. už nic, nebudu to téma dál živit 😉
Příspěvky uživatele
Buggyra
Ad recept na čočku (kuchařky, které umějí udělat svíčkovou a rajskou, NEČTOU, a nebo se pak nediví…):
* hnědá čočka se hodí do rýžovaru v poměru 1x objem čočky + 2,5x objem vody
* přidá se přiměřeně tuhého masoxu
* do pytlíku na koření se nacpe nové koření a nějaký ten list bobkového listu, příp. pepř
* pytlík s kořením vhodíme do rýžovaru, nemám kulatý pepř, tak jsem dala špetku mletého
* rýžovar se zapne a během varu se několikrát promíchne, aby se masox rozpustil
Rýžovar necháme vypnout dle jeho uvážení, případně vypneme dle svého uvážení.
V hrnci to tak neumím, čočka mi v hrnci nejde.
Tak 🙂 Kuchařky se proberou z omdlení.
Taky přecházím na téma nemoce. A duševní síla - síla podvědomí.
Tak jsem se včera zasekla, že nemoc přestávám registrovat a jdu fungovat na sto procent, jeden promarněný víkend stačil, tak to holt přechodím. A šla jsem zase s poníkama na procházku, dokonce jsem běhala (!!!). A dneska - jako rybka! Normálně to nachlazení ustoupilo, už včera večer jsem neměla tlak na patře, ráno jsem se vzbudila úplně v cajku. To jsou zázraky přírody…
orionka-2:Kdybyste četla odkazy, nemusela bych to hledat a vy jste mě nemusela podezřívat, že kecám. Odkaz je 24. 11. ve 22, 21 ☹️(
Děkuji za to, že mi to citujete, mě to tady krom jiného na spoustu odkazů zkrátka nepustí. Třeba na idnesy a echa a podobně. Takže to ani nezkouším.
Kde jsem vás podezřívala, že kecáte? 😲 Já přeci vím, že víte.
Na druhou stranu, pokud byste to nehledala, žila bych si dál svůj poklidný život spokojeně a nijak by se to nelišilo od současné situace, kdy vím, že někdo někde tiskne nějaké letáčky.
Víte my ve škole nacvičovali v plynové masce a smradlavých pláštěnkoidních overalech a vůbec to nikomu nebylo divné. A to nám jako škvrňatům vysvětlovali, jak se za terénní vlnou schovat proti atomovému výbuchu. Všichni upe v pohodě, nikdo v panice. Celé učebnice se k tomu vydávaly. A teďka někdo někde vylepí nějaké propagační materiály. V tom srovnání to skutečně moji pozornost nezaslouží 🙂
Jo tak. No, to je takové všeobecné sdělení, tak tím asi nenazývají zrovna situaci na UA. A i kdyby jo, no tak o co jde, asi to nechtějí v letácích nazvat válka, což celkem chápu, nechtějí v některých labilnějších jedincích vyvolávat paniku. Na některé lidi slovíčkaření hrozně moc působí. Mně je celkem jedno, co napíší na leták. Letáky budou viset po Prahé a po Brně, v Oldřichově těžko, v Hrádku určitě taky ne 😀
No uf, tak jsem si to přečetla, od pátku jsem tu jistě nebyla, byly toho 4 výživné stránky. Sarah, hodně sil, držte se, snad už to bude dobré! Jen se v tom nezacyklete, pokud by se to zase zhouplo k horšímu, určitě to řešte!
assil:Speciální vojenská operace tomu říkají jen Rusáci, my všichni tomu samozřejmě říkáme válka, kterou Putin rozpoutal.
Orionka psala o nějakém úžasném názvu Krizová situace vojenského charakteru - který jsem v životě neviděla.
Tak já mám za to, že “genetická výbava rodičů” je celkem přesný výraz, protože to, co není v genetické výbavě rodičů, se z předchozích generací nepropasírovalo 🙂 Pokud bychom mluvili třeba o vlohách, tak to už je něco jiného, to je ovšem fenotyp. U toho genotypu je dáno, co není v genotypu rodičů a nevznikne mutací, to se tam prostě neobjeví.
A jinak abych jen nemoralizovala.
V pátek jsem šla na procházku (pěšky…) s poníky, chlapečci byli moc hodní, holčičky (jezdkyně) též. V sobotu jsem nedělala nic, slovy NIC. Zrušila jsem vyjížďku z důvodu sněhu a svého zdravotního stavu a kurýrovala jsem se. Válela jsem se doma, pospávala jsem, uvařila jsem fantastickou čočku, k ní vídeňské minipárky a volské oko a zlatou cibulku a kysané zelí koupené někde ze dvora. Zbytek jsem měla dnes k obědu a jen se oblizuju. Večer jsem jen zašla koním a slepicím hodit do krmítek a šup zase do peří.
V neděli jsem též většinu dne proflákala, dokopala jsem se tedy vyprat a vytřít na chodbě a v bytě (ty tři metry čtvereční), zato jsem ale k obědu jen ohřála hermelín v horkovzdušce a k němu rohlík. Odpoledne jsem se vypravila ke koním a už jsem měla špatné svědomí, že jsem zase kulový udělala, tak jsem aspoň dovršila a přesypala hlínu mezi dvěma zvýšenými záhony a jeden jsem naplnila odspodu, a zasadila jsem do nich česnek a cibuli. A někdy se musím dohrabat naplnit ještě ten čtvrtý a do něj už zbyla jen cibule. Tak snad bude příští rok ouroda! Možná se donutím založit ještě jeden zvýšený a nebo naopak zasadit zbytek cibulí do země. Možná spíš do země, ať vidím, zda to na podzim udělá nějakou změnu proti sázení na jaře 🙂
No, a to bylo všechno, přátelé. Tento víkend jsem se jen kurýrovala, prolívala čajem, cpala se jablky a hruškami a venkoncem dělala vše pro to, aby se mě pustilo to nachlazení. A?
