N:Hmm, dneska jsou nějaký zmožený všichni.🙂 Lidi a opravdu nikdo nic neví o Fíkovnici? 😪 Moc tu chybí..
Vim o ní, je v cajku, teda aspoň minulý týden byla 🙂 Občas se tu přihlašuje, jsem koukala.
N:Hmm, dneska jsou nějaký zmožený všichni.🙂 Lidi a opravdu nikdo nic neví o Fíkovnici? 😪 Moc tu chybí..
Vim o ní, je v cajku, teda aspoň minulý týden byla 🙂 Občas se tu přihlašuje, jsem koukala.
balu:Co je špatného na malinové zavařenině?
Asi to, že obsahuje zrníčka.
My děláme malinovou i ostružinovou, a pasírujeme ovoce před vařením. Stejně jako rybíz.
Aha, to mě nenapadlo, že to někdo nezbaví zrníček… Teď už mi dává smysl předchozí příspěvek o tom, že tam křupala zrnka 😀
Proto se tady zdůrazňuje ten profi přepravce. Profesionál prostě na cestu s koněm bude připravený i psychicky, částečně nebo plně mu to vydělává na živobytí a špatné recenze mu peníze nevydělají.
Bobčo, zamíchej to v dřezu v kuchyňském koutu! Ten bude držet na místě a můžeš se do toho opřít zádama, pokud ti nestačí výška a bolela by tě ramena od zvednutých rukou, vem si štokrle 🙂
Ať dcérka dovalí kuřecí prsa sama závdavkem za ty vánočky, hm 🙂
Co je špatného na malinové zavařenině? 😊
Mám 13 slepic, stále ještě, a nějakých 5 vajec denně. Nutno podotknout, že slepicím je přes dva roky, některým už přes tři roky 🙂 Ta nejstarší, co jí pomalu táhne na čtvrtý, teď přepeřuje, tak jsem zvědavá, co vyplodí, až se zvetí. Jediná zbylá hnědá soudružka myslím ještě isa brown, jinak mám jen samé bílé lohman.
To mě za vás tedy také velmi mrzí, přála bych vám aspoň půlku svojí svobody a životního štěstí, protože toho mám až je mi stydno. Mám opravdu v životě štěstí, které si snad ani nezasloužím, je to úžasné. Trochu bych vám poskytla, kdyby to jen šlo… Držím pěsti, ať jste v pohodě a nikdo vás netrápí 🙂 Hodně zdraví a štěstí přeji!
Buggyro závidím vám klid při pečení
Mě to dřív dost otravovalo, hlavně všechno zamatlané a úklid potom, když je vše hotovo a já se ještě musím zmobilizovat na umývání, protože když to tam zaschne, tak je s tím dvojnásob práce… Ale to v posledních letech odpadlo, i s tou potravinovou folií to fungovalo celkem dobře. Takže jsem ochotná i péct, jinak bych se na to razdva 😀 Na mamce můžu nechat co chci, ta jestli v životě cukroví někdy pekla, tak bych se hodně divila, co já vím, pekla jen babička, máti má potíž uvařit i kolínka 😀
eva:Někdy je lepší radši trochu cukroví připálené než nedopečené…jednou jsem taky nedopekla a nebylo to vůbec dobré😏…mě nejvíc štve, že uprostřed plechu se připaluje a na krajích je nedopečené…to připálené sním já, mně chutná😄
Je to moc dobré, ona do toho lineckého zevnitř nasákla marmeláda, takže se nejeví nedopečené, ale pěkně navoněné tou marmoškou 😊
rapotačka:Zkopírovala jsem ten nesmysl záměrně. Vidíte, co se píše ?😠
Dál je nechávejte si zasprintovat, protáhnout se pochopitelně musí.😇
Lesní havěť je beztak přemnožena. Tak hr na ně, at´ je sranda. 😀
cožeto? :-O
Teď sakra nevím, co je myšleno vážně a co je vtip…
Prostě v lese (všude..) snad mám mít psa pod dohledem a prostě zvěř rušit nesmí. Pod dohledem znamená, že když jdu po cestě, tak se pes nedostane dál než nějaké desítky metrů od cesty, a podél cesty je zvěř zvyklá, že tam cajdaj lidi, takže poodejde od cesty stranou a ví, že lidi zůstanou na cestě. A ne že tu zvěř požene ten pes dvě stě metrů někam do potoka, protože nejde odvolat…
Psovod, který umí, se takovým textem vůbec nebude zabývat, protože ví a zná. A pro pejskaře, kteří fungují stylem “jen ať se proběhne, však on se za hodinu vrátí” platí ta věta o vodítku a strašení chcípáním zvěře je na místě, protože na nic mírnějšího dneska už bezohlední majitelé zřejmě nereagují.
Jo a moribundus mě schvátil jojo, mimo jiné z té Mikulášské :-) Už se z toho hrabu druhý týden, ještě nejsem stopro, dneska chci vylézt na koně a prubnout to, venku je teplo a snad by mohlo i zasvítit, tak uvidíme, jak to dopadne. Však mě čekají skorem tři týdny pohovu, takže si to můžu dovolit. O víkendu už jsme dávali do země nějaké sloupky na ohradu a přivezli piliny na podestýlku, tak už jsem něco popracovala a následky to nezanechalo.
