Aktuálně: 3 213 inzerátů221 120 diskuzních příspěvků18 366 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 15.03.2024, 06:53:13 xxx.xxx.198.226

Jo, cikánky jsou kolikrát horší než chlapi, naštěstí jsem nezažila osobně.

Buggyra
Buggyra 15.03.2024, 06:42:57 xxx.xxx.198.226
Fikovnice:

Buggyro, jsi o dost mladší než já…

Vím o případech (a rozhodně ne jednom), kdy v Brně za komoušů romské rodiny právě z Bronxu dali do baráků bílých. Já jim ten byt dokonce záviděla - nádhernej čtyřpokojáč, obrovské cimry ve staré zástavbě. Vím to proto, že pod nimi žila moje kamarádka s rodinou. No a co se stalo? Vybavení vyházeli na dvůr, co šlo, tak prodali, zbytek spálili. O bordelu a hluku, kterej zažívali ti moji známí, ani nemluvím…

Takže byly i snahy je začlenit mezi bílé…jako někde to vyšlo - viz Český Krumlov. Jinde ne. Samozřejmě vytvořit ghetto typu Chánov (nebo slov. Lunik) byla blbost.

Jenže to je právě ono. Dali je do bytu a zavřeli za nimi dveře. Tam je potřeba, aby chodil ten čék furt jak za malými dětmi, vysvětloval, ukazoval, no a je samozřejmě nesmysl je dát do normálně vybaveného bytu, dám je přece do bytu, který je k tomu připravený. Nábytek strohý, podlahy nehořlavé, žádné koberce a tapisérie. To dá rozum. Proto říkám startovací byty. Čontejnery. To funguje, páč není co rozebrat, zničit, prodat. A denně vyzvedávat děti do školy a u toho zkontrolovat, jestli je vše v cajku, pokud není, dospělci si to budou muset odpracovat. Nechtějí pracovat? Seberu dávky (jen se musím postarat o děti). Tahle důslednost tam nebyla. Teda Orionka praví jinak, ale Orionka to zažila zase jinde, v pohraničí, to je asi trochu jiný svět, no ale proč ne nakonec - jsou z osad, proč je nepřesídlit na venkov a nenechat makat v lese, dělat v technických službách, čistit kanály, příkopy, pečovat o městskou zeleň. Já jsem taky na venkově a evidentně to tady funguje. Možná cikáni nedávají ta města (aglomerace)…

No ale jasně, spousta lidí je přesvědčená, že “to nejde”. Tak mě to netrápí, že, já v tej vesnici vedle nebydlím. To já si jen myslím, že takhle by to “šlo”. Ale jestli nejde, no tak nejde, nakonec slovenské osady i naše ghetta jsou daleko, a co mi po nich 😀

Jo, Chánov, jsem zapomněla, jak se to jmenuje.

Buggyra
Buggyra 15.03.2024, 06:31:26 xxx.xxx.198.226
lupus4:

tohle udělali v Austrálii s domorodci…a…

a co? Nevím.

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 14:59:25 xxx.xxx.198.226
Horsana:

To je sen, ale u nás mi nikto také balíčky senáže neurobí ☹️

Já pro ně jela 80 km, a pojedu příští rok zas, to se fakt vyplatí.

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 14:42:06 xxx.xxx.198.226

Mám z ní pocit, že nějak ještě nedospěla. Kdysi (nedávno) jsme se měly v Brně setkat, řešit cosi závažného a kámoška mi sdělila, že její dcera se nejvíc těší na moje kočky!

