Já teda předpokládám, že tazatelka uvažuje pouze o psu s průkazem původu.
Máme druhou chodku a ani jedna není/nebyla labilní. Je to akční a aktivní plemeno, které potřebuje práci, činnost, jinak si ji najde sám a to se majiteli většinou nelíbí.
Já teda předpokládám, že tazatelka uvažuje pouze o psu s průkazem původu.
Máme druhou chodku a ani jedna není/nebyla labilní. Je to akční a aktivní plemeno, které potřebuje práci, činnost, jinak si ji najde sám a to se majiteli většinou nelíbí.
Asi ani jako znalec. KPCHP se snaží získat od majitelů každý rok informace o zdraví psů. A je jen na těch majitelích, jestli vše pravdivě uvedou. Na jedincích s epkou se samozřejmě nechová.
Zrzavci - blahopřeji!
Ta poslední věta, to je otázka? Je bez otazníku…
Mrkněte na ten web, o zdraví a vyšetřeních se tam dočtete. I o povaze.
K dětem jsou výborní. Kdykoliv jsou připraveni si hrát, blbnout, a vydrží to dlouho.
Jestli jsou ostří k cizím lidem? No, někteří jistě. Zvlášť za plotem. Určitě k vám běžný zloděj nevleze, pokud bude za plotem choďák. Ale co si pod tím “ostří” představujete? Nekompromisní tvrdý zásah se zneškodněním narušitele? Za to bych ruku do ohně nedala, na to jsou jiná plemena. Ale cvičí se s nimi i obrany.
Greta a spol. si neuvědomují, že podporou muslimů a propalestinských demonstrací si podřezávají pod sebou větev a hrají roli užitečných idiotů.
Ovládám se docela dobře, kdyby ne, tak vám napíšu něco zcela jiného.
Reagovala jsem na váš příspěvek, když tam byla pouze tato věta: “Jinak teda jsem pro omezit křesťanské skupinky. Zavřít kostely, přestat slavit Velkou noc, Vánoce a tak dále.”
Házení do jednoho pytle - ano, muslimy budu házet do jednoho pytle, ten pytel bude mít nápis Teroristi, a stojím si za tím, že islám do Evropy nepatří, že je to potencionální nebezpečí a pátá kolona. Nakonec to vidíme v Německu, Francii, Belgii, Velké Británii v souvislosti s velkou podporou Hammásu (vlastně i v Praze).
Už to nehulte.
Vy máte, chudinko, ze starousedlíků komplex!
Máme už druhou fenku. Je pozorná, hlídá, ale zbytečně neštěká, nevyštěkává. Jak moc by byla schopná zasáhnout nemám tušení.
Na fb je skupina Chodský pes, kde se dozvíte spoustu věcí. A na www.kpchp.org jsou oficiální informace, přehled krycích listů, přehled vrhů, informace o zdraví a vyšetřeních povinných i doporučených a mnoho dalších informací včetně kontaktů na chovatele.
Proč by si kohouta zavíral?Takhle to vždycky fungovalo…
Náplavy by si měly zjistit před tím, než se naplaví, co život na vesnici obnáší. A když se jim to nelíbí, tak si mají koupit dům v satelitním městečku, kde nikdo slepice a jiná zvířata nechová, zahrádku jim opečovává zahradník v pracovní době a jinak je tam mrtvo. Tedy klid a ticho.
Sarah01:Tak já jsem třeba taky náplava, ale vzhledem k tomu, že jsem na vesnici vyrostla, tak mně vesnický hluk přijde normální. Zatímco někteří lidi z města, kteří tu bydlí cca 5 let, do té doby bydleli v paneláku, si myslí, že tady budou všechny stavět do latě. A že jich teď nějak přibývá. Jo, na vesnici byl vždycky nějaký člověk, který všechny prudil, ale teď je jich prostě nějak víc.
To není jen vesnice. Bydlím na okraji druhého největšího města v republice. Naše městská část je tvořená především rodinnými domky, je to původně vesnice, a malým sídlištěm. Lidi se sem stěhují právě pro tu klidnou až vesnickou atmosféru. Ale těm novým pořád něco vadí. Štěkot psů, kokrhání, kdákání, řehtání, cirkulárka, sekačka, ohně (pálit se může jen dvakrát týdně), dokonce zvonění zvonů na kostele, autobusy ve smyčce, toulání koček, a já nevím co všechno ještě.
U nás by to bylo stejné. Prostě lidský život má absolutní přednost a zvíře je jen zvíře. Na druhou stranu ti lidé možná mají možnost sednout do auta i se svými mazlíčky a odjet a ubytovat se někde soukromě (nevím jak přesně na tom Islandu, ale teoreticky).
Zřejmě proto, že při evakuaci bývá nouzové ubytování a třeba v takové tělocvičně, když byste si vy dovedla psa, sousední rodina kočku, další papouška, a další dva potkany, a támhle ti králíka, tak jak by to soužití vypadalo? Byl by to zdroj konfliktů, hluku, nehledě na to, že i tato zvířata zaberou nějaké místo.
Proč jste se stěhoval/stěhovala na vesnici, když vám tamní život vadí? Nebylo by vám líp ve městě?
My jsme to při vybišce (tak se tu říká vybíjené - nebo spíš říkalo v mém mládí, teď nevím) neříkali.
Plako, kde jste tu vybíjenou hrála? Trefila jsem tu Prahu a střední Čechy?
Krásná teorie! Škoda, že se tím neřídili všichni ti, co ve jménu náboženství a víry pozvedali zbraně a doslova ohněm a mečem obraceli lidi na tu pravou víru, ať už to byla jakákoliv.
Ale to si Sarah nerozumíme. Musíte rozlišovat profesionální armádu, která by operovala s armádami ostatních států v NATO tam kde by to bylo potřeba, tedy i v jiném členském státu NATO.
A pak obrana v případě ohrožení naši vlasti. V tomto případě i neprofesionály, tedy záložáky z dob povinné vojenské služby, současnými aktivními zálohami, a všemi, komu by osud naší vlasti nebyl lhostejný.
Každý ale zdrhnout nemůže.
A kdyby zdrhl každý, tak kdo bude naši vlast bránit?
Snad nebude potřeba to řešit.
Tak to jo. Ale jak jste to napsala v předchozím příspěvku, tak jsem se zděsila.
To je takové zaklínadlo, které fungovalo, když chtěl jít lempl na civilku. A přitom každé náboženství bylo šířeno a bráněno mečem…
Taky by mě zajímalo, kolik z dnešních věkově bojeschopných mužů by šlo dobrovolně bránit vlast. Ne jinou zem, ale svoji vlast, svou matku, ženu, sestru, babičku.