To je logické. Vemte příklad třeba USA. Lidi jsou frustrováni a víc po sobě střílí a pak jsou méně frustrováni( daří se jim lépe) a míň po sobě střílí.😀 Normální stav a pokud bude systém klást na lidi nepřiměřené požadavky, stavět je do bezvýchodných situací,tak někteří volí buď útěk nebo útok na společnost. Tomu cápkovi na fakultě naštěstí jeho plány nevyšly. Kdyby ano, tak mrtvých je mnohem víc.😐
Ale vy mluvíte o lidech alá Volný pád (Falling down), které systém semlel.
Chlapeček na fakultě byl ujetej.
To jsou dvě odlišné věci. Jinak samozřejmě souhlas.
Já mažu to, na čem nejezdím, tak jednou za půl roku, za rok. Není to dobře. Teď mám nové sedlo a sedlář říkal, že ten první rok bych měla přetřít olejem po každém ježdění, no haha, ale tak jednou do měsíce jsem to zvládla… Jinak se mi většinou dařilo ty používané cajky přes sezonu mazat tak jednou za měsíc, za dva, v zimě jsem na to ani nesáhla.
V devadesátkách jsme mazali jednou za půl roku přibližně tak, a tenkrát to ty věci vydržely. Taky jsme je měli v místnosti, kde nemrzlo, to bohužel teď už k dispozici nemám.
Ovšem my mažeme cajky tak, že je nejprv umyjeme, pak do nich vetřeme mýdlo na sedla a pak teprve konzervujeme tukem.
No jasně, pokud se bavíme o ženských, tak ona dáma z homosexuálního páru si může obstarat sperma od ochotného dárce a nebo podstoupit tedy tu přirozenou formu rozmnožování, sice s nechutí, ale… no a když jí to nepůjde, tak ta druhá možnost je, že se zkusí rozmnožit druhá dáma z onoho páru 🙂 Mají prostě dvě rodičovské možnosti.
Tak geneticky by bylo velmi vzácné, kdyby se povedlo, aby mužové z homo páru byli oba otci jednoho potomka. I u těch dvojčat u té náhradní matky měl každý to svoje.
No u dvou dam z homo páru to jaksi úplně nepůjde, leda že by jedna třeba poskytla vajíčko a druhá odnosila, no nakonec i to by jistě šlo.
Já bych jim každopádně ty děti neupírala, kdykoli je lepší, když je dítě vychovávané neinstitucializovaně (kua té dlouhý slovo). Ale pokud má někdo problém s tím, aby se svazku říkalo manželství, tak co říkat tomu svazku pojmem nadřazeným třeba “spříseženstvo” a pod to bude spadat i manželství i ono rovnocenně postavené partnerství homo párů. Prostě rozšířit institut v právní rovině odpovídající manželství i na netradiční páry, a může se tomu říkat třeba “nemanželství", je mi to jedno, nevidím důvod jim v tom bránit.
Tak to je paráda, to je velká pomoc. My co si samy neuděláme…, máti účetní, já mikrobiolog a sekretářka, kamarádka administrativní pracovnice s vystudovanou textilkou, druhá kamarádka na obchodním oddělení s jazykovkou, třetí kamarádka grafický designér a pak nějaké ty děti, prostě samí tesaři, instalatéři, elektrikáři a technici 😀 V plánu je koupit plachtovou halu a budeme ji stavět a kotvit svépomocí, to bude zase sranda 😀
No ale ohrady si postavíme, dlaždice si položíme, sloupy zakopeme, překážky si stluču, železniční pražce už umím naložit do vleku svépomocí - co se v mládí naučíš, na to ve stáří budeš vzpomínat, až ti nebudou fungovat kolena ani plotýnky 🤣
u nás vrže všechno už od začátku února - jak se oteplilo. Hrozný zvířata. Jim furt řikám, že ještě bude mráz, kam se ptáku, kam schováš, ale jim je to jedno!
O víkendu si k slepicím sedněte a vyčíhejte, kdy jde která kam snášet, a po snesení si slepici dejte stranou a zkontrolujte kukaň. A máte to.