No… to já jsem taky nedospěla. Taky bych se těšila nejvíc na ty kočky, viď 😂

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 11:34:00 xxx.xxx.198.226

Volaly jsme si s vetkou a odsouhlasila mi, že jsem do toho vůbec nevrtala, takže jsem ráda, že jsem to učinila, jak jsem to učinila 🙂 Tím nechci naznačit, že by kdokoli špatně poradil, děkuji všem za soustrast a snahu 🙂

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 11:32:20 xxx.xxx.198.226
lesnizinka:

Sem blbá, nechytám se, co to je? Asi jsem něco přehlédnula😊 S čím tu kšeftujete? 😉

To je poprsní tažný postroj na poníka - na velmi lehkou zápřež, třeba tahání dětských sáněk nebo lyžaře 🙂

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 11:30:35 xxx.xxx.198.226
Achalte:

Takových případů je po celé republice bohužel desítky. Někdy to ani sami sousedé netuší co se vedle děje a někdy to ví celá vesnice a bojí se takové “chovatele” udat. Vím o čem mluvím. Zajímavé je že v článku se píše že je podezřelá z týrání. Tak jak to je? Přece to musí být patrné na první pohled.

Týrání musí být úmyslné nebo nedbalostní, tj. o tom problému vím, ale neřeším ho. Pokud majitel v takovém případě dokáže, že zvířata třeba před zhoršením stavu daroval někomu jinému, tak se stává odpovědným ten nový majitel, a tento se vyviní. Případně pokud prokáže, že řádně platila na ustájení a na problém upozorňovala a ustajovatel svévolně koním neposkytoval potřebné, bude odpovědný ustajovatel. Proto se říká “podezřelá”, není to zcela jednoznačně prokázáno, ještě jsou prostě možnosti, že to nezpůsobila ona.

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 11:15:50 xxx.xxx.198.226
Sarah01:

A víte, kde je teď a co dělá?

Nemám nejmenšího tucha 😀 Už si ani nepamatuji, jak se jmenuje…

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 11:13:42 xxx.xxx.198.226

A vůbec nic o ní nevíme, tak proč hned ty černé scénáře ?

Víme o ní to, že má přerušené studium a je bez příjmu. To samo cosi naznačí. Druhou věc víme, že si půjčila větší obnos, ačkoli je bez příjmu, který investuje do něčeho, co ji bude zaručeně stát peníze. A furt nemá ten příjem.

Takže jo, tohle vidím už na startu černě.

Je sama. Pokud si najde příjem, jak se bude starat o dva psy, kteří zrovna potřebují intenzivní péči (čistotnost, samostatnost, otrkávání na podněty)? Pokud si nenajde příjem, jak se bude starat o dva psy, kteří zrovna potřebují intenzivní péči (vakcinace, odčervení, čipování(?), štěněcí krmivo, kontroly růstu a zubů)?

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 11:05:02 xxx.xxx.198.226

Stát má prostředků… se nám ani nesní. Jen co se rozkrade by stačilo na hlídače pro každého jednoho osadníka. No ale ty rozkradené peníze nikdo nikdy neuvidí, to je jasné.

Já mám menšinových sousedů mnoho, a nejsou s nimi mnou postřehnutelné problémy. V práci máme tak třetinu dělňasů romských, a jsou úplně stejní jako ti neromští. A dokonce jsou kolikrát za tu práci vděční, na rozdíl od těch většinových (taky ne všichni, to je jasné).

No a proto by v třídě bylo dítě z tohoto prostředí jen jedno. Já měla takové dítě ve třídě jedno, a únosné to bylo. Děvčátko chodilo do školy v bačkorách a režném pytli, to jsem ještě neviděla, zavšivené, špinavé, jídlo žebralo od spolužáků, a nabízelo své tělo (devět let). Tak to bylo vostrý. Ale dá se, když se škola zasadí a zasnaží, učitelky nanosily oblečení po harantech z půdy, dítě dostalo obědy a svačiny a zubařské prohlídky z dotací (ale někdo to musel zadministrovat, a když se nechce, tak nic nejde, že), do školy začalo chodit hodinu předem, aby se převléklo, umylo, připravilo si pomůcky (které nechávalo ve škole, aby se to “nepoztrácelo”), udělalo si úkoly. Já to dítě měla dozorem jednou týdně, taková chytrá holčička, a tak bídné zázemí, kdyby se tomu nikdo nevěnoval, tak to skončí ve 14 těhotné a najede to režim rodičů. Taky jsme mohli rozhodit rukama a říct “proč to máme řešit my, ať se někdo postará” a nebo “to je hrozný, na nic nejsou peníze, tak to dítě holt skončí špatně”.

