Aktuálně: 3 214 inzerátů221 122 diskuzních příspěvků18 366 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 12.03.2024, 11:18:52 xxx.xxx.198.226

Práce sám na sobě je vždycky náročnější než pracovat s tím zvířetem. 

O tom něco málo vím.

Buggyra
Buggyra 12.03.2024, 11:16:38 xxx.xxx.198.226

To záleží na situaci. 

Pokud jsou otěže dostatečně prověšené, tak za mě ano, ruce mohou být položené na kohoutku, na krku, na sedle, jakkoli pokud to na konci neruší koně.

Ale váš trenér může mít jiná měřítka než vy nebo já. Také můžete být ve výcvikové fázi, kdy je to nežádoucí. Taky k tomu nemusíte volit vhodné okamžiky.

Buggyra
Buggyra 12.03.2024, 11:04:55 xxx.xxx.198.226

houpačka pro koně:

----------------------------
///////////O////////////

zpevněná paleta posazená na kůlu (v trávě, kdyby to někomu nedošlo). Houpe se to o ten kůl, paleta je tři nebo čtyři metry dlouhá a metr dvacet široká, takový povalový chodníček, pod kterým je uprostřed kulatina, o kterou se houpe. Kůň na to vyjde směrem do kopce a jak dojde na/za prostředek, tak se to s ním zhoupne dopředu a kůň sejde směrem z kopce.

Koně, kteří to neznají, po překlopení té houpačky různě couvají, panikaří, hopsají dolů nebo se rozběhnou, je to sranda 🙂

Buggyra
Buggyra 12.03.2024, 11:01:25 xxx.xxx.198.226

Já tomu koni do toho kopyta nechci nic patlat, protože je to dutina a může se to uzavřít, a jak něco zvenčí dovnitř šoupáte, tak vždycky riziko zavlečení infekce. Tak leda po konzultaci s vet. Ale teď už to vypadá dobře, asi to nebudu řešit vůbec. To nejhorší, co se může stát, je, že se udělá ten absces znova 😀 Ale při tom, jak se to řešilo před těmi dvěma lety, kdy třetí den po abscesu už nezájem, tak to vzhledem k tomu, že vetka může přijet nejdřív pozítří, už by neměla co revidovat…

Buggyra
Buggyra 12.03.2024, 10:54:28 xxx.xxx.198.226

Sago, nene, musíte telefonu dělat stabilizátor svojí rukou 😀 Na kolobrndě to pak míň drncá, tak je potřeba méně stabilizace pro foťák. Pokud mini umí běžet vedle kolobrndy na prověšeném vodítku, tak si to vodítko přehoďte na pár metrů přes ruku a můžete fotit 😀 Případně můžete i při běhu natáčet a pak z toho videa fotky vystříhnout ze záběrů, které budou podle vašeho měřítka koukatelné (vidíte, co za fotky sem dávám já, takové dojmovky, protože moje kalkulačka nic jiného neumí a já taky ne) - každá fotka dobrá! 🙂

Buggyra
Buggyra 12.03.2024, 10:03:42 xxx.xxx.198.226

Sago, vy musíte na osobního asistenta povýšit svou tříčtvrtku 🙂 Takového osobního asistenta, jako mám já, by vám totiž ona tříčtvrtka zřejmě nedovolila 😀

Buggyra
Buggyra 12.03.2024, 09:43:02 xxx.xxx.198.226

Jo tak, perliččí vejce pod kvočnu. Takže kdyby kohout s perličkou měli potomstvo, tak z těch perlích vajec oplozených kohoutem že by se vylíhli pod kvočnou ti kříženci. Mno jo, tak uvidíte. Hlavně jestli tu perlici pojímá taky perličák, ale to určitě máte ošéfované, jinak byste je nenasazoval. A jak řečeno, případní hybridi jdou do mrazáku, tak o co jde… 

Buggyra
Buggyra 12.03.2024, 09:38:54 xxx.xxx.198.226

nevím, jak mám vyfoti mini, jak přede mnou cválá, když se mi klepe ruka, jak běžím?

četla jsem něco o nové koloběžce? Tak na ní 😀

Buggyra
Buggyra 12.03.2024, 08:25:23 xxx.xxx.198.226

Tak dneska teda pršet nebude… no nic, aspoň se dětem bude líp pracovat. A koňovi se neznečistí ten puklý absces nad kopytem 🙂

Obrázek
Buggyra
Buggyra 12.03.2024, 08:18:47 xxx.xxx.198.226

Jo. Včera jsem počítač nekoupila, tak tak jsme dovezli auto do servisu, pokoupila jsem krmení, a s padajícím večerem dorazila ke koním. Než jsem pokrmila a poklidila, byla tma tmoucí (domů na sedmou). Dneska asi počítač nestíhám, ale zavolám inzerentovi, zda mi ho může předat i večer po koních, tak uvidím, jestli si vzpomenu 🙂

