Bylo by nám lépe, kdybychom byli stejně bezvýznamní, když jsme stejně malí. Jsme stejně bezvýznamní. Nenechte se ošálit našimi představiteli, kteří mají pocit, že sedí v čele světové velmoci.
Nechci urážet rodnou zem,ale už bych brečel nad výběrem reprezentace.😪 Brečím nad výběrem už nějaký ten rok, nicméně můj brek nějak zatím garnituru nevyměnil. Musím trpět jejich výmysly jako každý druhý. Co s tím mám dělat? Vzít pušku a jít někoho zastřelit? Pochválil by mě pan Putin?
Kdy naposled Emerika vtrhla do země, která je od nás přes jednoho souseda? Kdy naposled spojenec Emeriky přivezl migranty na hranice našeho přímého souseda? Je mi líto, ale nějak mi zatím do Emeriky nic moc není, na rozdíl od těch, co regulérně unášejí děti ob souseda, hážou bomby div ne k sousedovi a vyzbrojují nepřátelské lidi na hranicích souseda. Zatím to nevypadá, že by na mě Emerika chtěla hodit atomovku, zatímco neustále někdo straší, že ji na mě hodí Rus. Ne, že bych se tím nechala nějak vyvést z všedních problémů, jako že nemám na opravu auta.
Nebo přesněji psychopatická osobnost. To jste mě docela vystih 🙂
Z masomlýnku s nástavcem leze had, u mlýnku odkrojite patřičný kousek, když je jich na plechu dost, ohnete do podkovy. Když jsou k tomu ještě jedny ruce, je to fofr. Jeden točí klikou, druhý odkrajuje a odebírá, než řeknete švec, je to v troubě. Prohnat strojkem lze každé těsto. Na kokosové i linecké věnečky i banánky. Když se mi některé těsto lepí na vál i na váleček, naštvu se a hodím ho do mlýnku.
Děkuji moc, nemám dvoje ruce. Takže bych namlela žížalu někde na hromadu, tam by se mi to slepilo, naštvala bych se a hodila mlýnek z okna 😀
Nakonec ono to nudlování a tvarování je na tom to nejmíň nasírací. Nejvíc mi na tom trhá žíly rozdělat všechny ty ingredience a zpracovat těsto. Na to mají movitější lidi robota, tak mají pohodu, já musím růčo fůčo. To už žádný mlejn nezachrání.
Moji prosím neproste. Ta nerada klohní cokoli, a kdyby fungovalo z lednice rovnou do huby, tak nedělá nic jiného (no, ona skoro taky nic jiného nedělá…) 😀
Právě že já mam těsto má rohlíčky hodně poddajné….v rukách se hodně rozehřívá a v puse úplně rozplyne.😉
Jiné než svoje cukroví nejím.jsou malé vyjimky.nechutna mi. A trochu se pochlubim.mela bych i zakázky.ale sotva stihnu svoje.To si ujít nenechám.ten shon.nervy.sedeni u trouby do tří a ráno do práce.toho svařáku co u toho musím vypít😝….a to peču jen ve státem uznané svátky.Vánoce a Velikonoce…přes rok jen občas.kdyz nám já na něco chuť.
Já mám totiž v tom těstě asi třetinu nebo polovinu strouhané lískáče 🙂 Jak tady někdo psal vlašáky, tak to bych mohla taky zkusit, i ty mandle, hm. Ale rodinný tradiční recept je rodinný tradiční, že. Taky jiné cukroví nejím, resp. jím, ale nepovažuji ho za “vánoční cukroví”, musím to brát prostě jako sušenku. Když si neupeču svoje, prostě vánoční cukroví ten rok nemám. Třeba loni 😀 (a to jsem ho koupila asi kilo jinde)
stačí vyválet placku, vzít skleničku, kulatý vykrajovátko a vykrajovat tím To je ovšem ženiální myšlenka! Jenže my mušíme mít rohlíčky s hmotou, baculaté 😀 Placky nejsou to ono. To už můžu rovnou vykrajovat kolečka, že.
Já z mlýnku nic nevyndávám, jen přidám ten nástavec. Vše mám ze svých mladých let.
