Aktuálně: 3 218 inzerátů221 181 diskuzních příspěvků18 368 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 04.03.2024, 09:12:50 xxx.xxx.198.226

Já z nich mám hroznou radost, jak v zimě přepeřily, tak jsou jako holubice 🙂 A jedna už má špinavý kostřec od podlézání pod brankou, čuně jedno nemytý… Tak už jsem jí vynadala, že mi kazí reprezentaci.

Předevčírem a předpředevčírem hnědka nenesla, tak jsem začala lustrovat, jestli někde nezanáší, a včera v příslušné kukani jedno obří hnědé vejce, chudinka hodná 🙂

Buggyra
Buggyra 04.03.2024, 09:10:24 xxx.xxx.198.226
strapaty:

Nie.Ona ma psa u nas na druzstve.A on sa nejak rozhodol ist vyvencit.No…moc inteligenciou neovplyval ked som s nim rozpraval.Baba mu povedala ze pojde vyvencit psa ked tam prisla, on aktivny blb.Kym prisla ku psovi uz tam nebol.Len videla v dialke jeho a psa.Kym ich dobehla, bol uz len on.

Jo tááák 😀 jsem nepochopila… díky za objasnění 🙂

Buggyra
Buggyra 04.03.2024, 09:09:04 xxx.xxx.198.226

Napadá mě, že vlastně homo páry mají v tomhle děsnou výhodu. Pokud si hetero pár chce pořídit dítě a nejde jim to, protože jeden z nich je neplodný, tak smolík. Protože si neumějí představit, že by jeden z nich měl dítě s někým jiným, a vychovávali by ho společně. Zatímco homo páry musejí počítat už dopředu s tím, že dítě bude mít jen poloviční původ v tom páru, a to ještě maximálně. Takže pokud se ukáže, že je jeden člen homo páru neplodný nebo jinak nemůže počít, tak je pořád ještě druhá možnost, a to je vlastně hrozně super 🙂 Když si teda jeden z páru pořídí svoje dítě, tak ten druhý si ho teda úplně normálně může adoptovat, aby k němu měl ta rodičovská práva, no ne? Lze adoptovat dítě, které má oba rodiče (žijící, schopné)?

Buggyra
Buggyra 04.03.2024, 08:26:45 xxx.xxx.198.226

Já jsem prášila kurník jako magor a vypatlala jsem sotva kilo, ještě mi 3 kila zbývají, tak mám sdostatek 🙂 15kg pytel, to by mi zabíralo místo.

Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 04.03.2024, 08:24:20 xxx.xxx.198.226

Únor jsme měli značně netypický, spousta teplotních rekordů, začátek března není o moc lepší, kočičky kvetou ostošest a pupeny na ovocnáčích se nalévají, to bude zase stát za to. Tak hurá do března, snad zamrzne co nejdřív.

Březen - za kamna vlezem. 
Panská láska, ženská chuť a březnové počasí není stálé. 
V březnu vítr břízy fouká. 
V březnu vítr, v dubnu déšť - pak jistě úrodný rok jest. 
Březnové slunce má krátké ruce. 
Lépe od hada býti uštknut, než v březnu od slunce ohřát. 
Studený marec, mokrý máj - bude humno jako ráj. 
Jestli březen kožich stáhl, duben rád by po něm sáhl. 
Sníh v březnu škodí osení i vinné révě. 
Adventní sníh dočká-li marcového, nebudeš jídat, sedláčku, chleba režného. 
Březnový sníh zaorati jest, jako když pohnojí. 
Březnového prachu za dukát lot. 
V březnu prach co zlato a stříbro, ale sníh bývá pro osení jed. 
V březnu prach a v dubnu bláto - sedlákovi roste zlato. 
V březnu prach - jistý hrách. 
Březen bez vody - duben bez trávy. 
Suchý březen, studený duben, mokrý máj - bude v stodole ráj. 
Březen suchý, duben mokrý a květen větrný pytle obilím a sudy vínem naplní. 
Mokrý březen od rolníků nenáviděn. 
Na déšť březnový následuje požehnání boží. 
Mnoho dešťů březnových - hubené léto. 
Jak prší v březnu, tak také v červnu. 
Hřmí-li v březnu, tak také v červnu. 
Kolik mlh v březnu k nebi stoupá, tolik bude ještě mrazů po velikonocích. 
Mlha v březnu znamená za 100 dní bouřku. 
Březnové mlhy - za 100 dní déšť. 
Kolik březnových mlh, tolik lijavců v roce. 
Suchý březen, mokrý máj, bude humno jako ráj.

https://www.pranostika.cz/mesic-brezen.html

Buggyra
Buggyra 04.03.2024, 08:11:48 xxx.xxx.198.226
Kilian:

…..ja když jako dorostenka chodila do jezdeckého oddílu, tak od docházky omluvila pouze vlastní smrt a smrt v nejbližší rodině….skoro rok každý nový člen jenom uklizel, čistil,   zveleboval a procházel koně…po této době jsem mohla konečně do sedla, ale musela jsem umět spoustu teorie např.z čeho se skládá uzda, sedlo….

