buržoaznímu původu vyhodili z práce. Učila francouzštinu na vysoké škole v Praze. Později mohla učit pouze na střední mimo Prahu. No, nebyla mladá, takže to není úplně k tématu bezstarostné mládí, pravda. Nicméně její děti s tím trochu starostí měly.

Buggyra
Buggyra 26.02.2024, 09:15:03 xxx.xxx.198.226

Canka: To uhlí do něj nacpat můžete, tím nic nezkazíte. Nedávejte ho současně s léky, pokud nějaké dáváte.

Buggyra
Buggyra 26.02.2024, 08:40:53 xxx.xxx.198.226

Taky máme nosorožíky pod hnojem a pod trouchnivějícím dřevem 🙂 Každý rok když si vyrývám starý hnůj do záhonů, na nějaké narazím (mají smůlu, no).

Buggyra
Buggyra 26.02.2024, 08:38:24 xxx.xxx.198.226

Já mám vypínací “psy” všude, a když nejsem doma, tak kromě lednicí všechny vypínám, a počítačového psa ještě pro jistotu vytáhnu ze zdi (počítač by mě dost mrzel). 🙂

Jinak to hrbení zad a to tření řiti o písek mi evokuje nějaké bolesti, koupila bych test okultního krvácení a otestovala - jestli umí detekovat krev i u zvířat (záleží na co je to citlivé)… Pokud by se něco našlo, asi bych po vetce chtěla další sono, možná se dělá i nějaký kontrastní RTG trávicích cest?

Tak taky držím tlapky, aby to vyřešila ATB jako u nás.

Buggyra
Buggyra 23.02.2024, 14:28:36 xxx.xxx.198.226

Kocour má takhle - šikovné je, že je to posazené na té polici, takže to nezavazí na zemi. Klidně by se to mohlo opírat třeba o radiátor nebo o sekretář, a prostě být ukotvené pod stropem. Ono “opírat” není úplně správné slovo, strom je přišroubovaný ke stropu, do té police v podstatě jenom visí. Kocour přes 6 kilo po něm lítá bez problému.

Obrázek
Buggyra
Buggyra 23.02.2024, 14:22:47 xxx.xxx.198.226

Tady se asi evropský saňový pes nechytá? Mně teda na “saňového” psa přijde nějak málo chlupatý. Tak asi běžné podmínky severních teritorií nebo Aljašky nedává?

Buggyra
Buggyra 23.02.2024, 10:27:35 xxx.xxx.198.226

Doobjednejte ty dveře hned, protože za dva roky může být cena 120 nebo 150 tisíc.

Buggyra
Buggyra 23.02.2024, 10:24:53 xxx.xxx.198.226
kometa:

Já nevím, ale letos mám přilípnutou známku TK na čelním skle, ne na zadní SPZ. Takže….

Ono to nekontroluje známky, ale SPZ v databázi 🙂

Buggyra
Buggyra 23.02.2024, 10:24:24 xxx.xxx.198.226

Počkat, pardon, ne ČKP (to možná taky, pojišťovny to možná už taky sledují), ale do databáze STK 🙂

Buggyra
Buggyra 23.02.2024, 10:01:17 xxx.xxx.198.226
orionka-2:

Jste mi připomněla - prý nad námi lípa dron a auto bez technické pozná dřív, než dojedu domů. Řekněte, že je to kec.

Nade mnou nic nelítá, takže je to kec 😀

Ale jinak samozřejmě, auto bez technické pozná každý naprogramovaný algoritmus s přístupem ke kameře/foťáku a do databáze ČKP. Proč by ta kamera nemohla být pověšená na dronu místo na mýtné bráně, to je jasné.

Druhá věc je, jestli to někomu k něčemu je, že to ten algoritmus pozná.

Máme v Lbc před tunelem radar, co vám vynadá, když jedete moc rychle, je tam snížená rychlost. Jsou tam taky foťáky, co umějí fotit. Odesílání informací z těch foťáků je ale vypnuté, protože celé oddělení dopravních přestupků by nedělalo celé dny nic jiného než rozesílalo pokuty a připomínky pokut a poslední výzvy a předávalo věci správnímu a správní následně k exekuci a celý jeden exekutorský úřad by mohl lítat po celé Evropě od Černého moře po Atlantik a pokoušet se vymáhat. Tak je to.

Buggyra
Buggyra 23.02.2024, 09:30:51 xxx.xxx.198.226

Dneska u nás pršet nějak zásadně nemá  - výhled přiložen 🙂

jo, zeminu mi má taky nakopat brigádník, a hlavně mi ji dovléci do toho 4. patra (každý schod s nákladem si ráda ušetřím) - jsem zvědavá, zda si vzpomenu 🙂 Ještě by to chtělo přemístit palety na hnůj, abych tam mohla postavit protisviní ohrádky na pěstování tykví a ačokči. Ale to zatím nespěchá.