Tou mřížkou se myslí, že když sestavujete mlýnek na mletí masa, tak na konci máte tu mřížku, kterou se maso protlačuje, tak tu tam prostě nedáte, když ten mlýnek sestavujete. Místo ní našroubujete ten nástavec s matricí.
Já mám strašnou výhodu, že tyhle nuance mezi příchutěmi nepoznám. Nepoznám pangase od lososa, nepoznám pečivo s rostlinným tukem od pečiva s máslem, nepoznám v limonádě jestli je tam cukr nebo glukozofruktozový sirup, nepoznám kvalitní čaj od nekvalitního. Kdo ví, jestli bych poznala máslo od ábéčka na chlebu… Jsem šťastný člověk!
Ty silikonové formy bych zabila, máme hodně nepoddajné těsto a to se nedá nějak jako veválet dovnitř, to bych musela tlačit do každé té škvíry těsto zvlášť, tak to je něco pro mě, letělo by to oknem hned. Taky bych těch forem musela mít pět, aby to k něčemu bylo.
Rohlíčky patlám v ruce, udělám dlouhou nudli, nasekám a ohýbám do podkov. Ta plechová forma se mi líbí, co to pojme z placky těsta a rovnou to vykrájí. Ale asi by s tím taky bylo patlámo, no a nakonec mi zbude malý kousek těsta, který stejně musím zpracovat ručně.
Takže nakašlat a bude se zase válet v ruce 🙂
Forma na masomlejnek mě zaujala, mlejnek mám, ale nějak tam nevidím, z čeho ty rohlíčky by měly padat. Musela bych asi projet to těsto nějakým půlkruhem (je ta možnost v té matrici?) a pak to nasekat a opět točit do podkov růčo. Což už mi celkem postrádá smysl.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 26.11.2024, 10:50:01
Odpočívejte! Já jsem prostě o víkendu komplet vypnula. Hodně jsem spala, hodně jsem se prolévala teplým, sem tam uzobla kousek acylpínku. Však počasí tomu nahrává. Je teda fakt, že včera bylo pěkně, i starý poník ožil, ale teď už se to zase bude horšit, zrovna prská venku. A pozítří má prolejt celý den.
Dala jsem svod z okapu do prázdné nádrže, tak snad se kubíkovka naplní čerstvou dešťovkou 🙂
Měla bych, dokud je teplo, vytáhnout z druhé nádrže čerpadlo a vyměnit na něm hadici. Ten pahýl staré (deset let?) už se láme, je jen otázka času, než se z čerpadla uklepe. A to prostě nechceš, když je venku mínus…
Já si je asi budu muset napéct sama, ale o víkendu jsem ještě stihla v penáči Héru v akci, takže jsem zásobena, a holt poprvé budu péct čistě z Hérečky a ne z másla, co už. Máslo za 35 korun pořízené v létě co by investice do komodit (!) nebudu plýtvat na nějaké chroupání!
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.11.2024, 08:23:03
Nic, to mělo být jen vysvětlení, jak může být takové obtěžování ve virtuálu překvapivě zasahující i do reálu, ono se to těžko představuje člověku psychicky, zdravotně a rodinně stabilnímu.
Osobně myslím, že je mnohem pravděpodobnější delší blackout než válka a tipuju, že lidí v panelácích, kteří by věděli co dělat, když týden nepůjde proud, moc nebude. Těm by se spíš hodily nějaké letáčky.
A na tohle se mi líbí prof. Cílek (Dr. CSc. a nevímkterá písmena ještě). Toho si na tyhle krizové plány zvou i větší města, aby jim podchytil ty body, ve kterých bude potřeba systém posílit (dodávky vody a energií, distribuce potravin, hygieny, společenský život, komunikace, atd.). Jeho teorie postapokalyptického paneláku jako samostatné jednotky je hodně inspirativní (ale já jdu teda z paneláku do baráku, když mám možnost).
Přesně! Třeba by to eliminovalo takové ty zavilé obyvatele, kteří se drží futer, aby je někdo nedonutil spát dva dny v tělocvičně, a které následně musí zachraňovat vrtulník… I když to bývají většinou staříci, kteří už nějaké ty krize zažili, a měli by mít rozum. Na druhou stranu apel jejich dětí by mohl fungovat lépe, pokud by děti věděly, o čem mluví, že.