Mno, ta doba je dávno pryč 🙂 Dneska to každý bere jako “službu pro klienty” a klient si vybírá, zda si tu službu odebere nebo ne. Přijde mi, že to vnímají jako posilovnu nebo restauraci. Ta posilovna a restaurace mají otevřeno každý den, a oni si tam zaskočí jen tehdy, kdy se jim chce. Nějaké že podepsali závaznou přihlášku s určitými podmínkami docházky, to nikoho nebere. Já se věnuji těm holkám individuálně, tj. když jsme domluvené, že přijde, tak já mám ten den blokovaný jen a jen pro ni. A když mi tři hodiny předem napíše, že teda nepřijde, tak já si už těžko objednám kadeřníka nebo vyřídím nějaké úřady.

Asi na jar naberu nějaké nové dětičky, ať trochu rozprostřu riziko a mám čas se jim pověnovat, než tahle holka na podzim řekne “jé, ono je brzo tma, jé ono je zimička a mokro, tak to já v zimě chodit nebudu”.

Mimochodem, části těla koně, sedlo a uzdečka a jízdárenské cviky, to musejí členové taky umět, a neumějí. Asi začnou dřepovat.

Buggyra
Buggyra 04.03.2024, 07:47:02 xxx.xxx.198.226

Tam je odkaz přímo na tu vinařskou 🙂 Akorát já pro svých pět slípek kupuji po dvoukilovkách a mám to na rok, ale přímo na tom oslavanu (nebo vinařský ráj, vinařské potřeby) je možnost samozřejmě koupit i 15-20kg balení (stačí sjet na stránce dolů).

Buggyra
Buggyra 04.03.2024, 07:35:00 xxx.xxx.198.226

Na vyjížďkách a už sem tam i něco skočíme.

“Naštval” mě sedlář: přijel a prý “jéje, nezhubl vám nějak?” A já, před týdnem jsem si tady pochvalovala, jak je kůň nažranej (no ale celou zimu na něj nikdo nesedl, takže svaly off…), ani jsem nevěděla, co mu na to mám říct 😀 A on říká, tak to necháme, zavolejte mě někdy po jaru, až bude nakrmenej, ať to docpeme na tu nejvyšší kondici prej, podložit můžete vždycky.

Achjo. No a teď se to ve mně pere. Já bych raději měla nacpáno na tu bídnou kondici (kterou teď ale zdaleka nemá), protože v té má nejmíň ochranných vrstev na zádech, které kompenzují ty nespravedlnosti od sedla. Sedlo bylo vyrobené (kostra vyrobená) na koně loni před vánocemi, takže měl ještě zbytky jezdeckého osvalení po sezoně. No tak řekněme, že teda docpeme na nějaké to jezdecké osvalení za tři měsíce. A holt ten leden až květen budu podle potřeby podkládat…

No jo, ale mně teď ujíždí sedlo dozadu, což se mi nelíbí, a to bych potřebovala pořešit (terén je u nás dosti “zvlněný”). A taky mi dělá na koni most, což úplně beránek pod celým sedlem nevyřeší… Asi to s tím sedlářem ještě proberu… 😕 Musím mu vyfotit záda toho koně po ježdění, ten otisk po sedle.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 04.03.2024, 07:33:18 xxx.xxx.198.226
kometa:

Třeba někdo krade na psí zápasy? Moc uhozená teorie?

Vůbec nevím, jak to chodí na psích zápasech, ale nemusejí na to být psi trochu připravení? Jako hodit tam rodinného mazlíka asi nebude top šance na výhru? Nevím, no.