Dneska jde druhé auto ze tří na technickou, tak držte všechny pěsti. To první mi na technické popravili, teď je nepojízdné a pochopitelně tu technickou neudělalo. Tohle by rozhodně neměl potkat stejný osud s motorem, rozvody jsou řetězem, to hned tak nerupne a neskočí, ale ještě nemusí udělat emise nebo technickou část kvůli nějakému nesmyslu, takže uvidíme. Brzdit by to mělo, jeden brzdič zůstává viset, takže přibržďuje i během jízdy :-D Jinak je na tom vidět spousta nových dílů, že se o to staráme, tak snad si toho chlapci na technické všimnou a ocení to razítkem... doufám.
Upekla jsem cukroví (smajlík bijící se v hruď). Rohlíčky a linecké, linecké jsem nedopekla, bála jsem se, aby se to nepřipálilo, tak jsem to tahala ven brzo, rohlíčkům to stačilo, úplně se rozplývají, jsou naprosto top - tam jsem dávala Heru a máslo půl na půl, pro jistotu. Linecké jsem dělala stopro z Hery, s těstem se pracovalo ukázkově, mám nějak pocit, že snad i líp než z másla, ale jak jsem se bála toho připálení, vytáhla jsem to o chlup dřív, než jsem měla, takže je to takové gumovější, no ale však to spasem :-) Nedošlo mi, že Hera se nebude pálit tak snadno jako máslo, takže další várku rohlíčků zkusím pěkně jenom z Hery, schválně co to udělá, a příští várku lineckých tam nechám déle, nebudu se tolik bát připalování. Tak jsem spokojená, nakonec je jedno, jestli ještě upeču várku, protože mám letos splněno, rodině jsem nadělila, radost veliká :-) No a chtěla bych ještě ty brabantské, čokoládová kolekce od zaměstnavatele mi leží v polici už od loňských vánoc, nikdo to nežere, tak je plán to rozpustit na ty brabantské, ale to je nejprve musím udělat, že... tak třeba se dokopu. Chlap pomáhá, takže se to nezdá tak otravné, to je hodně super. Válel se mnou rohlíčky a pochvaloval si, že u toho nenervuju jako jeho máti, no proč bych nervovala, že je každý rohlík jiný nebo že nějaký praskne při obalování v cukru, vždyť je to k jídlu a za dva týdny po tom nebudou ani drobky :-D Nechápu, jak to někoho může nervovat. Letos jsem opustila válení těsta mezi potravinovou folií a na konto místní diskuse jsem válela mezi pečícími papíry a je to boží, nic nebylo upatlané, nic se nemuselo nikde mýt, neměla jsem zaprášenou kuchyň od mouky, prostě bájo, z papíru šlo těsto dolů samo, ta folie se k tomu těstu lepí podstatně víc. Jsem z toho nadšená :-)
balu:Vážně jste to tak pociťovala? Že jste koule na noze svých rodičů? Jestli ano, tak je mi vás líto.
Nemůžu napsat, že vás chápu, ale respektuji váš názor.
Nepociťovala, já jsem nad tím nějak nepřemýšlela. Došlo mi to až ve věku, kdy jsem trochu rozum brala 🙂 Že jsem nebyla plánovaná a fakt jsem se nehodila a když už jsem byla, tak se nedalo holt nic dělat a nějak to se mnou doklepali, abych k něčemu byla.
Často se stane, že jeden člověk nepochopí, co ten druhý má v hlavě. Vůbec si z toho nic nedělejte, balu, já takové lidi potkávám pořád.
Třeba já nepochopím arachnofobii v našich zeměpisných šířkách. Nevcítím se do toho člověka tak, abych byla schopná to pojmout. Nemusíte se o to snažit 🙂 Jen se tím nenechte rozčilovat. Prostě beru, že někdo z pavouků má hrůzu, nepřesvědčuji ho ani se mu nesměji, chápu, že to tak může mít. Ani nepotřebuji slyšet jeho argumenty, protože je mi jasné, že jemu bude vadit to, co mně nikdy nevadilo, to dá rozum. 🙂
Co když zrovna já bych žila s dítětem svůj život, jen chudší.
Já když dělala náklaďák, tak mi autoškolák řekl “Jste tuhle říkala, že chcete vozit koně? Tak dneska máte vzadu naložený nepřikurtovaný sud způlky naplněný vodou, a jestli vám vyběhne bokem, tak vám to nedám.” 🤣
balu:Taky jste byla pro své rodiče koule na noze?
Ano.
Taky proto jsem jedináček.