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 10:51:26 xxx.xxx.198.226

jj, senáž z otavy, ta bude jemná 🙂

Já teď krmím senáž z vojtěšky, když rozdělávám balík (40kg, malé kulaté balíčky, super věc), koně mají ty oči na šťopkách, a to nemusejí být ani lipicáni 😀

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 10:30:09 xxx.xxx.198.226
Sarah01:

Ale u nás takové osady nejsou. A pokud v minulosti byla nějaká ta ghetta, tak se s tím vždycky něco udělalo. Jako ano, určitě jsou oblasti, kam by normální člověk nevlezl, v Brně v Bronxu to asi tak zůstalo. Ale takovéto osady jsem tady nikde neviděla a nevím, že by se toto někde v ČR vyskytovalo. Myslím si, že slovenská vláda by s tím přece něco dělat mohla a měla. Oni se sami od sebe nikdy nezmění, a to se jim už pomáhalo myslím až až.

Osady jako na SK tu nejsou, ale jsou tu oblasti, kam policie chodí pouze se zástupcem té komunity, náčelníkem, nebo jak se tomu… Klasika jsou ta vybydlená sídliště, odpadky se hážou z okna, jednou za půl roku to shrábne obecní bagr a jede se dál. V panelákových bytech si uvaří na ohni na podlaze v kuchyni…

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 10:26:49 xxx.xxx.198.226

balu: když oni ti komunisti si mysleli, že to vyřeší tím, že je přesídlí, ale nikdo už dál nedržel nad těmi lidmi dozor. Navíc je přesídlili znova do komunit - Ústecko, Chomutovsko… a tak si mezi sebou tu kulturu udrželi, vytvořili si tam mikroklima. A komouši je nechali svému osudu, hlavně že otec od rodiny se ukázal jednou týdně v práci.

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 10:09:59 xxx.xxx.198.226

Já bych věděla. Osadu vybagrovat a rodiny rozstrkat po státě, vykořenit, děcka nahnat do předškolní výchovy, do škol, zařídit družiny, obědy, svačiny, slušné oblečení, výuku finanční gramotnosti od prťat. Dospělé nahnat do práce, dávky v podobě poukázek na jídlo nebo rovnou balíčků, nacpat do startovacích bytů, kde budou pod dohledem, aby nevybrakovali dráty ze zdí a nespálili nábytek. Jednu generaci podržet pod krkem a druhou pečlivě vést k světlým zítřkům, a když se to povede, za pět let můžeme jít bagrovat další osadu.

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 10:06:11 xxx.xxx.198.226

balu mi hovoří z duše. Přesně takhle bych postupovala. Holka nemá rozum, musí ho mít holt rodič. Holka hazarduje nejen s životem těch psů, ale i s budoucností svojí, když nepřemýšlí.

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 09:04:47 xxx.xxx.198.226

První šaty jsem si musela koupit,když jsem dělala garde nejstarší dceři na ples..To mi bylo 25,a byla jsem jak lunt..jí bylo 17..

Bobco, já jsem samozřejmě pozdní přivandrovalec, takže nic nevím, tak se možná blbě zeptám - jak vaší dceři mohlo být 17 a vám 25 ? 😀 To je vyvdaná?

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 07:35:23 xxx.xxx.198.226

Sago, hele:

Tak třeba se do konce týdne zadaří, že bych ho i zabalila a poslala 😀

Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 07:31:20 xxx.xxx.198.226

***proč tam asi tak najednou začal chodit,když k jídlu se nedostane? 

Třeba chodí na myši? 🙂 To by bylo fajn, ne?

Jo, objednala jsem na Temu dvě padací víka na kyblíky na chytání živých myší. Už je má Zásilkovna, tak držte palce, ať dorazí, co má (bylo to trapně levné), a ať to sestavím (to bych mohla zvládnout, a když jdou dva kusy, je naděje, že tam budou aspoň na jeden všechny díly, i když něco zničím…) a ať to pak hlavně funguje!

Jinak pořídím Ratimor a kočky mají pešík (a my taky, páč budem čuchat ty smradlavý chcíplotiny po buňce).