A stejně, když nám chodili ke koním kdysi dva kluci, tak jsme těm 4-5 dětem během plánování a diskusí o tom, co se bude dělat, říkali “holčičky”.
(holčičky zítra nepřijdou, tak to seno dejte dneska, ať se tam s tím zítra nemoříš sama / mají už všechny holčičky reflexní vestu? / počítáš s holčičkama na tu sobotní vyjížďku?)
Vidím to taky tak, však cílem civilizované společnosti by měl být konec diskriminace menšin.
No a nebo právě integrace a inkluze. To ne vždy znamená předělat všechny na jedno brdo, často to znamená rozšířit záběr služeb, aby pokryly větší spektrum 🙂
No pokud jste tak akurátní, tak ještě pokud vyplňujete pohlaví, tak tam musíte dát ještě neutrál anebo tuhle kolonku úplně vyhodit 😀
Proč by v rodném listě mělo být pohlaví rodiče? Tam je důležité pohlaví dítěte.
Já v přihlášce do jezdeckého oddílu taky nemám pohlaví zákonného zástupce. Vlastně ani toho dítěte. Všude je hovořeno o dítěti nebo členovi nebo uchazeči.
😂 Nemůžete jméno a jméno, protože: “Moje jméno, jméno našeho psa, jméno chovky, nebo tvoje?”
Můžu, protože ta část formuláře je pojmenována: údaje o zákonných zástupcích (a kontaktních osobách). Takže jméno psa upe neklapne jako kontaktní osoba. Hlavně tam na něj asi nedopíšou telefonní číslo.
A jinak, já u předělání formulářů, aby odpovídaly všem možnostem, nevidím nějaké diktování menšiny většině. Prostě přizpůsobíme formuláře tak, aby postihly větší část obyvatelstva, tím se z menšiny stane součást většiny. Nebudeme používat formuláře pro menšinu, budeme používat formuláře pro všechny.
Stejně jako když daňové přiznání můžete podat s číslem pasu, když nemáte v CZ rodné číslo. Taky přizpůsobení menšině. A nikdo se nepozastavuje.
Ha, změnila jsem si podpisovou část pro zákonné zástupce (dopsáno: a kontaktní osoby) u přihlášky do jezdeckého oddílu - místo matka: a otec: jsem dala jméno: a jméno:
Chápu. Jen z hlediska terminologie se nebude osvojitel/osvojitelka nazývat otec nebo matka, ale měl by pro něj být jiný oficiální název. Třeba jenom osvojitel/osvojitelka, to by, podle mě, stačilo.
Já Vám předhodím tuto diskuzi: https://www.malochov.cz/viewforum.php?f=129&sid=31e42b149a4ed5eca62e42df6639e696 Jsou tam lidi, co fakt v současnosti chovají krávy, a to v různých podmínkách a v různých systémech. Doporučuju spíš tamější diskuzi než zdejší. Je taková živější a je tam víc praktikujících chovatelů. A studujte, no. Kráva není jak koza, není to s ní tak jednoduché. Ani z hlediska zákona ne.
Já nevím nic ani o kozách, takže jsem úplně v pohodě 😀
Jako, včera jsem byla vytočená a vyřkla jsem taky takovou strašlivou věc, že snad bych ty psy likvidovala. Ale zmátořila jsem se a opravila, že bych likvidovala páníčky. V první vteřině mě ale popadl vztek na venčící dvojice, a prostě jsem upnula tu pozornost na ty psy.
Uvnitř ohrady za pletivem jsem našla odhozený pytlík s hovnem. Je to bio rozložitelný pytlík a bio rozložitelné hovno. Nechala jsem tak. Doufám, že se toho chytí další “takypejskaři” a začnou nám to tam hromadit.
Bylo jasné, že někde v civilizaci se mu vydělal pes, on to způsobně ten člověk sebral, “aby lidi neřekli”, a jen co zmizel asfalt z cesty, hodil to někomu na zahradu za plot. Máme plot dvoumetrový, takže podle umístění to musel ten člověk za ten plot PROSTRČIT. Protože se mu to hygienicky zabalené v tom pytlíku nechtělo nosit okolo celého venčícího okruhu. Mimochodem sto metrů zpátky je popelnice, kolem které MUSEL jít. &@€]łđ€€!!!!!
No takže vlastně se úplně nedivím, že primitivnějšímu člověku v závitu jediném churém mozkovém se zasyslí myšlenka na likvidaci psů, a bohužel pokud je ještě nižšího kognitivního vybavení než já (takových lidí pravda moc není, jak jsem byla již několikrát upozorněna), tak může nelenit a vydat se na křížovou výpravu, kdy vezme řešení neutěšené situace do vlastních rukou. Neodpustitelné, ale ta první motivace je pro mě pochopitelná, já jsem byla nepříčetná.
Tak když je tam sklepní okýnko, nechte ho otevřené a zároveň pootevřené dveře a nebo do dveří nainstalovat ventilačku (nejlépe u země) a vzduch se tam bude měnit. To by mohlo stačit. A pod seno dejte palety, aby neleželo rovnou na zemi a zespod mohlo větrat.
My máme žoky sena přes zimu v boudě od avie, no v té boudě je díra akorát u země jedna, jinak okna napevno utěsněná, dveře s těsněním, střecha pravda úplně integritu nemá, tak určitě přes ni nějaká ta pára odchází, ale v avii je sucho. Jenže je to nad úrovní terénu, takže případný studený vlhký vzduch se vymění tou dírou v podlaze.
Jenže zase je to stejnosměrné. Střídavý proud mrská svalama (člověk umře zpr. na infarkt nebo na následky těch svalových křečí), stejnosměrný si najde cestu skrz tělo a tu cestu spálí (úrazy od blesků) a zároveň elektrolyzuje (rozkládá krev - otrava, apod.). Záleželo by na tom, jaké proudy by dala ta baterie z telefonu, jestli by probily tu vodu, to tělo, a jak moc. Domněnky laika.
Na co je dobré kočkám stříhat drápky? Nikdy jsme to já ani nikdo ze známých nedělali. Kocour má na zadních ubroušené od toho, jak startuje na dlaždičkách, a přední si brousí tak různě o co může (plus šplhá po stromě). Jako stříhání by mu “nevadilo”, já mu můžu cokoli, ale nejsem si jistá, proč by to potřeboval? Díky za vysvětlení.