Buggyra
Buggyra 12.03.2024, 07:49:47 xxx.xxx.198.226

lesnizinko, klobouk dolů, to je řehole na té zahradě! Já když příští víkend najdu čas, dám do země brambory a zbytek česneku, co mi doma naklíčil. A chtělo by to opravit tu houpačku pro koně. A dodělat stojany na překážky. A sešroubovat konečně ty další kavalety, co na ně mám materiál složený u přívěsu. A zakopat sloupky do ohrad… vystrouhat kopyta třem koním. Dva už mám. Ehm. Nevím, kdy to mám dělat 😀

Dneska budou děcka makat. Snad vystrouháme ta kopyta a pak odnosíme co zvládneme větví a zbytek větví snad vyhážeme aspoň za ohradu, to pak mohou holky uklízet i průběžně bez naší přítomnosti. No a osekat pořezané břízy, které se hodí na tyče na překážky, to by chtělo taky. To dnes nestihnem ani náhodou…

Ale povedlo se mi u kámošky důchodkyně vyhrábnout z dolíku (kompostu/hnojiště) jedličku, kterou tam zahodil její syn, který jí ji vyrýpnul ze záhonu. To byla kontejnerová jedle, takže má pěkně kořeny kompaktní. Přivezla jsem si ji ke koním a hned mám druhý jehličnan k překážkám na okrasu, tak to mám radost. Zasadila jsem do kýble. Budu muset pro ty jehličnany vymyslet nějakou konstrukci, aby mi nepadaly větrem, až budou pak někde umístěné.

Včera naštěstí nepršelo, tak jsem po víkendovém opékání vyhrabala popel s hřebíky a sponami z ohňového barelu a přesypala do pytle, který během sezony doplním a pak vyhodím do komunálu. Dřevo, které nemá hřebíky, skládkujeme a necháváme rozpadnout na hromadě (zvířátka a tak), ale to s hřebíky si nemůžeme dovolit nechat ve výběhu, takže to pálím a díky tomu můžu vyhazovat do konťáku ty zbytky. Tentokrát si část uhlí z pálení chci nechat na hnojení ovocnin a také na své nové terárko. Vyčištěný barel jsem opět zakryla igelitem, aby mi do něj nepršelo, protože je zespoda vypouklý a drží se tam voda. Tak jsem spokojená, že do toho nestačilo včera právě napršet. Doufám, že dnes zaprší.

Rozhodla jsem se totiž chovat stínky (suchozemské korýše) na zkrm pro slepice 🙂 Tak jim ze 100l akva, co mám doma, udělám tera, to bude zase počin, snad mi to tam vše neshnije… přemýšlím dát víc půdy a nasadit i žížaly 😀 Ještě to proberu s poradcem brigádníkem - nově osobním asistentem - protože on chová bezouše (bezobratlé) a má k tomu co říci.

Buggyra
Buggyra 12.03.2024, 07:09:09 xxx.xxx.198.226

áno, absces 🙂 Jsem neupdatovala - v sobotu ráno se provalil, měla jsem dost práce, tak jsem to moc nezkoumala a pádila zase dál, ale včera už kůň vesele cválal vůkol a provokoval ostatní ke hře, tak mám tichý plán, že ve čtvrtek na něj hupsnu - a uvidí se, jak bude chodit 🙂 Včera po pomačkání na patku už necukal, takže už to bolí jen jako by vám řezali prst a né ledvinu (plnokrevník, no).

Buggyra
Buggyra 11.03.2024, 11:27:40 xxx.xxx.198.226

Mno jo, jenže jako meziplot to právě už zase vyžaduje od Marcely další plot z vnitřní strany u nich, a to je v tuhle chvíli tedy nerealizovatelné. Asi to není tou sítí řešitelné, no. Leda se domluvit se sousedem a plesknout ji z jeho strany. Jeho to nebude nic stát, Marcelu pořizovačku a elektriku. Jen teda nesmí tou sítí prorůstat tráva, to ale soused určitě řešit nebude… Tak asi to nemá takhle řešení, no. Do budoucna holt postavit vlastní plot, resp. ten sousedův z Marceliny strany podpořit ještě vlastními kari sítěmi.

Buggyra
Buggyra 11.03.2024, 11:20:50 xxx.xxx.198.226

U nás má pršet zítra a jen zítra, mně by se celkem líbilo, aby pršelo aspoň dva dni. Už jsem odčerpala nějakou vodu z nádrže, ale nemůžu tam rovnou svést okap, když teď bylo týden sucho, protože by se tam spláchly ze střechy a z roury kdejaké hnusy, takže to chce, aby půl dne aspoň se to splachovalo jinam, a do nádrže to můžu dát teprve pak. A to ještě nesmím zapomenout 😊 - takže zítra držte palce, během dopoledne se to umyje, a snad si odpo vzpomenu to přehodit, aby nám do té nádrže něco doteklo (stačí 200 l, to by mělo snad napršet…). 

