to je zase magořina. Budeme věnovat tisíce let vznikající výrobní prostředek kámošům za příspěvek do kapsičky a skrývku skládkovat kdesi, dokud ji vítr nerozfouká do rybníků. A za jiné prachy budeme rekultivovat důl ČSA, kde sto let ani tráva…
Příspěvky uživatele
Buggyra
Taky se dá na ten hrnec šoupnout kus kartonu s přidělanými ruličkami od papíru, aby ty slepice musely zobat těmi tubusy, tam vrabci nejspíš nepolezou. Taky se hrnec dá šoupnout pod poklop po jehož obvodu zavěsíte třásně, pásky nebo řetízky, kterými slepice naučíte procházet, ale vrabci neproletí.
Koníci jsou zvědaví 🙂
Jednou šel pán kolem ohrady, vzal dítě asi tříleté, vysadil ho přes to pletivo na úroveň koňovy hlavy, že asi to dítě aby si koně pohladilo. No kůň řekl “díky” a dítě si převzal. A že máme pletivo dvoumetrové a pán nestál zrovna u branky, než stihnul zalapat po dechu, nesl mi kůň dítě v ústrety 😀
Dítě se taky smálo, že kdyby se válelo po zemi, asi se jen tak nezvedne 😂
Pán se teda nesmál, nevím proč.
Jak ochránit psa/dítě před psem typu kůň?
orionka-2:Slyšela jsem :
Pomsta města Brna : Pořád jste si Pražáci z Brna utahovali, tak teď to máte !
😄
orionka-2:(samozřejmě propagaci fašismu a podobných zvěrstev z toho vyjímám).
Propagace fašizmu se může plížit zcela nenápadně.
Třeba rež. Sommerová v rozhovoru : Není přece možné, aby volební hlas nás chytrých, informovaných a sečtělých měl stejnou váhu, jako těch hloupých, líných, co jen křičí u piva. ( Není to doslova - ta první půlka ano, a najít to neumím )
A já pořád říkám lidem, že vláda je naše vizitka. Co jsme si tam zvolili, to máme, pravý předobraz národa 😀 A lidi na mě koukaj jak sůvy z nudlí, ale je to pravda! A volili to i ti chytří, informovaní a sečtělí, a že se za ně považuje kde kdo 🙂
Snad tam není sama…
Saga: já to tak neprožívám, jeho věk se kloní už k dvacítce, čistě už chodit asi nebude, předloni a loni už měl nějaké potíže, už tak nějak plánuji - neplánuji podle toho, zda bude chodit nebo nebude. Až budou prachy, zase koupím lepší přípravek na klouby, ať se zvetí, a uvidím, jestli bude stát za to ho na tom nechat přes rok a nebo mu třeba dát napíchat bonharen, už jsem o tom uvažovala loni…
Já ho promačkala v kopytě háčkem, a žádná reakce, tak uvidíme, ale to měl prve s abscesem dost podobné, vetka musela diagnostickýma kleštěma dost hledat, a to kůň chodil o třech. Taky měl tenkrát absces pod střelkou. Provalil se sám, vetka pak jen otevřela druhou díru. No, se zapařovákem ani jiným se patlat nebudu, pokud se to nebude lepšit, přijede vet, a bude to. Tentokrát mi přijde, že to od kopyta není, a mám možná i podezření, kde se uhodil/zhmoždil, bylo vytažené prkno na jednom místě. Ale ví bůh, vyčkám věcí příštích.
Loni mi třeba okulhal naprosto neidentifikovatelně přímo na jedněch závodech, sedla jsem na čistého koně a odcházela s koněm po třech, to byly prosím závody bez skákání, v podstatě westernová drezura. A nepřišli jsme na to, čím to. Po dvou měsících byl jakž takž dobrej.
Škoda, že je teďka leklej i ten španěl, protože dřív jsem mohla v době neschopnosti B jezdit na něm. Teď musím s děckama chodit pěšky. A to vozit si zadek je moje prio…
šmarjá, teď jsem si všimla toho překlepu v názvu tématu - já to zkopírovala někde z webu, nepsala (ale nezkontrolovala). Stydím se. Hrozné…
No to záleží na situaci (počet slepic na plochu, co je to za slepice, jak moc pro ně bude zajímavý záhon…), nezbývá než zkusit a uvidíte 🙂 Já na oplocení ploch před slepicemi pořizuji normálně metrové králičí pletivo, a i tak mi ho lehké lohmanky při velké motivaci přehupsnou jak nic.
megi-the-pes:Snad ne takhle trapně, nezdvořile. ;-)
Inu, záleželo by na adresátovi 🤭
Ale jinak jsem vážně chtěla jen zmínit existenci nášlapných krmelců.
