Aktuálně: 3 211 inzerátů221 121 diskuzních příspěvků18 366 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 07.03.2024, 11:24:30 xxx.xxx.198.226

My tu máme velké štěstí, že tady máme ortopedku výjezdní po ruce. Ale otevře dveře od auta za tisíc. Mno.

Mně se kůň dlouhodobě po intenzivním podávání přípravků na klouby zlepšil, to bylo pozorovatelné, dornovkářka konstatovala lepší reakci na rovnání a já lepší regeneraci po zátěži. Loni jsem tady na tip Horsany dala Bioveta Hyalchondro EC (nebo tak nějak to je) a po první kůře bylo zlepšení taky vidět, měla jsem radost. No ale tohle, co máme, to bude nějaký úraz nebo ten absces, na to kloubní přípravky prostě nebudou mít vliv. To se stává. Tak spíš zase ten přípravek hodím pak na regeneraci. 

Ten bonharen bych dala preventivně, aby byl lepší pohyb všeobecně a lepší zotavení po zátěži a tak. Za účelem prodloužení jezditelnosti a skokuschopnosti. Jinak ten kůň ještě žádné závažné potíže nemá.

Buggyra
Buggyra 07.03.2024, 11:23:07 xxx.xxx.198.226

Zasíťujte zeleninu svrchu, bude vám stačit to půlmetrové pletivo a nebo pár tyček po obvodu, na které tu síť napnete a podél nich svěsíte k zemi a zatížíte či přivážete. Síť bude levnější než pletivo.

Buggyra
Buggyra 07.03.2024, 11:13:12 xxx.xxx.198.226

Jak říkáte, že lidi se dělí na lovce a sběrače, tak já jsem asi flexibilní. Jakože když nejsou křídla, tak je koště 😀 Zdá se, že už i to sběračství mi celkem jde, když už vypěstuju i nějakou tu spotřební kytku 🙂

Jsem na podzim zachránila od macechy pár rybízů a angreštů, nešlo jí to tam na chalupě, tak to chtěla hodit do kamen, tak jsem si je vzala a zasadila u koní, mám tam taky maliny a rybízy, co vysemenili ptáci u cesty, co jsem taky zachránila, no a uprostřed roste gingko, o kterém jsme si myslely s máti, že taky už zemřelo, to je asi 5 let staré, ale jak je chudák porád domlácené, tak má jen jeden proutek z podnože, původní výhony scíply. Takže tam mám takovou sbírku dříví na podpal a každoročně se těším z těch pěti kuliček, co mi z toho pipiny nechají - letos bude kuliček deset! 😀

Buggyra
Buggyra 07.03.2024, 11:08:27 xxx.xxx.198.226

Ori: právě že topit ty myši nechci, jednak máme limitaci vodou, za druhé je to fujtajbl (vykrvácení mi přijde humánnější, mám za to, že nic nebolí, teda pokud se ta krev nenahromadí a netlačí na nějaké orgány), za třetí je pak stejně musím nějak likvidovat. Stejně mi poslouží to padací víko do kýble na shromáždění živých, a ty pak klepnu a nasekám slepicím a bude 🙂 A když to slepice nebudou, tak myši vezmu kladivem přes hlavu a hodím za plot, co už. Lepší než čuchat červivé myši po buňce.

Jenže to záleží na tom, jak bude ta živochytka úspěšná. Když úspěšná nebude a myši nenachytá, potrávím.

Buggyra
Buggyra 07.03.2024, 11:02:33 xxx.xxx.198.226

Saga: máme asi španělský slimáky (to jsou ty šedý nebo ty rezavý? Máme oboje, můžeme prodávat).  Někteří dosahují jatečních velikostí.

Naše fajnový slepice nežerou ani minislimáky, protože se to lepí. Jenže naše fajnový slepice mají holt bílkovin dost - ty psí granule (chtěla jsem napsat “kvalitní stravu”, ale u těch granulí jsem byla ujištěna, že o tom nemůže být řeč) a nosnicové granule a klíčenou pšenku, takže masíko si dají, ale slizouni je teda neohromí. No a mně se nechce ty slimáky krájet. Já je vždy vezmu a zahodím co nejdál do suchého výběhu, ale je mi jasné, že jim nic neudělám a zase přijdou. Naštěstí fugují ty modré krystalky u plodin, ty spolehlivě moje plodiny v kritickou dobu růstu před všemi slizáky ochrání, tak jsem spokojena a nechávám slizáky celkem žít. Když narazím na vajíčka, tak to slepice ovšem též ocení 🙂 Já nemusím vajíčka vykopávat, slepice mají volný výběh, takže stačí zavolat a ony si to tam pak již vyberou 🙂

Buggyra
Buggyra 07.03.2024, 10:52:08 xxx.xxx.198.226

no, každopádně s námi vetka ortopedka (se rýmuje) - rtg, sono… - počítá, a když jí dám echo na začátku příštího týdne, tak si nás tam hodí… Mně včera přišel kůň lepší, máti přišel horší 😀

Já včera totál prostydla na jízdárně při cepování holčiny, pak jsem naštěstí jela za kámoškou, která měla přetopeno, takže jsem se tam rozehřála, a pak jsem se doma prolila horkým horkým čajem s citronem, tak jsem plíživé nachlazení zažehnala (už jsem to cítila na patře…). Dneska mám “volno” (rozuměj den, kdy nemám holčičky u koní), tak můžu objet zahradnictví (potřebuji sadbové brambory, cibuli, saláty, mrkev a vůbec, co tak najdu…. teda… oprava: na co budu mít (v ruce tři stovky, ale ty brambory jsou fakt nutné, za týden nemusejí být) a podívat se, jestli tam taky mají nějaké jehličnany v kontejnerech, protože jsem jeden dostala od kamarádky, no a potřebuji k němu druhý, abych mohla dávat ke skoku jako dekoraci dva 🙂

no a pak pracovat u koní… na což nemám normálně při lekcích čas.

