A tím chcete říct co? Opáčko z dějepisu? O studené válce?
Příspěvky uživatele
balu
Ano, Rusko si to právo v případě Ukrajiny osobuje.
Tak jsem si článek přečetla. A měla jsem dojem, že čtu aeronet nebo něco podobného.
Může nějaká svrchovaná země diktovat jiné svrchované zemi, jestli se může stát členem nějakého spolku, paktu?
Orionka by si měla uvědomit, že i když nemá ráda uniformy, tak právě ty uniformy, a ano, i ty US armády, nám zajišťují to, že si uniformy ruské armády nebudou znova vykračovat po Václaváku.
Kdepak, já myslím, že Orionka už předpokládá, že u nás budou umístěna vojska NATO.
Podobnost není v ničem.
Nebo naše území obsazují vojáci cizí země?
Obsazují úřady, televizi, rádio, vysílače?
Míří na naše občany zbraněmi?
Nesouhlasím s vámi, že Západ Ukrajinu do něčeho uvrtal. Nebýt Putina a jeho touhy po znovuobnovení SSSR, nebo carského Ruska, jak kdo chce, tak by žádná válka nebyla.
Přesně tak. Rusko, tehdy jako SSSR, nás obsadilo proti vůli vlády i národa. A proti vůli většiny lidí tu zůstala Rudá armáda 20 let.
Členství v NATO je něco jiného. Je založené na dobrovolnosti, a případná přítomnost vojsk NATO v ČR rovněž.
Těch chlapů na budování státu je a bude pořád dost. Mobilizace přece nebyla vyhlášena pro všechny bojeschopné ročníky.
KDO vítá? A koho?
Orionko, já tak nějak nevím, oč vám jde.
Navazuji - co my s tím?
Rusko napadlo Ukrajinu, ta se brání, do boje by měli narukovat všichni povolanci a obrana vlasti by pro ně měla být když ne čest, tak aspoň samozřejmost. S tím, že se mnozí vyhýbají narukování, schovávají se u nás, v Polsku a já nevím kde jinde, že se vyplácejí, s tím si musí poradit Ukrajina. Kdyby záleželo na mně, tak ty Ukrajince, kteří se tu schovávají před povolávacím rozkazem, vyhostím, ať jdou bojovat.
A co my s tím?
Podvedli? Prostě boj o moc, vliv a území. Tak jak všechny války.
Nejste jediná, jehož předek v první světové bojoval. I můj pradědeček, na ruské frontě. Vrátil se až nějak později po válce s podlomeným zdravím, protože prchal ze zajetí. Ruského.
No ale to je přece v gesci těch států. Pokud umožní vyplacení, tak holt narukují ti, kteří na vyplacení nemají. Co řešíte?
A že zmiňujete zrovna první světovou válku…
Není to Bázlivec olšový?
Bohužel, když se u nás zrušila povinná vojenská služba, má to ty důsledky, že většina mužů v produktivním věku je pro obranu vlasti nepoužitelná. Výjimku tvoří profesionální vojáci, policisté, muži, kteří ještě absolvovali vojnu (ale kolik jim dnes je?), členové aktivních záloh a to je asi vše. Ve školách není ani branná výchova…
Jestli myslíte Ukrajince, tak kdo jiný by měl bránit svou vlast, než oni?
Kde vzít dostatek oslů?
Že by na adrese Sněmovní 176/4, 118 00 Malá Strana, Praha?