Nejlepší je si děti půjčovat, pak vám nic nechybí 🙂 A zažijete je jen v té komunikativní a pracovní náladě, tj. nikoli protivné, unavené, otrávené apod. Navíc moc malé děti k nám nemůžou, z povahy jezdeckých aktivit, takže těm se naprosto vyhnu 🙂 Já bych tedy s dětmi vůbec nemusela pracovat, díky pěkně, ale na ty poníky nic jiného posadit nemůžeme, takže bohužel, moc není na výběr…
Naše děti mám ráda, jsou chytré a už jsem si je vychovala k obrazu svému, takže dělají, co mají, nestěžují si, umějí konstruktivně přemýšlet a hledat řešení samy a vykazují již po výcviku jakous samostatnost ve svém konání 🙂
To je ten náš 33letý ponýšek. To je starej veterán, toho hned tak něco nerozhodí. Vlastně jediný, kdo měl s křídly problém, byl ten podsední černý zapřažený shetland, tak jsem ta křídla pověsila na vrata, u kterých byl přivázaný, když se čistilo a strojilo, a než se nastrojili, tak z nich začal obírat pírka 😀 Takže ten strach neměl teda dlouhého trvání.
lesnizinka: ta křídla si holčina vyráběla sama, ona je umělkyně, takže jí to nedělalo problém, to vymyslet a zkonstruovat 🙂 A docela tu cestu pak ta křídla i vydržela, dokonce se i klusalo…
Jen malá poznámka k tomu “nesnáším děti” - z těch dětí vyrostou dospělí lidé a trvá to jen dvacet let.
Nechci řešit smradlavý plíny a usoplenýho usmrkance ani měsíc, natož rok.
Čekat na samostatnost koule na noze dvacet let, no tak to už vůbec.
Co dalšího tam máte?
kometa:(Oubytě jsou snad gangréna, ne? Neví někdo?)
Oubytě alias souchotě - to je tuberkulóza. Kdy člověk celkově ubývá a schází.
Gangréna je sněť - kdy nám odpadají okrajové části těla. Může být suchá - u prasat to třeba dělá červenka, u lidí lepra. Nebo vlhká - to jsou např. omrzliny, kdy hrozí šíření infekce dál a řeší se včasnou amputací., než dojde k sepsi.
Díky. No právě, z toho, že ubývá, jsem vydedukovala, že gangréna 😀 nějaké to malomocenství bych tomu třeba řekla. Už čtu, že malomocenství je lepra, jojo. Tak to jsem si představila při oubytích.
Ta tubera ale dává větší smysl, pokud nastoupí nějaký čerstvý imigrant s bezpříznakovou 😀
Joooo, fotky z Mikulášské dlužím 🙂 No, byly nahrány asi na konci minulého týdne teprve, takže stejně by mi trvalo sem něco nastrkat… Něco se najde 🙂
Sardullah:Mně odchází po pěti letech kolegyně….nabrala jsem novou, vydržela asi tři týdny a dala mi výpověď ve zkušební době…takže 3 týdny práce se zaučováním přišly vniveč. Takže teď budu vybírat další kandidátku, ale vzhledem k tomu, že se blíží vánoční svátky, mezi svátkama děláme inventury, tak jí do konce prosince zaučit nestihnu a od ledna už bude moje stávající kolegyně pryč, tak si to střihnu nonstop a budu doufat, že po dalším měsíci mi neuteče i ta další.
Teprve teď, když jsem zaučovala novou kolegyni jsme zjistila, kolik informací jí musím nacpat do hlavy…člověk to dělá už automaticky, ale když se mám podělit o svůj balíček vědomostí, tak je toho strašně moc…alespoň mě to tak přijde….takže potřebuju někoho chápavýho s mozkem….chjo chjo
Já mám celkem představu, co bych musela nacpat do hlavy někomu, kdo má udělat pro mě plnou zastupitelnost, a je to nemožné. Já najížděla na tenhle systém pět let a pořád se učím nové věci, pořád po nás chtějí novou legislativu atd., takže je to nekonečné, a kdybych to měla předávat (taky zjišťuji, že mentální kapacity současné učnice nejsou zdaleka tak široké, jak jsem doufala, rozhodně není tak zdatná jako ten kolega, co mi vypomáhal doteď a hodil se marod), tak to předávám nekonečně dlouho 😀 Učím ji zatím takové ty rutinní operace alá cvičená opice a i s tím jsou problémy (typu jako že neumí rozkopírovat vzorec v excelu nebo překopírovat tabulku z jednoho listu na druhý a nebo jednoduše postupovat krok po kroku podle nějakého návodu…). Bude to fuška. A od Nového roku mi právě přibudou povinnosti (jakože asi 30 % mé pracovní náplně plus, až se to zaběhne…) a vidím, že ta dívčina bude tou dobou prostě stále nesamostatná a budu jí muset neustále něco vysvětlovat… Snad se do té doby zautomatizuje aspoň v psaní dodáků a camráků (Sago, dělám tu takovou sekretářku pro všechno, od vývozů přes přípravy fakturace, hlídání termínů školení a revizí, odpadové hospodářství, chemie, přípravy zakázek do výroby, potvrzování zakázek, řešení reklamací, tramtadadá, jsme maličká pobočka velkého nadnárodního molochu), jinak sejdu na oubytě a budu mít klid.
(Oubytě jsou snad gangréna, ne? Neví někdo?)