A prd, vážení. Furt stejné jako když jsem v pátek lezla z práce! Takže končím s kurýrováním a hodlám fungovat jako by mi nic nebylo (ono taky dohromady není…) a prostě to přechodím a nebo rozjedu, ale hlavně už kolem toho nebudu cupitat po špičkách.
lesnizinka:Ale tak uznejte, že napsat: příčinou či důvodem toho jsou rodiče…zní poněkud divně😉 Ale v podstatě máte pravdu👍
Tak trocha stylistiky a může to znít třeba “příčinu hledejme u rodičů” nebo “základ je v genetické výbavě rodičů” nebo “důvodem je chyba v genetické informaci předané rodiči”, ale jasně, všechno to má víc písmen 🙂
Výraz Krizová (…) jsem tedy ještě nezaregistrovala 😲 Všude se o tom píše jako o válce…
Namátkou na foto…
Lesnížínko, asi bych zvolila slovo “příčina” 🙂 Nebo “důvod”.
To “vina” jaksi v lidech vzbuzuje přeci jen dojem, že výsledkem takového prohlášení je někdo, kdo buď porušuje nebo nezná pravidla, čímž “spáchá” prohřešek.
Genetické poruchy jako příčina intersexuality zde https://cs.wikipedia.org/wiki/Intersexualita
Defektní může být třeba umístění určitých pohlaví kodujících úseků na chybném chromozomu, to bych pak s klidem označila za defektní geny. Případně ten pohlaví kodující úsek může zcela chybět. Ale možností, jak dojde k nesouladu vnějších pohlavních znaků s většinovým fenotypem, je celá škála.
Jinak u lesnížínky to považuji pouze za nešťastně vybrané slovo, protože pokud už bychom vinu skutečně hledali, tak krom jiného může být na vině genetická výbava, kterou rodiče potomku předali. Ale vina ve filosofickém slova smyslu to být nemůže, protože jak nevědomí rodiče, tak jejich nevědomá genetická výbava, nemohou být uznáni vinnými. Na druhou stranu pokud se opřeme pouze o běžný význam slova, tak obrat jako “vinou studené fronty ze severozápadu se sníží teploty” můžeme běžně zaregistrovat.
Dávala jsem klíčený i vařený ječmen (jen jako zpestření), zejména po vařeném se soudružky mohly zbláznit. Letos ječmen nemám, tak mají smolíkof a žerou oves, co kůň vyháže ze žlabu 🙂
Úplně si tedy nemyslím, že by klíčení nějak ovlivňovalo složení zrovna slupek (plev), ten betaglukan bude záležitost endospermu.
Tyjo, tak to potlesk, já mám obavu, že bych si o tyč tak maximálně vyrazila zuby, no žebřiny vůbec, málem se nezvednu ani z podřepu o stůl… Míče se bojím, vždycky mě někdo napálil do obličeje, takže tam bych byla jedině ráda, že je to ten měkkouš. Na tělák jsem chodila, ale v ničem jsem nevynikala, kromě vytrvalostního běhu, no. Tyhle nářaďový a míčový věci, to bylo naprosto mimo mě, kolektivní sporty vůbec špatně, tradičně při vybírání do družstev jsem zůstávala ve výběru jako předposlední před těmi, kteří už se jen kouleli. Já jsem byla hubená, ale neschopná… Při přehazované jsem nepřehodila pole soupeřů… A vždycky jsem tam zůstala sama, protože jsem měla takový strach, že se mi povedlo dlouho utíkat před míčem, ale nakonec mě stejně vždycky dostali a byla to šlupka, aby to stálo za to. Brrr, to je něco, co mi fakt od školy nechybí.
Zrovna jsem četla k tomu celkem vypovídající článek https://liberecka.drbna.cz/zpravy/spolecnost/37725-telocvik-stresuje-60-procent-stredoskolaku-sestina-vubec-nesportuje.html
Když odpovídám přímo nad příspěvek nad sebou, tak to nenavazuji.
Co mám dělat jakože s válkou. Předpokládám, že je to válka na Ukrajině v tom snímku. Nebo to má změnit můj názor na něco? Jestli jo, tak jsem nepochopila, na co.
Tak ještě materiály umí přeprodávat ManMat. Můžete se jich taky zkusit zeptat.
Tak asi jak po které válce. Ale to je přece něco, co mě nemusí vzrušovat. Jestli se k takové válce schýlí, tak se beztak můžu jen zasmát. Tak proč si toho lososa nedat 🙂 Dobrou chuť!
A co s tím mám dělat?
rapotačka:kdyby Rus stáhnul svá chapadla
“”"""""""""""""""
. . . No asi je nestáhne. Ani neprohraje. Spláchne nás to všechny.
To je rozhodně jedna z možností. No ale nehodlám kvůli tomu propadat panice.