prdím na to,jak vypadám,hlavně,že je to pohodlný a já se nepotím jak vrata od chlíva😂
sestro!😄
prdím na to,jak vypadám,hlavně,že je to pohodlný a já se nepotím jak vrata od chlíva😂
sestro!😄
Holky jsou dobrý! To bych nečekala, že jich tam bude tolik - ale asi je to jako u koní, i u psů se postupně budou prosazovat ženy. Asi jsou ty ženy také mladší, že? Mladé muže tyhle náročné aktivity moc netáhnou, ale ženy naopak lnou více ke zvířatům, no tak dost možná za pár let bude poměr otočený 🙂
Nemůžou jít kamarádi na Chuliho přes ňamky? Že když přijde, dostane ňamku, když se nechá pomazlit, dostane… pokud teda pamlsky ho zajímají (třeba by nějaké sušené smradlavé plíčky zajímaly, jestli nic jiného 🙂).
Ty anglické chomoutky ráda rozdám - koupili jsme je za hubičku, teda jsou v dost pošramoceném stavu, ale třeba kůže na postraňcích mě teď překvapila (zkoušeli jsme na jar, jestli poníci do toho menšího nedorostli… holčička začíná soutěžit v jednospřeží), že je v dobrém stavu - tak by jistě ještě na nějakou nenáročnou aktivitu posloužily 🙂 Mám taky několik chomoutů i s padnoucími poduškami, každoročně je marně nabízím na prodej. Teď už jsou podušky nejspíš rozežrané od myších bestií, které hodlám krmit co nevidět slepicím!
Objednala jsem si na Temu dvě víka na kyblíky jako živochytky a budu milé hlodavce chytat, popravovat a předkládat jako zpestření na výrobu vajec. Aspoň to taky jednou bude užitečný.
Mám doma asi 30 pravých nepoužitých rukavic, protože z páru beru jen levé.
Tohle u těch levných rukavic (kde je protiskluzová vrstva prosáklá i na vnitřní stranu) dělám tak, že prostě tu druhou z páru otočím naruby 😀 Stávalo se mi, že jsem právě hmátla do paklíku na prodejně a vytáhla “nějaké” rukavice vhodné velikosti, a až doma zjistila, že mám tři pravé a sedm levých 😀 Vyřešila jsem takto elegantně 🙂
Dokonce na závody jsem si brala obě dvě naruby, protože zmizel ten rušivý tmavý potisk, co je na hřbetě zvnějšku 🙂
Sago, napište mi soukromě adresu a postroj vám pošlu, jen co ho doma vyhrabu 🙂
My ho nepotřebujeme, máme postrojů víc než poníků, sáňky taháme na chomoutech, vozíky na poprsácích, a to nemluvím o anglických chomoutkách, které se válí po sedlovně (ale ty poníkům naštěstí nejsou, tak mi to není tak líto)…
DADU:No, tak to ta moje letos nejspíš opět zmrzne . . . 😢 Stejně jako dva roky zpět, co ji tu mám. Letos ji dávám poslední šanci, pak ji vykopu
Kamarádka zrovna tak. Dává těm svým dvěma poslední šanci, a když letos z nich nic nebude, tak na podzim si je vykopu a beru si je já 🙂 (u mě z nich tuplem nic nebude, ale aspoň hezky pokvetou)
je to na první straně http://www.uek.cz/
kontakty v černé liště nahoře
Ale jinak se dá vypomoci také smůlou z jehličnanů nebo medem - krátkodobě 🙂
Ronjo, budete se smát, ale já jsem si takhle vytunila jezdecké rukavice, které jsem dostala darem, protože se z nich sloupala protiskluzová vrstva. Fakt v nich ty otěže jely jak namydlené 😀 (a nejsem si jistá, jestli jsem to tady už nepsala - a vy jste se neinspirovala právě tím?)
Takže jsem přesně vzala tyčinky z tavící pistole (koupila jsem úzké, takže do pistole je dávat nemůžu), nahřála nad svíčkou a poťupkala po rukavicích - a rukavice fungují, radost veliká 🙂
Ale ta pouzdra a pouzdříčka se do kabelky nevejdou… Jak dáte do pouzdříčka náhradní mikinu?