Já bych to udělala tak, že bych slepice to dopoledne rozházela do oplůtků a počkala, co z které vypadne. Asi by se daly rozházet do kotců v králíkárně apod. Ale je to víc stresující varianta než výše popsané, a některé by třeba mohly odmítnout snášku uskutečnit 🙂
To jo, ale předtím si musejí projít tím psycho kolečkem, ti homo to tak mají nastavené už od chvíle, kdy se dva dají dohromady, mně se ta myšlenka moc líbí, prostě je to tak, a tak mě to radostně zaujalo, že oni prostě nad tím nemusejí vůbec dumat, mají to dané 🙂 Víc možností…
Jo, kdybych na to byla sama, tak koně prodám nebo odvezu řezníkovi, a mám leda tak křečka! 😀 Jenže my máme tým, tak to jde 🙂 Já být na to sama, tak mám koně jen půjčenýho (což vlastně mám, ale je v rodině, no). Dejte pokoj, mít to na hrbu sama, do toho bych nešla. Tak je otázka, kdo koho by měl obdivovat 😀
Jo tak na to nejste sama, když vám muž pomůže s těžkými věcmi. To my jsme na to baby samy, ale je nás banda, tak se to dá 🙂 Různě si vypomůžeme, a když to nejde, řemeslníka nebo brigádníka holt zaplatíme, co už. Kdybych byla sama tak, jak si to představuju, že by za mě neměl herkám kdo hodit ani to seno, kdybych si ulomila hnát, tak bych si to prostě na triko nevzala.
Ano, dopředu s tím počítají asi jen u umělého oplodnění. Zas na druhou stranu při tý rozvodovosti hetero kdy se o cizí děti stará kdekdo, je to asi jedno.
No dopředu žádný pár s umělým oplodněním nepočítá 🙂 A to ani ten homo.
No a u umělého oplodnění se primárně stejně používají pohlavní buňky účastnících se partnerů, ne? Jakože když má on málo nebo neschopné spermie nebo ona málo či špatně fungující vajíčka, tak se to vezme mimo tělo, aby to bylo na jistotu. To leda by dotyční vůbec neměli pohlavní buňky schopné oplození, tak by se pak uvažovalo o použití cizích?
balu: Pokud má dítě dva přiznané rodiče, zapsané v rodném listu, kteří oba žijí***
Děkuji za informace. A to tedy znamená, že pokud se jeden z pravých žijících rodičů nevzdá práva rodičovského, tak není dítě volné pro adopci? To asi dává smysl.
Tak u hetero párů je to taky běžný, buď u umělého oplodněí a nebo tak, že to dotyčný neví. 🙂
No ale není to tak, že by a priori dopředu počítali s tím, že nebudou oni dva spolu rodiči. A když už překonají tu psycho bariéru, tak pak mají samozřejmě nekonečně na výběr. Ale homo páry mají od začátku dvě možnosti, u přirozeného pořízení dítěte, což mi přijde velmi osvobozující 🙂
Nene, takových pořadů o zvířatech, kde o tom tvůrci nic nevědí, chrlí naše televize devět z deseti. Nelze očekávat, že to bude někdy někde jinak. To je jako byste od Receptáře očekávala, že tam poradí sadaři.
Tak já to dělám proto, aby se nám hýbali poníci 😀 Když na tom nebude jezdit dítě, čistit to, cajkovat, držet mi nohy na strouhání, sbírat bobky a zametat, budu tohle všechno muset dělat já, k tomu, co ještě dělám. Dítě je motivace u těch koní něco vylepšovat, udržovat vybavení… no a peníze z toho skutečně nemáme. Necháváme si platit členský příspěvek 500,-/měs., protože když jsme to měli zadarmo, tak si z toho fakt lidi dělali holubník. Tohle aspoň u těch lidí v hlavě udělá takovej háček, jako že “když už za to platím”. No ale musejí k tomu pracovat. Umím udělat “tady máte nasedlaného koně a já se vám budu třičtvrtě hodiny věnovat na jízdárně nebo na vyjížďce”. Ale to by lidi nezaplatili 😀 Nejsme v Prahé.
Prosím, nevíte někdo, co je s Doron?? Bývala tu snad každý den a hlavně večer a v noci…a já ji tu už pár dní nezachytila (i když i já jsem tu teď dost nebyla). Ale mám o Doron obavy…nepsala něco, že se o ni pokouší nějaká nemoc??
Doron tu určitě přispívala včera večer v tématu Psi v médiích 🙂 Takže v pohodě 🙂
..když ha byla takový magor do koní, že i ty praxe okolo mně bavily a vyla hsemxrada, té se vůbec můžu okolo koní celé odpoledne pohybovat, kdykoli si joboohladit, vykrokovat….se psy to bylo obdobne ..chodila jsem celá šťastná venčit a na cvičák cizí psy…
Tenkrát musel být člověk srdcař nebo mít srdcaře rodiče. Já chodila do dostihové stáje, zadarmo, no a taky jsem dva roky jen zametala chodby, místovala a čistila jezdcům koně. Jenže já měla to štěstí (smůlu?), že paralelně jsem doma měla na ježdění jednoho dva koně. A tak jsem do té dostihové stáje zametat chodila těžce nerada, pouze z donucení prozíravé matky. Protože proč mám někde u koní v cizím mezi dospělýma lidma, se kterýma si nemám co říct, zametat, drhnout napáječky, vymetat pavučiny a mýt záchod, když má herky doma a můžu se vozit každý den? No jasně, že jsem teď ráda, že tu praxi mám.