Škoda, že už se citovaný text nedá upravovat, bych to ocitovala bez toho hodnocení.
megi-the-pes:Na zahradě. Ptáček sebere chlupy, postaví srub, vychová mladé.
Konečně mohu koupit víc psů. Aby měli i mladí ptáčkové chlupy na sruby.
Kupte koně. Z jednoho koně mnoho srubů. Co teprv ze dvou!
My česali taky primárně doma, chlupy se pak smetly. To jsem uvedla prve jen jako příklady, že občas jsme vzali hřebínek ven a nebo u koní vzali psa tím, co bylo na čištění koní.
Canka: inspirace na pálení bordelu byla u toho buřtíku alá rakovina 🙂
lupus4:to Saga : jste vážně tak “chytrá” ?
Chodí naším slepicím na žrádlo, vůbec se nezdráhají zalétnout si dovnitř budovy (venku nic nenecháváme),…
slyšela jste někdy o nášlapných krmítkách ? To by váš “problém ” vyřešilo, zkuste strejdu googla, třeba
https://agrofortel.cz/naslapna-krmitka?sort=p.price&order=ASC
Teď jsem to chtěla napsat! 😀
Mno, na krmení přišel po třech. Tak uvidíme, jestli se to bude lepšit nebo horšit. Kopyto mu nehřeje, nohu nateklou nemá, klidně se mohl někde uhodit nebo ho mohl jiný kopnout, deku jsem mu nesundavala, lopatku nezkoumala. Když jsem ho donutila podat druhou nohu, abych mu prošáhla šlachy, tak velmi velmi nerad tu nohu plně zatížil. Nášlap tam, zdá se, nemá. Pokud mu to vydrží přes víkend, zavolala bych př. týden někoho sono, rtg, před výplatou na to stejně nemám, na účtě 67 Kč.
Jdu dát holčičce u koní nějakou práci.
Škoda, že k těm koním to netáhne kluky. Naučili by se s pilou, sekerou, vrtačkou, něco natřít, házet lopatou, zasadit stromek, rozlišit pár kleští, zatlouct hřebík… Takhle vzdělané od nás odcházejí zatím jen ty holčičky 😀
Tak jako my jsme pesu vyčesávali třeba na zahrádce nebo u koní nebo na vycházce na venčící louce za sídlištěm nebo na louce dál za sídlištěm. Ale chodit vyčesávat do lesa… Jako u nás je les čtvrt hodiny chůze, ale ani tak. A dost lidí má ten les ještě dál. Mi to přijde zvláštní. No a naše se nechala vyčesat, kde jsme si usmysleli, nějak jsem si nevšimla, že by to pro ni byla nějaká extra zkouška. No ale labrador, tam toho na česání moc zase nebylo, no.
Třeba mě jako neznalce by vůbec nenapadlo, že nechat psa chodit kolem posedu nebo ho tam vyčesávat (ale proč bych psa vyčesávala někde kdesi v lese) je špatně. U nás mají myslivci posed přímo u značené turistické cesty, psi jim ho přímo očůrávají. Dává to smysl, ale nikdy by mě to nenapadlo. My jsme chodili s pesou na výlety a kolikrát jsme na té spodní šprušli od posedu sedali se sváčou… Nepolíbeného člověka to vůbec nenapadne.
No, na začátek dubna je objednaná vet na zuby, na endo toho chraptícího koně, tak v nejhorším by vzala i rentgen, no, co už. Patnáct nebo dvacet za návštěvu veta, to už není takový rozdíl… 🤣
No uvidíme, nevím, jestli mu koukaly na nohy, nevím nic, jen tu kusou informaci. Takže až odpoledne zjistím víc (jestli třeba vůbec kulhá…).
Má už asi týden takovou nepěknou ránu zevnitř na pravé přední holeni, ale to se dobře hojí, splasklo a nemám o to strach. Navíc na pravé a kulal prý na levou. Před dvěma lety touhle dobou měl absces na zadní. Tak by mohl mít absces pro změnu na přední, abychom se zasmáli 🙂