Jak moc jsou poníci pažraví budiž ilustrací přiložené foto. Takovou gymnastiku kvůli tomu umějí absolvovat.

Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 23.02.2024, 07:24:27 xxx.xxx.198.226

Tak jsem včera stihla natankovat i koupit nopovku (osm metrů dvoumetrové, to asi ani nespotřebuju - ale mám dva zvýšené záhony, které jsou teď prázdné, tak na léto ji užiju 🙂) a dokonce i zbylo pár halířů na jogurt v penny.

Přijel nám bagr, doplnil trochu hlíny do naší Irské lavice (po víkendu, když nezapomenu, dodám foto) a koně měli otevřenou branku a ten nejtlustší a nejnáchylnější poník sežral co mohl (řepu, oves…), takže holky jely včera odpoledne na velkou vyjížďku, aby se to rozchodilo (mě švihne..). Takže o víkendu přibyl úkol, udělat lepší branku do krmírny, aby se tam už nemohli vloupat. Jo a brigádníkovi zadám na doma úkol, udělat nám dřevěné víko na sud na vodu… V mrazech nám praskla dosavadní popelnice. Ale tenhle sud vydržel, tak to bude nový zásobník 🙂

Pak jsem pumpla o prachy rodinnou kasičku a dokoupím ještě nějaký spojovací materiál na opravu překážek. A taky nás čeká celý den s motorovkou. Bagr nevyrýpnul skupinu břízek, protože se bál o skla a zrcátka, takže budeme řezat (a já si vyrobím nová bidla, juchů) a pak ještě potřebuji zprůchodnit ve výběhu vedle místo podél ohrady, abych tam mohla plnohodnotně trénovat. No a ještě prořežeme obří střemchu, která je na konci výběhu, uděláme kolem ní krásný průjezd i pro jezdce a budu to využívat v soutěžích, to bude hezké 🙂 A hlavně nebudou ty její převislé větve zabírat zbytečně kruh o průměru 20 metrů ve výběhu, povrch pod ní zkultivuji, budou pod ní moci koně trávit slunné chvíle a budu pod ní moct sekat buřeň.

No a co ještě… jop, na dnešek nám vet slíbil očkování na koně, další závody by nám už do starého očkování nevyšly. Tak holt musíme teď dát koním trochu klid, ale dneska jsem si holčičky stejně objednala a budeme pilně pracovat, sbírat po zimě po výbězích větve a nepořádek a opravovat ohrady a když to bude hotové a nebudou mít co dalšího, tak si namažou děvenky cajky. Ať taky jen nerajtujou. No a mně to sebere další týden tréninku, co se dá dělat. 

Trochu nás znervozňuje to včerejší poníkovo přežrání a dnešní očkování, no snad to projde hladce…

Buggyra
Buggyra 23.02.2024, 07:13:33 xxx.xxx.198.226

S tím odčervením pokonzultujte s doktorem, já myslím, že teď to nemá naslepo smysl. No ale kopro by se udělat mohla, případně na jejím základě odčervit cíleně.

Jinak nějakou virozu nebo bakterku může chytit úplně snadno. Vyčistíte venku pelechy venkovankám, přijdete domů (i třeba mokrá po dešti), a rukavice, oblečení, boty… jak se zavleče ptačí chřipka do haly, že.

Buggyra
Buggyra 23.02.2024, 07:06:58 xxx.xxx.198.226

Já jsem nadšeným pamlskovačem a Vaška jsem nikdy moc vážně nebrala, ačkoli pár jeho myšlenek mi pomohlo leccos pochopit 🙂

Buggyra
Buggyra 23.02.2024, 07:05:14 xxx.xxx.198.226

Napsal si někdo, na starej kůl, 
prostinkej nápis, válka je vůl. 
Před kůlem stojím, čepici smekám, 
v očích mám slzy a pak si klekám. 
Modlím se za ty, kteří ten kůl, 
nevidí a nečtou, že válka je vůl …

A já se modlím a dávám deset palců z deseti.

Buggyra
Buggyra 23.02.2024, 06:58:49 xxx.xxx.198.226

Mně přijde čas strávený na STK čučením na lidi, co dělají to, co já dělám co týden (oblejzání auta a lomcování za věci, které by mohly upadnout…), naprosto promarněný. Tak platím servisáka, aby tam s tím jezdil. Servisák za mě nabízí i všimné, což bych já nedokázala, takže mi před pár lety dvě auta ze tří prošla tímto způsobem. Vzhledem k tomu, že se jednalo o emise, je mi to srdečně u zádi.