Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.10.2023, 12:34:30
A pořád a pořád tam něco lifrovat? Jsem proti. Naopak, nechat je, aby se s tím vypořádali sami. Žádná pomoc, ale taky důsledné střežení hranic a nepřijímání migrantů, vracení, třeba i potápění člunů.
Do Afriky se cpe od konce koloniální nadvlády jednotlivých zemí. A výsledek? Jen natažené ruce a migrace do Evropy.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 19.10.2023, 11:35:42
Vzdáme se humanity? Nevzdali jsme se jí a Evropu zaplavují migranti…
Nevím, jak je to s mateřským pudem v Africe a jiných zaostalých oblastech, ale asi není úplně stejný jak třeba v Evropě, ve vyspělých zemích. Nebo tak aspoň není chápán. Tam je plození dětí - co nejvíce dětí - chápáno jinak, nezamýšlejí se nad tím, jestli děcka uživí. Mají jich hodně proto, protože neuznávají antokoncepci, nebo není dostupná, nebo o ní ani nejsou schopni uvažovat, taky proto, aby se jednou tito potomci postarali o ně, o své rodiče, protože důchodový systém v těchto zemích není.
Edit: než jsem to sesmolila, tak Buggyra napsala v podstatě to samé.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.10.2023, 11:07:31
Příroda se to snaží redukovat, ale vidle jí do toho hážou lidi - lékaři bez hranic očkující a léčící v Africe, dodávky léků tamtéž, atd. Problém není vyspělý svět, tam porodnost klesá a tedy redukce lidstva probíhá přirozenou cestou. Problém je Indie, Čína, Afrika a další oblasti, kde se rodí ostošest a díky stále lepší lékařské péči přežívá čím dál víc děcek do dospělosti, ti pak zase rodí jak na běžícím pásu…
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.10.2023, 09:44:03
Berete to materiálně. Ale budiž. Organismus v určitém okamžiku přestane udržovat organizovanou hmotu, to je okamžik sebevraždy a poté následuje rozklad.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.10.2023, 09:31:28
Tak ona se planeta nemá špatně ani teď, s lidmi. To jenom my jsme krmení tím, jak se má špatně, a co je vše potřeba dělat, aby se měla líp. Ve skutečnosti je to jen proto, aby byli lidi lépe ovladatelní, pomocí strachu, dalších a dalších nesmyslných předpisů a nařízení. Výmyslů.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.10.2023, 09:34:06
Když přijmeme, že každý se narodíme s nějakým úkolem, tak proč by nemohlo být úkolem spáchat sebevraždu? Tohle ale nikdy nikdo nebude vědět, vždy to budou jen dohady, jen to, co si myslíme.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.10.2023, 09:29:11
No, já myslím, že opravdu nevyrovná. Ale je fakt, že to není argument v diskutované záležitosti.
Lidstvo nevymírá. A jen tak nevymře, pokud nedojde ke globální katastrofě typu jaderná válka. Protože např. jednodětné rodiny civilizovaného světa jsou vyvažovány mnohodětnými rodinami rozvojového světa. Ale je to ta správná náhrada? Myslím, že Francie, Švédsko, Německo a další země, a to, co se tam děje, jsou dostatečnou odpovědí.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.10.2023, 09:04:59
Mně bude stačit, a jim jistě taky, když udělají něco pro sebe. Nemám ambice dělat něco pro planetu.
V poslední době se může Evropa zbřídit z toho, aby dělala jakoby něco pro planetu, v důsledku toho tu máme green deal, na němž se pakují firmy, které absurdní výmysly uvádějí v život. Je to jen o penězích, které se v tom točí. Z tohoto pohledu je klimatická změna zlatým vejcem. A je úplně jedno, že by nastala, i kdyby lidstvo neexistovalo. Zbytku světa, zvlášť rozvojového, je to jedno, tam mají jiné starosti než ekologii.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.10.2023, 08:46:19
Třeba je tím úkolem zrovna ta sebevražda…
Nenabádám k ní, jen mi připadne absurdní tvrzení, že planetě bude líp bez lidstva. Jak to autor výroku ví? Bez lidstva by to na Zemi vypadalo a fungovalo úplně jinak, přičemž nevíme jak. Vše jsou a budou jen teorie a dohady.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.10.2023, 08:25:49
Ale ne. Chápu, když se někdo rozhodne nemít děti, není to povinnost. Nebo se nedaří z různých důvodů. Jen reaguji na důvod nerozmnožování - aby člověk zmizel z povrchu zemského.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.10.2023, 08:02:55
Opravdu je - byla důvodem nerozmnožování starost o planetu a přesvědčení, že bez lidstva jí bude líp? Nebo to je - byl jiný důvod a do tohoto, rádoby ušlechtilého důvodu, jste si ho zabalily až později, když je jasné, že už k rozmnožování nedojde?
Nic se nevyrovná tomu, když vidíte, že váš život pokračuje ve vašich dětech a vnoučatech.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 17.10.2023, 22:16:10
To je dobré znamení, že si chce hrát. To znamená, že je mu dobře. Moc vám gratuluji k tomu, jak jste to s ním zvládla. Četla jsem tohle vlákno celou dobu a držela aspoň palce, protože radou jsem přispět nemohla. Tak ať je to čím dál lepší!
Podlehli jste bludu, že fena má mít alespoň jednou za život štěňata? (je to kravina, fena to fakt nepotřebuje)
Fena je tak skvělá, že si chcete nechat po ní štěně a domníváte se, že ten potomek bude stejně skvělý? (může být a nemusí, jistotu nemáte, je tam stejná pravděpodobnost, jako kdybyste pořídili štěně někde jinde)
Potřebujete peníze? (někdo se domnívá, že na vrhu vydělá - může to tak být a nemusí, může se narodit početný vrh a odchov proběhnout bez problémů a můžete prodat štěňata naivním lidem, kteří věří, že PP není na nic, nebo můžete přijít o štěňata i fenu a může vás to stát desetitisíce za veterinární péči)
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 16.10.2023, 01:22:35
Ve škole jsem jsme se toho neučili víc. A ani dnešní děti se neučí vše, co by potřebovaly, teď tedy myslím z hlediska historie.
Video jsem neviděla, nemám čas sjíždět videa. Ale historický vývoj v oblasti, kde se střetává islám a křesťanství je od počátku plný bojů. Tam klid nebude nikdy.
Odpověď na příspěvek uživatele Honza z 14.10.2023, 22:29:58
Chladí se, je mu teplo. Bude to mít v zimě docela těžké, když máte podlahové topení. Zkuste chladící podložku, jestli bude chladit i položená na podlaze s podlahovým topením (nemám s ní zkušenosti)…
Jinak na otlaky někteří psi trpí více, někteří méně…
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.10.2023, 07:20:49
Lidé mívají v bytech i mnohem větší psy, labrador zas tak velký není. Ale jde o to, v kterém patře bydlíte a jestli je v domě výtah. Protože v případě, že pes bude mít pohybové problémy, jakékoliv, ne jen spojené se stářím, což by se dnes jevilo jako daleká budoucnost, tak ho budete muset nějak dostávat z bytu a do bytu. A labradora jen tak neunesete. S tou dostupností je třeba taky počítat, když pořídíte štěně a budete ho učit čistotě a lítat s ním každou chvíli ven. To je pak každé patro znát.