No ale on si nevybral školu proto, aby něco dokázal, ale proto, že je tam hodně lidí (a bylo to pro něj lehce přístupné místo, kde je hodně lidí). Kdyby tím chtěl “něco” naznačit, snad by to někomu řekl, někde napsal, a ten důvod by byl známý. Navíc nezaútočil proti instituci, ale proti spoluobčanům, což se s protisystémovým protestem úplně za mě neslučuje. Kdyby tu školu podpálil a nebo třeba zastřelil ředitele, no tak… ale on měl v úmyslu strčit z té skály co nejvíc lidí, než skočí, a to je mi na protisystémový protest tedy velmi neefektivní. Tímhle ničeho nedosáhne.
Nebo myslíte, že chtěl poukázat na mizerné zabezpečení akademických budov? Protože pak ano, pak by to dávalo smysl. To mě nenapadlo. Ale zase.. nějak to asi nikomu nesdělil. A to je nesmyslné, protože jak si to ex post má člověk vycucat asi z prstu, když to nikomu neřekne? I kdyby to tak bylo, je to čin hodný mentóla, protože když chce dělat reformy, picne se, a nikomu neřekne, co za reformy to mělo být, tak jaksi o těch reformách nikdo mluvit nebude.
A tady se těším, že na starý kolena, až mi seberou i to poslední auto na dřevoplyn, budu jezdit do krámu s koníkem a vozíkem, a ještě budu zavážet důchodce na půlce sídliště. Dálky budem jezdit vlakem, no já snad už nikam nebudu muset, páč nebudu mít už ty starší příbuzné 🙂 Budu nejvíc eko ze vsi.
Pokud by to měl být protisystémový akt, tak proč by ho nenamířil proti systému. Chci něco změnit, tak podpálím úřad nebo se přilepím k silnici nebo si lehnu do Velké Pardubické. Nebo (s odpuštěním, vím, že je to na čáře) se zapálím na Václaváku…
Ale neskočím ze skály a nevezmu s sebou dva vedle sebe, bez dalšího.
No je to jen můj názor a samozřejmě. A ví se všeobecně, že já mám mizerný odhad na lidi, vůbec lidem nerozumím, a empatii taky na bodu mrazu, takže jsem ráda, že na mých názorech a zamyšleních nikdo nestaví svůj život.
Tak to je jasné, já naštěstí moc mokřit cajky nemusím 😊 Ve vytrvalosti nakonec taky záleží na každém gramu, a tam pak se hodí, když na uzdečce je nejtěžší to duté udidlo 🙂
Naše čuba chodila v triku do toho základního zhojení pořád, ale vysoká labradorka, tak nevadilo. Límec taky neměla, neměla ale tendenci se v ráně hnípat 🙂 Taky neměla operované vnitřnosti, ale jen vytahané nádory z mléčné lišty.
Já jsem vlastně ráda, že u nás o těch myslivcích ani nevím. Možná kdybych věděla, tak právě proto, že by mě nějak osobně prudili. A to by bylo ještě horší.
jsou jedni z mála, kteří jdou ve volném čase zvednou zadek a jdou vyčistit místní strouhu, vysázet stromky nebo dělají akce pro děti
Tohle u nás dělá ekocentrum nebo hasiči. Myslivci jako by u nás neexistovali. A třeba neexistují, já nikdá neviděla žádné oznámení o honu, ani v rozhlase… znám pár myslivců osobně, ale jestli jsou sdruženi v nějakém spolku místním, to nevím.
Otázka je jestli byl ujetej, kam byl ujetej a proč byl ujetej.
Jede sem nějaký hlavoun z FBI. Mimo jiné, aby pomohl s vyšetřováním střelby. Proč ? Když to byl jen blázen ujetej ?
Chlapečka nesemlel systém. Proto to říkám. Měl kde bydlet, měl peněz, měl školu a budoucnost. Vyrůstal v rodině a tak dále. Nezaregistrovala jsem, že by vykřikoval něco proti systému. Zhlédnul se zřejmě v hromadných vrazích a chtěl udělat “díru do světa”, přišlo mu to jako dobrý nápad. Kdokoli, komu tohle přijde jako dobrý nápad, je podle mě ujetej magor. Nebo vy v tom vidíte nějakou racionální úvahu? Racionální je podle mě něco, co přinese užitek mně nebo mojí tlupě. Ale ne skočit ze skály a skopnout s sebou další dva lidi 😀 To je fakt magořina.
