Jsem si jistá, šlapka je prostě jen na kabelu, elektrikář akorát musí propojit správné dráty 🙂 Max. že na to bude potřebovat vidět i ten stroj, aby si změřil, který je plus a minus, jinak je to mechanická záležitost 🙂
Samozřejmě pokud máte stroj na 220 V, chce to šlapku zase ze stroje na 220 V. A můžete se zeptat v opravnách strojů jestli neexistují nějaké adaptéry (mezikus mezi stroj a kabel od šlapky, aby se k tomu stroji daly připojit i neorigo šlapky) - třeba existuje 🙂
Když nebude šlapka k sehnání, kupte jinou s jinou zástrčkou a doneste tu pokaženou a tu novou nějakému elektrikáři, ať vám tu zástrčku přemontuje na tu novou 🙂 To se dá, elektrikář to udělá tak, aby bylo vše v pořádku 🙂 A nebo občas jsem vídala na bazoši některé stroje za hubičku, že rozbité. Tak koupit takový nějaký a vzít si z něj tu šlapku a zbytek holt zlikvidovat.
Hoodně bych pátrala, co je to za zvíře a jestli ho chci. Z jakého chovu, je ten chov nějak veterinárně sledovaný? Vyptala bych se příslušného veterináře, jestli tam nejsou nějaké potíže. Kůň by mohl být dovezen? Jak, kdy, odkud? Jestli východ, tak otočka na patě a nazdar, a ještě bych to nahlásila.
Je asi levný, ten koník, co? No, aby nebyl zadarmo drahej.
Doklady se dají dodělat, ale… to by bylo to poslední, co by mě v tu chvíli zajímalo.
Marcelo, asi nezbývá, než si udělat vlastní plot ze své strany… Než mít nervy, co by, kdyby, tak bych tam dala kari sítě. A vše neustále dokumentovat. Stav plotu i výzvy k opravě, průniky psa, a tak dále. Kdyby náhodou v budoucnu něco…
Já jsem v sobotu pilně pracovala s brigádníkem - splnila jsem mu přání a vyšlápla s ním na místní kopec, málem vypustila duši, a on že pěkná procházka, spokojen. Pak jsme zaobstarali zvěř a něco pořezal motorovkou. Večer jsme pak spálili nějaký bordel a opekli si párky, tak to se mi líbilo 🙂 V sobotu u nás bylo hezky a i celkem teplo.
Včera jsem s holkama od koní naplánovala odpoledne vyrazit na výlet na kratší procházku (co mě to jen napadlo!) k lesnímu prameni. Cesta sice po silnici a jen mírně do kopce, ale já jsem teda docela umírala, po tom sobotním výšlapu. No děs. Zpátky jsem si nesla pár litrů vody z pramene, ale to už bylo z kopce, tak se dalo… Včera také bylo pěkně a teplo, sice oba dny zataženo, ale moc nefoukalo (krom teda na tom kopci v sobotu) a dalo se pěkně pracovat.
No a dobrá zpráva, v sobotu se koňovi provalil absces nad kopytem, takže už kulhá daleko méně, nožka ho nebolí, dokonce měl v pátek odpoledne otok, tak ten už je taky pryč, tak jsem ráda a veterinářku pozvu jen tak na revizi, aby případně zhodnotila, zda se dá očekávat, že se to doléčí samo a nebo zda ještě bude čistit, otevírat a tak (umí se to zapouzdřit znova…).
Dneska odpo vezu auto do servisu, teče servokapalina, jakože fest, takže snad to servisák pořeší nějak finančně kulantně, záleží na tom, jaký díl je poťapaný… Tak uvidíme. Po cestě nakoupím zase nějaké krmení koňovi, ať se poměje 🙂 Když mám taky jednou za co 😀
Ale jinak se to dá udělat i tak, že tou sítí oddělím ne zeleninu od slepic, ale naopak slepice od zeleniny. Tj. vezmu síť, ohradím s ní roh nebo pruh pozemku (prostě tak, aby ta síť byla na jedné rovné čáře) a síť nahnu nahoře pomocí konstrukce směrem nad slepice. Nad slepicemi bude převis, je to podobné jako jsou ty protiútěkové ploty pro kočky. Když ten přesah sítě bude třeba metr nad slepice, tak slepici nenapadne to přeletět, protože i kdyby to zkoušela, bude to zkoušet těsně u sítě (páč to dobré je na druhé straně sítě) a ten převis ji nenechá přeletět.
No právě že se popelí denně 😀 Ale popelí se pod přístřeškem, kde je půda suchá a vyprahlá za mnoho let. Takový jemný prach to je, tedy ony si v těch dírách nadělaly takové prachové krátery 🙂 A že je to suché a je v tom minimum organické hmoty, tak to moc nebarví 🙂
Taky proto, že dámy mají neomezený výběh. Nemají vycapkaný plácek na bahno, tak není od čeho by se umazaly. V kurníku hřadují na bidlech, nesedají v trusu, trus spadne rovnou do jemných pilin, které ho obalí a vysuší. Ale holky mají horizontální hřad nad zemí po celém kurníku, tak tam po zemi vůbec nechodí, chodí po hřadu 🙂
Fik: no jo, ale ty sklapovací pastičky bych musela pořád líčit, já tam těch myší budu mít desítky… Sklapovačky máme, třeba je taky nalíčím s tím kbelíkem, ale musím myslet ve velkém. Myšky ze sklapovaček šoupnu slepicím jako první 🙂
Ježiš Canko, takového zamtele (=zaměstnavatele) si považujte, to je úžasné, to by se mi také líbilo! Já si na práci stěžovat nemohu, dokonce se občas i pochvalně zmíním, ale uznání se tady člověk nedočká, to ani omylem. Šéf to neuznává. To je dost smutné. Tak trochu závidím, ale asi víc vám to přeju, jsem ráda, že to takhle někde funguje!
A řekněte, že hned máte větší motivaci příště pro tu firmu zase něco udělat?! Kdyby takhle přemýšleli všichni…
Když já kačeny blátotlačky moc nemusím. Jedla bych z donucení. A navíc… já bych je chtěla nechat víc let, protože proč kupovat pořád dokola nové, když ti staří to taky vyžerou. Jak moc musí vodu, to nevím, ale zrazovali mě tu uživatelé od husének (které jsem chtěla žrát) právě proto, že ty mají vodu moc rády. A to jsou zvířata, která se ve vodě potřebují jen pojímat v podstatě. Jenže by jim ta koní napajedla byla dostupná, a ačkoli tu vodu k životu nepotřebují, lezly by mi do ní. A to nejde.
Když už máte slepice….slimáky vám budou likvidovat indičtí běžci. Sousedka měla dva a pro slimáky obcházela okolní zahrady.
Indičtí běžci by mi ale lezli u koní do vody. A to já nechci. No a že by mi slimáci vadili tak moc, abych kvůli tomu musela živit nějaké darmožrouty… 😀
No právě, klapačky nechci, nechci se s tím patlat, návnada a tak… kyblík můžu vybírat denně a nebo dát na dno nějaké namočené zrní a vybírat třeba za pár dní, ale jsem tam denně, tak bez problému.