Ale zase když si nevzpomenu, žádná škoda, teď mi došlo, že by bylo dobré tu nádrž vyprázdnit a vyčistit… hm. Tak pokud si vzpomenu, dotáhneme zítra pod ten okap pojízdnou nádrž, a ta se bude plnit 🙂

Buggyra
Buggyra 11.03.2024, 11:16:18 xxx.xxx.198.226

Tak místo abych dávala opravovat starý noťas, koupím si radši na bazoši jiný 😀 Tak daleko jsme to dopracovali. Starý jsem koupila za 1000,- s nefunkční klávesnicí, tu jsem si dokoupila na USB, je na něm windows 7  a některé stránky už mi odmítají se zobrazit (banky a tak…), no ten nový laptop koupím za 1600,- a pojede jak fretka, s nějakým (je mi to jedno) neběžným operačním systémem, hlavně že na tom půjde prohlížeč a internet, a to snad ano. A nebudu muset půl hodiny čekat, až se mi pustí internetová televize 😍 Kdybych dávala starý noťas opravit, tak jen vyčištění a napatlání nové pasty pod procesor by stálo 1500,-, tak snad šetřím na správném místě (a tenhle nový komp to nebude tak dva roky ještě potřebovat 🙂).

Tak se těším. Snad již dnes…?

Buggyra
Buggyra 11.03.2024, 09:45:06 xxx.xxx.198.226

No sousedovic děti na mém pozemku by mě až tak dalece nezajímaly… Ale chápu, tak to holt budete muset spoléhat na štěstí.

Já to beru tak, že když se ta čuba propasíruje přes sousedův plot, dostane ránu od elektriky, příště znova, tak si najde díru jinde, zase dostane ránu od elektriky atd., vše se nejspíš bude dít v době, kdy na zahradě nejste. A čuba po pár pokusech pochopí, že sice přes svůj plot se dostane, ale přes ten váš už ne. A když na zahradě budete, tak pořád je tam to pletivo, i když bez proudu, takže po předchozích zkušenostech (kope to) by neměla mít snahu čuba se přes něj dostat, ale pokud ano (zapomene se), tak proleze sousedovic plotem a pak bude muset ještě překonat to pletivo, i když bez proudu, a bude nějaká ta vteřinka navíc na reakci.

Nějakou předem vytvořenou dírou vám tam předpokládám může vsáknout i tak, když na tu zahradu zrovna půjdete nebo tam budete. 

No a ten váš vnitřní oplůtek by samozřejmě nebyl řešení. Řešení je holt zase chodit za sousedem, otravovat ho, otravovat sebe, myslet na to, urgovat, uhánět, aby si to zabezpečil ze své strany.

A nebo ještě jinak, nechte tak, a až se fena dostane zase na vaši zahradu, tiše ji vemte, odvezte do vedlejší vesnice uvázat před útulek a až se bude soused překvapeně ptát, tak řekněte, že jste ji buď neviděli a nebo že jste zrovna několikrát tenhle týden měli otevřené všechny branky, protože přijela firma na bazén… (a hodláte v tom otvírání branek pokračovat)

Buggyra
Buggyra 11.03.2024, 09:26:01 xxx.xxx.198.226

Tak elektrický ohradník (síť na ovce). Prodávají se po 50 metrech a žere to nula nula prd. Když tam budete pouštět svoje psy nebo děti, ohradník vypnete… Třeba čubu trefí šlak, jak dostane ránu… (mně to blbý nepřijde)

Buggyra
Buggyra 11.03.2024, 09:08:14 xxx.xxx.198.226

Jo jo, v tomto s Vámi souhlasím! A média jim jdou na ruku! Nové a nové články, videa, podcasty a co já vím dalšího. Také se mi to nelíbí.

Já tohle vůbec neregistruji. Asi mi feed na sockách posílá jiné informace, já si tam hledám hlavně fakta a případně sleduji určité zájmy, takže asi mě tohle míjí. Možná na chvíli na těch sociálních sítích zkuste tenhle obsah nesledovat a naopak si tam naklikat nějaký jiný, aby se vám přepočítaly algoritmy a posílalo vám to věci, které vám dávají větší smysl. 🙂

Na druhou stranu, i kdyby těch informací bylo víc, tak si říkám, no proč ne, taky se hodně píše o drogových závislostech nebo o rakovině, prostě ta informovanost o různých tématech je větší, taky můžou mít redakce médií klidně člověka, který se na to které téma přímo specializuje, má kvóty na produkování článků a hledání informací a sledování dění na to téma, tak holt píše. 🙂