Normoš to dělám tak, že vzhledná kabelka je jen obal na tu moji ledvinku 😀
Jo, jenže pes a kočka mají abscesy někde mezi měkkými tkáněmi, kdežto ten kůň to má v kopytě, kde je rigidní obal, a hlavně jen jedna díra, zatímco u těch psů a koček to bývá přístupné, otevřené, a můžete z toho tu tekutinu vymačkat a nebo to proplachujete skrz, protože je tam drén nebo to vet rozříznul, přesně jak píšete, u koně je to jako díra do kokosu, když se tam něco dostane, neuděláte nic. Bez asistence vet tam nic patlat nebudu, max. na povrch na tu prasklinu. Při tom prvním abscesu to bylo otevřené ze dvou stran a vet to stejně nepropláchla zevnitř. Zase jen vydesinfikovala ty oba konce, aby se dovnitř s povrchu kopyta něco nezaneslo. Nebyla ani ATB.
Včera udělal pár kroků, kdy jsem ho viděla, čistě, kulhal jen v klusu, tak se to zjevně vylepšuje 🙂
Výhody kabelek tedy zjevně nedokážu plně docenit. Já jsem ráda, když mám všechno v pořádku na řádku a nikde nic nehledám, nezapomínám, v poslední době se mi to i docela daří, nezapomínat. Na kabelkách mi vadí, že se do nich nic nevejde. Beru max. na dostihy, kde vím, že mám zbytek krámů v dochozí vzdálenosti v autě.
Jinak mám nový komp - lítá jako srna, no co, srna, jako splašená nadopovaná veverka! Musím si do něj stáhnout nějaké programy, umí jen internet. Ale já toho o moc víc nepotřebuji 🙂 Mám ho hlavně na internetovou TV a na filmy, včera jsem ho propojila s televizí a pěkně to pracovalo, tak jsem spokojená 🙂 Vyhodím tu malou mršku, co jsem si na ní pouštěla TV doteď, musím akorát udělat zálohu dat, co tam mám. Možná půjde mrška ještě hodit do továrního a prodat za pětistovku. No, možná si ji zatím nechám ještě jako provozní počítač (ta ty officy má) a dám uvést do civilizovaného stavu svůj normální provozní laptop Dell, ten by mohl ještě chvíli vydržet, do toho se vyplatí zainvestovat. Až zase bude co… Tak mám radost 🙂
chápu. Třeba ti ten sen věští budoucnost? 🙂 Nová práce, noví lidi, nové příležitosti…
Sago, nechám vám svůj nylon postroj na skijöring na pony 🙂 Myslím bude tak akorát 🙂 Máte ráda bleděmodrou barvu? 😀 Kroužky na provlečení opratí na nákrčník si můžete našít sama (aby se neválely po zemi)
Fikovnice:Buggyro, tak vidíš: Já se dočkala “brigádníka”, ehm “osobního asistenta” alespoň ve snu…😀
Mno ale teda v ničem neasistoval, to je houby asistent, když jen přidržel podpaží. To musí taky kopat, sekat, stříhat, řezat, hrabat, a hlavně zatloukat, zatloukat, zatloukat! 🤣
Nosím ledvinku. Tak nevím, jak ta by se na plesání vyjímala 🙂 Většinou ji mám narvanou krámy, takže mi trčí ze zad nebo z břicha, to by se nedalo tancovat, ani kdybych chtěla. Na břiše bych s ní tanečníka odpinkla přes půl parketu a na zádech bych krosila cestu skrz osazenstvo či vybavení a zanechávala zkázu.
To jsem teda já zase pochopila tak, že líhli několik plemen následně po sobě ve stejné líhni, ale každé plemeno zvlášť. Nakonec dvacet vajec dávali od té ČZK, že by měli líheň třeba na 60 vajec? A taky asi ne všechna plemena se dají rozeznat v kuřecím stádiu od sebe? To by se podle mě blbě dělalo…
Nejste zdaleka sama 🙂
Jen si to 99 % lidí od zvířat neuvědomuje.
Foťte za běhu, o co jde 🙂 bude jedna koukatelná fotka na třicet rozmazaných, kolik myslíte fotek jsem vyfotila, než jsem chytla něco takového..