Buggyra
Buggyra 04.03.2024, 07:30:28 xxx.xxx.198.226

Hrabu fotky z telefonu:

Kocour, 
kytka, 
zátiší s kytkou, 
když už zapínám troubu, tak to musí stát za to,
s koněm venku,
poníci

Taky mi brigádník trochu přeskládal nábytek, abych si k tomu oknu (co je u něj Kocour) mohla vyskládat zaseté rajské a papriky, mám toho asi sto kořenáčů, tak uvidím, co vzejde. A taky 4 ačokči. Tak to jsem taky zvědavá, jak to půjde nebo nepůjde.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 04.03.2024, 07:24:33 xxx.xxx.198.226

šla jsem tam párkrát a konec
S tím se v dnešní době počítá. Tahle holka chodí už půl roku, a jo, chodí celkem spolehlivě, ale tak jednou za měsíc se stane, že vynechají akci nebo trénink proto, že ráno třeba nevstali. Nebo že se jim v zimě nechtělo venku mrznout. Nebo… Vy když jste chodila na kroužek “párkrát”, tak jste ale párkrát pravidelně přišla, a pak prostě oznámila konec docházky. Proto za první měsíc od těch lidí neberu ani peníze ani si nenechávám podepisovat ofiko přihlášku do klubu, protože si to mají nejprv vyzkoušet, jestli je to ono (tyhle teda měly zkušebku zrovna tři měsíce).

My jsme s brigádníkem vytvořili z palet a nopovky za buňkou zvýšený záhon, až si vzpomenu, vyfotím, je to úžasné a vzhledné. Vytahala jsem odtamtud původní pletivo od ohrady  a natáhla je trochu dál, čímž jsem si dokonce ukrojila kus výběhu, kde je pěkný hnůj a spláchnutá hlína, a asi si tam založím záhon s mrkvemi 🙂 budu tam muset natáhnout el. ohradník, aby mi to poníci nechodili probírat (že je tam pletivo, jim nevadí, oni to umějí snad i rozplétat… když je motivace).

Tak mám na začátek dubna objednanou MVDr. na ošetření zubů u koní a chválabohu má i endoskop, takže mi vyšetří dýchací cesty u dýchavičného koně, u kterého máme podezření na nějakou horší průchodnost horních d. c. Snad to bude něco snadno řešitelného, protože když ne, tak on se teď zadýchává už jen když po něm chci, aby uhnul, natož když nasedláme a jdeme po výběhu. Snad to není melanom (nádor) - je to ten šiml v mé ikonce… Holky se na vyšetření složí, a nakonec to nestojí tolik, kolik byl první nástřel od jedné brněnské dojíždějící MVDr., ale něco přes 5 tisíc, což jsem tak odhadovala. Tak za měsíc… nezbývá než držet pěsti.

Na obr. naše nová Irská lavice (pojmenování podle překážky z překážkových dostihů). Původně kupa hlíny asi dva tři roky tam ležela a překážela, až teď s brigádníkem jsme to zkultivovali. Myslím předminulý víkend to bylo. Minulý týden tam bagr dovezl poslední kus hlíny a udusal nám nájezdy. A před víkendem už jsem přes to rajtovala s plnokrevníkem 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 04.03.2024, 06:50:06 xxx.xxx.198.226

Křemelina je křemičitý prášek z rozemletých schránek jednoho typu mikroorganismů. Má velmi ostré hrany a rozbrušuje hmyzákům a cisopasníkům kutikulu, načež tito vyschnou. 

Popis https://www.slepicar.cz/105647-kremelina-proti-cmelikum.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI6Lrah_TZhAMVkpWDBx2SPgceEAAYAiAAEgIhPPD_BwE

Kupuji třeba zde (někdo kdysi radil frakci F4) https://eshop.oslavan.cz/kremelina-f4-pytel-2-kg?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIyanHofPZhAMVj6WDBx0-OgcjEAQYByABEgJzJPD_BwE

Buggyra
Buggyra 04.03.2024, 06:42:44 xxx.xxx.198.226

Nejvíc by mě na tom asi vyplašilo, že vám někdo na procházce může sebrat psa. Jakože cože? To tam někdo obchází a paničkám krade psy mezi poli? Co na to policie? :-O No nic, to je OT…

Buggyra
Buggyra 01.03.2024, 15:05:15 xxx.xxx.198.226

Uf, postěžuju si.

Dneska nepřijde jedna holčička na koně, protože jedou s rodiči na rodinnou akci. No, to se nedá nic dělat, holt když jede rodina pryč, dítě tady nenechají, a když jedou na výlet, holt prostě dítě čapnou rovnou ze školy a jedou, taková je doba, že docházka do kroužku přeci jen celorodinným zájmům ustoupí, a nikoli, že se rodina přizpůsobí kroužku dítěte. Holčička to dala vědět ve středu a nebo možná mamce ještě dřív.