Co tady bude dělat nějakej cizí úředník vůbec netuším, ale z toho, že sem někdo jede, nejde snad usuzovat nic. Jestli jim “taky” bude pomáhat s vyhodnocením toho případu, tak to může být asi na takové úrovni, že když k nám jede do firmy požární technik zkontrolovat hydranty, tak já mu podstrčím taky svůj hasičák z auta, aby mi ho zkontroloval - když už tady je, žejo.
Sedlář mi vosk na to nové sedlo zakázal. Musela jsem si sehnat horko těžko olej bez obsahu vosku… Teď až pojedem do Kladrub, snad tam zase Poláci budou, musím koupit další, možná koupím rovnou dva.
Když se přes ty třmeny nenalézá, tak se nevytahují 😀 Resp. vytahují rovnoměrně. No a ty, co mám vytahané za ta léta nerovnoměrně, do těch jsem docvakala dírky. Děckám stačí. Nové třmenové řemeny? To já né, já kupuju pěkně staré. Onehdá jsem dostala nové řemeny od kamarádky, válely se jí v šuplíku. Taky než bych narazila na nové, které by se mi líbily… dneska je to samý kurt obšitý lepenou kůží, během dvou měsíců je to rozpadlé… nevytahují se, ale rychle se ošoupou, prodřou, roztřepí, blé.
Já už skoro nejezdím, ostuda. Když jsem jezdila za kamarádkou přes kopec, bylo to na nejdelších vyjížďkách těch 30 km, ale to už je nějaký rok. Teď když se vypatlám na 10km vyjížďku, tak je to haló. Většinou do 5 km, v zimě kůň stál, teď se rozcházíme, takže jezdím dvakrát třikrát týdně, z toho jednou nebo dvakrát je jízdárna. Musím se polepšit. No, není s kým jezdit ☹️ Samotnou mě to nějak na ty štreky netáhne.
lesnizinka: Řekla bych, že teď cca dva roky, je to čím horší. Vařívala jsem mnohem zdravěj, ale zatím co, teď by jsme fakt měli, nějak nám chutná spíš, co by nemělo😊
správně takto: Řekla bych, že teď cca dva roky je to čím dál horší. → řekla bych JÁ = jedna věta // je TO horší = druhá věta. Maximálně, kdybychom hodně překombinovali, by se dala fráze “cca dva roky” vyjmout pomocí čárek, že ji chcete zdůraznit → Řekla bych, že teď, cca dva roky, je to čím dál horší. Tomu se nějak mluvnicky říká, přístavek nebo doplněk nebo tak (nevím). Funguje to jako byste to dala do závorek jako doplnění informace.
druhé souvětí: Vařívala jsem mnohem zdravěj, ale zatím co teď by jsme (správně BYCHOM) fakt měli, nějak nám chutná spíš co by nemělo. → vařívala jsem JÁ = 1 // teď MY bychom = 2 // NÁM chutná = 3. Fráze “co by nemělo” je v poslední větě předmětem (CO nám chutná - co by nemělo). Do samostatné věty by se dal oddělit tak, že byste k němu dala zase přísudek/sloveso. Tj. př. “*** nějak nám chutná spíš, co by nám chutnat nemělo.” Pokud to ale není samostatná věta, není důvod to oddělovat čárkou za “spíš”.
Konec soukromého gramatického okénka. Děkuji za pozornost 🙂
Kocour Buggyry je tlusťoch basťoch, no jaký pán… Proto má taky krmení dávkované, že ano. Nemá pohyb a vyžití, takže není jak jinak udržovat 🙂 A jeho vánoční “kondici” jsem ještě neřešila, mám co dělat s tou svojí.
Mi: fuj. Ještě že o myslivcích nic nevím. Ale nic hezkého si o nich nemyslím. (Jo, hážu do jednoho pytle, žádného neznám, v médiích se objevují jen ti negativně profláklí.) A pak se dozvím ještě tyhle… dvakrát fuj.