Ještě že nemůžu jezdit. Protože to už bych neudělala vůbec nic 😂

Buggyra
Buggyra 07.03.2024, 08:37:15 xxx.xxx.198.226

No, přes své hrdinné řeči jsem to nevydržela, a kontaktovala vet. Ale ta to rozčísla za mě, tenhle týden na náš konec světa cestu nemá. 😂 Příští týden možná ano, tak uvidíme po víkendu.

Buggyra
Buggyra 07.03.2024, 08:25:09 xxx.xxx.198.226

No, mě nakrklo, že jednu jedinou deku na koně (novou), kterou jsem dala v pytli do skříně, rozkousaly - pro Canku, těch dek zavěšených v IKEA tašce se nedotkly! A taky staré kožené hulánské holinky, co jsem měla ve skříni. Dvacet let klid a teď v zimě tyhle. Takže půjdou, holčičky. Budou vejce s žloutkem rudým jako záře nad Kladnem!

Buggyra
Buggyra 07.03.2024, 08:19:02 xxx.xxx.198.226

Mno ty moje důry neloví, ani když jim pustím myš přímo před xicht. Čumí na to jak vyvoraná myš 🤣

Budu jim muset ty myši pantoflovat - ale zase letící střívka by mohla být lákavá 🙂 Třeba se holky postupně naučí. Budu k nim chodit rozdávat myši s tou živochytkou, tak třeba časem pochopí, že bude myš, a budou natěšené a uloví si samy 🙂 A pak už by mohly sem tam chytnout i nějakou v nedbalkách i bez mé přítomnosti.

Buggyra
Buggyra 07.03.2024, 07:51:40 xxx.xxx.198.226

No koupím živochytku a uvidím, jaký a jestli to bude mít efekt. Jsou levnější než ty jedy. Tak to je argument 🙂

Buggyra
Buggyra 07.03.2024, 07:47:38 xxx.xxx.198.226

Sago, no to já bych ty nástrahy neměla dostupné pro zvířata vůbec. Dala bych je dovnitř buňky a ještě do skříně, kde se ty mrchy peleší, takže i když buňka je otevřená a pro slípky lákavá, k staničce by se vůbec nedostaly. Kočka nebo pes už absolutně vůbec. Ale právě že kočka se dostane k těm natráveným myším, a to může být problém, no. Navíc mě láká možnost prokrmit slepice masíkem, naše myšičky jsou dobře živené a pokud je nepotrávím sama, nejsou ani jedovaté. Tak možná na první dobrou zkusím toto.

Buggyra
Buggyra 07.03.2024, 07:44:53 xxx.xxx.198.226

Hm, ta selontra se prodává jen profíkům. Škoda, že zrovna ten bezpečnější jed prodají jen registrovaným. No i tak děkuji. Jak jsem se na to zakoukala, možná zkusím nejprv živochytku… Jen teda nevím, komu za barákem pak ty myši vypustím 😀 Možná s nimi zkusím nakrmit slepice…

Buggyra
Buggyra 07.03.2024, 07:23:41 xxx.xxx.198.226

Jo to já nejen že nebudu myši chytat do pastičky, já je rovnou budu trávit. Je tam takých myší, že bych musela denně stražit 10 pastí, na to nemám čas. Snad to neodnesou sousedovic kočky nebo moje slepice…

Napadá mě - nevíte, jestli existuje jed na krysy, co neotráví kočku? To asi těžko, že.

Buggyra
Buggyra 06.03.2024, 13:25:52 xxx.xxx.198.226

Varaxi, vaše aktivita je vždy dechberoucí, závidím 🙂 Lichořeřišnici bych měla také zasít, protože máti ji jako vždy vyseje v květnu a bude se divit, že to pokvete až v červenci… Také jsem mámě loni zrušila její jahodový děszáhonek v mém bramborovém políčku, nyní budou pěkně po celé ploše brambory. A jahody jsem jí přehodila (nechce se mi říkat "přesadila, protože to není pravda, jen jsem tam ty drny naskládala) do zvýšeného záhonu. Tak jsem zvědavá, zda si s tím letos bude něco dělat. Nebude 😀 Já mám svoje jahody ve svém zvýšeném záhoně pěkně v geotextilii, aby mi tam nerostla buřeň, tak jsem zvědavá, jak se letos, druhý rok od přesazení, otelí. Měla bych je před další sezonou zase přesadit? Někdo říká, že by se mělo co dva roky…

Jo a pažitka mi krásně přežila zimu, z čehož mám upřímnou radost 🙂 Už je 10 cm ze země!

Buggyra
Buggyra 06.03.2024, 12:35:55 xxx.xxx.198.226

no vždyť to budou žrát svrchu. Ony ty tubusy by jim ani nic jiného neumožnily, ve finále. Mně se ale daleko víc líbí ta myšlenka stínítka na lampy zavěšeného nad hrncem s třásněmi až na zem, kdy hrnec šoupnete pod stínítko a je hotovo, nemusíte řešit pokličku, znečištění, atd.

Ale to je vždy otázka toho, jak moc vám ti ptáci okolo vadí. Pokud vám vadí tak, abyste s tím něco udělala, tak uděláte. Pokud zase tak nevadí, tak neuděláte 🙂

Buggyra
Buggyra 06.03.2024, 12:30:34 xxx.xxx.198.226

Co plodiny, stačí, že je čerstvě poryto, a už to tam skáče.