Dneska kolem poledního sms od maminky druhé holčičky, že ta taky nepřijde. Tak si říkám, konec týdne, asi nějaká viroza, nechtějí před víkendem, aby se to rozjelo, možná taky něco důležitého, co nemůžou vyřídit jindy, tak jí to odkývu, že škoda, že jsem chtěla s holčičkou vyrazit na vyjížďku. 

No a překvapení, zpátky zpráva, že holčička si to ROZMYSLELA, a že přijde, že mají doma návštěvu (ta je tam mimochodem už od úterka), a že ke koním nechtěla přijít, protože chtěla trávit čas zábavněji s návštěvou. Ale že když teda bude vyjížďka, tak že přijde. Tak jsem ji ujistila, že když nemohli, tak jsem změnila plány, a holt jsem si naplánovala něco jiného, a že s dítětem fakt už nepočítám. A že bych si přála, aby docházku brali zodpovědněji (není to poprvé, posledně jsem se dozvěděla, když byli koně očkovaní, že když se dítě dozvědělo, že se nebude jezdit, ale pracovat, tak řeklo, že nepřijde, a maminka ho musela přemluvit, a to taky nebylo poprvé, kdy se dítě vůbec rozmýšlelo na poslední chvíli, jestli přijde…). V odpověď mi přišla vykřičníková sms, že dítě chodí dvakrát týdně, a že tedy to považuje za velmi zodpovědný přístup, a že nevynechává pro nic za nic a že tedy docházku berou velmi vážně. Vykřičník. 

Já teda považuji pravidelnou docházku dle dohody podle závazně podepsané přihlášky za SAMOZŘEJMOST a nikoli za něco, za co by se měli členové bít v prsa. A omluva z účasti (z tak malicherného důvodu) v ten den mi nepřijde jako nic zodpovědného, protože já jako vedoucí výcviku ten den mám v tu chvíli ale už pro ně rezervovaný a můžu se jít klouzat. Zajímavé je, že ta maminka se za sebe omlouvá vždycky minimálně den dopředu, ale dítě nemá problém omluvit pár hodin před akcí, tak to mi hlava nebere.

Nevím, jak dnešní rodiče, ale mě z kroužků omlouvala nemoc a úraz. Možná pohřeb nebo pobyt člena domácnosti v nemocnici, ale to jen možná. Naplánovat si výlet nebo nákupy v hypersuper do doby docházky na kroužek neexistovalo. Asi jiná doba…

Buggyra
Buggyra 01.03.2024, 13:02:42 xxx.xxx.198.226

To byl asi případ chlapce, kterého si osvojila strýcova rodina. Chlapec měl babičku, ale ta se o něj nějak nemohla starat. Vzala si ho až když dokončil základní vzdělání.

Buggyra
Buggyra 01.03.2024, 13:00:16 xxx.xxx.198.226

Na boční drápy mu kouknu, kdyžtak vyfotím a předhodím 🙂 Děkuji!

Buggyra
Buggyra 01.03.2024, 12:22:25 xxx.xxx.198.226

Tak to můj Kocour, když prošlapává, tak taky ty drápky vytahuje, ale nenapadlo by mě to považovat za projev toho, že jsou přerostlé. On si pod sebou prostě načechrává to spaní, na to ty drápky potřebuje, podle mého?

Buggyra
Buggyra 01.03.2024, 12:19:31 xxx.xxx.198.226

kočky a slépky by se rychle naučily, vašemu psovi řeknete a on pochopí. No a člověk s počítačem… To já to nemyslím tak, že ten drát natáhnete přes cestu jako nástražné lanko od granátu 😲 Ale jako že tím ohradníkem ohradíte ty kytičky a keříček dokolečka. Tady takhle mají pletivo, jen kolem těch kytek:

Obrázek
Buggyra
Buggyra 01.03.2024, 12:12:04 xxx.xxx.198.226
balu:

Do rodného listu asi nedáte zákonný zástupce, protože to jsou oba.

no vždyť jo. Zákonní zástupci: jméno: jméno:

Taky se to může jmenovat Biologičtí rodiče: jméno: jméno:

Nebo Rodiče dítěte: jméno: jméno:

V rodném listě, pravda, asi nebude uvedeno sousloví “zákonný zástupce”, protože to jsou papíry původu, nikoli pas.